Ik ben mega goed geholpen door slaap tips voor baby’s. Ons zoontje (1 jr) had meerdere keren in de nacht een fles nodig om weer terug in slaap te kunnen vallen. Nu met vertrouwen de waiting approach toegepast op aanraden van de slaapcoach en na 1 nacht sliep hij al door! Ook nog tips gekregen voor als we een keertje op pad zijn, hoe we dan het ritme iets kunnen aanpassen. Kortom, ik ben echt geholpen!
Vanaf de eerste weken volgden we de voorbeeld routines als leidraad. Dit heeft ons veel houvast gegeven. Toch was ons zoontje met 7 maanden nog vaak wakker ‘s nachts. Na lang twijfelen of het echt iets zou opleveren toch de stap gemaakt voor een slaapconsult. We zijn super goed geholpen. Er wordt de tijd genomen om de situatie te bespreken. We mochten aan de slag met slaaptraining en aanpassingen overdag. We hadden ons voorbereid op 5/6 nachten trainen. Uiteindelijk hebben we er maar 2 nodig gehad. Heel fijn om deze methode ook weer terug te kunnen pakken als we merken dat hij weer wat vaker wakker wordt.
We hebben veel gehad aan het advies van Fenna. Ik kan het echt aanraden. Er volgen concrete tips, en dat is fijn om als houvast te hebben als je zelf onzeker bent geworden. Die duidelijkheid is ook fijn voor ons kindje! Fenna heeft uitgebreide en snelle terugkoppelingen. Elke euro meer dan waard!
Ik heb een 7 maanden oud dochter. Ze was elke nacht 2 tot 3x wakker. Mijn vriend en ik hebben een afspraak voor een consult gemaakt. Dezelfde nacht van ons gesprek zijn we begonnen met de nachtvoeding af te bouwen en de dag daarna met de nieuwe routine en de waiting approach. De nacht daarna heeft ze meteen van 19 tot 6 uur geslapen. In het weekend erna is ze ziek geweest waardoor ze veel wakker is geweest, maar toen ze beter was, sliep ze weer door. In de opvang slaapt ze ook beter. En ze eet en drinkt ook veel meer. 3 weken na ons gesprek en het gaat nog heel goed. We willen Tess bedanken voor alle goede adviezen. Ik wil ze nog extra bedanken omdat ik mijn nachtrust en mijn energie terug heb. Liefs, Familie Willems
Ontzettend blij met het slaapconsult bij Marleen. Ze luisterde heel goed naar onze vragen en twijfels, en gaf ons vervolgens een heel aantal praktische tips waar we echt mee aan de slag konden. Ze dacht hierbij goed mee over onze specifieke situatie, en wat wel/niet bij ons paste. We zijn er nog niet helemaal, maar het slapen gaat al stukken beter, en we hebben er vertrouwen in dat het de komende weken verder zal verbeteren met de tips die we nog achter de hand hebben. Fijn aan Marleen is ook dat ze zo laagdrempelig bereikbaar was. We hebben er heel veel aan gehad. Bij twijfel: doen!
Ons dochtertje heeft in korte tijd geleerd om overdag zelfstandig in slaap te vallen en slaapjes te koppelen. Niet een keer, maar dag na dag. Het traject heeft ons vertrouwen, rust en regelmaat gegeven. Fenna heeft goed naar ons geluisterd en beantwoordde al onze vragen. Dat deed ze ook gewoon even tussendoor op de whatsapp, op de momenten dat we het even nodig hadden zodat we direct ermee verder konden. En binnen 3 maanden na afloop kunnen we nog weer afspreken om te bespreken hoe het dan gaat. We zijn dankbaar voor de prettige manier waarop we in een intensieve periode op maat hulp kregen.
Zo dankbaar voor de hulp van Fenna bij het (weer) laten doorslapen van ons zoontje! Ze heeft een vergrootglas gelegd op het dagschema van onze zoon en de verkeerde onderdelen die daarin zitten aangepakt. Ze reageerde supersnel op onze vragen en was altijd heel behulpzaam en meedenkend!
Na zo ongeveer alle andere opties geprobeerd te hebben, hakten we de knoop door voor een slaapconsult. Het contact was prima en vol goede moed begonnen we aan de training. Het duurde lang en het was steeds een beetje tweaken. Elke keer als we iets van winst hadden geboekt, ging het vervolgens weer slechter. We hebben wat handvaten en soms helpt dat ons wat, maar helaas zit onze zoon van 15 mnd nog altijd regelmatig midden in de nacht rechtop in bed 2 uur lang en wordt hij steevast voor 6 uur huilend wakker.
Bij de oudste een consult gehad en super geholpen. Had meteen resultaat!! Bij de 2e de routines gevolgd en het werkt echt. We slapen allemaal heerlijk. Iedere euro waard om een consult te boeken of gids aan te schaffen. Ik heb ook al eens een masterclass gevolgd wat super verhelderend is. Ook via sociale media fijn om tips te volgen en je kan er altijd terecht met vragen.
Sam heeft ons super fijn geholpen. Zij gaf precies de tips en handvatten die we nodig hadden.
Na 6 maanden lang gebroken nachten te hebben gehad, besloten wij om een slaapconsult aan te vragen en dat was echt de beste investering, die ik elke ouder zou aanraden. Na 3 dagen “trainen” sliep onze dochter weer door!
Na 9 maanden niet tot nauwelijks slapen waren wij het helemaal zat, alles geprobeerd maar ons zoontje wilde niet door en alleen slapen. Wij hebben op een woensdag avond een heel fijn video gesprek gehad met Marleen. Zij heeft ons zo goed en lief geholpen met een erg strak schema op te stellen voor ons zoontje. Ze heeft ons zelfs tips gegeven om zijn voeding daar wat op aan te passen en de mail die zij na ons gesprek stuurde hete: 'hij gaat doorslapen'. Dat vonden wij natuurlijk ongeloofwaardig, maar we zijn donderdag ochtend gestart met Marleen haar schema. In de avond na het slaapritueeltje, zaten wij klaar beneden op de bank met uitgeprinte versie van het schema, stopwatch en wat te drinken voor onszelf om de avond vol te houden, en sinds die avond slaapt onze zoon door. Wij dachten natuurkijk, dit is een gelukstreffer, maar na 1,5 week doorslapen kunnen wij niet anders dan heel erg blij zijn met de tips van Marleen. Heel erg bedankt wij zullen dit iedereen aanraden. Groetjes Kirsten, Gordon & ons doorslapende nachtuiltje
We zijn erg blij met het advies dat Fenna ons gegeven heeft. Ons zoontje werd met 7 maanden nog steeds 4 a 5 keer wakker in de nacht voor borstvoeding. Met de tips en slaaptraining konden we dat binnen twee nachten terugbrengen naar 1 of 2 voedingen. En ook daar gaan we nog mee aan de slag. We hadden al veel op internet opgezocht en ervaringsverhalen gelezen. Fenna hielp ons met duidelijke tips en een persoonlijk advies passend bij het slaapritme van ons zoontje. Het werkte voor ons heel goed dat iemand met kennis hierover met ons meekeek naar de mogelijkheden, omdat we zelf op teveel vlakken iets aan het proberen waren. En dit ook niet lang genoeg volhielden. Het werkte voor ons heel prettig dat Fenna een duidelijk plan had met goede handvatten, waarbij we wel ons eigen gevoel konden volgen.
Zoveel aan gehad qua tips, en fijn om iemand te hebben waar je vragen aan kan stellen specifiek op slaap en voeding gericht. Dankzij de schema’s slaapt ons zoontje sinds 3,5 maand door!
Wij gebruikten al de slaapgids met dagschema's. Overdag werkte dit goed voor ons. Alleen werd ons zoontje in de nacht vaak wakker en elke ochtend om 5 uur. Dit waren ook de twee dingen waar wij hulp bij wilden. Na een consult zijn wij meteen begonnen. Cold Turkey de speen in de nacht weggenomen en met de gentle methode begonnen om hem zelfstandig in slaap te laten vallen. Na 3 avonden kon ons zoontje zelfstandig in slaapvallen zonder te huilen en sliep hij tot 5 uur. Wij waren erg blij met dit snelle resultaat. Helaas bleef hij vroeg wakker worden en soms zelf om 4.30. Na een week had ik contact opgenomen met onze slaapcoach en verteld dat we een succes hadden met het inslaap laten vallen en doorslapen, maar dat we nog steeds tegen het vroege wakker worden aanliepen. Onze slaapcoach gaf aan dat wij het tijd moesten geven. Maar na een week, nog steeds geen verbetering qua het vroege wakker worden. Dus nogmaals contact opgenomen met onze slaapcoach en helaas kregen wij verder geen tips wat wij konden doen. Doorgaan met wat wij deden, maar na 3 weken, nog steeds een early bird hier. Ik vind het erg jammer dat we hier verder geen handvatten voor gekregen hebben, aangezien ik in onze intake formulieren had aangegeven dat het vroege wakker worden wel echt een ding is wat lastig is en waar we graag verandering in willen zien. Ook omdat dit vroege wakker worden invloed heeft op de rest van zn dag. Daarom is mijn beoordeling matig omdat ik graag een optie b en/of c had gehad voor het vroege wakker worden. Vooral omdat ik nog 2 keer na het consult heb aangekaart dat het een probleem bleef.
Onze dochter is best een goede slaper, maar toch kregen we nog een paar goede tips om het nog beter te maken. Altijd handig om het te bespreken met iemand die er verstand van heeft! Zeer vriendelijk geholpen ook!
De slaapgids met voorbeeldroutines is beknopt en duidelijk. Ik ben er nu bijna een week mee aan de slag met mijn zoontje en het lijkt al wel wat te werken. Hij sliep namelijk bijna niet overdag en de dutjes die hij deed waren hazenslaapjes. Nu merk ik de slaap signalen als het bijna bedtijd is veel beter op, omdat dit overzicht mij een houvast geeft.
Onze dochter van 6 weken oud sliep overdag niet en 's avonds pas rond 11 uur als we haar in slaap lieten vallen op ons en vervolgens voorzichtig in haar wiegje legden. Bij het slaapconsult kregen we een fijne voorbeeld routine die bij haar leeftijd past en met haar meegroeit. Daarnaast kregen we de tip om haar een aantal weken tijdens de dutjes overdag in de draagzak te laten slapen. In korte tijd lukte het om onze dochter 's avonds vanaf 7 a 8 uur in bed te laten slapen. Vanaf dat ze 10 weken oud was viel ze 's avonds zelfstandig in slaap en sliep ze vanaf dat moment van 7 tot 7 met alleen een avondvoeding rond 10 uur. De dutjes overdag in bed gingen langzaam ook beter, maar na 20 a 30 of soms 45 minuten was ze wakker en niet meer in slaap te krijgen. Tijdens de 2e helft van het consult (toen onze dochter 13 weken oud was) kregen we nog een aantal laatste tips mee van Maxime, waaronder de pick-up put down methode. Na ongeveer 1 week leerde onze dochter om ook overdag zelfstandig in slaap te vallen. Ze slaapt nu zelfs zo goed dat we haar wakker moeten maken als het dutje voorbij is. We zijn dan ook super blij met de hulp van Maxime en de fijne voorbeeld routines uit de gids. Zeker een aanrader! Ook als je baby dus nog heel jong is!
Het was bij ons even zoeken welke methode het beste werkte voor onze baby van 6 maanden. De pick up put down methode leek ons goed omdat hij graag vast gehouden werd. Echter werd hij hier juist alleen maar onrustig van. De waiting approach werkte gelukkkg wel! Ook met wel/geen speen was even zoeken maar hij pakt m nu zelf en met de waiting approach is het toch fijn om iets te hebben om hem te kalmeren. Fenna heeft ons goed geholpen met tips en meedenken voor de beste methode voor onze jongen en ons. Ook fijn om het slaapschema nog door te nemen. Het gaf ons uiteindelijk houvast en structuur. Super! Aanrader!
Van te voren had ik nooit gedacht een slaaptraining te doen. Het consult met Marleen was erg prettig. Zorgen konden geuit worden, werden serieus genomen en er werd op een nuchtere, no-nonsense manier gekeken naar de situatie. Na het consult voelde ik me een stuk zekerder om de Waiting Approach uit te voeren. De eerste avond sliep ons dochtertje na 30 minuten, vanaf die nacht slaapt ze door en lukt het haar om zelf rustig te worden en in te slapen. Als we dit van te voren hadden geweten, had ik sneller hulp in geschakeld. Wat is het heerlijk om weer goed te slapen!!
De begeleiding van Jessica hebben wij als heel fijn ervaren. Er werd goed geluisterd naar de problemen die wij ervaarden. De tips die Jessica ons gaf hadden meteen effect. Onze zoon slaapt nu heerlijk in zijn eigen bed en ook de hele nacht door. Er is geen strijd meer en we hebben onze avond & eigen bed weer terug. Als we dit hadden geweten hadden we veel eerder een consult aangevraagd! Bedankt Jessica voor je hulp!
Marleen heeft ons fantastisch geholpen. Na ruim 1,5 jaar slapeloze nachten door er meerdere keren per nacht uit te moeten voor flesjes en troosten, slaapt hij na de tips van Marleen door! De eerste nacht was ontzettend pittig maar na 2 nachten sliep hij al door. Achteraf gezien hadden wij dit veel eerder moeten doen, maar dat lees je in de andere reviews ook veelvuldig! Ik kan Marleen niet genoeg bedanken & mocht er weer een terugval komen, dan trekken wij veel eerder aan de bel!
Wij hebben een telefonisch consult met Marleen gehad. Ze was goed voorbereid aan de hand van de vooraf ingevulde vragenlijst. Hierdoor konden we meteen aan de slag. We hebben tips gekregen om onze dochter beter te leren slapen in bed overdag. Het was pittig maar door de steun van Marleen hebben we vol gehouden met een goed resultaat ;) Heel blij mee en wij zouden het iedereen aanbevelen.
Ik heb zojuist €15 betaald voor deze gids, maar had er veel meer van verwacht. Mijn kind is 14 maanden, maar veel informatie is voor kleinere baby’s. Ik heb 3 pagina’s van de 29 opgeslagen waar ik wellicht wat aan heb. De rest is bij ons niet van toepassing. Ik vind het dus veel geld voor weinig info.
Heel fijn consult gehad van Sam. Ons zoontje van bijna 4 jaar slaapt eigenlijk al heel lang slecht en wordt vaak wakker snachts. Door haar fijne tips en goed plan van aanpak zijn we al een stuk verder en slaapt hij nu over het algemeen veel beter! Heel blij mee :)
Lage Vuurscheweg 27
1251TS Laren
Slaaptipsvoorbabys.nl informeert ouders over het slaapgedrag van kinderen in de leeftijd 0-4 jaar met als doel om meer (nacht)rust te creëren. Wij willen onze diensten en producten continue verbeteren en hechten veel waarde aan feedback. Liefs, Het team van slaaptipsvoorbabys.nl