Wij wisten het echt even niet meer met onze kleine meid en haar slapen. Na het fijne consult met Fenna waar ik ook al mijn vragen kon stellen, slaapt onze kleine meid weer door & in haar eigen bed! Wij stonden zelf versteld. Waar wij voorheen 1,5 uur bezig waren om haar in slaap te krijgen, slaapt zij nu binnen 10 min. met de methode waiting approach. Aan het begin lastig en even doorbijten, maar wij hebben haar er ook mee geholpen! Slaapjes overdag werken ook na de tips van Fenna. Wij zijn helemaal blij en hebben onze nachtrust terug. Zo fijn! Bedankt voor alles!
Ongelofelijk. Na maanden waarbij wij na een routine van 30 min (pyama, lezen, praten) nog dik 1.5 uur bezig waren ons zoontje in slaap te krijgen, met uitschieters na 2 uur, leggen we hem nu na de routine op bed en valt hij zelf in slaap. Wij hebben na bijna een half jaar ineens onze avonden terug! Ongelofelijk. Bij de 3e dag was hij al meteen stil nadat wij naar beneden gingen. Wat een verademing! Geholpen met concrete stappen en praktische aanpak, super fijn en heel blij en dankbaar!!
Fijn naar ons geluisterd. Duidelijk uitgelegd en ons verder geholpen om het slaapgedrag van ons kind te kunnen verbeteren. De deskundige adviezen hebben ons kind heel goed geholpen!
Als newborn ouder, met een baby die niet altijd tevreden is. Zocht ik een heldere leidraad om mij houvast en richting te geven. Daar voldoet deze gids zeker aan. Het geeft vertrouwen om het aan de hand van de gids op onze manier het nu te kunnen doen.
Ik heb de masterclass newborn gevolgd. Heel fijn om wat houvast te hebben voor in de eerste weken en maanden.
Als nieuwe mama zie je soms door de bomen (goedbedoelde adviezen van andere ouders) het bos niet meer.. Ik wilde heel graag een ritme vinden, maar wel met iets wat echt zou werken en waar je makkelijk op terug kunt vallen. Heb de voorbeeld schema’s tm 4 jaar gekocht en na een paar weekjes had ons zoontje hem helemaal onder de knie! Ook super makkelijk om even het schema te sturen naar de oppas. Super blij mee en ook bij vragen werd ik super goed geholpen! Heerlijk om het op deze manier te doen en het werkt super voor onze kleine. Thanks a lot!
Na 1 consult met slaapcoach Marleen van Slaaptipsvoorbabys kreeg ik een schema voor zowel overdag als 's nachts, met heel veel handige tips en informatie. Marleen heeft me goed voorbereid op de slaaptraining (die vooral in het begin veel van je kan vergen) en een methode voorgesteld die goed bij mij (en mijn zoontje van 7,5 maanden) past. Na een volle week slaaptrainen slaapt mijn zoontje voor het eerst zelfstandig de hele nacht in zijn bedje. Van gebroken nachten, naar af en toe een speentje geven en weer doorslapen. Echt fantastisch, kan het iedereen die nog twijfelt aanraden: doe het!
Wij hebben een consult met Richelle gehad omdat onze dochter van ruim 2,5 jaar eigenlijk elke nacht nog wakker werd. Ondanks dat ze onze tweede is en we best wat wisten over slaap (en dus al van alles geprobeerd hadden), zagen we zelf even niet meer wat te doen. We hebben een duidelijk plan voor overdag en de nachten gemaakt met Richelle, zodat we in die nachtelijke uren waarin je toch wat minder ruggengraat hebt, een plan hadden. De eerste twee nachten waren niet echt fijn (maar met 'gecontroleerd' huilen, dus ook geen drama), maar onze dochter begreep snel dat we het vanaf nu anders doen en valt nu dikwijls zelf terug in slaap. En als ze ons nog even nodig heeft, is het maar kort. Heel fijn contact en zeker een aanrader als je even wat (of veel) tips of een plan nodig hebt!
Fenna heeft goed ingespeeld op onze wensen en behoeftes. Fijn dat ze in de groepsapp zat, vinden we echt een enorme meerwaarde. Onze vorige slaapcoach reageerde na elke 24 uur maar je hebt vaak adhoc vragen, dus dit was top. Tevens heeft ze de begeleiding wat verlengd toen het in de laatste paar dagen niet meer soepel liep, ook dat was heel fijn.
Na ruim 3 maanden van rommelige nachten met onze zoon van 10 maanden, sliep hij na 1 nacht weer door! De nachtfles die tijdelijk nodig was na een ziekenhuisopname was een ingeslopen gewoontje geworden, met de methode die Marleen ons voorstelde hadden wij na 1 nacht consequente aanpak succes! We hebben in die tijd vaak over een slaapconsult nagedacht en vragen ons nu af waarom we dit niet veel eerder gedaan hebben. Dank Marleen, je bent een topper!
Mijn zoontje sliep best oke, maar wordt overdag vaak na 30 minuten wakker. Ik wist niet zo goed, wat ik daarmee moest. Na een fijn gesprek met Marleen weet ik dat nu wel. Hierdoor heb ik vooral zelf meer rust
De voorbeeldroutines passen perfect. Door deze routines slaapt mijn kindje van 5 maanden tot 6.15 uur. Hij blijft dan nog lekker in zijn bedje kletsen en om 7 uur kan hij eruit. Zo fijne structuur. Voel me er heel zeker bij. Raad het iedereen aan!
Onze dochter wilde alleen maar aan de borst in slaap vallen en werd meestal na 20 minuten weer wakker met 2 uitgeputte ouders als gevolg. Fenna heeft ons geholpen om dat patroon te doorbreken. Het was alsnog geen makkelijk proces, maar de slaapcoach is echt een stok achter de deur om consequent een methode toe te passen. En dat heeft dus echt zijn vruchten afgeworpen.
Niet verwacht zo snel, op twee vlakken: het consult en het resultaat. Via mijn beste vriendin zijn wij bij slaaptipsvoorbabys terecht gekomen. Onze 'oudste' zoon van 1,5 jaar sliep het eerste jaar goed, maar rond zijn 1e verjaardag ging het mis. Het naar bed gaan ging steeds moeizamer en voor we het wisten bleven we bij hem zitten tot hij in slaap viel. De ene keer gebeurde dat binnen 5 minuten, de andere keer zat een van ons er zo 30-45 minuten bij. Hij bleef zo alert, dat bij een kleine beweging hij rechtop in zijn bed zat. Liepen we weg of werd hij wakker gedurende de avond of nacht, was het altijd blinde paniek bij hem. Met als resultaat dat we uiteindelijk hem bij ons in bed legden 's nachts omdat we niet meer de strijd aan konden gaan en in de tussentijd ook zijn kleine broertje was geboren. Dit was voor ons de druppel en schakelden we slaaptipsvoorbabys in. Tot mijn grote verbazing konden we na het aanvragen, al gelijk voor de volgende avond een consult inplannen (1e wauw!). Marleen luisterde aandachtig naar ons verhaal en hielp ons uiteindelijk met de Waiting Approach. We waren een beetje sceptisch, maar serieus, na twee avonden was het naar bed gaan weer een leuk moment en sindsdien slaapt onze zoon weer volledig zelf in. Hij kijkt er weer naar uit om lekker naar bed te gaan. En niet alleen hiermee heeft Marleen ons geholpen. Ze wees ons ook op de slaaptips uit de slaapgids hoe we nu de slaapmomenten van onze beide jongens kunnen combineren. Ik durfde niet eerder deze review te schrijven, maar inmiddels al ruim 2 maanden hebben wij 's middags onze handen even vrij omdat ze allebei tegelijk hun middagslaapje houden en 's avonds liggen beide jongens er in principe 'gelijk' in. In een woord: WAUW!
Ons zoontje sliep de hele nacht en na de ochtendvoeding sliep hij ook vrijwel de hele ochtend. Maar vervolgens wilde hij de hele middag en avond nauwelijks nog in slaap vallen en was dan onrustig. Na een consult met slaapcoach Berdien werd helder dat ons zoontje zijn dag- en nachtritme omdraaide. Berdien gaf duidelijke adviezen en goede tips die ik meteen de volgende dag heb toegepast en wat een wereld van verschil! De slaapjes zijn nu verdeeld over de dag. Wat een rust in huis en wat fijn om ook 's middags en 's avonds weer een vrolijk mannetje in huis te hebben. Had ik dit consult maar eerder aangevraagd!
Via de website konden we eenvoudig een online consult boeken voor op de zondagavond. We vonden het fijn dat we snel terecht konden. Van tevoren kregen we een uitgebreide vragenlijst om ons kindje en de situatie te beschrijven. Op zondag werden we op het afgesproken tijdstip gebeld door Tess. Ze had onze vragenlijst goed doorgenomen en nog wat aanvullende vragen. Tess luisterde goed en had fijne tips wat voor ons kindje zou kunnen helpen zodat zij beter zou gaan slapen. Na het gesprek kregen we een uitgebreide mail met daarin een persoonlijk plan voor ons kind. We zijn direct die avond gestart. Sommige dingen voelden een beetje spannend maar Tess had ons moed ingesproken en we mochten altijd bij haar terug komen als we vragen hadden of ergens tegenaan liepen. Maar eigenlijk ging het vanaf dag één al heel goed. Ons kindje slaapt nu zoveel beter. 's Nachts slaapt ze door (hoera!) en overdag gaat ze lekker slapen als we haar in bed leggen. Soms lukt een slaapmoment minder goed, maar door het plan dat we van Tess kregen te volgen lukken de volgende slaapjes weer wel. We voelen ons veel zekerder en hebben een hele blij opgewekte baby die goed slaapt. Van tevoren twijfelden we nog of het niet overdreven was contact te zoeken met een slaapcoach, je wilt het toch zelf kunnen. Maar ik zou het zo weer doen en liever had ik nog veel eerder contact gezocht. Wat een verademing. Wij zijn ontzettend tevreden en raden iedereen aan vooral niet zelf door te rommelen. Wij moesten een paar dingen anders doen en hebben nu een heel ander kind als het gaat om slapen.
Na enige twijfel toch een slaapconsult geboekt voor mijn dochter van 3 jaar. Een gesprek gehad met Fenna die hele fijne tips heeft gegeven. De eerste nacht was het voor mijn dochter even wennen maar de dag erna was het meteen perfect. Ze sliep weer de hele nacht door en we konden gewoon naar beneden gaan zonder op de gang te hoeven wachten. Ik zou iedereen die twijfelt aanraden om sowieso een slaapconsult te boeken. Het is het geld echt waard!
Na maanden slechte nachten, veroorzaakt door onderliggende klachten, waren we al heel blij dat onze zoon (nu bijna 14 maanden) weer ging slapen met een flesje melk. Dit gebeurde iedere avond/nacht zeker 2 a 3 keer. Hier wilden we graag verandering in brengen (nadat alle problemen bij hem waren opgelost), maar geen idee hoe. Vooraf had ik er weinig vertrouwen in dat dit ooit zou lukken. Toch heeft de methodiek die we gebruikt hebben, uitgelegd door Kirsten, ons héél snel geholpen. Na 2 pittige nachten en veel doorzettingsvermogen sliep hij voor het eerst in z'n leven een hele nacht!! Echt bizar, maar zo fijn! We zijn nu een week verder en het slapen gaat nog steeds erg goed. Als hij wakker wordt kan hij zelf weer in slaap komen, zonder melk of ons hierbij nodig te hebben. We zijn dan ook héél erg blij dat we dit gedaan hebben en kunnen het iedereen met een slecht(er) slapend kind aanraden! Beter slapen kan écht!
Onze zoon sliep eigenlijk altijd best goed, maar werd ineens tussen 4.30 en 5.30 al wakker. Ging soms weer slapen na een fles, maar bleef regelmatig wakker. Was dan eigenlijk meteen ook weer moe en niet de vrolijke jongen die hij was. Na een paar kleine tips/aanpassingen die niet eens lastig waren om in te voeren. Slaapt onze zoon weer wat langer en wordt weer vrolijk (zingend) wakker.
We zijn geholpen door een hele lieve dame die ook reageert op de mails die we na het consult nog hadden gestuurd. Dat was fijn. Echter blijkt slaaptipvoorbabys minder goed bij ons te passen. Ik wil vooral kijken naar de oorzaak van onze slaapvraag, en niet gelijk de waiting approach methode inzetten. Door mijn baby te laten huilen kreeg ik een heel vervelend gevoel. In eerste instantie dacht ik op de instagrampagina een andere visie te zien. Daarna ben ik ook gaan onderzoeken wat voor methode het is en kan ik concluderen dat ik dit niet passend vind bij onze visie (kind zo lange tijd laten huilen). Ik zou helaas slaaptipvoorbabys niet aanraden. Ik lees dat veel ouders er wel mee geholpen zijn. Super fijn! Dat had ik ook graag gewild, maar dan zonder het lang laten huilen.
Fijne en duidelijke tips, ons zoontje van 2 werd erg vroeg wakker en dit hebben we nu ruim 1,5 uur kunnen opschuiven. Ook het mail contact verloopt heel vlot en krijg je snel antwoord op. Dankjewel
Mijn dochter van 7 maanden deed hazenslaapjes overdag, werd minstens 5 keer per nacht wakker en had altijd mijn borst nodig om weer in slaap te vallen. Na een online consult met Fenna waren we begonnen met de pick-up put-down methode en the chair methode. Van beide methoden werd mijn dochter alleen maar heel erg gefrustreerd en resulteerde het helaas in urenlang huilen waardoor het hele gezin wakker werd. Na 5 dagen besloten we het, in overleg met Fenna, over een andere boeg te gooien en de focus te leggen op een duidelijk ritme overdag aanhouden, haar overdag te leren zelfstandig in slaap te vallen en haar melkinname overdag proberen te vergroten. Deze tweede aanpak werkte beter voor haar! Ze kan nu beter zelfstandig in slaap vallen, doet langere slaapjes overdag en nu komt ze gemiddeld nog 2 keer per nacht voor een borstvoeding (in plaats van 5). Fenna kijkt nog met ons mee de komende tijd maar we zijn nu al heel tevreden
Onze kleine draak kwam elke nacht om de 3 a 4 uur, ik dacht eerst dat hij honger had dus kreeg hij om de 3 a 4 uur een voeding. Na een poos (7 maanden) dacht ik hij kan geen honger hebben. Kenissen raden mij de slaapcoache aan, ik dacht wat heb ik te verliesen. Ik kreeg een passend advies en na 4 nachten sliep de kleine draak door..in een woord GEWELDIG.
Ik heb bruikbare tips gekregen, waar ik echt wat aan heb gehad. Door meer structuur en kortere slaaptijden overdag, gaan de nachten nu ook beter.
Voor de tweede keer heel goed geholpen door Fenna. De eerste keer toen hij ongeveer 5 maanden was en een paar weken geleden opnieuw. Hij is nu 2 jaar en 8 maanden en had weer moeite met zelf in slaap vallen en wilde graag in ons bed in slaap vallen met één van ons erbij. Na een slaapmethode één avond te hebben toegepast en geen middagslaapje meer aan te bieden (deed al een tijdje niet altijd meer) sliep hij de tweede avond zelfstandig in in zijn eigen bed en door! Dankjewel Fenna voor het meedenken en ook dat je zo goed bereikbaar bent via mail. Als je twijfelt echt doen. Wij vinden het het geld echt waard!
Lage Vuurscheweg 27
1251TS Laren
Slaaptipsvoorbabys.nl informeert ouders over het slaapgedrag van kinderen in de leeftijd 0-4 jaar met als doel om meer (nacht)rust te creëren. Wij willen onze diensten en producten continue verbeteren en hechten veel waarde aan feedback. Liefs, Het team van slaaptipsvoorbabys.nl