Ik wist niet wat ik kon verwachten van de fotocoach. De feedback ervaar ik als zinvol, ik kan werken aan de aanbevelingen. De feedback bevat een uitgebreide positieve maar ook kritische insteek. Daar ben ik blij mee, de manier waarop heeft me absoluut niet het gevoel neergesabeld te worden. Bedankt daarvoor.
je leert er erg veel van en wordt goed uitgelegd
De cursus is geschikt voor de beginnende fotograaf. Als je al wat ervaring hebt kun je sommige delen gewoon overslaan. Al zal ook de fotograaf met wat ervaring er wat van kunnen opsteken.
Heel fijn hoe je beoordeelt wordt en je krijgt nuttige informatie. Je kunt je als fotograaf echt verbeteren met mooie cursussen en hele waardevolle tips.
Hallo Coach, Erg bedankt voor de beoordeling. De opmerking over de lucht neem ik ter harte. Lokale beïnvloeding heb ik nog niet onder de knie. B.v. het werken met maskers moet ik nog veel oefenen. Daarvoor heb ik Luminar Neo en Lightroom Classic aangeschaft. Door mijn vakantie was en ben ik nog niet in de gelegenheid de eerste opdracht Macro opnieuw in te sturen. Ik had hem naar de verkeerde Zoom gestuurd. Die komt nog en de volgende opdrachten doe ik ook mee. Groet en bedankt Michiel Everts.
Al reeks fotos laten beoordelen en die helpen echt om foto’s nog beter te maken, of om verder te bewerken. Wel heb ik het idee dat de beoordeling van composities niet altijd helemaal goed gaat, daar deze vaak over de regels van derden handelt (“en beter toegepast kan worden door eea iets meer uit het midden te plaatsen”) terwijl daar bij het maken van de foto in de regel wel op is gelet.
Ik heb voor de eerste keer 5 foto's geupload en ben zeer tevreden met de recensie. Uiteraard stuur je foto's in waarvan je denk "die stellen mij tevreden". Maar als je dan van professionelen een uitleg krijgt waarvan je begint te blozen dan doet dat wel deugd. Ik beschouw mij nog altijd als een gepassioneerd hobby fotograaf. Maar de verbeterpunten zijn zeker welkom en daar ga ik ook op letten in de toekomst. Ik ben in ieder geval zeer tevreden met de beoordelingen van mijn 5 foto's.
Heel duidelijke uitleg, mooi startpunt om te werken in Lightroom
per onderwerp goed uitgelicht en idd handig wanneer je deze in je fototas meeneemt.
Gewoon super leuk om feedback te krijgen van pro's. Helpt enorm om jezelf te verbeteren
Er werd voorgesteld de scherpte aan te passen. Blijkbaar gebeurt er iets bij het proces bij zoom. Mijn ingeleverde foto is scherper dan de teruggekregen foto met reactie. Kleurversterking en contrastverhoging heb ik na de reactie aangepast, maar leidt, naar mijn smaak, niet tot verbetering. Het wordt al gauw onnatuurlijk. De reactie op het harde licht (zon) is leuk. Ik zal kijken of ik een reflectiescherm kan gebruiken. Ander licht lukt niet, want deze dieren komen alleen bij een warme dag in mei in de zon uit de larvehuid. Poging om het dier in de schaduw te brengen leidde tot veel beweging van het insect. Het idee van de hele serie van larve tot imago......die had ik gemaakt. :-). Ik vond het teveel eisend om de hele serie in te sturen.
ik leer steeds meer om betere foto's te maken . ook met de fotocoach geweldig de reactie die ik krijg en de eventuele fouten die ik maak, en de tips om de foto te verbeteren. die ik dan uitvoer en zie dan direct de verschillen. goed initiatief gewoon top
Kreeg voor mijn eerste inzending een hele mooie reactie werd daar heel blij van en zeker omdat ik de foto onbewerkt heb ingestuurd
Door het gebruik van duidelijk taalgebruik en het achteraf nogmaals kunnen bekijken van de cursussen en workshops is alles goed te volgen en leerzaam
heel verrassend meteen uit geprobeerd en hier ga ik mee verder
Voor mij waren vooral de opmerkingen en uitleg over het gebruik van de reportageflits verhelderend
Ik ga er zeker meer gebruik van maken. Dit was de eerste keer en ja, ik heb de gegeven feedback verwerkt en ben er wel over te spreken. Op naar een volgende keer
Zeer duidelijk en goed gestructureerde cursus. Alle aspecten komen aan bod. Zowel duidelijke teksten en extra ondersteuning dmv beeldmateriaal en voorbeelden. Ook tof dat de Exif-gegevens worden gegeven.
super goede feedback waar ik wat aan heb. hiermee kan ik mijn foto skills verbeteren en deze op een hoger niveau tillen. ook voor de vorige foto die ik ook ingediend heb. ik ga zeker hiermee verder om meer aandacht aan te besteden. nogmaals bedankt voor deze super mooie feedback.
Om zulke foto’s te maken blijkt wel dat je er veel tijd in moet steken , zodat er geen alledaagse plaatjes ontstaan , mooie cursus met genoeg info.
Leuk om tips te krijgen, daar kan ik mijzelf weer mee verbeteren!
Mooi interview met Marco de Paauw, heel inspirerend.
Mijn eerste ervaring met de feedback via fotocoach. De feedback is zo opbouwend beschreven dat het mij stimuleert er gelijk iets mee te doen en weer op pad te gaan! Daarnaast bleef mijn enthousiasme over de foto ook overeind door de complimenten die ook zeker gegeven zijn.
Ik had een vlieg met stacking ingeleverd. Ik krijg advies om evt met statief te werken of foto stacking te gebruiken. Doordat je het er niet bij kan zetten, krijg ik nu feedback die overbodig is.
Ik vond het best eng om een foto in mijn tuin te maken van mijn aardbeien oogst. Feedback van de fotocoach was erg verhelderend en motiverend. De tips zal ik zeker ter harte nemen. Fotocoach bedankt.
Richard Holkade 8
2033PZ Haarlem
Leer fotograferen door het volgen van een fotografie cursus bij de Zoom Academy. Boordevol fotografie tips voor het maken van mooie foto's met jouw camera.