Sam heeft uitgebreid de tijd genomen om al mijn vragen te beantwoorden waardoor ik na het consult alles beantwoord en duidelijk had waar ik mee zat t.a.v. mijn baby dochter. Alles werd meegenomen in het gesprek; het slapen, maar ook het ritme, het eten etc. Naderhand kreeg ik via de mail nog een slaapgids toegestuurd die ik kan blijven gebruiken tot 4 jaar! Mijn vriend stond wat sceptisch tegenover een slaapcoach voor baby's maar was naderhand ook dik tevreden ;)
Wij twijfelden al een tijdje of we een consult zouden boeken. Ons dochtertje sliep namelijk eigenlijk altijd wel prima, maar tijdens een slaap regressie rond de 8mnd waren een aantal slaap associaties wel erg hardnekkig geworden, met lange wakkere periodes in de nacht als gevolg. En omdat we zelf al veel over baby slaap hadden gelezen, vroegen we ons ook af of er meerwaarde in een consult zou zitten. Long story short: we hebben toch een consult geboekt na de zoveelste gebroken nacht, en sinds het toepassen van de duidelijke tips van Marleen slaapt ons dochtertje altijd steady door. Hadden we dat maar eerder gedaan!
Paar handige handvatten over mogelijke oorzaken, hier had ik vooral verdieping en uitbreiding aan tools om dit te onderzoeken verwacht. Helaas gaat een groot deel over een slaaptrain methode die gepaard gaat met een baby/kind alleen laten huilen voor langere of kortere tijd. Hierover is contact geweest en werd aangegeven deze input te waarderen. Ook heb ik nog wat specifieke aanvullende tips gehad. Als de gids wat aangepast wordt (zoals ze aangaven), dan zeker nuttig en verder fijne persoonlijke service.
Originele beoordeling
Paar handige handvatten over mogelijke oorzaken, hier had ik vooral verdieping en uitbreiding aan tools om dit te onderzoeken verwacht. Helaas gaat een groot deel over een slaaptrain methode die gepaard gaat met een baby/kind alleen laten huilen voor langere of kortere tijd. Jammer dat dit ouders aangeraden wordt zonder informatie over potentiële schadelijke consequenties hiervan. Dus de sterren alleen voor de opties die gegeven worden in structuur aanpassen etc. Absoluut niet voor de achterhaalde slaaptrain methode.
Na het volgens van de webinar voor baby’s van 0-16 weken en het toepassen van de tips, is onze dochter beter gaan slapen. Het invoeren van een slaap ritueel en het aanhouden van de wakkertijden hebben ons echt geholpen. Alles wordt ook zeer duidelijk uitgelegd Ik kan iedereen deze webinar aanbevelen!
Na ons eerste consult wat helaas geen vruchten afgeworpen had maar waar we wel vriendelijk geholpen waren door Richelle, zijn we benaderd door Fenna om nogmaals een in gesprek te gaan omdat de rust & regelmaat die wij vooral voor onze zoon wilden nog niet bereikt was. Fenna was goed ingelezen in onze case & gaf direct tips waar we mee aan de slag konden gaan. Dit keer met succes! De kleine aanpassingen in het 1e dutje, het laten vallen van de nachtvoeding & het wakkertijden in het 2-3-4 ritme zorgen er voor dat Jones weer makkelijker in slaapt & in de nacht nog maar 1x wakker wordt vanwege gewenning van de nachtvoeding t.o.v. 3 à 4x die hij eerder wakker werd. De eerste vooruitgang is geboekt & wij gaan door met de tips van Fenna. Ook de mogelijkheid om op termijn nog even per mail terug te komen bij Fenna met eventuele vragen is erg fijn.
Originele beoordeling
Wij hebben een consult gehad met Richelle, een ontzettend vriendelijke dame. Ze had zich goed ingelezen in ons dossier & stelde hierover veel vragen. Ook kwam ze tijdens het 1e deel van het consult met praktische tips waar we direct mee uit de voeten konden. Het probleem wat wij hadden, meer regelmaat krijgen in de slaapjes gedurende de dag, is ondanks de adviezen niet verholpen. Tijdens het 2e deel van het consult gaf Richelle aan gewoon door te gaan met wat we al deden & dat de regelmaat er na verloop van tijd wel eventueel zou komen. Helaas niet het beoogde resultaat, maar wel vriendelijk geholpen.
Dankzij Fenna haar tips slaapt mijn zoon nu perfect! Hij slaapt de hele nacht door en hij valt zelf in slaap in plaats van het eindeloze wiegen. We hadden dit al veel eerder moeten doen! Dank je wel Fenna.
Jessica heeft ons het gevoel gegeven dat we met alle vragen bij haar terecht konden en dat het nooit te veel was. Binnen 2 dagen viel ons zoontje weer snel zelfstandig in slaap en door zijn slaapschema aan te passen sliep hij ‘s nachts door. Heerlijk om weer rust te hebben, voor zowel ons als ons zoontje. Wij zijn zeer tevreden en raden Slaaptipsvoorbabys en Jessica zeer aan :)
Anne heeft ons super goed geholpen. Ze biedt zowel een luisterend oor als goede, toepasbare tips waar we zelf niet op waren gekomen. Binnen een paar dagen merkten wij veel verbetering in het slaapgedrag van onze 1,5 jarige dochter.
Onze zoon werd elke nacht tussen de 4 en 5 uur ‘s ochtends wakker. We wisten niet goed wat we elke dag moesten doen. De ene keer sliep hij bij ons verder in bed en de andere keer was hij vanaf dan gewoon wakker. Hierdoor kwam zijn schema voor de rest van de dag ook in de war. We hebben van Fenna enorm goeie tips gekregen om hem ‘s ochtends na het wakker worden te laten liggen zolang hij niet huilt, zodat hij hopelijk zelf weer in slaap valt. En dit bleek te werken. Vaak viel onze zoon na 15 a 20 minuten zelf weer in slaap. Tevens hebben we hem geleerd hoe hij zelf zijn speen weer in zijn mond kan doen en hebben we tips gekregen over een ander slaapritme dat beter aansluit bij onze zoon. Oftewijl wij en onze zoon slapen nu vele malen beter en we zien dat onze zoon meer uitgerust is, waardoor hij overdag meer kan ontdekken.
Marleen heeft ons heel goed geholpen met het leren “doorslapen” van onze dochter, en ook uitgelegd hoe de slaapcyclus van een baby werkt. Opzich mochten we niet klagen, maar we moesten er toch elke nacht 1-2 keer uit. Er zijn zoveel kleine dingen die je niet weet maar een wereld van verschil kunnen maken. Hier heeft Marleen ons enorm mee geholpen. Twijfel je over een consult, dan zou ik Marleen 100% aanraden!
Wij hebben het als heel fijn ervaren om samen te sparren over het slaapritme van ons zoontje. De tips die wij kregen om het oude patroon te doorbreken hebben vrijwel gelijk geholpen. Zo fijn om onze avond en nachtrust weer terug te hebben. Zowel voor hem als voor ons.
Fenna is echt een topper, ze komt met concrete tips en is realistisch. Ik vind het zelf heel fijn dat ze ook uit eigen ervaring put als moeder van twee. Dank voor de goede begeleiding en keep up the good work!
Onze zoon werd al een ruime maand om 5u ‘sochtends wakker en weigerde om verder te slapen, terwijl hij wel zichtbaar moe was. We hadden een videoconsult met Marleen. Ze was heel erg vriendelijk en dacht met ons mee. We wilden hem niet laten huilen, dus met een paar aanpassingen in zijn dagschema (ochtenddut eraf, eerder naar bed) merkte we na een paar dagen al verschil! Hij wordt nu meestal tussen 6.00-6.45 wakker, nog steeds vroeg, maar een stuk beter. Heel erg bedankt Marleen!
Ons zoontje van 5 maanden sliep de nachten goed door, maar kon absoluut niet zelf in slaap vallen en deed overdag vooral hazenslaapjes. Na een consult met Richelle zijn we gestart met slaaptrainen en binnen een paar dagen kon ons zoontje al zelf in slaap vallen! Inmiddels gaan ook de dutjes overdag een stuk beter. Wij zijn super blij!
Onze tweeling sliep met rijden heel slecht. Maar door een aantal tips van Sam zijn de kinderen perfecte slapers geworden. Dit hadden we veel eerder moeten doen. Onze tip wacht niet te lang! Slaap doet wonderen
Na een deskundig en goed gesprek werden we naar huis gestuurd met een aantal werkbare tips & tricks. Na twee avonden ‘volgens de regels’ te hebben opgetreden sliep onze man door van 7 tot 7. Hadden we veel eerder moeten doen!
Onze dochter had altijd ons nodig bij het (terug) in slaap vallen. Hapjes eten lukte vaker niet dan wel. Dutjes waren kort en de avonden/nachten erg onrustig. Tijdens het slaapconsult kregen we een methode en een ritme dat goed bij zowel ons als haar paste. Resultaat was na enkele dagen al zichtbaar; een meisje dat in enkele minuten zelfstandig (terug) in slaap valt, dat een flinke eetlust heeft en plezier heeft in eten. De late avondvoeding en nachtvoedingen waren meteen verleden tijd. Wij kunnen dus ook gaan wennen aan rustigere nachten. Heel dankbaar!
Sam heeft ons goed geholpen met ons een opfrisser te geven om onze zoon weer goed in slaap te krijgen. Het waren eenvoudige tips maar de impact was zo groot! Dankjewel!
Mijn dreumes wilde na de vakantie niet alleen slapen. Anne heeft ons goed geholpen en tips gegeven. Ook kon ik mailen wanneer het weer stroef ging. Bedankt!
Bij 9,5 maand sliep ons kindje nog niet door en wij hadden sterk het gevoel dat wij daar verandering in konden brengen. Na 50 min bellen hadden wij geen vragen meer (heel fijn dat alle twijfels waren weggenomen) en zijn we dezelfde avond aan de slag gegaan. Meteen geen nachtvoeding meer hoeven geven en viel bij de derde keer wakker worden zelf in slaap. Tweede avond sliep hij door en gingen ook de dutjes overdag moeiteloos. Wat een verademing! Van alle uitgaven voor ons kind is dit de beste geweest, haha.
Omdat onze zoon met 8 maanden nog steeds (meermaals) per nacht wakker werd, boekten we een consult bij Slaaptipsvoorbabys. Hadden we dit maar eerder gedaan! Via een telefonisch consult kregen we praktische tips waar we meteen mee aan de slag konden en na 1 nacht zagen we al resultaat! Nu 2 weken later, kan ik nog steeds zeggen dat het voor ons heeft gewerkt. Onze zoon slaapt bijna elke nacht door, en als hij een keertje wakker wordt, kan hij zichzelf weer in slaap krijgen. Wij hebben onze nachten weer terug, heerlijk!
Onze dochter (15 mnd) kon savonds niet zelfstandig in slaap vallen, overdag wel. Ook werd ze meerdere keren per nacht wakker en had dan veel hulp nodig om weer in slaap te vallen. Anne heeft ons de Waiting Approach methode geadviseerd, en jawel hoor, binnen een paar dagen had ze het onder de knie, en nu slaapt ze de nacht regelmatig door! Dus wij zijn super blij, en zonder het consult met Anne hadden we het ook niet aangedurfd om deze methode te gaan gebruiken.
Anne kijkt naar je situatie en maakt aan de hand hiervan een schema met duidelijke handvaten. Bob is 8 maanden en werd elke nacht zo’n 3 a 4 keer wakker. In het begin hoort het er natuurlijk bij maar het begon na 8 maanden inmiddels op te breken. Na 4 dagen het schema aan te houden en de training te volgen sliep hij door! Ik wist niet wat ik meemaakte! Bob is een stuk vrolijker en wordt wakker met een glimlach. Je moet er even doorheen maar het resultaat is beter voor je kindje en voor jou
Ons zoontje van 2 jaar is altijd een goede slaper geweest, maar werd elke keer voor 06:00 uur wakker. Met kleine aanpassingen zagen we al snel verbetering met als gevolg dat hij nu rond 07.30 pas wakker wordt en soms pas veel later. Wij zijn heel blij! Fenna is erg prettig en duidelijk. Dat vonden wij erg fijn!
Voor onze zoon van inmiddels 7 maanden hebben wij een paar weken geleden een telefonisch consult gehad. In het gesprek met Jessica kwam de speen ter sprake en werd ons aangeraden om deze niet meer aan te bieden. We vonden het een beetje spannend maar hebben wel door gepakt. Na 2 'moeilijke' nachten was hij er helemaal doorheen! We kregen nog wat extra handvatten hoe we onze zoon zelfstandig in slaap kunnen laten vallen en sinds een kleine week slaapt hij vaak van 7 tot 7. Wat een verademing na zoveel slapeloze nachten. Wij zijn Jessica ontzettend dankbaar voor haar hulp. Voor iedereen die twijfelt over een slaapcunsult, doe het! Het kost wat maar je krijgt er je nachtrust voor terug. Dat is zoveel waard!
Lage Vuurscheweg 27
1251TS Laren
Slaaptipsvoorbabys.nl informeert ouders over het slaapgedrag van kinderen in de leeftijd 0-4 jaar met als doel om meer (nacht)rust te creëren. Wij willen onze diensten en producten continue verbeteren en hechten veel waarde aan feedback. Liefs, Het team van slaaptipsvoorbabys.nl