Ook deze cursus was weer gewoon goed !! Makkelijk te volgen en toe te passen
Veel interessante info of de vogels.
Dit was mijn eerste cursus, maar ga er zeker meer volgen
Veel tips
Altijd makkelijk om iets weer na te zoeken als je het even niet meer weet.
Ja super goeie cursus en heel makkelijk te onthouden en goed uitgelegd
Ik ben geen onervaren fotograaf, maar ook niet superervaren. Van sommige tips over het bewerken in lightroom en het werken met ND filters heb ik zeker wat geleerd.
De cursussen zijn duidelijk en goed opgezet maar de info is met wat handig googlewerk ook te vinden (daar moet je dan wel zin in hebben) Het zijn wel voornamelijk allemaal basis fotografie dingetjes. Ik zou wel graag wat meer bijzondere vormen van fotografie/fotobewerking terug zien in het assortiment zoals bv extreme macro, compositing, levitation of fine art Binnen en Buitenportretten is voor mij meer een naslagwerk (boek) dan een echte cursus waarbij ik iets nieuws leer ...
Ik heb in deze cursus veel opgestoken en een hoop ideeën opgedaan, waar ik zeker mee aan de slag ga.
Tekst in cursus is leerzaam. Lokatie's buiten Nederland vind ik niet zo nodig....Maar dat is persoonlijk.
De cursus is erg leerzaam ondanks dat de laatste versie van LightRoom (nog) niet ondersteund wordt. Is soms even zoeken.
Leuke en makkelijke leesbare cursus. Aardig wat tips op kunnen doen. Vond het wel een aanrader om te volgen. Ook het meegeleverde boek is een leuk naslag werk. Op naar de volgende cursus
Ondanks het feit dat ik al 10 jaar met Canon fotografeer heb toch weer wat bijgeleerd. Bovendien was het een goede opfrissing
Ben veel wijzer geworden met belichting en vogels fotograferen over hoe moet ik de foto's maken.En wat ik daar allemaal moet doen om een mooie foto te maken. Sommige dingen in de leerstof wist ik niet nu wel. Nu gaan uitproberen.
Het programma stond al geruime tijd op mijn pc. Maar nooit gebruikt (alles in Lightroom). Door deze cursus is mij duidelijk wat de opzet is en hoe dingen werken. Ben er al zelf mee aan het prutsen geweest nu. Kritiekpunten? Soms wijken tekst en video net iets van elkaar af. Wordt er net een andere handeling gedaan. Soms is dat handig, omdat, als je de tekst niet snapt, je door de video juist net weer op weg geholpen wordt. Soms is het ook verwarrend. Bij de video's krijg ik de onderste rand van het beeld nooit in zicht, omdat daar de bedieningsbalk van de video doorheen loopt. Dan klikt de presentator daar iets aan dat niet te zien is. Het is héél véél. Al meelopen met tekst en video lukt het prima. Maar of ik zelf kan bedenken wat ik moet doen voor bepaalde resultaten is nog maar de vraag.
Heel veel geleerd over licht, lichtinval, lichtopstelling, aandachtspunten, diafragma. Mooi dat de gemaakte foto's van Michiel direct zichtbaar zijn en allemaal individueel besproken worden. Een eye-opener!!!
Voor mij als beginnende fotograaf heel veel leuke informatie, duidelijk uitgelegd en je wil gelijk aan de slag.
Probeer verschillende situaties na te bootsen.
ruime ervaring in macro en landschap.
Veel geleerd in deze cursus mbt instellingen en hoe om te gaan met vogels. Geleerd dat geduld een schone zaak kan zijn bij vogelfotografie
De video’s vond ik top maar zoals aangeven is er naar mijn mening in het tekstuele deel van de cursus teveel aandacht voor het beschrijven van de verschillende natuurgebieden.
goeie uitleg
ik heb sinds kort een canon 5Dmarkii gekocht occasion wel te weten en nu wil ik precies weten hoe hij wekt ook omdat nog nooit een fullframe had gekocht
Leerzame cursus, vol handige tips en trucs.
Met de nieuwe mogelijkheden binnen LR en de meegeleverde presets kunnen we wederom goed aan de slag!!
Richard Holkade 8
2033PZ Haarlem