De juiste handvaten om de eerste maanden met een baby routine op te bouwen. Raadzaam voor alle nieuwe ouders!
Na 11 maanden strugglen een slaapconsult met Maxime gehad. Het gaf vooral veel inzicht in een vicieuze cirkel waar we in terecht waren gekomen en door een duidelijk plan te maken samen, deze te doorbreken. Het was de eerste nachten heel pittig, maar het heeft wel resultaat gehad. Er wordt meer geslapen, hopelijk in de komende weken nog meer! Bedankt.
Nu obgeveer 2.5 week geledeb een consult gehad met Kirste. Onze dochter van 11 maanden heeft nooit een nacht doorgeslapen en sliep altijd bij ons in bed aan de borst. Online las ik zoveel tips en adviezen dat het overweldigend werd en ik geen duidelijke lijn kon trekken. Na lang twijfelen - want ik dacht dat mijn baby weer de uitzondering zou zijn en niks zou werken - toch een consult geboekt. Kirsten was heel behulpzaam en maakte een duidelijk plan. De dag na het consult begonnen met de tips door het creeëreb van regelmaat en duidelijkheid. De eerste nacht was zwaar, maar al bij dag 2 ging het wat beter. Nu 2.5 week later slaapt onze dochter in haar eigen bed en word nog maar 1x per nacht wakker voor een voeding - vooral omdat ik nog niet klaar ben om dat los te laten. We zijn zo blij met het resultaat en ik zou het iedereen aanraden!
Hele positieve ervaring. Je krijgt een duidelijk plan dat ook echt werkt. Binnen een paar dagen sliep onze baby precies volgens schema.
Na twee nachten sliep onze kleine man. Echt fantastisch!
We hebben fijne, hele praktische tips gekregen van Maxime. Binnen 2 weken ging het slapen van onze peuter aanzienlijk beter! We hadden een slaapconsult van 1u geboekt, maar waren binnen een half uur klaar. Maxime bood toen zelf aan het 2e half uur te gebruiken om na 2 weken te evalueren. Dat was heel fijn!
Onze baby van 4 maanden was een goede slaper tot de 4 mnd slaapregressie. Opeens werd hij iedere 2 uur wakker voor zijn speen. We hadden zelf het speentje weg gehaald, maar ook na een paar dagen bleef het verdriet groot. Toen hebben we Slaaptipsvoorbabys ingeschakeld. Maxime heeft goed naar ons geluisterd en een andere troostmethode geadviseerd. Na een dag was er al erg veel resultaat. Nu slaapt onze baby weer heerlijk. Zonder speen!
Nadat onze zoon maanden tussen ons in heeft geslapen en niet zelfstandig in slaap kon vallen, slaapt hij nu door in z’n eigen bed! We zijn super goed geholpen en met wat aanpassingen overdag en slaap training voor s’nachts hebben wij onze nachten en bed weer terug.
Ik ben heel blij met het slaapconsult en de begeleiding per mail die volgde. Uma is veel beter gaan slapen dus het werkt! Voor mij werkte het vooral goed dat iemand even voor mij bedacht hoe ik het aan moest pakken. En dat voelde niet als een standaard advies, maar echt toegespitst op Uma. Wat ik ook prettig vond is dat het advies gewoon down to earth is.
Wij hebben na maanden van gebroken nachten, alle fora afgespeurd, alle tips en adviezen van onze omgeving geprobeerd te hebben een beetje radeloos het slaapconsult via de website aangevraagd. Erg prettig dat je zelf een afspraak in de agenda kan zetten. En meteen de uitgebreide vragenlijst in kan vullen, dan is de 1e stap echt gezet. Vervolgens hadden wij een gesprek met Anne, die erg positief was en ook benadrukte wat er allemaal al wel goed ging. Na een half uur was vrij duidelijk welke stappen wij konden/moesten nemen en hebben we een tweede gesprek ingepland na twee weken om even te evalueren en vragen te kunnen stellen. Na het gesprek ontvingen we meteen een uitgebreide mail en konden we aan de bak: het middagslaapje inkorten en de silent return-methode toepassen. De eerste was vrij makkelijk, de tweede kostte wat meer moeite. Maar ik kan nu zeggen dat we al 4 nachten allemaal doorgeslapen hebben, dus het werkt echt! Wat wij vooral fijn vonden aan het gesprek is dat je samen een plan van aanpak hebt. Je niet meer online hoeft te zoeken naar wat kan ons misschien helpen, maar een duidelijke op onze situatie aangepaste aanpak. Dat scheelt al zoveel gedoe, gesprekken en frustraties. Het feit dat we na 2 weken nog even een terugkommomentje hadden was ook fijn om even te puntjes op de i te zetten en de eerst behaalde successen al te kunnen delen. Dus mocht je slaapproblemen hebben met je kindje zou ik het slaapconsult zeker aanraden!
Onze zoon van 6 maanden werd meerdere keren per nacht wakker. Na een slaapconsult met Marleen hebben we in één week tijd zijn nachtfles afgebouwd en een nieuw slaapschema overdag aangeboden. Na 1,5 week sliep hij door van 18:30 tot 05:30. Een fantastische verbetering. Dankjewel Marleen!
Toen we ons eerste kindje kregen, waren we zoekende naar een fijn ritme en een goede routine. Na een consult en het gebruik van de slaapgids hadden we snel resultaat. Nu we opnieuw ouders zijn geworden van baby nummer 2, gebruiken we de slaapgids opnieuw en binnen no time hadden we weer een fijn ritme te pakken. Echt een aanrader dus!
Wij zijn super tevreden met de adviezen die wij hebben ontvangen. We hebben alle facetten welke van invloed kunnen zijn op het slaappatroon van ons zoontje bekeken en hebben op basis hierop duidelijke informatie en adviezen gekregen. Op internet zijn veel slaapschema's te vinden, maar wij hadden juist behoefte aan advies wanneer het ons niet lukte om het schema te volgen. Per e-mail hebben we duidelijke informatie gekregen over wat te doen, wanneer ons zoontje het schema niet volgde. Na 1 nacht merkte we al verschil en we zijn ontzettend blij met de stap die we hebben genomen om hulp in te schakelen.
Na maandenlang in slaap wiegen van onze baby, lukte het hem maar niet om zelf in slaap te vallen, waardoor we nachtenlang met hem bezig waren. In het consult van Fenna hele fijne en simpele tips gekregen en in twee dagen al een enorm verschil zichtbaar. Wij hebben onze nachtrust weer terug! Heel erg bedankt Fenna!
Richelle heeft eerst fijn naar ons verhaal geluisterd. Ze gaf aan wat wij al goed deden en ze gaf tips om aan te werken. Deze tips hebben we toegepast en na een aantal weken boekten we resultaat. Zo fijn! Daarnaast ook fijn om in die tussentijd te kunnen blijven mailen. Nog heel even aan het handje meelopen om die uiteindelijk los te laten. Dankjewel!!!
Tess heeft ons goed geholpen met de slaap gidsen en het geven van extra tips. Ze denkt goed mee met de situatie en benadrukt het belang van een ritme en routine. Onze dochter huilt hierdoor minder voor voeding en slapen. Ook hebben we met de tips van Tess ervoor gezorgd dat ze makkelijker zelfstandig in slaap kan vallen. Ze heeft nu zelfs al een aantal keer doorgeslapen!
We hebben heel fijne hulp gehad van Sam. De nachten verliepen enorm onrustig vanaf begin. Met 4,5 maand contact gehad en nu veel betere nachten: niet 12 keer terug, tussen ons in, voeden, maar 3 a 4 keer voor speentje even heen en dus de hele nacht in eigen bedje. Heel veel dank hiervoor Sam. We slapen weer!
Anderhalf jaar geleden al een positieve ervaring gehad bij het zelfstandig in slaap leren vallen, echter toch weer een terugval bij de overgang naar een eenpersoonsbed. Maxime bood een luisterend oor en kwam met praktische adviezen. Binnen enkele dagen merkten wij al verbetering, mocht dit niet voorzetten, dan hebben wij nog wat tips achter de hand. Bedankt voor het terugvinden van onze nachtrust!
Wauw! Ik wou dat we dit eerder hadden gedaan, zo blij dat we onze slaap weer terug hebben! Daarnaast is de kleine man ook vele malen gelukkiger/vrolijker overdag omdat hij ook veel beter slaapt! Anne is een topper, heeft naar onze situatie gekeken en een goed advies gegeven waardoor onze kleine man van 6 maanden nu klokje rond slaapt!
Een fijn gesprek met Sam, die echt meedacht met onze situatie en wensen, heeft ons in heel korte tijd heel erg geholpen. We wisten al het een en ander, maar met name wat aanpassingen in het eet- en slaapschema overdag hebben ons echt verder gebracht. Blij dat we toch (weer) voor slaaptipsvoorbabys hebben gekozen!
Wij hebben Slaaptipsvoorbabys.nl ingeschakeld omdat ons zoontje van 8 maanden overdag vooral hazenslaapjes deed en 's ochtends vaak erg vroeg wakker werd (5/6 uur). Anne heeft ons geholpen door wat algemene tips te geven om de slaap te bevorderen, maar ook met een slaapschema en een methode om ons zoontje te leren om zijn hazenslaapjes te verlengen. Toen bleek dat deze methode toch niet bij ons paste, heeft ze direct een andere methode gegeven zodat we hiermee aan de slag konden. Nu, een paar weken na het consult, gaat het een stuk beter. Overdag slaapt ons zoontje nu gemakkelijk een uur tussen de middag, vaak zelfs langer (voorheen standaard een half uur). Ook wordt hij niet meer om 5 uur 's ochtends wakker. We hebben zelfs slaapgewoonten opgelost die we niet eens actief op wilden lossen. Zo valt ons zoontje nu veel gemakkelijker en sneller in slaap, zonder te huilen. Al met al echt een vooruitgang dus. Wij zijn er echt super blij mee!
Onze dochter slaapt met de verkregen tips lekker door in de nacht!
Na 6 maanden 4-6x per nacht eruit en steeds moeilijker in slaap vallen toch een slaapconsult geboekt. Zelfstandig in slaap vallen was het probleem, dat was ons wel duidelijk. We hadden alle tips van de website al geprobeerd: 4S, pick-up-put-down, chairmethode, goed dagschema etc. Niets hielp, het werd alleen maar erger. Toen we zelf elke avond ook om 7 uur ‘s avonds naar bed gingen uit vermoeidheid moest er iets veranderen. Toen hebben we een consult geboekt. Ons werd de WA-methode geadviseerd, en na een duidelijke uitleg hadden we de eerste avond al resultaat! Nu nog heel zelden kort eruit ‘s nachts. Er is veel te lezen op internet maar het is fijn om advies van een professional te krijgen. We kunnen het iedereen aanraden met een kleintje met slaapproblemen. Voor uitgeruste ouders én kind!
We hebben goed advies ontvangen. Frouke luisterde goed en gaf aan de hand van ons gesprek een passend advies! En het heeft effect, dus we hebben ons doel bereikt! Bedankt! :)
Onze zoon van bijna 3 kon na het stoppen met de speen moeilijk in slaap komen en werd ‘s nachts vaak overstuur wakker. Uiteindelijk wilde hij alleen nog maar slapen als een van ons naast hem ging zitten. Deden we dat niet, dan zocht hij honderd manieren om de aandacht te trekken in combinatie met een hoop geschreeuw. Samen met de slaapcoach hebben we een plan gemaakt om hier vanaf te komen. 1. Een beloningssysteem met poster 2. Speelgoedje dat meedeed 3. Slaaptrainer 4. Silent return 5. Waiting approach Ik vond het heel fijn om met de slaapcoach te overleggen en na een week nog even in te checken. Ze kan precies verklaren waardoor het misgaat. En uitleggen op welke punten je steken laat vallen. Ze is niet alleen een slaapcoach, maar ook een moeder die uit eigen ervaring spreekt. Ook fijn!! De waiting approach hebben we geen een keer toegepast. Hij blijft nooit huilend in bed liggen, maar komt er altijd uit. De silent return wel. Een methode die goed werkt, maar ik heel zwaar vond. Voor m’n gevoel was ik hem continu aan het afwijzen, ook als hij gewoon een knuffel wilde. Het beloningssysteem begreep hij gelijk, maar gaat de eerste weken gepaard met een hoop frustratie. Dat wordt nu minder, we gebruiken hem nog steeds. Een lampje met drie kleuren, werkte voor ons niet. We gebruiken hem nog wel, maar hebben hem na 2 weken teruggebracht na 2 kleuren. Een half uur wachten tot het groen wordt, duurt te lang. Als je zelf een half uur voor een stoplicht moet wachten, zou je ook gefrustreerd raken. Nu hij er met oranje al uit mag, gaat het een stuk beter. Het resultaat van ons slaapconsult: We zijn nu 20 dagen verder. Sinds 3 nachten huilt hij niet meer als hij uit bed komt. En afgelopen nacht is hij er zelfs maar 2 keer uitgekomen om te vragen of we de deken goed wilden leggen. Zonder protest en tranen is hij weer gaan liggen. Een enorme overwinning! Dank voor alle hulp! Ik raad het zeker aan.
Lage Vuurscheweg 27
1251TS Laren
Slaaptipsvoorbabys.nl informeert ouders over het slaapgedrag van kinderen in de leeftijd 0-4 jaar met als doel om meer (nacht)rust te creëren. Wij willen onze diensten en producten continue verbeteren en hechten veel waarde aan feedback. Liefs, Het team van slaaptipsvoorbabys.nl