Duidelijk, praktisch, van een professional
Ik heb hier veel nieuwe dingen geleerd. Veel daarvan zal ik regelmatig gaan gebruiken.
Complete beginnerscursus voor Lightroom. Hiervoor had ik lightroom alleen maar geïnstalleerd en zelfstandig aan een paar schuiven getrokken, maar geen idee wat ik exact deed. Nu is zoveel meer duidelijk. De uitleg is helder, goed omschreven, fijne foto's om mee te werken, echt een compleet begin. Zelf heb ik nog wel moeite met het onthouden wat de bewerkingen doen, maar er wordt gelukkig elke keer in de cursus als er weer gebruik van wordt gemaakt een mini uitleg gegeven. Het tijdschrift is een toevoeging als je geen twee schermen tot je beschikking hebt, ik heb er uiteindelijk geen gebruik van gemaakt vanwege het tweede scherm waar ik mijn browser open had staan. Ik wil zeker verder met de vervolgen. Ik vind de naam alleen wat misleidend, workflows; Het idee dat je al wat van lightroom moet weten ligt hier erg op de loer.
De uitleg van de workflow mogelijkheden in Lightroom wordt duidelijk uitgelegd. Het is alleen jammer dat de cursus gericht is op Lightroom Classic en niet meer op Lightroom 6. Ik denk dat nog veel mensen gebruik maken met van "oude"Lightroom.
Ik ben een beginnend hobby fotograaf en wou meer weten over fotografie, zodat de plaatjes nog mooier worden. Door de tips en goede voorbeelden kijk ik anders door de lens.
ben nog bezig
Duidelijke tips.
Leuke inspirerende cursus.
Gebruikersvriendelijk
Heldere uitleg en prima voorbeelden. Leuk ook met opdrachtjes tussendoor. Nadeeltje vind ik die filmpjes maar dat ik denk ik persoonlijk.
Meer verdieping in de bestaande basiskennis van Lightroom gekregen.
Inhoud is compleet. Video's maken het af
Prima uitgelegd. Het is een mooi naslagwerk.
Wat nieuwe dingen geleerd, maar ook redelijk veel opfrissen van wat weggezakte kennis. Ik fotografeer meestal op automaat, maar ga nu meer gebruik maken van handmatige instellingen.
Goede cursus. Je krijgt handvatten mee om een goede landschapsfoto's te maken. De online filmpjes met uitleg is een waardevolle aanvulling op de cursus.
Het geeft goede informatie. Jammer dat ik nog geen camera heb maar zodra hij er is ga ik de cursus zeker nog een keer volgen. Wel oppassen voor vaktaal die voor een leek nog niet bekend is. De video's vind ik persoonlijk het meest leerzaam.
Veel oefenen
Zeer aangenaam dat je op je eigen tempo je kennis kan uitbreiden...
Leuke cursus voor de beginner waarin alles duidelijk word uitgelegd. Er zijn veel bruikbare tips.
je leert heel veel technieken om je foto te bewerken. Het is zo fijn dat er een techniek-praktijkboek is mee geleverd zodat je het weer op kunt zoeken als je iets niet meer weet.
Enige kritiek op krom, eigenlijk onjuist, Nederlands, zoals 'Beter gebruik je niet...' i.p.v. 'Gebruik liever niet' of 'Het is beter om het volgende niet te gebruiken'. Het combinatievoorstel voor het tijdschrift Fotografie samen met Lightroom of een van de andere beschikbare apps lijkt wel sterk op sluikreclame, als het dat al niet is. Een aantal video's werkt niet. Twee testen zijn niet beschikbaar.
Leerzame cursus, met nuttige opdrachten die je aanzetten om zelf aan de slag te gaan met oefenen met sluitertijden en andere creatieve mogelijkheden.
Tom heeft alles klaar en duidelijk en ook verstaanbaar uitgelegd voor een beginner als ik.
Leerrijke cursus, met tal van voorbeelden . Niet echt mijn ding om met brandend staalwol te gaan zwaaien, maar de foto resultaten zijn verrassend .Het zijn goede voorbeelden van wat je met sluitertijden en diafragma kan bereiken . Hou het veilig, en kijk ook eens naar de site van de Nederlandse brandwondenstichting .
Ik dacht dat ik al wat ervaring had met het bewerken van foto`s. Echter door deze cursus te volgen heb ik echt de kneepjes en handigheidjes geleerd waardoor ik op een snellere manier mijn foto`s kan bewerken. Tevens zien mijn foto`s er een stuk natuurlijker uit. Ik weet nu ook hoe ik mooie effecten kan toepassen en zullen mijn foto`s een echte boost krijgen.
Richard Holkade 8
2033PZ Haarlem