Tess heeft ons goed geholpen met de slaap gidsen en het geven van extra tips. Ze denkt goed mee met de situatie en benadrukt het belang van een ritme en routine. Onze dochter huilt hierdoor minder voor voeding en slapen. Ook hebben we met de tips van Tess ervoor gezorgd dat ze makkelijker zelfstandig in slaap kan vallen. Ze heeft nu zelfs al een aantal keer doorgeslapen!
We hebben heel fijne hulp gehad van Sam. De nachten verliepen enorm onrustig vanaf begin. Met 4,5 maand contact gehad en nu veel betere nachten: niet 12 keer terug, tussen ons in, voeden, maar 3 a 4 keer voor speentje even heen en dus de hele nacht in eigen bedje. Heel veel dank hiervoor Sam. We slapen weer!
Anderhalf jaar geleden al een positieve ervaring gehad bij het zelfstandig in slaap leren vallen, echter toch weer een terugval bij de overgang naar een eenpersoonsbed. Maxime bood een luisterend oor en kwam met praktische adviezen. Binnen enkele dagen merkten wij al verbetering, mocht dit niet voorzetten, dan hebben wij nog wat tips achter de hand. Bedankt voor het terugvinden van onze nachtrust!
Wauw! Ik wou dat we dit eerder hadden gedaan, zo blij dat we onze slaap weer terug hebben! Daarnaast is de kleine man ook vele malen gelukkiger/vrolijker overdag omdat hij ook veel beter slaapt! Anne is een topper, heeft naar onze situatie gekeken en een goed advies gegeven waardoor onze kleine man van 6 maanden nu klokje rond slaapt!
Een fijn gesprek met Sam, die echt meedacht met onze situatie en wensen, heeft ons in heel korte tijd heel erg geholpen. We wisten al het een en ander, maar met name wat aanpassingen in het eet- en slaapschema overdag hebben ons echt verder gebracht. Blij dat we toch (weer) voor slaaptipsvoorbabys hebben gekozen!
Wij hebben Slaaptipsvoorbabys.nl ingeschakeld omdat ons zoontje van 8 maanden overdag vooral hazenslaapjes deed en 's ochtends vaak erg vroeg wakker werd (5/6 uur). Anne heeft ons geholpen door wat algemene tips te geven om de slaap te bevorderen, maar ook met een slaapschema en een methode om ons zoontje te leren om zijn hazenslaapjes te verlengen. Toen bleek dat deze methode toch niet bij ons paste, heeft ze direct een andere methode gegeven zodat we hiermee aan de slag konden. Nu, een paar weken na het consult, gaat het een stuk beter. Overdag slaapt ons zoontje nu gemakkelijk een uur tussen de middag, vaak zelfs langer (voorheen standaard een half uur). Ook wordt hij niet meer om 5 uur 's ochtends wakker. We hebben zelfs slaapgewoonten opgelost die we niet eens actief op wilden lossen. Zo valt ons zoontje nu veel gemakkelijker en sneller in slaap, zonder te huilen. Al met al echt een vooruitgang dus. Wij zijn er echt super blij mee!
Onze dochter slaapt met de verkregen tips lekker door in de nacht!
Na 6 maanden 4-6x per nacht eruit en steeds moeilijker in slaap vallen toch een slaapconsult geboekt. Zelfstandig in slaap vallen was het probleem, dat was ons wel duidelijk. We hadden alle tips van de website al geprobeerd: 4S, pick-up-put-down, chairmethode, goed dagschema etc. Niets hielp, het werd alleen maar erger. Toen we zelf elke avond ook om 7 uur ‘s avonds naar bed gingen uit vermoeidheid moest er iets veranderen. Toen hebben we een consult geboekt. Ons werd de WA-methode geadviseerd, en na een duidelijke uitleg hadden we de eerste avond al resultaat! Nu nog heel zelden kort eruit ‘s nachts. Er is veel te lezen op internet maar het is fijn om advies van een professional te krijgen. We kunnen het iedereen aanraden met een kleintje met slaapproblemen. Voor uitgeruste ouders én kind!
We hebben goed advies ontvangen. Frouke luisterde goed en gaf aan de hand van ons gesprek een passend advies! En het heeft effect, dus we hebben ons doel bereikt! Bedankt! :)
Onze zoon van bijna 3 kon na het stoppen met de speen moeilijk in slaap komen en werd ‘s nachts vaak overstuur wakker. Uiteindelijk wilde hij alleen nog maar slapen als een van ons naast hem ging zitten. Deden we dat niet, dan zocht hij honderd manieren om de aandacht te trekken in combinatie met een hoop geschreeuw. Samen met de slaapcoach hebben we een plan gemaakt om hier vanaf te komen. 1. Een beloningssysteem met poster 2. Speelgoedje dat meedeed 3. Slaaptrainer 4. Silent return 5. Waiting approach Ik vond het heel fijn om met de slaapcoach te overleggen en na een week nog even in te checken. Ze kan precies verklaren waardoor het misgaat. En uitleggen op welke punten je steken laat vallen. Ze is niet alleen een slaapcoach, maar ook een moeder die uit eigen ervaring spreekt. Ook fijn!! De waiting approach hebben we geen een keer toegepast. Hij blijft nooit huilend in bed liggen, maar komt er altijd uit. De silent return wel. Een methode die goed werkt, maar ik heel zwaar vond. Voor m’n gevoel was ik hem continu aan het afwijzen, ook als hij gewoon een knuffel wilde. Het beloningssysteem begreep hij gelijk, maar gaat de eerste weken gepaard met een hoop frustratie. Dat wordt nu minder, we gebruiken hem nog steeds. Een lampje met drie kleuren, werkte voor ons niet. We gebruiken hem nog wel, maar hebben hem na 2 weken teruggebracht na 2 kleuren. Een half uur wachten tot het groen wordt, duurt te lang. Als je zelf een half uur voor een stoplicht moet wachten, zou je ook gefrustreerd raken. Nu hij er met oranje al uit mag, gaat het een stuk beter. Het resultaat van ons slaapconsult: We zijn nu 20 dagen verder. Sinds 3 nachten huilt hij niet meer als hij uit bed komt. En afgelopen nacht is hij er zelfs maar 2 keer uitgekomen om te vragen of we de deken goed wilden leggen. Zonder protest en tranen is hij weer gaan liggen. Een enorme overwinning! Dank voor alle hulp! Ik raad het zeker aan.
Fijn gesprek gehad en goede tips. Na een gesprek van een half uur. Hebben we nog een gesprek van een half uur tegoed. En ik kan altijd mailen!
Dit is de tweede gids die ik bij slaaptips voor baby’s heb besteld. Als nieuwe ouder wordt niet aan je uitgelegd “hoe” baby’s slapen, deze gidsen geven een erg fijn inzicht in hoe je meer routine en rust bij het slapen van je baby kunt creeeren. Wij hebben een erg alerte baby die weinig slaapt, en dit heeft ons zeker geholpen.
Kirsten heeft ons super geholpen met concrete en praktische adviezen die ook bij ons passen. Onze dochter heeft sinds we de aanpak hebben doorgevoerd alleen nog maar doorgeslapen. We zijn echt heel erg verrast dat het zo goed werkt. We hebben onze nachten terug :) en zijn heerlijk uitgerust!
Onze zoon sliep al een lange tijd niet goed en was regelmatig een paar uur wakker in de nacht. Samen met Kirsten zijn we tot een oplossing gekomen, het bleek dat onze zoon de slaap van overdag helemaal niet meer nodig heeft. Met de Hulp van Kirstin zijn we de dag slaap gaan afbouwen tot nul Zelf waren we niet tot dit inzicht gekomen. Heel fijn met deze hulp en de communicatie verliep altijd erg prettig! aanrader als je loopt te tobben met het slapen van je kind.
In mijn beleving waren slaapcoaches altijd heel duur. Maar dit was betaalbaar en super efficient. Heb in 1 gesprek zoveel tips gehad. Onze kleine man slaapt nu zelfs af en toe door. Door dit gesprek kan ik zelf ook meer loslaten dus super fijn. Dank Fenna!
Het baby slaap boek is echt een heel handig en praktisch boek. Wij hebben het boek gelezen tijdens de zwangerschap. Nu onze zoon geboren is pakken we het boek er heel makkelijk bij om even wat te terug te lezen. Alles over het slapen van een baby wordt in begrijpelijke taal uitgelegd. Ook staan er van 0-4 jaar slaap routines in wat ons als jong gezin heel erg helpt. We hebben hierdoor een ritme wat mijn inziens erg belangrijk is voor zowel ouders als kind. Onze zoon gaat ook erg goed op dit ritme. Dit boek heeft mij houvast en zelfvertrouwen gegeven in hoe ik mijn kind het beste kan voeden en laten slapen. En wanneer ik ergens vragen over heb als ik ergens onzeker over ben kan ik deze altijd stellen op instagram en krijg ik snel antwoord. Dit boek is zeker het geld waard!
Fijn gesprek gehad met Fenna over het vroege wakker worden van onze zoon van 9 maanden. Hij werd elke ochtend tussen half 5 en half 6 wakker, vele oplossingen en aanpassingen geprobeerd maar dat mocht helaas niet baten. In het gesprek kijkt Fenna heel breed met je mee om te kijken waar een aanpassing nodig is. Ik wist zelf waar het probleem zat maar door houvast en vertrouwen van Fenna en de juiste aanpassingen, kon ik zijn biologische klok veranderen. En soort van stok achter de deur. Fenna is er op de achtergrond bij en door structureel elke dag te noteren hoe het slapen gaat, ben je er veel bewuster mee bezig en zet je ook door. Het ging eigenlijk meteen al veel beter en na 1,5 week was zijn biologische klok aangepast, nu die van mij nog ;) Achteraf had ik veel eerder om hulp moeten vragen, maar gek genoeg blijft dat iets wat we niet snel doen. Een aanrader dus!
Fijn consult gehad en met goede moed aan de slag gegaan met de waiting approach. Deze werkte 7 maanden geleden erg goed. Na 8 lange nachten bezig te zijn geweest (huilen,huilen,huilen) heeft hij hierna een paar nachten doorgeslapen. Hierna helaas weer een terugval en weer de methode opgepakt. Na 2 lange nachten van huilen de moed opgegeven.. slaapt weer lekker tussen ons in :)
Duidelijk en goed onderbouwd advies gekregen. Baby van ca 7 maanden werd bijna elk uur wakker, na advies al binnen een paar nachten weer een doorslaper. Fijne begeleiding!
Onze zoon van ruim 3 maanden sliep in de nacht eigenlijk heel goed. Overdag sliep hij maar heel weinig en kostte het veel moeite hem in slaap te krijgen. We wilden er ‘op tijd’ bij zijn en hebben daarom een consult geboekt. Kirsten heeft ons hele fijne handvaten maar ook inzichten gegeven. Uiteindelijk besloten om te gaan oefenen met het zelfstandig in slaap leren vallen. Dit ging super makkelijk en fijn volgens de aangereikte methode. Na nog geen week kon onze zoon zelfstandig in slaap vallen en slaapt hij overdag nu ook langere dutjes. Heel fijn geholpen!
Wij hadden een baby die vrij snel door sliep. Toen ze ongeveer 8 maanden was, lukte dat ineens niet meer. We hebben slaaptips voor baby’s ingeschakeld en werden gekoppeld aan Maxime. We waren sceptisch, maar met echt een paar simpele tips, hebben we weer een baby die doorslaapt.
Helaas was het niet helemaal wat we ervan verwacht hadden. Hoewel er geadverteerd wordt met dat de adviezen worden aangepast op de persoonlijke situatie, lijkt er toch vooral uitgegaan te worden van een aantal vaste parameters waarmee een beetje geschoven kan worden (wakkertijd, slaaptijd) en wordt er niet zozeer gekeken naar de baby zelf. Wij gaven aan dat onze baby vanaf het begin al erg weinig sliep en een wat kortere wakkertijd had. De reactie op de weinige slaap was "Baby's hebben wel veel slaap nodig" (dit hadden wij zelf uiteraard ook al bedacht) en het advies wat we uiteindelijk kregen rekte zijn wakkertijd veel verder op dan nu voor hem haalbaar is. Kortom, we kunnen er niet zoveel mee en we vonden het vrij veel geld (100 euro voor een uur) met adviezen die we zelf al wel kenden van het internet. We misten eigenlijk het stukje persoonlijke advies waarvoor we kwamen. Ook miste ik zelf wel even een follow-up mailtje, blijkbaar is het klaar als je tijd op is.
We hebben een fijn gesprek gehad met Marleen. Onze dochter, van 1,5, sliep al maanden slecht in, en kwam wilde ‘s nachts tussen ons in slapen. Een slaap associatie was de conclusie. Hoe komen we er vanaf? Er waren 2 methodes die we konden gebruiken. Na overleg hebben we gekozen voor de waiting approach. We zagen er lichtelijk tegen op om haar te laten huilen. De eerste avond viel ze na een kwartier(!!) al in slaap. De rest van het schema hebben we niet meer hoeven volgen. Wat zijn we blij dat we na lang twijfelen toch de stap hebben genomen! Bij twijfel, DOEN!
David slaapt stukken beter. Kleine aanpassingen in het ritme zijn aangebracht. Kleine aanpassingen voor groot resultaat. Het gecontroleerd laten huilen leek mij heel heftig. Maar het viel ons alles mee! We hebben allemaal meer energie.
Wij zijn heel blij dat we na een tijdje twijfelen toch een slaapconsult hebben gedaan. Fenna gaf goed inzicht in wat en waarom bepaalde dingen speelden, en gaf op basis daarvan nuttige tips aan ons. Na een paar nachten merkten we al verschil. Na 8 dagen sliep onze dochter (9 maanden) én op haar eigen kamer én door! Wereld van verschil en zeker een aanrader:-)
Pieterbergsweg 109
1105BM Amsterdam
Slaaptipsvoorbabys.nl voorziet ouders en kindjes van meer (nacht)rust door ouders te informeren over het slaapgedrag van kinderen in de leeftijd 0 t/m 4 jaar. Om onze diensten en producten continu te meten en te verbeteren hechten wij veel waarde aan feedback in de vorm van reviews. Team van slaaptipsvoorbabys.nl