leren werken in lightroom na het overstappen uit ander programma. stap voor stap goed uitgelegd gekregen hoe het werkt
Positief
Leuke cursus voor als je meer met lagen wil gaan doen. Allen jammer dat er in het hoofdstuk 13 Laagstijlen bij de video's 2 fouten zitten. Dekking versus vulling en opties overvloeien is de zelfde video en andere laagstijlopties en laagstijlen opslaan, kopiëren en delen is de zelfde video. verder zeer leerzaam.
Alles wordt goed uitgelegd
durf nu in de M stand te fotograferen en leer steeds meer ervan
Lijkt een trial and error voorstelling kijk eens naar de video's van Andrea Belusso en Tony Corbell, deze steken met kop en schouders uit boven deze cursus.
Ik vind alles heel fijn uitgelegdt en je hebt de tijd om het te maken. Door mijn ADD moet ik soms dingen 3x lezen en dat is hier geen probleem manier van uitleg is ook heel fijn en duidelijk
zeer duidelijke cursus en begrijpelijk uitgelegd.
Ideaal om online cursus te volgen, je begint en eindigt wanneer het jou uitkomt. Ik heb al een behoorlijk aantal cursussen gevolgd en kan de besproken technieken allemaal goed toepassen in mijn werk. Ook fijn om af en toe nog even terug te kunnen kijken als ik iets nog een keer wil herhalen.
ik had meer verdieping verwacht.
Een van de betere vervolg cursussen voor Photoshop. Veel voorbeelden die je zelf goed kan nadoen om ervaring op te doen. Voor de echte fotograaf komen er veel dingen aan bod die ze niet veel zullen gebruiken. Het geeft echter wel aan welke mogelijkheden je met dit programma hebt.
geen ervaring
Ik was vertrouwd met Lightroom Classic, Maar door deze cursus te doen heb ik toch nog een hele hoop nieuwe toepassingen gevonden. Verfrissend
Altijd leerzaam
De eerste maal dat ik met mijn camera door de bossen liep, gebruikte ik mijn groothoeklens. Het resultaat van mijn beelden was erg teleurstellend. Om deze reden deze cursus aangeschaft. Het is mij direct duidelijk geworden wat er aan mijn aanpak mankeerde. Door de adviezen op te volgen en vooral de zoomlens (70 - 200mm) te gebruiken zijn mijn opnamen een stuk interessanter zoals ik na terugkomst uit het Speulderbos al snel kon constateren. Ook leerde ik gebruik te maken van de jaargetijden en waarom je dan naar het bos moet. Ik ben dus zeer positief over deze cursus en ben van plan vaker in het bos erop uit te trekken.
Veel zaken die ik nog kende
Goede en duidelijke online cursus. Het boek is een toegevoegde waarde om na het volgen van de cursus, offline de behandelde onderwerpen goed te oefenen. Werkt ook goed als een geheugensteuntje voor een goede workflow.
De cursusinhoud is goed. Mooi en overzichtelijk boek, als naslag te gebruiken.
Deze cursus was voor mij met het boek en de online naslagwerken een leerzame cursus. Het bevat tips die je gelijk in de praktijk kunt toepassen. De video's in de online omgeving zijn duidelijk en het onderwerp wordt goed uitgelegd door ervaren fotograven.
Wel oppervlakkige informatie. Had graag meer gezien over brandpuntsafstand en over fouten bij instellen witbalans. En over bewerken in Photoshop.
Goede On-line cursus met uitstekend verzorgd cursusboek. Door de combinatie On-Line cursus samen met een begeleidend cursuboek is het mogelijk om Off-line nog behandelde onderwerpen na te lezen/te oefenen wat verhelderend werkte
Ik was heel benieuwd naar de lichttraining door Michiel en hoe hij met het licht en vooral met schaduw omgaat. De stap voor stap opbouw was erg interessant. Michiel gebruikt geen lichtmeter maar bouwt het intuïtief op. Ik heb in het verleden ook een hands-on professionele lichttraining gevolgd en dit was een mooi vervolg hierop. Wat ik iets minder vond was het hoe en waarom van de uitleg. Dat bleef wat in het midden. Hier mag wel wat dieper op in worden gegaan.
is een leuke cursus en goede uitleg
Op zoom zijn leuke cursussen te vinden om een betere fotograaf te worden
ik heb veel bijgeleerd. misschien toch wat meer info willen hebben over het fotograferen van meerdere puppy's samen op een rij en wat meer info over objectieven die kunnen gebruikt worden bij honden/paarden.
Richard Holkade 8
2033PZ Haarlem
Leer fotograferen door het volgen van een fotografie cursus bij de Zoom Academy. Boordevol fotografie tips voor het maken van mooie foto's met jouw camera.