Myrthe heeft ons geholpen tijdens het telefonisch consult. Na een korte introductie kregen we gelijk inzichtelijk waar we aan moesten gaan werken met onze zoon van net 6 maanden met veel tips en de routine gids. De eerste nacht werd hij al na 2 uur slaap wakker en na het inzetten van de tips was het een groot drama. We zijn consequent gebleven die nacht maar sochtends waren we gebroken, dachten dat het nu alleen maar nog erger werd etc. We zagen op tegen de volgende nacht, maar wat er toen gebeurde... We schrokken om 07:00 wakker van geklets over de babyfoon. Hij had doorgeslapen én werd vrolijk wakker!!!!! Hierna is het eigenlijk continue goed gegaan, onze zoon blijft een lichte onrustige slaper, maar we slapen de nacht door en ook overdag doet hij nu 2 fatsoenlijke slaapjes. Echt een aanrader dus!!!
Onze dochter van 10 maand kon voorheen de nacht altijd goed doorslapen. Het inslapen was wel drama. Rond de 6/7 maand kreeg ze haar eerste tandjes. Uiteraard is het te verwachten dat je dan slechte nachten hebt. “Het is een fase” bleven wij elkaar zeggen. Helaas hield deze fase maanden aan. Wij hebben zo lang getwijfeld om een telefonisch consult aan te vragen en na enkele weken toch besloten dit te doen (mede door alle lovende recensies). Vanaf het moment dat we het gesprek hebben gehad met Fenna heeft onze dochter alle nachten doorgeslapen (bijna drie weken inmiddels). Voorheen kon ik onze dochter urenlang naar bed brengen. Sinds het consult leg ik haar neer en valt ze rustig en bijna direct in slaap. Onze ervaring is dus enorm positief. Het enige waar wij spijt van hebben is dat we niet eerder hebben besloten hulp te vragen ;) het is bijzonder hoe Fenna met slechts kleine aanpassingen de rust in ons huis heeft terug gebracht. Als onze dochter in de toekomst weer moeite heeft met slapen, weet ik zeker dat ik jullie weer inschakel voor tips! Keep up the amazing work! En enorm bedankt, Fenna!
Onze zoon van 2,5 jaar oud, sliep de afgelopen maanden erg onrustig. Zowel bij het inslapen, als in de nacht was hij onrustig en werd meerdere keren per nacht. Vaak eindigde hij tussen ons in, voor ons lekker makkelijk, we konden immers weer snel verder slapen. We wisten dat dit geen handige situatie was en zochten naar een oplossing. Met een tweede op komst wilden wij de nachten (for the time being) rustig doorbrengen, en voor onze zoon zorgt dit ook voor rust. Fenna heeft ons verhaal gehoord en gaf direct een aantal praktische tips. We zijn er direct mee aan de slag gegaan en het resultaat liet zich snel zien. Onze zoon sliep na een paar dagen weer hele nachten door, bleef in zijn eigen bed. Een heel fijn resultaat. Tijdens dit 'proces' hield Fenna contact, ze reageert snel, is soms streng maar rechtvaardig en houdt je op het goede pad. Wij zijn erg blij met de tips en het resultaat!
Het was voor ons een hele stap om advies te vragen aan een slaapcoach, maar wat zijn wij blij dat we dat toch gedaan hebben! Na een hele fijne online meeting met Fenna waarin zij heel goed naar ons verhaal heeft geluisterd, kwam ze eigenlijk vrijwel direct met ontzettend goede tips. Wij hebben haar adviezen opgevolgd en na 2 nachten slaapt onze kleine meid vrijwel de hele nacht door! Sommige nachten wordt ze nog eventjes wakker maar valt na een paar minuten zelfstandig weer in slaap. Wat een verademing, dit geeft ons zóveel meer rust! Nogmaals heel erg bedankt Fenna, we zijn je enorm dankbaar.
David is altijd een vroege vogel geweest en hield ervan om 's nachts goed gelegd te worden. na een jaar de early birds gids aangeschaft en toegepast, waardoor David niet meer 5:15 maar 5:45 wakker werd. Hij bleef wel 's nachts mopperen om aandacht. Ons afgevraagd of we hier genoegen mee moesten nemen. Uit eindelijk toch een telefonische consult geboekt bij Maxime en zijn hier zo blij mee! Na 3 nachten sliep hij door en werd het steeds later. Na 2,5 week is de cirkel rond en wordt hij zelfs pas tussen 6:45 en 7:00 wakker. Wat ik fijn vond aan de aanpak van Maxime is dat ze het heel liefdevol aanpakt en ook benoemd wat goed gaat. Door wat kleine aanpassingen zo'n groot resultaat kunnen bereiken. Telefonisch consult werd uit eindelijk in tweeën gesplitst. Zo optimaal gebruik kunnen maken van de tips en tricks! Kan het iedereen aanbevelen.
Hij slaapt door! En wij dus ook, zo fijn!! Mason is nu 14 maanden. Doorslapen deed hij nog niet. Elke nacht rond 4 / 5 uur werd hij wakker. Wij als ouders wist de “oplossing” niet en hebben toen contact opgenomen met slaaptipvoorbabys. Erg fijn gesprek gehad met Maxime. Ze gaf aan dat we met veel dingen al erg goed bezig waren. Maxime heeft ons de waiting approach uitgelegd en ons een tip gegeven om overdag een kleine aanpassing te doen omtrent Mason zijn middag slaapje. We zijn gelijk begonnen en Mason sliep na 3 nachten door. (19:00-7:30/8:00) Zo fijn en bizar. Hier hele blij ouders! Super bedankt.
Super goed geholpen! Zoontje lag soms nachten wakker en werd vroeg wakker en vroeg elke nacht nog om een nacht voeding. Door een telefonische consult met een aantal tips die ik moest toepassen slaapt mijn zoontje van 18.30 tot 06.30/07.00! Ze zijn erg aardig bij slaaptipsvoorbaby’s en ze luisteren goed naar je. Zeker een aanrader!
De slaapgids heeft ons goed geholpen om een ritme te krijgen. Het slaapschema sluit aan aan het natuurlijke ritme van onze dochter. We moesten enkel iets bijsturen/aanpassen qua voeden. Onze dochter heeft er veel baat bij.
We hebben een prettig gesprek gehad met Fenna. Op basis van het uitgebreide intakeformulier hebben we de punten besproken waar we tegenaan liepen. Hier heeft Fenna ons een paar simpele, maar toch effectieve tips gegeven. Na afloop kregen we een duidelijke samenvatting van deze tips waarmee we aan de slag konden. We hadden niet verwacht dat een paar simpele veranderen toch zo snel verschil zouden maken. Ons zoontje (5maanden) slaapt 's middags eindelijk langer dan 45 min (soms wel 2,5 uur) en snachts hoeven we niet meer naar hem toe. Hij heeft geleerd zelf weer in slaap te vallen als hij even wakker wordt. Wij zijn dus erg tevreden!
Onze dochter is 19 maanden en had nog nooit een nacht doorgeslapen en ze viel alleen maar in slaap na 1,5 uur wiegen. Wat ook betekende dat ze 2 tot 3 keer per nacht wakker werd en dan alleen maar in slaap viel na weer met haar lopen en wiegen. Wij waren echt gesloopt. Omdat onze oudste dochter vier jaar lang niet heeft doorgeslapen wilden we voorkomen dat we met onze jongste ook weer jaren zouden doorsukkelen. Dus boekten we toch maar een consult met Maxime. Het klinkt bijna ongeloofwaardig maar onze dochter sliep op nacht 2 al zonder enig gedoe. En belangrijker nog, de rust is weer teruggekeerd in huis. Het voelt alsof we weer grip hebben op ons (nacht) leven. Wij hadden het consult echt nodig om door te pakken en met praktische tips konden we zelf aan de slag. Ik vond de drempel om dit te doorbreken nog wel het lastigst want ik was bang dat het niet slapen alleen maar erger zou worden. Maar niets bleek minder waar, ik kan het iedereen aanraden!
We zijn sinds onze jongste zoon 9 weken is, gestart met de routine gids. Die hielp al enorm. Nu is hij 14 maanden oud en werd hij soms nog huilend wakker ‘s nachts. Troosten kon ik alleen doen, wiegend. Ook de slaapjes overdag gingen lang niet altijd goed meer. We vonden het tijd om dit aan te pakken. Maxime heeft ons de waiting approach getipt en die werkt als een tierelier! We hebben het maar twee avonden echt in moeten zetten en sindsdien slaapt James weer als een roos. Als hij nog huilt dan lost hij het zelf binnen. 5 min. op. Daarbij slaapt hij nu ook langer, we moesten hem laatst zelfs wakker maken om half 8!
We hebben een telefonisch consult gepland van een uur, omdat onze baby van 12 maanden opeens sinds 2 maanden niet meer doorsliep en mega vroeg wakker werd. We waren radeloos! Het fijne van de zoom afspraak was dat het echt een advies op maat werd met zeer praktische tips. Het was een zeer efficient gesprek mede doordat je eerst een uitgebreide intake kunt invullen waardoor Fenna goed voorbereid het gesprek startte en ik niet eerst de situatie hoefde uit te leggen. Echt “waar voor je geld” dus! Je leert enorm veel en de succesformule ligt aan een combinatie van factoren die goed (en zonder oordeel!) worden uitgelegd. Binnen een week sloeg het al aan en de laatste 15 minuten van het gespek hebben we als nazorg call gedaan. Dat was ook erg fijn om nog wat te finetunen. Onze baby slaapt nu binnen 5 tot 10 minuten zelfstandig en wordt hooguit 1 keer per nacht nog kort wakker. Wat een lifesaver!!
Een telefonisch consult geboekt omdat onze dochter van 16 maanden niet zelfstandig in slaap kon vallen en nog bij ons op de kamer sliep. Het telefonisch consult in 2 delen gedeeld en na een halfuur tips, die ik ook super duidelijk op de mail ontving, aan de slag gegaan. WAUW! Iets wat ons zeg absoluut niet lukte met hele makkelijke en goed vol te houden tips in 2 dagen voor elkaar. Nu een dochter die zeker 12u slaapt achter elkaar, en zelf in slaap valt op haar eigen kamertje.
Na maanden als een zombie geleefd te hebben met elke 1,5-2 uur borstvoeding geven aan een kind van 6 maanden oud, hebben we nu weer een avond en nacht rust en hoef ik nog maar 1x eruit. Dan realiseer je je weer hoe fijn het is goed te slapen en dat je je zoveel fijner voelt. We hebben ontzettend veel gehad aan de tips van Fenna tijdens ons telefonisch consult en we hadden gelijk al na de eerste nacht succes.
Mijn dochter werd al 2 maanden om het uur wakker 'S nachts. Ik had de gids al aangeschaft maar helaas nog niet het gewenste resultaat. Uiteindelijk geholpen met tips waarbij mijn dochter zo min mogelijk huilde maar toch zelf in slaap leerde vallen. Ook nog tips gekregen voor mijn oudere zoontje.
Ons zoontje is nu 9 maanden oud en vanaf de 4 maanden slaapregressie ontstonden er problemen bij de nachten waardoor hij niet zelf gedurende de nacht weer in slaap viel en wij er meerdere keren per nacht uit moesten. Na 5 maanden waren we gesloopt. We hadden al diverse dingen geprobeerd maar nog niet het gewenste resultaat. Na een 1e gesprek met Maxime gestart met de waiting approach methode. De eerste dagen waren even lastig maar het resultaat was het zeker waard! Onze zoon slaapt de nachten door en kan zich nu zelf herpakken tijdens de nacht en wij kunnen weer lekker slapen!! Enorm fijn en we zijn Maxime erg dankbaar. Dus mocht je twijfelen; een sessie gaat je enorm helpen!
In het begin moesten we uiteraard nog even wennen. Onze eigen manier van onze kleine naar bed brengen werkte niet en werd zeer vermoeiend: dragend in slaap zingen... Na ons gesprek gingen we direct aan de slag en we merkten dat het direct werkte. Rustig naar bed brengen met een vast ritueel en boekjes lezen maar zonder te veel ronddragen en liedjes zingen. Voorheen stopten we er te veel moeite in het naar bed brengen. Ze slaapt nu vaak binnen 3-5 min en valt vanzelf in slaap. Onze kleine begrijpt wanneer het naar bed moet en wil dan ook graag slapen. Iedere dag (ook de ochtend en middag) is een makkie om d’r naar bed te brengen en te laten slapen! Nu slaapt ze ook weer door en wordt nauwelijks meer midden in de nacht wakker. We zijn heel blij!
Onze klein lieve dochter van 4 maanden had niet echt een slaapritme. Korte hazenslaapjes van 10 tot 15 minuten overdag en ook nog eens 1 tot 2 keer wakker in de nacht voor voeding. Bijslapen kwam bij ons niet voor. We waren ten einde raad totdat Maxime letterlijk in ons leven kwam. Ik kon het niet geloven toen ze zei dat het ritme van ons kleine meisje binnen 2 weken zou verbeteren. Na een heel fijn telefoongesprek waarin wij niet werden bekritiseerd maar juist opbouwende feedback kregen werd een plan van aanpak gemaakt en kregen wij een aantal methodes uitgelegd hoe we ons meisje konden leren om zelf in slaap te vallen. Aan de hand van het schema hielden wij een dagboek bij, dagelijks werd dit met Maxime besproken om nog meer tips te ontvangen. Binnen 4 dagen sliep ons dochtertje door en begon haar ritme overdag ook steeds te kloppen. Na 2 weken was haar ritme stabiel wat resulteerde tot een gelukkig meisje die zich begrepen voelt en een uitgeruste papa en mama! Naderhand hebben wij nog een schema gekregen tot 12 maanden. Ons dochtertje is inmiddels 9 maanden en wij maken nog steeds gebruik van het schema. Ze doet het FANTASTISCH! Nogmaals dank Maxime!
Tijdens het telefonisch consult ging Fenna uitgebreid in op onze persoonlijke situatie. Je merkte dat ze zich goed had ingelezen. We kregen te horen dat we het al heel goed deden, wat super fijn was om te horen. Fenna had voor ons wat praktische tips waarmee we de puntjes op de i konden zetten. Waar onze zoon eerst overdag alleen hazenslaapjes deed en 's nachts 4 tot 10 keer wakker werd, sliep hij 3 dagen na het consult veel beter overdag en 's nachts sliep hij door zonder wakker te worden. Wat een verandering en zo snel al door de praktische tips speciaal voor onze situatie. Na 2 weken nog even wat vragen gesteld via de mail, hier kregen we snel en duidelijk antwoord op.
Onze dochter Marie van 6 maanden was op zich geen slechte slaper, maar nachten echt doorslapen waren er ook niet bij. Ze werd altijd nog wel 1 of 2 keer wakker waarbij we de speen moesten geven en ze kreeg ook nog een voeding, omdat ze anders echt ging krijsen. Dit waren we van onze zoon niet gewend. Met het idee "baat het niet dan schaadt het niet" heb ik een telefonisch consult gepland. Dit had ik echt eerder moeten doen! De dag hadden we al op orde en met een paar goede tips en een goede aanpak begonnen we vol goede moed aan die eerste nacht. Ik was op heel wat voorbereid, maar eigenlijk niet dat ze meteen de eerste nacht direct zo goed zou gaan slapen! Met 20 minuten was ze in slaap (zonder speen!) en 's nachts hoefden we er niet eens uit! Geen speen meer brengen en geen fles meer hoeven geven. Het bleek geen lucky shot, want Marie heeft sindsdien iedere nacht doorgeslapen tot 7.00 uur 's ochtends. Als je twijfelt, direct mee stoppen en een consult boeken. Heel erg bedankt, Maxime!
Ik heb een telefonisch consult gehad met Fenna. Daarbij al tot inzicht gekomen dat het vroege wakker worden van ons zoontje waarschijnlijk werd beïnvloedt door het slechte slapen overdag. Door ons aan vaste tijden te houden gaat dit nu een stuk beter, hij wordt nu een uur later wakker! Zelfs toen er na een paar weken weer veranderingen optraden, mocht ik e-mailen en werd er bekeken hoe we dit het beste konden aanpakken. Daar heb ik nog geen resultaat van, maar ik hoop op het beste!
We vonden het superfijn om vooral na het consult nog vragen te kunnen stellen aan Fenna als er zich bepaalde scenarios voordeden die we voorheen nog niet hadden gehad. Meteen een supersnelle reactie waardoor je door kan met de rest van de dag zonder te dubben over wat je het beste kunt doen. Twijfel je over een consult? Gewoon doen, echt! Het gaat jullie áltijd verbetering brengen.
Maanden lang werd Thijs 's avonds rond 21.00 uur wakker, dan wilde hij alleen door ons gewiegd worden. Ook belande Thijs vaak bij ons in bed in de nacht, aangezien hij niet in zijn eigen bedje wilde slapen. Tijdens de sessie handvaten / tips gekregen, en onze jongen slaapt de hele avond en nacht weer door! Ook overdag hebben we hier veel profijt van.
Voor iedereen die denkt ik heb gewoon een kind die vroeg wakker wordt, of ik heb gewoon een kind die niet zelf kan slapen. Het klopt niet!! Wij hadden meerdere problemen (niet zelfstandig in slaap kunnen vallen / en een vroege vogel. Aan de hand van een telefoonconsult is ons leven veranderd. Van 3-4 keer wakker worden in de nacht, naar een doorslapertje die om 7 uur wakker wordt. Ik had dit nooit kunnen dromen. Myrthe denkt goed mee, en reageert supersnel op de mails. Aan de hand van 2 gidsen hebben we beide problemen opgelost. Ik kan het echt iedereen aanraden!! Ons levenskwaliteit is zo omhoog gegaan. Beste keus ooit. Als er iets is waar je waar voor je geld krijgt is dit het wel. De routines van Myrthe helpen gewoon!
Super goed en vriendelijk geholpen door Maxime. Met eenvoudige aanpassingen in het dagritme direct langer doorslapen in de nacht. Waar hij eerst wel 3-4 keer per nacht wakker werd om te drinken doet hij dat nu nog maar 1 keer of soms helemaal niet! Heel erg blij mee!
Pieterbergsweg 109
1105BM Amsterdam
Slaaptipsvoorbabys.nl voorziet ouders en kindjes van meer (nacht)rust door ouders te informeren over het slaapgedrag van kinderen in de leeftijd 0 t/m 4 jaar. Om onze diensten en producten continu te meten en te verbeteren hechten wij veel waarde aan feedback in de vorm van reviews. Team van slaaptipsvoorbabys.nl