Grotendeels n reminder. Alles keurig op n rijtje. Dingen die je vaak al weet maar waar je niet aan denkt. Verhaal over adobe producten mag weg. Niet iedereen is gecharmeerd van adobe producten. Ik had zelf ooit lightroom 4 en later ook 6. Sinds het abonnementssysteem werkt het niet soepel meer, dankzij slinkse stoorzenders / pop-ups. Ik ben overgegaan op alternatieve software en dat bevalt uitstekend. Komt er een update dan koop ik die. Nooit meer slinks adobe gedoe, Het alternatieve programma is van mij en stopt niet bij einde abonnement. Waarbij je ook nog eens als de weerlicht al je foto’s uit de cloud moet halen. Aanbeveling voor beginners
Een grote verscheidenheid aan cursussen die heel leerzaam zijn.
Lekker in je eigen tempo door de cursus gaan. Duidelijke uitleg en voorbeelden.
Leerzaam en prettige
Hieraan begonnen omdat ik meer wilde weten over Foodfotografie. Het te downloden gidsje is best wel aardig, had dit liever als cursus onderdeel gezien met een aantal video's en wat meer tekst.
Erg fijne cursus, waardoor ik direct zin heb om aan de slag te gaan met mijn camera. Helder en duidelijk beschreven. Goede afwisseling tussen tekst, korte testen en video's.
Hoofdstuk 8 vind ik een lastig hoofdstuk. Dit daar ikzelf een Nikon D500 heb. Veel instellingen zitten op andere plaatsen en veel benamingen heten bij Nikon weer anders. De uitleg in de cursus is vaak helder, maar het toepassen (in mijn geval D500) lastig uit te voeren. Begrijp dat dit voor de cursus lastig is, maar mogelijk "lastige" instellingen per merk nog even uiteen te zetten.
Duidelijke uitleg. In combinatie met het cursusboek goed te volgen en stappen te herhalen.
Boeiend
Mooie cursus, veel geleerd hiervan. Werken met voorbeeldfoto's is natuurlijk heel leuk, maar op eigen foto's vind ik het wel een stuk lastiger. Cursus voor pro inmiddels ook besteld, hoop ook hiervan veel te leren
Met name de laatste paragrafen vragen om meer adequate ondersteuning. Geef de mogelijkheid om bestanden te downloaden en proces te begeleiden/ te ondersteunen. Net als met zwart/wit foto. Dit werkt goed. Advies : loop zelf de stappen goed na, volgens mij worden er begrippen gebruikt die moeilijk te vinden zijn (bijv. het begrip snelheidstoets B ???). Kortom ik denk dat het beter omschreven kan worden om het beter te kunnen snappen.
Veel geleerd in korte tijd. Duidelijke en prettige uitleg.
toch hier en daar wat opgestoken ......
Meestal fotografeer ik met een reflex toestel of compact. De tips voor de smartphone zijn juist daarom heel nuttig en helpen me om ook met de phone leuke foto's te maken.
Veel van opgestoken om een goede basis te leggen!
Met name met het omgaan van de reportageflitser in ETTL modus en in M modus moet ik nog stappen maken.
Ik heb het programma al een jaar en nu in de lockdown eindelijk tijd om de cursus te doen. Ik vond de cursus precies goed om de mogelijkheden te ontdekken. Oude foto's komen nu echt tot leven.
Mooie cursus, de meest voorkomende dieren komen aan bod. Genoeg tips en tricks. Ideale inleiding om aan de slag te gaan.
Door deze cursus te volgen hebben zij mij laten zien dat er met een andere benadering hele mooie foto"s gemaakt kunnen worden . Erg leerzaam geweest.
leerzaam, goed uitgelegd en alles op eigen tempo
Als ik iets wil leren en ik zoek op internet vind ik dat gewoon op internet. Daar heb ik deze cursus niet voor nodig. Het cursus boek als naslagwerk zou handig kunnen zijn, maar dan had het wel geleverd moeten worden en dat is na 6 weken nog steeds niet het geval. Mooi zijn wel de video's waarbij het effect van bepaalde keuzes in de studio op het uiteindelijke resultaat getoond wordt.
Gebruik regelmatig het ZOOM-pallet. Leuk tijdschrift, webinars zijn duidelijk en aangenaam. Ontzettend mooie foto's door ZOOM-leden gemaakt. Super.
hele fijne info!
Als ervaren fotografe wist ik een groot deel al maar heb ik wel veel geleerd over Rembrand als kunstenaar en zijn methode van belichting. deze belichting heb ik zelf toegepast en vond ik erg leuk om te doen.
Hele leuke en leerzame cursus. Goed en duidelijk omschreven. Verder werden er veel danszalen besproken zoals het maken van backups in verschillende cloud applicaties en posten op Instagram. Van mij had dit bondiger gemogen en misschien nog wat extra informatie over fotografie. Dit is natuurlijk persoonsgebonden.
Richard Holkade 8
2033PZ Haarlem
Leer fotograferen door het volgen van een fotografie cursus bij de Zoom Academy. Boordevol fotografie tips voor het maken van mooie foto's met jouw camera.