Super cursus.

Duidelijke uitleg over fotograferen in RAW.

• Welke score geef je het product: raw
  • Beschrijf in één zin je ervaring met het product: raw Leerzaam
  • Zou je het product: raw aanbevelen? Ja

duidelijk en compleet

zeer duidelijke en heldere uitleg in combinatie met filmpjes

• Welke score geef je het product: cameratechniek
  • Beschrijf in één zin je ervaring met het product: cameratechniek duidelijk en compleet
  • Zou je het product: cameratechniek aanbevelen? Ja

Vind het een mooie site waar bruikbare tips bij staan

vind het mooie site waar bruikbare tips bij staan

• Welke score geef je het product: beheers-je-camera
  • Beschrijf in één zin je ervaring met het product: beheers-je-camera fijne uitleg
  • Zou je het product: beheers-je-camera aanbevelen? Ja

Gebruiksvriendelijke cursus waarbij de hoofdfuncties aan bod komen

Fijne cursus die gemakkelijk in delen te volgen is. Korte en bondige hoofdstukken met een afwisseling van filmpjes, naslagwerk en toetsvragen.

• Welke score geef je het product: lightroom
  • Beschrijf in één zin je ervaring met het product: lightroom Heerlijk om creatief mee aan de slag te gaan
  • Zou je het product: lightroom aanbevelen? Ja

Onwijs veel geleerd

Ik fotografeer nu ongeveer voor 9 maanden. En ondanks dat ik zelf al veel ontdekt had van de camera, en hoe je foto's moet maken, heeft deze cursus me echt enorm geholpen! Ik heb nog meer zin om nu op pad te gaan met de camera, om te testen hoe mijn foto's nu worden, nu ik deze kennis heb! Ik ben echt zeer te spreken over deze cursus. De uitleg was heel duidelijk!

• Welke score geef je het product: bundelbasisfotografie
  • Beschrijf in één zin je ervaring met het product: bundelbasisfotografie Goed
  • Zou je het product: bundelbasisfotografie aanbevelen? Ja

Een heel interessante cursus die ervoor zorgt voor een realistische kijk op het beroep.

Zowel de activiteiten rond het fotograferen als de activiteiten rond het uitbouwen van een bedrijf komen aan bod.

• Welke score geef je het product: beroepsfotograaf
  • Beschrijf in één zin je ervaring met het product: beroepsfotograaf Het geeft een goede kijk op wat je te wachten staat als je de stap zou zetten naar het beroep van fotograaf.
  • Zou je het product: beroepsfotograaf aanbevelen? Ja

verhelderende informatie

leerzaam traject met praktijk

• Welke score geef je het product: cameratechniek
  • Beschrijf in één zin je ervaring met het product: cameratechniek leerzaam
  • Zou je het product: cameratechniek aanbevelen? Ja

interesante opfris kursus, of voor new-bees, goede duidelijke kost

kursus is goed om voor het eerst te leren, of gewoon als opfrisser. Een klein dingetje, omdat ik in het buitenland woon gebruik ik een engelse setting wat soms een beetje verwarrend is, maar good stuff, keep it coming

• Welke score geef je het product: cursusbundel-raw-incl--boek
  • Beschrijf in één zin je ervaring met het product: cursusbundel-raw-incl--boek handig naslag werk
  • Zou je het product: cursusbundel-raw-incl--boek aanbevelen? Ja

goed, een duidelijke uitleg

nu wordt mij weer duidelijk hoe ik best te werk kan gaan om in de M-stand te fotograferen. Het leuke is dat je weer volledig zelf controle hebt over de instellingen die je maakt. Heel duidelijke uitleg.

• Welke score geef je het product: fotografie-expertboek
  • Beschrijf in één zin je ervaring met het product: fotografie-expertboek goede duidelijke uitleg
  • Zou je het product: fotografie-expertboek aanbevelen? Ja

Heel veel geleerd op een praktische manier

De cursus is heel handig opgebouwd in verschillende onderwerpen, die je grotendeels onafhankelijk van elkaar kunt doorlopen en je kunt er zo lang over doen als je wilt, heel prettig. Door de opbouw is de cursus ook heel goed te gebruiken als naslagwerk. Er zijn nl, zó veel onderwerpen dat het niet allemaal te onthouden is als je het niet heel regelmatig gebruikt.

• Welke score geef je het product: lightroom
  • Beschrijf in één zin je ervaring met het product: lightroom Met LR maak ik van mijn foto's vaak écht moiie plaatjes.
  • Zou je het product: lightroom aanbevelen? Ja

Leerzaam

Duidelijk verwoord en in beeld gebracht Heel veel goede tips

• Welke score geef je het product: scherpte
  • Beschrijf in één zin je ervaring met het product: scherpte Leerzaam en duidelijk
  • Zou je het product: scherpte aanbevelen? Ja

Te kort en veel te weinig informatie

In twee uur had ik de cursus uit. Het meeste wist ik al en erg diep wordt niet op de materie ingegaan. Ik kan me voorstellen dat een beginner meerdere malen iets moet opzoeken op internet, omdat dingen gemeld worden maar niet uitgelegd. Het lijkt alsof de hele cursus bij elkaar geraapt is met enkele video’s die al jaren klaar waren en stukjes tekst uit afleveringen van het magazine Zoom.

• Welke score geef je het product: bundelbasisfotografie
  • Beschrijf in één zin je ervaring met het product: bundelbasisfotografie Boek heb ik nog niet gelezen.
  • Zou je het product: bundelbasisfotografie aanbevelen? Nee

Ik heb veel geleerd en zal nog regelmatig terug kijken .

Veel geleerd van deze cursus

• Welke score geef je het product: cameratechniek
  • Beschrijf in één zin je ervaring met het product: cameratechniek goed

Nieuwe mogelijkheden ontdekt.

In deze cursus heb ik nieuwe ideeën opgepikt die mijn creativiteit een boost geven. Toch een minpuntje: ik gebruik Canon DPP 4 en Photoshop Elements 2020 zodat de gratis Presets aan mij niet besteed zijn. Omdat ik deze cursussen ook op mijn smartphone kan lezen zijn ze een welgekomen geheugensteun voor 'onderweg'.

• Welke score geef je het product: licht-en-belichting
  • Beschrijf in één zin je ervaring met het product: licht-en-belichting Deze cursus heeft voor mij nieuwe mogelijkheden getoond.
  • Zou je het product: licht-en-belichting aanbevelen? Ja

Interessant

Interessante cursus om alle basisbegrippen mee te hebben. Leuk dat er afwissrlingbis tussen tekst, foto's cen video's.

• Welke score geef je het product: margrietsmartphone
  • Beschrijf in één zin je ervaring met het product: margrietsmartphone Interessant
  • Zou je het product: margrietsmartphone aanbevelen? Ja

Hele fijne en begrijpelijke cursus voor de ultieme beginner

stap voor stap elke handeling van je camera. Plus de beginselen van hoe licht en contrast werkt. Heel fijn om alle basis beginselen te weten over je body en objectieven. Dikke pluspunt dat er regelmatig kennisvragen terugkomen.

• Welke score geef je het product: cameratechniek
  • Beschrijf in één zin je ervaring met het product: cameratechniek hele fijne en concrete cursus

leuk

Leuke cursus over de M-stand

• Welke score geef je het product: m-stand
  • Beschrijf in één zin je ervaring met het product: m-stand goed
  • Zou je het product: m-stand aanbevelen? Ja

Schitterend

Het werkt heel relaxed en er staan heel goed tips bescheven. Ik ben heel tevreden. Mooi naar slag werk

• Welke score geef je het product: raw
  • Beschrijf in één zin je ervaring met het product: raw Super
  • Zou je het product: raw aanbevelen? Ja

Duidelijk

Een prima opfrisser

• Welke score geef je het product: beheers-je-camera
  • Beschrijf in één zin je ervaring met het product: beheers-je-camera Duidelijk
  • Zou je het product: beheers-je-camera aanbevelen? Ja

Duidelijke cursus om te beginnen met instagram

De cursus geeft een goed beeld vande belangrijke punten die je moet weten en waar je rekening mee moet houden.

• Welke score geef je het product: instagram
  • Beschrijf in één zin je ervaring met het product: instagram Het is een goede en makkelijke manier om je foto's aan een groter publiek te laten zien.
  • Zou je het product: instagram aanbevelen? Ja

kleine voldoende

Jammer... hier had men toch denk ik veel meer van kunnen maken. Het eerste deel gaat over techniek en is denk ik het belangrijkste. Toen ik vragen ging stellen over de portretmodus van mijn S8, moest ik hemel en aarde bewegen (via mail, Messenger en de vraagfunctie van de cursus) om een antwoord te krijgen. Dat vind ik echt allerminst klantvriendelijk. Wat mij betreft had het hele hoofdstuk over Instagram er niet ingehoeven. Het is meer een sociaal media - iets dan dat het te maken heeft met smartfonefotografie, maar dat is mijn persoonlijke mening. Ik heb ook geen interesse in Instagram, dus ik heb dat onderdeel gelaten voor wat het is. Er wordt overigens een app genoemd (Prisma) , wat een betalende app is (behalve de gratis trial). Ms wel goed om dit in een cursus te benoemen.

• Welke score geef je het product: smartphonefotografie-update
  • Beschrijf in één zin je ervaring met het product: smartphonefotografie-update wat is dat ?
  • Zou je het product: smartphonefotografie-update aanbevelen? Nee

leuke cursus !

leerzame cursus met goede voorbeelden en video uitleg. prima te volgen .

• Welke score geef je het product: bundelsluitertijddiafragma
  • Beschrijf in één zin je ervaring met het product: bundelsluitertijddiafragma leuke leerzame cursus
  • Zou je het product: bundelsluitertijddiafragma aanbevelen? Ja

Leuke cursus, met veel handige / leuke tips en opdrachten.

• Welke score geef je het product: portretfotografie
  • Beschrijf in één zin je ervaring met het product: portretfotografie Fascinerend
  • Zou je het product: portretfotografie aanbevelen? Ja

Prettige en professionele omgeving.

Prettige en professionele omgeving.

• Welke score geef je het product: basiscursusfotografie
  • Beschrijf in één zin je ervaring met het product: basiscursusfotografie Duidelijke uitleg en instructies.
  • Zou je het product: basiscursusfotografie aanbevelen? Ja

Weer veel ervaring opgedaan.

Ik hoop nu beter te fotograferen dan alleen vakantiekiekjes.

• Welke score geef je het product: avondnacht
  • Beschrijf in één zin je ervaring met het product: avondnacht Goede tips gekregen.
  • Zou je het product: avondnacht aanbevelen? Ja

Richard Holkade 8