Heel erg blij dat ik de hulp van slaaptipsvoorbabys heb ingeschakeld, met daarbij specifiek Richelle die ons goed op weg heeft geholpen. In eerste instantie een fijne basis structuur mee gekregen. Later een slaaptraining methodiek toegepast, waardoor hij nu heerlijk doorslaapt ‘s nachts. Maakt ons als ouders weer een stuk energieker!
De dutjes van ons kleine meisje waren sinds haar geboorte onvoorspelbaar. We volgden al precies het schema uit de routine gids, want dat werkte bij onze oudste dochter perfect! Maar toch lukte het onze jongste niet om lange(re) dutjes te doen. Het zelfstandig in slaap vallen zijn we al relatief vroeg gaan oefenen en ook dat ging goed, alleen de slaapcyclussen overdag koppelen bleef een uitdaging. Met middagdutjes van 30 min of vaak maar 1 uur tot gevolg. Ze ging daardoor vaak oververmoeid naar bed, wat steeds meer tot een onrustige start van de avond zorgde. Daarnaast kreeg ze met 8 maanden nog een kleine nachtfles. Ons eerste doel was om de middagdutjes te verlengen tot 1,5u of misschien zelfs wel 2u. En het tweede doel was om met de nachtfles te stoppen. Volgens Richelle waren we eigenlijk al heel goed op weg. Dus we hoefden alleen wat details te finetunen, waar we zelf nog niet aan hadden gedacht. Na 1 nacht twee uurtjes slaaptrainen (en dus stoppen met die nachtfles) sliep onze dochter direct de volgende dag een middagdutje van 2 uur!!! En de 3 weken erna ook iedere dag dutjes van 1,5 tot 2u! We kunnen nog steeds niet geloven hoe snel het resultaat gaf. Vervolgens werd ze ziek en hadden we een paar dagen een terugval overdag. Maar na wat extra tips van Richelle via de mail hebben we weer 1 dag “geslaaptraint” en vervolgens waren we meteen weer back on track! We zijn echt heel blij dat we een consult hebben geboekt, het was de investering meer dan waard! Ons meisje is overdag ook veel energieker en volop bezig met oefenen van rollen, zitten etc. Bedankt Richelle voor het meedenken en je advies!
Als baby’s korte slaapjes hebben, niet makkelijk in slaap vallen of überhaupt niet in “hokjes” passen of zijn te drukken (mede door extra zorgen) zijn dit geen haalbare schema’s. Bijvoorbeeld een baby van 4 a 5 maanden 2 uur wakker laten zijn, als ze dus maar korte slaapjes doen; niet haalbaar. Ik had deze schema’s met toegevoegde tekst ook op internet gevonden en had dus op veel meer/ betere handvatten gehoopt. Jammer van het geld in ons geval.
We zijn er nog niet helemaal maar na een fijn telefoon gesprek, aanpassing van ritme en voeding is er in ieder geval veel vooruitgang!
Heel goed geholpen! Kirsten nam echt de tijd voor ons en na het consult heeft ze nog wat tips gegeven via de mail. We hebben rust, doordat onze dochter zelf in slaap valt, en meer ritme in de dag!
Na zelf van alles uitgeprobeerd te hebben, hebben we toch een slaapcoach ingeschakeld. Ons zoontje van bijna 8 maanden kwam tweemaal per nacht voor een flesje. We dachten honger (wat in eerste instantie ook het geval was), maar al snel bleek het een gewoonte. Kirsten heeft aandachtig alles nagelopen: slaapomgeving, voeding- en slaapschema. We hebben veel fijne tips gekregen die we dezelfde dag nog hebben toegepast. Mét resultaat! Ons zoontje slaapt nu het klokje rond (uitzonderingen daargelaten). Nogmaals bedankt Kirsten!
Na het invullen van de vragenlijst hadden wij ons consult met Marleen. Een heel fijn gesprek, Marleen deelde veel tips en we kwam met een duidelijk plan van aanpak. We zijn eerst een aantal dagen aan de slag gegaan met het ritme overdag (er werd o.a. teveel geslapen overdag). Daarna hebben we de nachten aangepakt, dit was even doorzetten maar vanaf de derde nacht sliep hij door. We geloofde het na 10 slapeloze maanden zelf niet maar er wordt nog altijd goed geslapen. Hadden we dit maar eerder gedaan! Bedankt voor je hulp Marleen!! :)
Na een lange vragenlijst ingevuld te hebben kwam Tess meteen met een duidelijk advies. De dutjes overdag paste niet meer bij onze kleine meid. Hier hebben we meer regelmaat in gekregen waardoor het slapen in de nacht ook beter gaat. We kregen de keuze uit verschillende slaapmethodes om zelf te bekijken wat bij ons past. Het consult was binnen 40 minuten afgerond en duidelijk waardoor we een week later nog 20 minuten contact hadden om onze vragen die in de week opkwamen nog te stellen. Zou dit zeker nog eens doen en anderen aanraden als je zelf even niet meer ziet waar het mis loopt met het slapen van je kindje. (hoop dat het niet nodig is)
Onze dreumes van was al maanden een paar uur per nacht wakker en we waren de wanhoop nabij. Door middel van een vragenlijst en digitaal consult heeft Tess ons ons inzichten en tools gegeven om mee aan de slag te gaan. En met resultaat! Na een week nog een korte follow-up waar nog een paar tips uit voortkwamen. We raden het iedereen aan!
Richelle heeft ons geweldig geholpen met onze zoon. Ons zoontje van 14 maanden kreeg nog steeds een fles in de nacht omdat hij structureel wakker werd rond 00.00. Ook huilde hij vaak en dan namen wij hem uiteindelijk toch maar bij ons in bed. Met de juiste (even een paar dagen echt pittige) training slaapt ons zoontje eindelijk door, zonder nachtfles! Hij huilt soms nog wel eens, maar weet dan zelf weer in slaap te vallen binnen korte tijd. Ontzettend bedankt!
Wij hebben een telefonisch consult geboekt voor onze 8 maanden oude dochter. Zij werd sinds de 4 maanden slaapregressie meestal zo’n 5x per nacht wakker en ‘s avonds was ze sowieso iedere 30 a 45 minuten wakker. Zij had de borst nodig om weer in slaap te vallen. Ik was op… sinds het gesprek met Tess en de fijne tips die ze heeft gegeven merkten we de eerste avond al direct resultaat; ze sliep 5 uur achter elkaar! Na een aantal avonden slaaptraining wordt onze kleine meid nog maar 1x per nacht wakker en de rest slaapt ze heerlijk door.
Wat een fijne ervaring, na een fijn consult hadden we eindelijk een duidelijke aanpak. Hele fijne tips ontvangen en niet meer alles proberen wat voorbij kwam, maar duidelijkheid voor ons allemaal. Dit had direct de eerste nacht al resultaat en heeft ons allemaal de nodige nachtrust terug gegeven. Ik kan het iedereen aanraden!
Wij zijn in een telefonisch consult door slaapcoach Sam goed geholpen met het bedenken van een prettig en passend dag- en nachtritme voor onze dochter die toen 8 weken oud was. Ons gesprek was door Sam goed voorbereid en zij gaf het gesprek een fijne structuur zodat we daar echt veel informatie uit hebben kunnen halen en ook al onze vragen konden stellen. Op voorhand waren we wellicht wat sceptisch over de effectiviteit van een telefonisch consult, maar door haar ervaring kon Sam heel precies met ons meedenken. Haar tips en de samenvatting van het gesprek dat zij ons nadien toestuurde hebben ons geholpen in het vinden van een ritme dat voor ons als gezin erg goed werkt.
We zijn er nog niet maar Sam heeft wel het probleem bloot gelegd en duidelijke handvaten gegeven waar we mee kunnen werken. Je word als ouder gehoord, begrepen en geholpen. Daarbij heeft Sam een luisterend oor en positieve benadering. We hebben zelf nog wat werk te verrichten en doorzettingsvermogen nodig maar de eerste resultaten zijn 2 weken na ons gesprek al zichtbaar.
Tijdens het slaapconsult heeft Fenna goed naar ons geluisterd en tips gegeven hoe we onze dochter van 4 maanden kunnen helpen bij het creëren van een ritme. De tips hebben we al goed kunnen toepassen waardoor we nu een meisje hebben die overdag al super goed een ritme heeft gecreëerd en zelfstandig in haar eigen bedje in slaap valt. Het verschil merkte we eigenlijk al direct na het toepassen van de tips. Wij zijn meer dan tevreden. Tijdens het consult wordt er alle tijd genomen om in te zoomen op wat haalbaar is voor ons als gezin maar ook hoe we onze dochter het beste hebben kunnen ondersteunen om goed te leren slapen. En dat zonder huilen.
Zeer snel en vakkundig geholpen. Prettig in het contact en er volgt na contact een uitgebreid verslag en adviesrapport. Dankzij alle adviezen gaat het slapen een stuk beter! Fijn om van iemand anders een methode uit te voeren zodat de neuzen van mijn vriend en mij dezelfde kant opstaan ipv iets proberen waarbij we van mening verschillen :-).
Wij hebben een slaapconsult gehad met Maxime, waarin zij ons advies heeft gegeven over het doorslapen van ons zoontje (14 mnd). Door middel van praktische tips en een heldere slaapmethode heeft zij ons goed geholpen. Telkens stelden we dit consult uit ('het zal vannacht vast weer beter gaan'), maar achteraf hadden we het veel eerder moeten doen. Na 3 dagen sliep ons zoontje weer door, na een aantal maanden een nachtbraker te zijn geweest. Bedankt Maxime!
Super goed op maat gemaakt advies met meteen al na 3 dagen het gewenste resultaat: doorslapen! Wat ook super was dat dat er nog na-zorg is, want onze baby werd nog steeds te vroeg wakker en daar had ik wat vragen over. Ik kreeg meteen mail terug met advies, wat we hebben opgevolgd met weer positief resultaat! Voelen ons als herboren en de baby ook :)
Onze dochter heeft een pittige start gehad met verschillende virussen, koemelkallergie en ze had behoorlijk last van de 4 maanden slaapregressie. Toen ze 5.5 maand was waren alle probleem opgelost, maar het slapen ging nog niet goed. Tijdens het consult een duidelijk advies gekregen en een plan via de mail die we konden volgen. We hadden binnen 2 dagen resultaat. Daarna per mail nog snel en vaak contact over voeding en het schema. Er wordt geadviseerd over het hele plaatje. Na 2 weken sliep ze zelfs een paar nachten door! Echt heel blij!
Erg goed in het luisteren naar de situatie en daarop een advies geven. Blijft tussentijds checken hoe het gaat. Wij zijn heel tevreden over de hele gang van zaken. Niet te vergeten dat de tips direct effect hadden.
We zijn fijn geholpen met duidelijke gerichte adviezen, afgestemd op de slaapbehoeften van onze dochter. We begrijpen haar slaapgedrag nu beter en weten ook wat we kunnen doen als het slapen een keer minder gaat. Het geeft ons vertrouwen om op terug te kunnen vallen.
Veel zaken deden we al volgens de slaapgids, maar het consult heeft erg geholpen om net een paar dingetjes anders te doen die voor ons precies het verschil bleken te maken. Na 1 nacht sliep onze dochter al door dus we zijn erg blij!
Onze 8 maand oude baby sliep niet door en we wisten niet goed waar te beginnen. Er staat ook zo veel online van tips.. Dankzij een eenvoudige sessie via videocall kregen we een plan waar we ons aan moesten houden. Dat plan verschilt niet veel met online maar door zo’n consult ben je tenminste zeker dat je met iets bezig bent wat werkt. Het mentale duwtje in de rug als het ware. Ondertussen slaapt hij in een mooi ritme en hele nachten door. Zalig!
De slaapgids t/m 16 weken heeft mij vertrouwen gegeven omdat, wat ik doe, onderbouwd is. Dit heeft een positief effect gehad op het slaapgedrag en humeur van mijn zoon
Een maand geleden hebben wij contact gehad met slaaptipsvoorbabys omdat onze zoon 1-3 keer per nacht standaard wakker werd en nog nooit had doorgeslapen. Hij was toen 1 jaar en vaak met melk viel hij weer in slaap. Vanaf 11 maanden hielp dit ook niet altijd en was hij heel veel wakker snachts. Met een paar kleine aanpassingen sliep onze zoon na 3 dagen door en dit doet hij tot nu toe nog steeds. De eerste dagen waren even pittig, maar dit hadden we zeker veel eerder moeten doen.
Lage Vuurscheweg 27
1251TS Laren
Slaaptipsvoorbabys.nl informeert ouders over het slaapgedrag van kinderen in de leeftijd 0-4 jaar met als doel om meer (nacht)rust te creëren. Wij willen onze diensten en producten continue verbeteren en hechten veel waarde aan feedback. Liefs, Het team van slaaptipsvoorbabys.nl