Bij elke bijna cursus krijg ik weer nieuwe inzichten
Helaas is niet al het materiaal up-to-date. Getoonde vensters zijn veelal nog uit de inmiddels verouderde versie van Lightroom. Update is al in 2021 geweest. Cursus wordt verkocht als de Editie 2022, dan verwacht je wel dat alle informatie betrekking heeft op de huidige versie. Als je al een oudere versie hebt van deze cursus zou ik deze versie niet kopen. Heb je nog geen eerdere cursus over Lightroom gekocht dan is deze wel bruikbaar alleen niet helemaal up-to-date.
Ik ken photoshop elements behoorlijk. Maar miste toch het gevoel dat ik alles uit mijn foto's kon halen. Na de aanschaf van lightroom, is veel vanzelfsprekend. Maar juist die extra functies geven de kers op de taart. En wat zijn sommige functies eenvoudig ..... als je het eenmaal weet.
Heel prettig dat je met de voorbeeld bestanden direct kan uitproberen hoe alles werkt
Heel leuk om de cursus te volgen. Duidelijk en inspirerend.
Verhelderend en leuk om de opbouw v lichtopstelling te zien ontwikkelen. Leuke trucs en weetjes
Deze cursus met plezier gedaan en veel geleerd van Lightroom. Jammer dat er geen boekje van is gemaakt als naslagwerk.
Veel geleerd
Herhalen is goed, vind jammer dat ik niet meer te weten ben gekomen over mijn eigen Canon camera. Bepaalde menu instellingen zijn me nog onduidelijk. Ondanks dat, een leuke cursus om de basis weer een beetje te kunnen oppoetsen.
top
Van begin tot het eind wordt alles duidelijk behandeld. Ook datgene wat al mogelijk vanzelfsprekend is, toch is het fijn dat alles aan bod komt. De uitleg is ook duidelijk.
leuk
Ik heb alleen de online training gedaan en het boek is een mooi naslagwerk om snel iets na te lezen.
soms wat te technisch, vereist nadere studie
Voor echte beginners niet evident, soms worden hele grote stappen gezet en soms wordt het zo uitgesponnen dat je je afvraagt of het hier om kleuters gaat. Terwijl ik bv niet terugvind hoe ik een selectie in een nieuwe laag in één keer kan kopiëren... kan misschien niet? De vragen bij de "zelftesten" zouden ook duidelijker kunnen. De uitleg hoe je de presets kunt installeren lukt bij mijn niet zoals beschreven, ook ongelukkig omdat men je uitlegt een voorinstelling aan te maken wat resulteert in "Naamloze voorinstelling", dan stap 4 die vervolgt met "Zwart-Wit Presets 2", van waar dat nu komt mag Joost weten. Ook bevat de zip nog extra mappen, maar daar wordt dan ook weer niets meer over gezegd... Een ander punt is de "Community"... daar kun je vragen stellen, en de "andere leerlingen" kunnen je hier op weg helpen door een antwoord te formuleren... iedereen helpt dus iedereen en je staat er niet alleen voor... Ik kreeg op geen enkele vraag een antwoord, nochtans heb ik veel antwoorden gegeven maar slechts zelden zie je daarop een antwoordje (bv "bedankt"). Nu ja, je krijgt ook geen melding als er een antwoord gegeven wordt, ook staat er niet altijd bij over welke cursus het gaat, en ik heb soms de indruk dat zowat alle cursussen dezelfde community gebruiken...
Duidelijke cursus en op eigen tempo te volgen
Dit is een heel complete cursus Photoshop. Ik heb in iedere les die aan de orde kwam veel geleerd. De rem om iets te proberen is weg, gewoon doen is nu het motto. Iedereen die met Photoshop wil werken moet zeker deze cursus gaan doen. Alle thema`s en knoppen worden behandeld en zeer duidelijk uitgelegd aan de hand van goed te begrijpen voorbeelden. Van Lightroom ben ik verschoven naar fotobewerking in Photoshop dat had ik zelf nooit gedacht. Iedere dag een uurtje wat lessen gevolgd en ja eerlijkheid boven al ik zal nog regelmatig delen van lessen terugkijken. Dank.
In deze cursus leer je hoe om te gaan met licht via diverse studio opstellingen. Was buitengewoon leerzaam al blijft wat mij betreft de beperking, dat dit hoofdzakelijk opstellingen zijn in studio's met hoog professionele apparatuur. De vertaalslag naar de eigen (beperkte) omgeving komt m.u.v. de thuisstudio wat minder aan bod maar is wat mij betreft het enige minpuntje.
Meer geleerd over hoe je het professioneel kan aanpakken als fotograaf, zo komt er meer bij kijken dan je denkt. een fijne cursus met duidelijke uitleg en handige tips!
Wat een fijne zoom cursus van Michiel Fischer. De lichtopstellingen worden erg goed uitgelegd. De veranderingen van de lichtopstellingen zijn direct zichtbaar op de foto. Mooi in beeld gebracht! Key take away: kijk goed naar de schaduwen!
Ik heb alle lessen gevolgd. Zo leerzaam, zo ontzettend veel leerstof. Wel elke dag even met photoshop bezig blijven om de praktijk onder de knie te krijgen en te houden. Super fijn dat je nu nog tussendoor even terug kunt vallen op de cursus als je het even niet meer weet. Wat heb ik veel geleerd, totaal geen spijt van!!
Leerzaam en uitgebreid.
Bij aanschaf van Lumix S5 kreeg ik via Adobe toegang tot de S5 cursus van Zoom Academy. Erg fijn om in sneltreinvaart de vele mogelijkheden te doorlopen. Kevin legt het goed uit en hanteert voor mij het juiste tempo. Bedankt voor deze gratis cursus!
mooie aanvulling op fotografeer de Avond&Nacht.
de vele mogelijkheden en bijbehorende bewerkingen worden in detail doorlopen en toegelicht. Goede manier om de vele mogelijkheden per onderdeel te leren beheersen. Door gebruik van eigen voorbeelden toepassingen direct te ervaren. Mooie cursus om Lightroom Classic te doorgronden.
Richard Holkade 8
2033PZ Haarlem
Leer fotograferen door het volgen van een fotografie cursus bij de Zoom Academy. Boordevol fotografie tips voor het maken van mooie foto's met jouw camera.