goede service, prima prijs
Goede ervaring met online BudgetEnergie
een keer moeten bellen, goed geholpen
Goed behandeld en opgelost. Ik merk wel dat er in de eerste zin altijd "het kan niet" gezegd word, naar mate ze zien dat het serieus is doen ze wel moeite. Alleen de wachtrij is echt maar dan ook echt kut, 45 min in de wachtrij gestaan.
Bedankt voor het goede cijfer en je eerlijke feedback. Met vriendelijke groet, Budget Energie Webcare
Soepel en volledig
Dankjewel voor het goede cijfer! Met vriendelijke groet, Budget Energie Webcare
Budget Energie / Budget Thuis, de partij voor klanten zonder zonnepanelen. Blijf hier weg!!
Als u nu uw abonnement omzet, ontvangt u de eerste 6 maanden glasvezelinternet tegen dezelfde prijs als uw huidige internetabonnement. Zo blijft u dus profiteren van onze blijvend lage tarieven. Nou geloof mij nou maar eerste maand ging het om hoog met 6.5 euro daarna met 5.50 van 30 euro permaand ging ik naar 41.5 oplichters zijn het
Budgetenergie is spijkerhard door de mand gevallen, met hun maandelijks salderen. Hoe denken ze hun klanten te behouden, als overstappen weer loond??? Bedrijf is ten dode opgeschreven! Dit vergeten hun bestaande klanten nooit!! Betaal straks liever meer bij een ander, dan bij deze oplichters te blijven!
Terugleververgoeding 50% Door de toename van zonnepanelen is het aanbod van duurzame stroom toegenomen. Hierdoor is de waarde van deze opgewekte stroom minder geworden dan enkele jaren geleden. Ook leveren klanten bij zonnig weer meer stroom terug, terwijl er op die momenten juist minder vraag is naar stroom. Wat ook de waarde weer negatief beïnvloedt. 50% is momenteel een reële waarde en nog steeds een goede vergoeding is in verhouding tot de vergoeding die men bij veel andere energieleveranciers ontvangt. Maandelijks salderen Wij zijn als energieleverancier wettelijk verplicht om bij de afrekening van je elektriciteitsverbruik het verbruik te verminderen met de door de klant opgewekte elektriciteit (dit heet ‘salderen’). Dit verrekenen we op de jaar- of eindnota van al onze klanten. We houden ons hiermee aan de salderingsregeling. Klanten met een variabel contract hebben bij ons maandelijks wisselende tarieven én een maandelijks opzegbaar contract. Het is daarom ook logisch om per maand te salderen tegen de voor die maand afgesproken tarieven. Op uw online omgeving ziet u deze berekening terug. Klopt het dat de ACM (Consuwijzer) zegt dat maandelijks salderen niet mag? En klopt dit? Ja, de ACM geeft aan dat het salderen per contractjaar moet plaatsvinden. En, nee, de wet geeft echter niet expliciet aan dat energieleveranciers verplicht zijn om per contractjaar te salderen. Ik snap dat dit verwarrend kan zijn. Bij klanten met vaste tarieven (en een vaste contractperiode) salderen wij wel op basis van deze vaste contractperiode. Voor klanten met een variabel contract, maandelijks wisselende tarieven én een maandelijks opzegbaar contract, salderen wij daarom nu ook per contractperiode, per maand dus. Ook voor deze klanten salderen wij dus 100% van het verbruik in de contractperiode, namelijk een maand. Dat is waar de wet ons toe verplicht. Ik vertrouw erop u voldoende geïnformeerd te hebben. Met vriendelijke groet, Helena Medewerker klantenservice budget energie
Minister Jetten heeft op kamervragen van Bontenbal geantwoord dat het wel degelijk jaarlijks gesaldeerd moet worden ondanks dat de wet niet expliciet aangeeft over welke periode gesaldeerd moet worden, een plan om het expliciet te maken via een nota van wijziging van artikel 31c de eet hier op aan te passen. Waarom wachten Budget Energie als je weet dat het binnenkort verplicht wordt. Had ik niet verwacht, ben al jaren trouwe klant. Gelukkig zijn er ook nog andere/eerlijke leveranciers die 100%vergoeden en jaarlijks salderen.
Via vereniging Eigen Huis bij Budget Energie terecht gekomen een aantal jaar geleden. Altijd tevreden geweest met de service totdat ik er een maand geleden achter kwam dat zij de salderingsregeling verkeerd toepassen, namelijk maandelijks ipv jaarlijks. Wat ik ook een kwalijke zaak vind is dat ze mij hier nooit tijdig over hebben geïnformeerd. Minister Jetten informeerde de Tweede Kamer afgelopen maand dat energiebedrijven niet op maand- of kwartaalbasis mogen salderen, maar de salderingsregeling voor zonnepanelen op jaarbasis moeten toepassen. En heeft inmiddels in een nota van passage toegevoegd aan de Elektriciteitswet om alle onduidelijkheid uit de wereld te helpen. Ik adviseer iedereen in dezelfde situatie om een klachtenbrief te sturen en een melding te maken bij ACM want op dit moment gebruikt Budget energie de reactie van ACM als toelichting in hun voordeel. Zie website vereniging Eigen Huis voor meer info. Het is dan ook duidelijk dat Budget energie hier willens en wetens misbruik van maakt en haar klanten uitbuit. Een schande, ongelofelijk dat je op zo'n manier met (trouwe) klanten omgaat. Dit botst ook overigens tegen alle uitspraken aan visie en missie van het bedrijf en moederbedrijf "Nutsgroep" in.
Nu de prijzen hoog zijn minder dan de helft terugbetalen ('terugleververgoeding' is laag in de zomer) en in de winter de galg nog harder aantrekken (salderen op maandbasis is flink de portemonnee moeten trekken in de winter om je EIGEN energie voor 250% terug te moeten kopen). Ontzettend laag bij de grond bedrijf.
We hebben geld geleend om zonnepanelen te kunnen kopen. We betalen nu rente om de winst van BE nog verder te spekken. Bij BE kosten zonnepanelen geld ipv dat deze iets opleveren. Onwettig, stiekem doorgevoerd door BE. Waar blijft ACM.
Budget Energie MOET volgens de laatste opheldering van minister Jetten over de wet mbt salderen, per jaar salderen. Niet per maand. Minister Jetten heeft gezegd dat klanten mey een variabel en maandelijks contract OOK per jaar gesaldeerd MOETEN worden. Budget Energie blijft daarvan afwijken. Vereniging van eigen huis adviseert om in bezwaar te gaan middels een voorbeeldbrief op hun website. Dat het zo ver moet komen is echt schaamteloos van Budget Energie! Ik ga 'me oriënteren op overstappen.
Gebruiken onduidelijkheden om maandelijks te salderen.
Waarom nu ineens maandelijks salderen? Jullie gebruiken nu de smoes omdat de tarieven maandelijks wijzigen. Grote onzin!!! Jullie denken alleen aan jullie eigen portemonnee en laat jullie klanten nu nog meer in de kou staan. Toen de variabele tarieven elk half jaar wisselde ipv elke maand gingen jullie toch ook niet per half jaar salderen?? Dit gaat voor mij een rede worden om over te stappen, maar ik hoop dat jullie je nog snel zullen gaan/moeten bedenken. Groetjes Anita. Ik zal jullie daarom nu ook niet aanbevelen. Sorry.
Maandelijks salderen terwijl dit jaarlijks MOET. Dit gewoon doorgevoerd zonder hierover te informeren. Jetten gaat de wet aanpassen zodat dit voor eens en altijd duidelijk is. Budget Thuis wat slaan jullie hiermee de plank mis. Over de rug van de duurbetaalde zonnepanelen extra winst pakken bovenop de buitensporige tarieven waar ook woekerwinsten behaald worden. Het zou jullie sieren als je deze fout toegeeft en dit snel ongedaan maakt en de klant hiervoor compenseert
Sinds juni 22 zit ik bij Budgetenergie. Elke maand stijgen de tarieven. Ook flikken ze maandelijks te salderen ipv de wettelijke jaarlijks saldering. Waar blijft de ACM om Budgetenergie te beboeten. Het zijn criminelen!
Budget Energie is met de normale jaarlijkse saldering gestopt en doet dit nu maandelijks. Daar waar andere energieleveranciers zich aan de wettelijk jaarlijkse salderingsregeling houden wijkt Budget Energie hier van af en gaat nu maandelijks salderen hetgeen nadelig voor de gebruiker uitpakt. Ook wordt de door Budget Energie jaarlijkse salderingsregeling gestopt tijdens het lopende salderingsjaar van gebruikers. Dit heeft een extra terugwerkend nadelig effect. Het verbaast niemand dat energieminister Rob Jetten onlangs heeft besloten een wetswijziging door te voeren die het nog duidelijker maakt dat saldering op jaarbasis verplicht is. Jaarlijkse saldering was de norm maar wordt bij wet nog duidelijker gemaakt voor iedereen. Ook voor Budget Energie.
Ook wij zijn erg teleurgesteld in Budget energie. Na jaren trouwe klant te zijn geweest werden ook wij geconfronteerd met de eenzijdige aanpassing van de salderingsregeling bij de overgang naar een variabel contract. En, zoals iedereen hier meldt: zonder enige communicatie. Behalve dat het onvoordelig is, vinden wij het heel erg dat Budget energie hiermee de energietransitie frustreert. Dus ondanks hogere tarieven voor een betere wereld voor onze kinderen en kleinkinderen snel overgestapt naar een andere leverancier.
Maandelijks salderen bij variabele contracten zonder de klant fatsoenlijk te informeren. Als argument geven ze na een klacht aan dat ze niet anders kunnen, omdat het zo in de wet staat en ze zich daaraan dienen te houden. Als vervolgens de minister Jetten bekend maakt dat de wet absoluut niet zo geïnterpreteerd dient te worden en Budget energie gewoon jaarlijks mag (moet) salderen. Dan negeren ze dit duidelijke antwoord en blijven gewoon maandelijks salderen. Onbegrijpelijk en onbetrouwbaar. Gaat het dan financieel zo slecht met Budget energie dat ze zich tot dit soort gedrag moeten verlagen?
Hoi Peter, Dank voor je reactie. Het is inderdaad zo dat we op dit moment bij onze variabele klanten per contractperiode - dus per maand - salderen. Klanten met een variabel contract hebben bij ons maandelijks wisselende tarieven én een maandelijks opzegbaar contract. We volgen met deze regeling de salderingswet. Bij een aanpassing van de wet gaan we uiteraard opnieuw kijken naar de situatie. Met vriendelijke groet, Erwin, Budget Energie Webcare
Maandelijk salderen tegen regelgeving in oplichters
Hoi Nick, Dank voor je reactie! Graag geef ik je hieronder wat uitleg. Klanten met een variabel contract hebben bij ons maandelijks wisselende tarieven én een maandelijks opzegbaar contract. Het is daarom ook logisch om per maand te salderen tegen de voor die maand afgesproken tarieven. Het is echt niet zo dat we hiermee tegen de regelgeving in gaan. Sterker nog, door per contractperiode te salderen houden we ons aan de salderingswet zoals die nu geldt. Bij een aanpassing van de wet gaan we hier uiteraard opnieuw naar kijken. Met vriendelijke groet, Erwin, Budget Energie Webcare
Per 1 juli heeft Budget Energie besloten om ineens per maand te gaan salderen voor klanten met een variabel tarief. Op dat moment was het niet mogelijk een vast contract af te sluiten bij (o.a.) Budget Energie zonder dat het maandbedrag een meer dan verdriedubbeling van het huidige maandbedrag werden en rond de 750 euro per maand zouden komen met een warmtepomp en Zonnepanelen die meer terugleveren dan het verbruik. Niet te betalen dus en zeer zeker niet reëel. Toch worden we daar nu onterecht en onwettelijk op gepakt. Er is wel een jaarafrekening en ik betaal wel vooruit een voorschot maar als het hen uitkomt dan is het plotseling salderen per maand. De rechter mag ze hard aanpakken! Dit is wettelijk gezien oplichting. Budget Energie neemt de mazen in de wet wel héél erg ruim/te ruim en dient hiervoor hard op de vingers te worden getikt. Ze benadeelt de consument waarvan er veel zijn die de eindjes toch al moeilijk aan elkaar kunnen knopen.
Hoi Esther, Dank voor je reactie! Ik begrijp je vragen hierover. Het is niet zo dat we iets doen dat wettelijk niet is toegestaan, of dat we zoeken naar mazen in de wet. Voor klanten met een variabel contract, maandelijks wisselende tarieven én een maandelijks opzegbaar contract, salderen wij per contractperiode, per maand dus. Ook voor deze klanten salderen wij dus 100% van het verbruik in de contractperiode, namelijk een maand. Daarmee volgen we de salderingswet. Mocht de wet hierop worden aangepast, dan zullen we hier uiteraard weer opnieuw naar kijken. Met vriendelijke groet, Erwin, Budget Energie Webcare
Helaas budgetenergie. Leuk geprobeerd. Maar ook jullie zullen jaarlijks moeten blijven salderen. Nobel dat jullie namens alle energiemaatschappijen dit balletje maar eens opgegooid hebben. Jammer dat nu jullie imago en betrouwbaarheid een flinke deuk heeft opgelopen en dit veel klanten gaat kosten. Bezint eer ge begint. Juist in deze roerige tijden. https://solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie/i28023/salderingsregeling-zonnepanelen-energiebedrijven-moeten-van-minister-jaarlijks-salderen https://www.ad.nl/wonen/goed-nieuws-voor-mensen-met-zonnepanelen-salderen-op-jaarbasis-wordt-de-norm~af484e5b
Hoi Davy, Dank voor je reactie. Wij zijn als energieleverancier wettelijk verplicht om bij de afrekening van je elektriciteitsverbruik het verbruik te verminderen met de door de klant opgewekte elektriciteit. Dit verrekenen we op de jaar- of eindnota van al onze klanten. We houden ons hiermee aan de salderingsregeling. Klanten met een variabel contract hebben bij ons maandelijks wisselende tarieven én een maandelijks opzegbaar contract. Het is daarom ook logisch om per maand te salderen tegen de voor die maand afgesproken tarieven. Op MijnBudget ziet u deze berekening terug. Bij een aanpassing van de salderingswet zullen we hier uiteraard ook opnieuw naar kijken. Met vriendelijke groet, Erwin, Budget Energie Webcare
Ondanks onze slimme meter is er niets uit te lezen.. Netjes meterstanden doorgegeven. Maar deze vertrouwen ze niet. Fotos gestuurd.. niet meegenomen in berekening en dus zomaar wat geschat door budget energie.. Onze zonnepanelen hebben veel teruggeleverd dus het klopt dat we weinig afnemen. Geen historisch verbruik? Nee we wonen hier in de nieuwe huis nog maar 1,5 jaar. Logisch maar bij budget snappen ze het niet blijkbaar. Kortom nog steeds geen inzicht in verbruik en nog steeds geen jaarafrekening gehad die klopt en gebaseerd is op de feiten. Waardeloos bedrijf en slechte klantenservice. Op ons komen ze erg onbetrouwbaar over. Lees inmiddels meer negatieve recensies van klanten die zonnepanelen hebben.
Reguliersdwarsstraat 58
1017BM Amsterdam
Hallo, wij zijn Budget Energie, onderdeel van Budget Thuis. Ruim één miljoen mensen krijgen stroom en gas van Budget Energie. Iedereen wil zoveel mogelijk besparen op zijn energierekening. Niet alleen door te verminderen op verbruik, want uiteindelijk is de goedkoopste energie, de energie die je niet verbruikt. Maar besparen wil je natuurlijk ook met een zo laag mogelijk tarief. Daarnaast biedt Budget Thuis producten die je als huishouden móet hebben. We bieden naast Budget Energie ook Budget Alles-in-1 (Internet, TV en Bellen) én Budget Mobiel (Sim Only). Allebei via het KPN-netwerk.