Ik heb een aantal cursussen gevolgd. Het niveau blijft voor mij vrij basics

Voor beginners vaak wel goed, maar voor iets gevorderden vaak al te basics. Dus mijn aanbeveling “ja” is voor beginners.

• Welke score geef je het product: videocursus-fotos-omzetten-in-zwart-wit
  • Beschrijf in één zin je ervaring met het product: videocursus-fotos-omzetten-in-zwart-wit Overzichtelijk, maar had voor Photoshop deel meer diepgang mogen hebben.
  • Zou je het product: videocursus-fotos-omzetten-in-zwart-wit aanbevelen? Ja

Een hele goede cursus om alle theorie weer actueel te maken

M.b.v. deze cursus kon ik op een leuke manier mijn oude kennis weer opfrissen. Dat ging heel vlot door de heldere en begrijpelijke manier waarop het gemaakt is. De videos tussendoor doen ook een bijdrage.

• Welke score geef je het product: bundelsluitertijddiafragma
  • Beschrijf in één zin je ervaring met het product: bundelsluitertijddiafragma Voor iedereen die zijn kennis wil verfrissen.
  • Zou je het product: bundelsluitertijddiafragma aanbevelen? Ja

duidelijk

Goede uitleg, duidelijke taal

• Welke score geef je het product: reisfotografie
  • Beschrijf in één zin je ervaring met het product: reisfotografie duidelijkheid
  • Zou je het product: reisfotografie aanbevelen? Ja

leer iedere keer weer wat bij

iedere keer leer ik weer iets nieuws. soms wel lastig om het visueel te krijgen. meer video's kunnen daar bij helpen.

• Welke score geef je het product: m-stand
  • Beschrijf in één zin je ervaring met het product: m-stand Goed om te volgen
  • Zou je het product: m-stand aanbevelen? Ja

Verhelderend

Op begrijpelijke wijze wordt er het e.a. uitgelegd.

• Welke score geef je het product: cursusbundel-licht-en-belichting
  • Beschrijf in één zin je ervaring met het product: cursusbundel-licht-en-belichting Verhelderend
  • Zou je het product: cursusbundel-licht-en-belichting aanbevelen? Ja

Goede opfriscursus

Het gaat in vogelvlucht door de belangrijkste aspecten heen. Iemand die niets van fotografie weet moet denk ik heb boek erbij hebben in de iets uitgebreidere cursus? Voor mij was het leuk om de basis weer eens door te nemen.

• Welke score geef je het product: basiscursusfotografie
  • Beschrijf in één zin je ervaring met het product: basiscursusfotografie Opfrissen
  • Zou je het product: basiscursusfotografie aanbevelen? Ja

Duidelijke uitleg en boek als naslagwerk

Ik vond het leuk om hiermee aan de slag te gaan en wat ervaring te krijgen in het gebruik van LightRoom, denk door er veel mee aan de slag te gaan er handig in te kunnen worden.

• Welke score geef je het product: lightroom2020
  • Beschrijf in één zin je ervaring met het product: lightroom2020 Geen spijt van
  • Zou je het product: lightroom2020 aanbevelen? Ja

weer leerzaam

na verschillende pogingen die niet helemaal naar mijn zin waren, deze cursus gedaan, en hoop (weet) dat ik beter beslagen ten ijs zal komen, voortaan

• Welke score geef je het product: avondnacht
  • Beschrijf in één zin je ervaring met het product: avondnacht zeer leerzaam
  • Zou je het product: avondnacht aanbevelen? Ja

opfriscursus

Na lange tijd niet gefotografeerd te hebben, was dit een opfriscursus. Aangezien werd aangegeven dat dit een expert-cursus is, had ik meer diepgang verwacht.

• Welke score geef je het product: bundel-compositie
  • Beschrijf in één zin je ervaring met het product: bundel-compositie met de bundel krijg je uitlegfilmpjes extra erbij
  • Zou je het product: bundel-compositie aanbevelen? Ja

Heel veel interessante info gekregen in de cursus.

Ik vond het fijn om met de cursus bezig te zijn.

• Welke score geef je het product: cameratechniek
  • Beschrijf in één zin je ervaring met het product: cameratechniek Veel goede informatie gekregen.
  • Zou je het product: cameratechniek aanbevelen? Ja

Een cursus die iedere fotograaf zou moeten volgen

Een duidelijke cursus met de informatie 'achter' de foto. Helaas wel veel voorbeelden waarbij gebruik gemaakt wordt van Adobe software. Niet praktisch als je zelf Adobe software niet gebruikt. Daarnaast zou het mooi zijn geweest als je het RAW bestand in de voorbeelden kon downloaden en vervolgens (mee)bewerken in je eigen software. Daar leer je immers het meeste van!

• Welke score geef je het product: cursusbundel-raw-incl--boek
  • Beschrijf in één zin je ervaring met het product: cursusbundel-raw-incl--boek Soms een beetje herhaling van online cursus
  • Zou je het product: cursusbundel-raw-incl--boek aanbevelen? Ja

Veel informatie

Soms is het zoveel informatie tot het onoverzichtelijk is en dus dingen door elkaar gaat halen. De informatie die gegeven word is wel duidelijk, ervaring moet je toch op doen wil je de kennis verbreden.

• Welke score geef je het product: trouwfotografie
  • Beschrijf in één zin je ervaring met het product: trouwfotografie veel informatie
  • Zou je het product: trouwfotografie aanbevelen? Ja

Leuke cursus die leuk zijn om te doen

Leerzaam en leuk

• Welke score geef je het product: binnen-en-buitenportretten
  • Beschrijf in één zin je ervaring met het product: binnen-en-buitenportretten Leuk om te doen en je leert weer nieuwe dingen
  • Zou je het product: binnen-en-buitenportretten aanbevelen? Ja

Heldere uitleg

Het opdelen in korte rubrieken werkt fijn. Video-filmpjes zijn een prettige toevoeging.

• Welke score geef je het product: m-stand
  • Beschrijf in één zin je ervaring met het product: m-stand Weer nuttige dingen geleerd.
  • Zou je het product: m-stand aanbevelen? Ja

Heel veel geleerd. Nu veel kennis in vergelijking met begin.

Voordat ik aan de cursus begon wist ik weinig van de techniek van fotograferen. Nu na afloop van de cursus heb ik heel veel opgestoken. Nu veel oefenen om de techniek goed onder de knie te krijgen.

• Welke score geef je het product: bundelbasisfotografie
  • Beschrijf in één zin je ervaring met het product: bundelbasisfotografie Heel goed.
  • Zou je het product: bundelbasisfotografie aanbevelen? Ja

Duidelijke en heldere uitleg.

Veel verschillende onderwerpen komen aan bod en ik heb mijn camera nog beter leren gebruiken.

• Welke score geef je het product: scherpte
  • Beschrijf in één zin je ervaring met het product: scherpte veelzijdig en duidelijke opbouw.
  • Zou je het product: scherpte aanbevelen? Ja

Veel nuttige informatie, snel toe te passen

Veel informatie; goed gestructureerd en mooi vormgegeven.

• Welke score geef je het product: raw
  • Beschrijf in één zin je ervaring met het product: raw zie boven
  • Zou je het product: raw aanbevelen? Ja

Nuttige tips gekregen

Handige tips en duidelijke informatie en films

• Welke score geef je het product: beheers-je-camera
  • Beschrijf in één zin je ervaring met het product: beheers-je-camera Goede tips
  • Zou je het product: beheers-je-camera aanbevelen? Ja

De allermooiste fotolocaties door heel Nederland.

Nederland heeft heel veel mooie en diverse locaties om te fotograferen gedurende het hele jaar. Ook krijg je extra veel bruikbare tips van experts die deze gebieden al vaker hebben bezocht. Ik heb veel inspiratie opgedaan! Het landschap van Nederland is zo divers. Water, strand en duinen, de Wadden, Heuvelland, een bloeiend landschap, maar ook veel bos. Er staan heel veel schitterende foto's bij de tekst in het boek. Ook de online cursus van Zoom Academy is een aanrader. Helaas ontbreken nog de video's met extra uitleg bij nummer 10. Hopelijk verschijnen die video's binnenkort.

• Welke score geef je het product: landschap-in-nl
  • Beschrijf in één zin je ervaring met het product: landschap-in-nl Ik heb veel inspiratie opgedaan om ons eigen diverse landschap te fotograferen gedurende het hele jaar.
  • Zou je het product: landschap-in-nl aanbevelen? Ja

Te basic

Cursus gaat uit van iemand die wel heel weinig kennis heeft van fotografie. Ik had gehoopt dat het niveau heel wat hoger lag.

• Welke score geef je het product: cursus-photoshop-elements
  • Beschrijf in één zin je ervaring met het product: cursus-photoshop-elements Veel items komen aan bod
  • Zou je het product: cursus-photoshop-elements aanbevelen? Nee

Hele handige tips

Het waren hele handige tips, alleen had ik misschien iets meer tips over de iphone zelf willen horen, zoals goede instellingen en dergelijke.

• Welke score geef je het product: iphone-11
  • Beschrijf in één zin je ervaring met het product: iphone-11 Hele goede camera
  • Zou je het product: iphone-11 aanbevelen? Ja

goede informatieve cursus

Uiterst duidelijk hoe alles werd uitgelegd. Alle facetten zijn behandeld. De filmpjes zijn leuk en vooral erg goed te begrijpen.

• Welke score geef je het product: sluitertijd
  • Beschrijf in één zin je ervaring met het product: sluitertijd goede informatieve cursus
  • Zou je het product: sluitertijd aanbevelen? Ja

Mooi cursus die in eigen tempo te volgen is

Prima, leerzame lesmateriaal met veel praktische voorbeelden

• Welke score geef je het product: cursusbundel-raw-incl--boek
  • Beschrijf in één zin je ervaring met het product: cursusbundel-raw-incl--boek duidelijk, goed te volgen lesmateriaal
  • Zou je het product: cursusbundel-raw-incl--boek aanbevelen? Ja

Prima cursus

Prima cursus materiaal om wat beter compositie te snappen/leren

• Welke score geef je het product: compositie
  • Beschrijf in één zin je ervaring met het product: compositie Een korte duidelijke cursus
  • Zou je het product: compositie aanbevelen? Ja

Het is een leuke cursus voor als je de basis wilt leren

Het is handig als je nog niet zo veel weet over portretten. Je leert hier meer de basis wat altijd handig kan zijn.

• Welke score geef je het product: binnen-en-buitenportretten
  • Beschrijf in één zin je ervaring met het product: binnen-en-buitenportretten Het is een leuke cursus voor als je de basis wilt leren
  • Zou je het product: binnen-en-buitenportretten aanbevelen? Ja

Richard Holkade 8