Laden reviews...
79 beoordelingen in de laatste 12 maanden
Geverifieerde reviews
Top beoordeeld
Review overzicht
De beoordelingen benadrukken vooral de heldere klok en het gebruiksgemak. Veel respondenten noemen de ondersteuning en snelle levering als pluspunt en bevestigen de waarde voor mensen met geheugenproblemen. Enkele opmerkingen gaan over kleine verbeterpunten in de app en instellingen, maar het algehele sentiment blijft positief. Het product wordt gewaardeerd door familieleden en zorgt voor gemoedsrust.
Het is geinstalleerd. Maar we moeten erg nog mee om leren gaan. Ik wil daar foto's op zetten. Mag er maar 100 fotot's op? Dat beeldbellen met de contacten moeten er nog op.
25 July 2026
Conny en Wil Hooijmans
Amersfoort
Had wat moeite met instellingen.
19 July 2026
Eddy
Uitgeest
client kan geen klok kijken en door deze klok hoort ze hoe laat het is en wat er op de planning staat. Er zijn ook makkelijk gebeurtenissen in toe te voegen zodat hij goed aansluit bij de behoeften
15 July 2026
JK
ermelo
De Bbrain basis digitaal staat op de slaapkamer, zodat mijn vrouw als ze wakker wordt gelijk kan zien welke dag en hoe laat het is. Het dimmen van het apparaat zou wel iets meer mogen dan nu mogelijk is. De Bbrain Family is een prima apparaat mits je iemand hebt dit het goed bijhoud. Een probleem is wel dat ik geen verbinding met mijn eigen telefoon kan maken dus alles tweemaal moet in typen. Een ander probleem is dat bij het verplaatsen van een tijdstip op één dag uit een reeks je niet het tijdstip van de uitgesproken titel kunt wijzigen. Het apparaat blijft dus een melding op de verkeerde tijd geven
BBrain Family, BBrain Basic -Digitaal
13 July 2026
Theo
Etten-Leur
Beste Theo,
Heel erg bedankt voor het geven van uw review en voor het delen van uw feedback.
Onze klantenservice neemt vandaag contact met u op.
Team BBrain
De Bbrain werkte prima. Handig door meerdere familie leden te gebruiken. Mama moest er even aan wennen maar vond het later wel prettig als ze gewaarschuwd werd voor een afspraak.
9 July 2026
Danielle
Vught
Beste Danielle,
Bedankt voor uw review.
Team BBrain
Een aantal jaren de BBrain klok gebruikt om onze moeder alert te houden op de afspraken die zij had gedurende het jaar. Naast het dagritme die belangrijk is voor ouderen was de klok ook zeer praktisch voor het Inplannen van afspraken, invoeren van reminder, verjaardagen, schoonmaakster, bezoek, alle informatie die wel in gesprek met elkaar besproken waren maar ook op de dag zelf nog even naar voren gehaald werd op de klok (met uitgesproken tekst). Plus natuurlijk de functie om familie, vakantie foto's te sturen en als herinnering op de klok terug te vinden waren. Enige wat het communiceren makkelijker zou maken is dat inloggen gemakkelijker zou worden. Nu moest iedere keer het wachtwoord 'handmatig' (opzoeken, kopie, plak) ingevoerd worden. Tevreden familie
7 July 2026
M Enkelaar
Nieuwegein
Beste M. Enkelaar,
Dank dat u de tijd heeft genomen om ons te voorzien van uw ervaringen met de BBrain Family. En uiteraard ook bedankt voor deze mooie beoordeling.
Team BBrain
Het schakelen tussen agendaweergave en klokweergave is niet vanzelfsprekend. Hij staat standaard op klok, maar springt bij een agendamelding automatisch op agendaweergave, en moet dan handmatig teruggezet naar klok. Dat zou - na enige tijd - vanzelf moeten gaan.
1 July 2026
Marjolijn
Amstelveen
Beste Marjolijn,
Bedankt voor het delen van uw feedback en voor uw review.
Team BBrain
Even een korte ervaring met u delen; In overleg met de casemanager heb ik in overleg met mijn vrouw de BBrain family aangeschaft. Echter toen de klok in de kamer een mooi plekje had gekregen werd ze iedere keer geconfronteerd met haar kwetsbaarheid. Gezien de rustige ontwikkelingen op dit moment is besloten de klok nog een poosje terug in de doos te doen. Ik heb het contract tijdelijk stop gezet.
Rob
Ermelo
Beste Rob
Dank voor het delen van een persoonlijk stukje en voor het geven van uw beoordeling.
Team BBrain
Makkelijk te installeren en met de bbrain app makkelijk in te vullen. Duidelijk in gebruik.
Esther
Leusden
Beste Esther,
Team BBrain
Ik stelde eerst enkele vragen op mail naar het info adres van BBrain, waar ik de volgende dag al een zeer vriendelijk en behulpzaam antwoord ontving. Na het aankopen van de muziekspeler voldeed deze ook zeker aan mijn verwachtingen, en gaat het een hulp zijn voor bij mijn familielid!
BBrain Muziekspeler
Vic
Londerzeel
Beste Vic,
We danken u voor uw review.
Team BBrain
Heel fijn om te gebruiken, in de basis is het een goede klok en agenda. In ons geval is de bel functie belangrijker dan de klok. Het bellen ermee kan beter: het geluid is heel zacht voor de andere beller, je moet echt heel dicht bij het apparaat zitten willen ze jou kunnen horen. De volume knoppen staan dan op maximaal. Het antwoord van BBrain was dat de ander zijn/haar telefoon dan harder moest zetten maar dat werkt niet. Heel fijn zou zijn als de fotos van je contacten in beeld kunnen staan ipv de klok, zodat je niet door een menu heen hoeft om ze op te zoeken. Hopelijk wordt die optie tzt mogelijk gemaakt. Contacten kunnen alleen worden gekoppeld als ze een mailadres hebben, en (nog?) niet met een telefoonnummer. De nachtstand van het apparaat is nog vrij licht. Als je in een woon/slaapkamer leeft, kan het storend zijn om in de nacht nog zo'n lichtgevend apparaat te hebben staan. Er staat heel weinig informatie in de meegeleverde handleiding, het meeste staat online. Het is even stoeien om de 2 voornaamste accounts aan te maken: die van de gebruiker en die van de beheerder. Tot zo ver! Het apparaat wordt steeds verder ontwikkeld, dus hopelijk zitten er nog meer verbeteringen aan te komen.
Robert
Gld
Beste Robert,
Bedankt dat u de tijd heeft genomen om ons te beoordelen en van uitgebreide feedback te voorzien. We noteren feedback voortdurend en kijken op basis van wensen/behoeften wat er verder doorontwikkeld kan worden.
Team BBrain
Werkt goed maar zeer jammer dat je klok niet op afstand kunt programeren/inspreken
Beveelt niet aan
20 June 2026
Jan
Sneek
Beste Jan,
Dank voor uw review.
We vinden het spijtig om te horen dat de BBrain Sprekende Kalenderklok niet geheel aan uw verwachtingen voldoet, de klok is enkel op het apparaat in te stellen en/of in te spreken. De Sprekende Kalenderklok beschikt simpelweg niet over de functionaliteit die u zoekt.
Er is maar een klok in ons assortiment met de mogelijkheid tot het programmeren van o.a. afspraken op afstand en dat is de BBrain Family. Deze spreekt daarnaast ook de afspraken uit. Dit kan echter niet met een eigen opgenomen stem zoals het wel mogelijk is om reminders in te spreken op de Sprekende Kalenderklok maar gaat met behulp van een geprogrammeerde stem.
Team BBrain
Mijn man ervaart de klok als zeer positief. Kijkt er regelmatig op en geeft hem wat houvast. Als klein minpuntje willen wij graag meegeven: datum aanduiding onderaan zou meer in verhouding mogen staan met de rest van de letters en cijfers. Het is nu iets te klein.
BBrain Basic -Digitaal
19 June 2026
Nelly
Rotterdam
Beste Nelly,
Bedankt voor uw beoordeling en voor het delen van uw feedback.
Team BBrain
Duidelijke website waardoor de keuze vergemakkelijkt wordt. Snelle levering en een zeer goede service. Mijn vader is erg blij met de klok!
BBrain Basic -Analoog
Mariëtte
Weert
Beste Mariëtte,
Heel erg bedankt voor uw review.
Team BBrain
Mijn schoonmoeder, 93 jaar, is heel tevreden over de klok. Vooral dat de klok duidelijk aangeeft of het 's ochtends, 's middags, 's avonds of 's nachts is. Dat geeft veel rust en ze raakt als gevolg hiervan minder gedesoriënteerd als ze na een dutje overdag of 's nachts wakker wordt. Als ze 's nachts wakker wordt ziet ze ook al haar afspraken voor die dag staan. Dat is ook fijn. Wij, als familie, vinden het gebruik van de app op onze mobiele telefoon heel handig om afspraken in haar agenda te zetten. Kortom 5 sterren waard!
M.
Huizen
Beste M.,
Bedankt voor het delen van uw verhaal en voor het schrijven van een hele mooie review.
Team BBrain
Ik vind de knoppen wel moeilijk weg te draaien
BBrain Muziekspeler
corry
Wateringen
Beste Corry,
Team BBrain
Wat een mooi apparaat van BBrain voor het gebruik van onze demente moeder/schoonmoeder. Omdat we zelf in het buitenland wonen hebben we toch regelmatig contact kunnen hebben. Het delen van foto's was een fijne aanvulling.
8 June 2026
john
Julianadorp
Beste John,
Bedankt voor uw mooie beoordeling.
Team BBrain
Destijds kreeg mijn echtgenote de diagnose Vasculaire dementie/Alzheimer. Onze case-manager attendeerde ons op het prachtige hulpmiddel van Bbrain. De datum-tijd functie en de agenda waren voor mij, als mantelzorger heel erg handig. Het voorkwam dat ik steeds maar weer antwoord moest geven op steeds dezelfde vraag. Helaas overleed mijn vrouw onlangs ten gevolge van een Anorexia. Ik had nog graag lang voor haar willen zorgen.
5 June 2026
Mar
Zaltbommel
Beste Mar,
Bedankt voor het delen van uw verhaal en het geven van deze mooie beoordeling. Het doet ons goed dat de BBrain Family jullie heeft mogen ondersteunen.
We wensen u veel sterkte en kracht toe.
Team BBrain
ik ben tevreden over de snelle afhandeling
BBrain Basic -Digitaal
18 May 2026
henk
velp
Zeer blij met de “klok”. Doet wat het moet doen, maar heeft veel meer potentie mbt taken, maar ook de “uitvoering” van bestaande functies zou verbetert mogen worden. Oa stemgeluid bij gesproken items.
17 May 2026
Geert-Jan
Zevenaar
De tablet is moeilijk te bedienen en een abonnement aansluiten is erg lastig. Ik denk dat het veel makkelijker en uitgebreiden kan
BBrain Family, BBrain Basic -Sprekende Kalenderklok
Beveelt niet aan
17 May 2026
Kimmy
Zandvoort
Beste Kimmy,
Bedankt voor uw beoordeling.
Spijtig om te horen dat u tegen problemen bent aangelopen tijdens het inrichten van de BBrain Family. Onze klantenservice had u graag ondersteuning geboden wanneer we hiervan op de hoogte waren geweest.
Team BBrain
Een mooi hulpmiddel voor mijn moeder met beginnende dementie. Afspraken via app (ook op afstand) erin te zetten, foto's delen gaat makkelijk evenals berichten versturen. Ik heb er ook heinneringen instaan om medicijnen in te nemen.
14 May 2026
Patrick
Oisterwijk
Beste Patrick,
Team BBrain
Ik heb de klok snel ontvangen en geïnstalleerd. Maar het vervelende was dat mijn man geen notie meer heeft van de tijd en omdat het best wel veel licht gaf, stond hij regelmatig midden in de nacht op. Na een paar weken ben ik er mee gestopt en de kamer is nu heel donker en hij staat niet meer zo vroeg op. Ik heb de klok in de doos staan en weet niet of ik hem nog terug kan sturen. Ik heb wel de folie eraf gehaald. Zonde dat hij hier ongebruikt staat. Ik hoef niet het hele bedrag terug maar jullie weten daar misschien wel een oplossing voor. Met vriendelijke groeten. Riet van Hooijdonk
11 April 2026
Riet
Berkel-Enschot
Beste Riet,
Bedankt voor uw beoordeling.
Het moet natuurlijk niet zo zijn dat de klok bijdraagt aan de onrust van uw man. Onze klantenservice zal vandaag contact met u opnemen om u een oplossing te bieden.
Team BBrain
De klok geeft duidelijk de tijd en dag aan. En spreek ook nog een herinnering die je aanzet. Vrij simpele instelling.
9 April 2026
Maria
Zoetermeer
Het Nederlandse merk BBrain is marktleider in kalenderklokken en dementieklokken; klokken welke oplossingen bieden bij verminderde oriëntatie, planning en dagelijkse structuur. Deze zijn tevens ontwikkeld in samenwerking met zorgprofessionals en eindgebruikers.
De klokken zijn verkrijgbaar met een digitale of analoge tijd. De analoge tijdsweergave is voor mensen met dementie belangrijk aangezien ze in veel gevallen de digitale tijd niet meer begrijpen.
Daarnaast heeft het merk de BBrain Family klokken. BBrain Family klokken zijn ‘slimme kalenderklokken’ waar u op afstand foto’s, berichten en agendapunten naar toe kunt sturen. Op deze klok kunt u ook beeldbellen met verwanten. De Family klokken zijn verkrijgbaar in een dementie variant en een reguliere variant voor senioren.
Weerhuisweg 4
6226NC Maastricht