Via vereniging Eigen Huis binnengekomen bij Budget Energie. Kan niet wachten tot een overstap mogelijk is. - saldering per maand (zonder mededeling) - tarieven beduidend hoger dan bij de concurrent - geen mogelijkheid bieden om elektra tegen enkel tarief af te nemen - tarieven voor enkel tarief zijn lager dan tarieven dubbel tarief ??
Salderen per maand, terwijl dit per jaar hoort. Geeft ook ACM aan dat dit zo hoort, echter budgetenergie maakt misbruik van een onduidelijke wet. Hoop dat het ministerie van EZ ze snel op de vingers tikt. Geven na klacht doodleuk aan dat je dan maar moet overstappen, wat in deze markt niet kan op dit moment. Omdat niemand nieuwe klanten wil en je dan veel meer moet betalen. Ook is de app is sinds een paar dagen / weken niet meer bruikbaar. Inzicht in verbruik kwijt en termijnbedrag niet meer aan te passen.
Ik ben al jaren klant bij BE en inmiddels al een tijdje een variable contract. Over het veel te hoog aangehouden voorschot contact opnemen blijkt onmogelijk. Emails die je stuurt worden niet beantwoord, chat wordt vroegtijdig beëindigd en telefonisch is het binnen redelijke tijden onmogelijk. Jammer dat men geen contact opneemt naar aanleiding van de emails met duidelijke uitleg over wat er aan de situatie is gewijzigd. Ik begrijp dat men gewijzigde situaties in samenstelling van huishouding en dientengevolge het verbruik niet kan inschatten, maar als ik als trouwe klant dit duidelijk aangeef moet men hier wel iets mee doen en niet onnodig enorme voorschotten blijven incasseren. Bij maand contracten en tarieven zou maandelijkse incasso van de actuele verbruikskosten de normale praktijk moeten zijn.
BudgetEnergie gaat opeens maandelijks salderen. Hebben hier nu een rechtzaak voor aan hun broek hangen... zo snel mogelijk wegwezen daar!
Oplichters op het gebied van salderen!! Als je zonnepanelen hebt, ga dan zo snel mogelijk naar een andere energieleverancier die jaarlijks saldeert. Jaarlijks dus, precies zoals de wetgever het bedoeld heeft en zoals budget energie / budget thuis de salderingregels tot voor kort zelf ook heeft geïnterpreteerd.
Hi peter, bedankt voor je bericht. De ACM geeft aan dat het salderen per contractjaar moet plaatsvinden. Bij klanten met vaste tarieven (en een vaste contractperiode) salderen wij op basis van deze vaste contractperiode. Voor klanten met een variabel contract, maandelijks wisselende tarieven én een maandelijks opzegbaar contract, salderen wij daarom per contractperiode, per maand dus. Ook voor deze klanten salderen wij dus 100% van het verbruik in de contractperiode, namelijk een maand. Met vriendelijke groet, Angi, Budget Energie Webcare
9 september liep mijn vaste contract af kon ineens de laatste 4 weken mijn balans niet meer inzien krijg vandaag een mail dat ik die alleen woon en weinig verbruik van 86 euro naar 221 euro ga en dat mijn eerste termijn deze maand al ingehouden word terwijl ik 530 euro terug krijg en toch in één keer meer dan het dubbele moet gaan betalen hier klopt niks van probeer er ook alles aan te doen om hulp te zoeken met overstappen heb ze nooit vertrouwd
Hi, Bedankt voor je bericht. Wanneer je als klant overgaat naar variabel ga je maandelijks met de energiemarkt mee. Op 12 augustus 2022 hebben we je een e-mail bestuurd met de aankondiging met je nieuwe tarieven. De huidige tarieven zijn meer dan 300% gestegen ten opzichte van je vorige tarief. We hebben bij je jaarnota bekeken wat je jaarverbruik is en dat verrekend met je betalingen. Je hebt meer betaald dan dat je verbruikt hebt, dus krijgt geld terug. Verder hebben we dus met dat jaarverbruik je nieuwe termijnbedrag herberekend met de actuele hoge tarieven. Ik kan me voorstellen dat het bedrag zeer verrassend is. Maar in deze huidige energiecrisis ben je niet de enige alleen wonende met zo'n termijnbedrag. Hopelijk gaat dit snel voorbij met vriendelijke groet, Angi, Budget Energie Webcare
Ik ben trouwe klant van BE maar net als alle anderen ook er in getuind om maandelijks te salderen. Blijkbaar mag BE dit zomaar doen en zoekt de gaten in de wetten op om zelf maar financiële voordelen te onderhouden. Bij deze ook een slechte review van mij. Ik zal mij dan ook aansluiten bij deze genen die al rechtzaken aan het opstarten zijn via diverse fora. Hier lusten de honden geen brood van.
Hi Sietze, bedankt voor je bericht. omdat klanten met een variabel contract bij ons elke maand andere tarieven betalen, wordt ook de teruglevering per 1 juli maandelijks berekend. Elke maand wordt het verbruik, de saldering en teruglevering berekend op basis van de voor die maand geldende tarieven. Deze tarieven worden maandelijks voorafgaand aan de start van de volgende maand via e-mail gecommuniceerd. Op de eind- of jaarnota zal de berekening terug te vinden zijn. Tussentijds is in mijnbudget of via de Budget Thuis app het verbruik en de teruglevering inzichtelijk. met vriendelijke groet, Angi, budget Energie Webcare
Agv faillisement vorige energieleverancier begin dit jaar noodgedwongen bij BE terecht gekomen met variabel contract. Aanvankelijk redelijk tevreden. Recent echter bij toeval erachter gekomen dat BE eenzijdig heeft besloten de salderingsregeling al te gaan afbouwen en over is gegaan op salderen per maand ipv per jaar. In de Energiewet staat dat energieleveranciers op jaarbasis moeten salderen. Lever nu dus in de zomer tegen lage vergoeding terug en kan mijn stroomtekort in de winter voor de volle prijs weer terug kopen. BE verdient daarmee aan de opbrenst van mijn zonnepanelen. Jammer dat men hier wel af en toe met standaard antwoorden op vergelijkbare opmerkingen van andere klanten reageert, maar dat BE het niet aandurft om in de uitzending van Kassa van eerder deze week hun standpunt hierover toe te lichten.... Jammer ook dat BE de klanten niet over deze wijziging heeft geinformeerd. Inmiddels ook melding hierover gedaan bij ACM
Beste Ronald, Bedankt voor je bericht. Voor de uitzending van Kassa hebben we al schriftelijk gereageerd. Verder kan ik me voorstellen dat de aanpassing in tarief verrassend aanvoelt. Echter is er niks veranderd aan de manier waarop we salderen. Wij salderen nog steeds per tariefperiode. Waar de tarieven eerder iedere 6 maanden wijzigden, saldeerden we over 6 maanden. Nu de tarieven maandelijks wijzigen, salderen we maandelijks. Over elke tariefswijziging informeren wij u tijdig, zo weet u altijd waar u aan toe bent. Met vriendelijke groet, Angi, Budget Energie Webcare
Salderen is eenzijdig aangepast zonder dit te melden, (het staat wel ergens op de website vermeld, maar niet in de email) dat ons contract nu per maan is vinden we begrijpelijk, maar dit is natuurlijk geen goede stap, hierdoor verdient budget energie wel meer geld, maar ik denk dat als de crisis voorbij is dat er veel klanten opstappen en naar een betrouwbare concurrent overstappen, waaronder wij!
Hi Jos, Bedankt voor je bericht. Ik kan me voorstellen dat de wijziging als een verrassing aanvoelde. Echter is er niks veranderd aan de manier waarop we salderen. Wij salderen nog steeds per tariefperiode. Waar de tarieven eerder iedere 6 maanden wijzigden, saldeerden we over 6 maanden. Nu de tarieven maandelijks wijzigen, salderen we maandelijks. Over elke tariefswijziging informeren wij u tijdig, zo weet u altijd waar u aan toe bent. Met vriendelijke groet, Angi, Budget Energie webcare.
Afgelopen maand is mijn contract bij Budget Energie verlopen, en dus omgezet in een variabel contract. Gezien de huidige markt heb ik hier begrip voor. Maar per toeval zag ik op Social Media een bericht voorbij komen waarop staat vermeld dat Budget Energie de salderingsregeling ook per maand is gaan toepassen. Een ingrijpende keuze die zeer nadeling is voor de consument. Voor iemand die net zonnepanelen heeft aangeschaft is het hele terugverdienplaatje dus een sprookje geworden. Nu heb ik mijn mailbox door laten spitten op zoek naar het mailtje die dit bericht had moeten melden, blijkt dat ik deze helemaal niet ontvangen heb. Kortom, verloopt je vaste contract, ga je stilzwijgend over naar een ongunstige salderingsregeling. Fijne winter Budget Energie.
Hoi Vincent, dank voor je reactie. Er is niks veranderd aan de manier waarop we salderen. Wij salderen nog steeds per tariefperiode. Waar de tarieven eerder iedere 6 maanden wijzigden, saldeerden we over 6 maanden. Nu de tarieven maandelijks wijzigen, salderen we maandelijks. Over elke tariefswijziging informeren wij u tijdig, zo weet u altijd waar u aan toe bent. Met vriendelijke groet, Angi, Budget Energie Webcare
In een periode van een energiecrisis voorwaarden van salderen aanpassen in hun eigen voordeel waar de regeling niet zo bedoelt is, is moreel en maatschappelijk verwerpelijk. Je er op beroepen dat de wet hier niet duidelijk in is al net zo. Dat de wet iets niet specifiek verbiedt betekent niet dat het acceptabel is. Zeker niet als je de énige bent die kiest voor een eigen interpretatie. Daarnaast dit communiceren in de standaard mail van de maandelijkse tarieven is gewoon misleidend, aangezien het gaat om een belangrijke wijziging in de voorwaarden en (financiële) gevolgen heeft voor de consument. Door de gebrekkige communicatie hierover, een niet goed werkende app waar ze ineens het kostenoverzicht hebben uitgeschakeld en dat deze kosten pas duidelijk worden op de jaarafrekening hier nu per toeval achter gekomen. Vervolgens zeggen dat je kan opzeggen omdat het ‘variabel’ is al net zo achterbaks aangezien ze net zo goed als iedereen weten dat je op dit moment met de rug tegen de muur staat, voelt als chantage. Arrogant en oneerlijke (nuts)groep. Zodra klanten niet meer met de rug tegen de muur staan, verlaat ik deze maffia bende en zit je er nog niet weet waar je aan begint.
Beste Erwin, Het aanpassen van de salderingsregeling heeft natuurlijk gevolgen. Hieronder geef ik je graag wat meer uitleg. Een vergoeding van 100% was niet meer representatief voor de actuele waarde. Om die reden is het tarief bijgesteld naar een percentage van 50%. Door de toename van zonnepanelen is het aanbod van duurzame stroom toegenomen. Hierdoor is de waarde van deze opgewekte stroom minder geworden dan enkele jaren geleden. Ook leveren klanten bij zonnig weer meer stroom terug, terwijl er op die momenten juist minder vraag is naar stroom, wat ook de waarde weer negatief beïnvloed. 50% is momenteel een reële waarde en nog steeds een goede vergoeding in verhouding tot de vergoeding die men bij veel andere energieleveranciers ontvangt. Deze overwegingen veranderen de zaak natuurlijk niet, ik dank je in ieder geval wel voor je feedback en review. Met vriendelijke groet, Erwin, Budget Energie Webcare
Saldeert vanaf 1 juli per maand. Dit is niet gecommuniceerd.
Hoi Bart, dank voor je reactie. Klanten met een variabel contract hebben bij ons maandelijks wisselende tarieven én een maandelijks opzegbaar contract. Het is daarom ook logisch om maandelijks te salderen tegen de voor die maand afgesproken tarieven. Met vriendelijke groet, Erwin, Budget Energie Webcare
Hoi Niels, Dank voor je reactie. Graag geef ik je hieronder nog wat uitleg. Wij zijn als energieleverancier wettelijk verplicht om bij de afrekening van je elektriciteitsverbruik het verbruik te verminderen met de door de klant opgewekte elektriciteit. Dit verrekenen we op de jaar- of eindnota van al onze klanten. We houden ons hiermee aan de salderingsregeling. Klanten met een variabel contract hebben bij ons maandelijks wisselende tarieven én een maandelijks opzegbaar contract. Het is daarom ook logisch om per maand te salderen tegen de voor die maand afgesproken tarieven. Op MijnBudget zie je deze berekening terug. Via de volgende link kom je op de webpagina van Consuwijzer.nl waarop ingegaan wordt op het maandelijks salderen. Onlangs hebben zij een disclaimer hieraan toegevoegd. Hier op staat: “Let op: Wij vinden dat salderen per jaar moet. Maar op dit moment (augustus 2022) zijn de regels niet duidelijk genoeg. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat probeert hier zo snel mogelijk duidelijkheid over te geven.” https://www.consuwijzer.nl/elektriciteit-en-gas/duurzame-energie/wat-is-salderen#salderen_deel Met vriendelijke groet, Erwin, Budget Energie Webcare
Ik ben inmiddels sinds mei 2021 klant van BudgetEnergie. Ik heb eerst Gas en Energie afgenomen en sinds april 2022 enkel Energie. Deze energie leverancier krijgt het voor elkaar om de gekste berekeningen van termijnbedragen te maken, deze van je bankrekening af te trekken en zodra jij hier achter komt en dit wilt vereffenen geven zij aan dat het te laat is en dit onomkeerbaar bent en u uw geld aan het einde van het jaar weer terugzien bij de eindafrekening. Het is inmiddels twee keer gebeurd dat er een bedrag van 200 eur , wat max. 60 had moeten zijn van mijn bankrekening is afgetrokken. Hierover is meermaals gebeld met de klantenservice, incassobureau you name it, maar er wordt geen actie ondernomen. Ronduit asociaal. Ik zou hier nooit meer opnieuw voor kiezen.
Hoi Eline, Inmiddels hebben we contact met je gehad en is het termijnbedrag ook voor je aangepast. Ik hoop dat we je hiermee alsnog naar tevredenheid hebben kunnen helpen. Ik wens je nog een prettige dag toe! Met vriendelijke groet, Budget Energie Webcare
BudgetEnergie heeft zelf bedacht dat ze maandelijks mogen salderen. Iets wat wettelijk niet is toegestaan
Beste René, Dank voor je reactie! Graag geef ik je hierbij wat meer uitleg. Wij zijn als energieleverancier wettelijk verplicht om bij de afrekening van je elektriciteitsverbruik het verbruik te verminderen met de door de klant opgewekte elektriciteit (dit heet ‘salderen’). Dit verrekenen we op de jaar- of eindnota van al onze klanten. We houden ons hiermee aan de salderingsregeling. Klanten met een variabel contract hebben bij ons maandelijks wisselende tarieven én een maandelijks opzegbaar contract. Het is daarom ook logisch om per maand te salderen tegen de voor die maand afgesproken tarieven. Op MijnBudget zie je deze berekening terug. Via de volgende link kom je op de webpagina van Consuwijzer.nl waarop ingegaan wordt op het maandelijks salderen. Onlangs hebben zij een disclaimer hieraan toegevoegd. Hier op staat: “Let op: Wij vinden dat salderen per jaar moet. Maar op dit moment (augustus 2022) zijn de regels niet duidelijk genoeg. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat probeert hier zo snel mogelijk duidelijkheid over te geven.” https://www.consuwijzer.nl/elektriciteit-en-gas/duurzame-energie/wat-is-salderen#salderen_deel Met vriendelijke groet, Erwin, Budget Energie Webcare
Ik probeer tot de automatische 'Buddy' door te dringen…. Uiteindelijk zou hij mij doorzetten naar een mens, maar helaas. Wordt weer net zo hard afgebroken. Ook bellen gaf een automatisch bandje. Probleem is dat ik mijn veel te hoog termijnbedrag probeer te verlagen, maar dat kan maar tot een bepaald bedrag. Ik vraag me sowieso af of dit mag. Ik heb de incasso gestorneerd waar een mailreactie op komt (fijn, denk je dan), maar ik kan daar niet op antwoorden… Ik kreeg een automatisch antwoord dat ik het met Buddy moet uitzoeken….Wel hangt mij een incassoboete boven het hoofd. Ik ben recentelijk verhuisd en ik denk dat het maandbedrag gebaseerd is op de vorige bewoners/verbruik. Ik begrijp de lastigheid in energiewereld, ook dat een budget bedrijf wat beperkter is in 'contact' , maar dit gaat te ver.. Slechte zaak dit….
Beantwoorden geen e-mail, zijn telefonisch niet te bereiken. Salderen per maand wat niet mag. Er is geen adres waar je het bezwaarschrift van de ACM naar toe ken sturen. Ik zeg niet doen.
Budget energie beweert dat zij per maand mogen salderen. Wat zegt het ACM?: Nee, dat mag zeker niet, zegt het ACM. Volgens de toezichthouder moet de energieleverancier het salderen van teruglevering altijd jaarlijks uitvoeren. Zo is dat ook vastgelegd in de Elektriciteitswet, zegt het ACM in verschillende nieuwsberichten. "Of je nou een vast contract, variabel of dynamisch contract hebt is daarbij niet van belang. Bij een variabel energiecontact mag de energieleverancier 2 keer per jaar een wijziging van het tarief doorvoeren. Meestal is dat op 1 januari en 1 juli. Op de jaarafrekening hanteert de energieleverancier dan een gemiddelde van beide tarieven voor zowel levering als teruglevering".
Budget Energie heeft de voorwaarden per juli-2022 aangepast en salderen nu ineens per maand. Dit is wettelijk niet de bedoeling, omdat saldering is bedoelt om consumenten met zonnepanelen de opgeleverde zonne-stroom te kunnen verrekenen met de vebruikte stroom in de winter. Met per maand salderen gaat dit niet werken en de wet is zo ook niet bedoelt. Dus ik raad op dit moment iedereen met zonnepanelen af om hier je energie af te nemen.
Heb gisteren reactie gekregen van BE op een eerdere review die ik heb gepost. Uiteraard een standaard antwoord. Let op mensen dat er wel degelijk sprake is van een eenzijdige aanpassing van de algemene voorwaarden door dit bedrijf. Ze kunnen conform algemene voorwaarden de teruglevertarieven verlagen, wat op zich prima is. Maar er staat nergens in de algemene voorwaarden dat plotseling variabele contracten nu ook per maand kunnen worden gesaldeerd. Sterker nog in mijn voorwaarden wordt verwezen naar een saldering in een afrekenperiode. (en dat is jaarlijks). Hieronder het standaard antwoord: "Graag informeer ik je onderstaand over het teruglevertarief en de regels rondom saldering. In de mailing omtrent de maandelijkse tarieven 16 juni en 16 juli staat aangegeven dat het teruglevertarief 50% betreft bij een overschot aan teruglevering ten opzichte van het verbruik. Daarbij is het zo dat dit teruglevertarief hoger is dan het teruglevertarief dat vele andere leveranciers rekenen. Wij zijn als energieleverancier wettelijk verplicht om bij de afrekening van je elektriciteitsverbruik het verbruik te verminderen met de door de klant opgewekte elektriciteit (dit heet ‘salderen’). Dit verrekenen we op de jaar- of eindnota van al onze klanten. We houden ons hiermee aan de salderingsregeling. Klanten met een variabel contract hebben bij ons maandelijks wisselende tarieven én een maandelijks opzegbaar contract. Het is daarom ook logisch om per maand te salderen tegen de voor die maand afgesproken tarieven. Wij salderen dus per contractperiode van een maand. Daarbij geeft de ACM het volgende aan op hun site; ''Wij vinden dat salderen per jaar moet. Maar op dit moment (augustus 2022) zijn de regels niet duidelijk genoeg. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat probeert hier zo snel mogelijk duidelijkheid over te geven.” Ik vertrouw er op je voldoende geïnformeerd te hebben. Met vriendelijke groet, Danielle, Webcare Budget Energie"
Beste meneer van der Veen, U heeft van mij inmiddels meermaals inhoudelijk een reactie ontvangen omtrent onze terugleververgoeding en salderingsregeling. In onze algemene voorwaarden op onze website is dit niet meegenomen omdat de wetgeving omtrent de salderingsregeling erg duidelijk is en een energieleverancier daar niet van mag afwijken. Daarom is het nodig dit in de algemene voorwaarden op te nemen. Indien uw doelt op de voorwaarden opgenomen in uw contract, staat aangegeven dat het een afrekenperiode betreft. Deze is dus niet gespecificeerd. In uw geval bij een variabel contract, betreft de afrekenperiode, de contractperiode en in uw geval is dat een maand. Deze afrekenperiodes worden vervolgens opgenomen in een jaarnota, die u jaarlijks van ons ontvangt. Met vriendelijke groet, Danielle, Budget Energie Webcare
Net gebeld met de klantenservice van Budget Energie om te vragen hoe het nu zit met salderen met zonnepanelen. Ze salderen per maand ipv per jaar in strijd met wat de ACM aangeeft. Dit is financieel zeer nadelig voor ons omdat we het overschot aan stroom in de zomer nu niet meer in de winter kunnen compenseren. We gaan dan ook bezwaar maken. Wat een tegenvaller voor zo'n grote speler op de energiemarkt als Budget Energie.
Tarieven voor sep worden met resp 34% (stroom) en 38% (gas) verhoogd. Mijn maandbedrag gaat van 370 naar 641, een verhoging van 73%. Ik kan het verlagen naar 513, lager gaat niet. Energiemaatschappijen schijnen er niets aan te kunnen doen, dus ligt hier een dankbare taak voor de overheid. En wat doet die??? Ik zie de wintermaanden met angst en beven tegemoet.
Originele beoordeling
Tarieven voor sep worden met resp 34% (stroom) en 38% (gas) verhoogd. Mijn maandbedrag gaat van 370 naar 641, een verhoging van 73%. Ik kan het verlagen naar 513, lager gaat niet. Burgers leveren al geruime tijd gigantisch in en lijden aanzienlijke verliezen, maar energiemaatschappijen blijven onverminderd woekerwinsten genereren en hebben er kennelijk geen probleem mee dat ze met deze walgelijke mentaliteit mensen de afgrond injagen.
Toen de BTW werd verlaagd van 21% naar 9% heeft Budget Energie ons maandelijkse termijnbedrag verlaagd met circa 9,5 % (oftewel het verschil tussen de twee BTW tarieven). Men geeft aan het maandbedrag opnieuw berekend te hebben, maar ondertussen maken de wisselende energietarieven het hun niet makkelijk. We hebben zelf het termijnbedrag weer aangepast naar het oude. Ondanks dat zien we in de app ons negatieve jaarbalans steeds verder oplopen (in de min). Men had kennelijk een daling van de tarieven verwacht, maar het tegendeel is bewezen. Maandelijks passen ze de tarieven aan in verband met maandelijkse inkoop. In tegenstelling tot andere energiemaatschappijen (die het halfjaarlijks doen). Dit kan in je voordeel zijn. Ondanks de BTW verlaging is ons tarief voor september (incl. BTW) op recordhoogte vastgesteld ( € 0,63 / kWh en € 2,30 / m³). De consument heeft het zwaar te voorduren, terwijl Budget Energie vecht om het hoofd boven water te houden en strijd voor lage tarieven. Tja, het is voor ons een recordbedrag, maar scheelt toch aanzienlijk met andere energiemaatschappijen die € 0,82 / kWh en € 3,39 / m³ rekenen. Straks als onze zonnepanelen zijn geplaatst wordt de zonne-energie niet verrekend op de jaarnota, maar via het maandelijkse (indicatieve) overzicht. Deze constructie is minder gunstig dan wanneer het via de jaarnota wordt verrekend, je kan namelijk je overschot van augustus niet wegstrepen tegen je verbruik in december. Het overschot in augustus wordt dus uitbetaald voor 50% van het dan geldende tarief. Elders zijn wellicht gunstigere constructies, maar dan heb je ook hogere tarieven waardoor het per saldo misschien zelfs weer niet voordeliger is. Op basis van mijn ervaring had ik stevige kritiek geuit richting Budget Energie. Op basis van die kritiek heb ik een prettig telefoongesprek gehad met een vriendelijke medewerkster van Budget Energie. Mijn tip: zit iets je niet lekker; ga de confrontatie aan, bel ze desnoods en ze nemen de tijd voor je.
Hi Peter, Nogmaals bedankt voor het fijne telefoongesprek! Mocht je in de toekomst nog vragen hebben, dan helpen we je uiteraard graag verder. Met vriendelijke groet, Danielle, Budget Energie Webcare
Originele beoordeling
Het zijn criminelen die de regels aanpassen tijdens de wedstrijd, en alleen als het in hun voordeel is. Zodra de BTW verlaagd wordt van 21% naar 9% willen ze meteen je maandelijkse termijnbedrag verlagen met 9,5 %. Ze zeggen je maandbedrag opnieuw berekent te hebben, maar ondertussen... We hebben zelf het termijnbedrag weer aangepast naar het oude. Ondanks dat zien we ons negatieve jaarbalans steeds verder oplopen (in de min). Maandelijks passen ze de tarieven aan wetend dat je nergens anders heen kan (alsof energiebedrijven dit onderling hebben afgesproken). Ondanks de BTW verlaging is ons tarief voor september (incl. BTW) op recordhoogte vastgesteld ( € 0,63 / kWh en € 2,30 / m³). Wij verwachten in september zonnepanelen te laten plaatsen, en per september stijgen de tarieven voor ons dus gigantisch. Dat kan geen toeval zijn, ze verwachten blijkbaar inkomsten te verliezen. Conclusie, je betaald niet alleen voor energie maar ook een dikke premie voor hun aanstaande recordwinst. En als ik op hun website lees dat je geleverde zonne-energie niet wordt verrekend op de jaarnota, maar via je maandelijkse (indicatieve) overzicht dan begint het bij mij al te jeuken. Laatst heb ik al contact gehad over het maandoverzicht, waarom de tarieven in het maandoverzicht hoger liggen dan de vooraf gemelde tarieven voor die maand. Reactie van Budget Energie: het maandoverzicht is "indicatief". Kortom, de boekhouding is vaag dus de jaarnota zal en grote verrassing zijn (in ons nadeel). Ooit bij BudgetEnergie klant geworden via de collectieve inkoop energie van Vereniging Eigen Huis. Dat doe ik dus echt geen tweede keer meer. Want je wordt niet als klant gezien, maar als een domme melkkoe. En daar pas ik voor.
duurt te lang/slecht luisteren
keurige berichtgeving telefonisch contact gehad prima geholpen fijne uitleg over onze vraag.
Bedankt voor je review! Met vriendelijke groet, Danielle, Budget Energie Webcare
Reguliersdwarsstraat 58
1017BM Amsterdam
Hallo, wij zijn Budget Energie, onderdeel van Budget Thuis. Ruim één miljoen mensen krijgen stroom en gas van Budget Energie. Iedereen wil zoveel mogelijk besparen op zijn energierekening. Niet alleen door te verminderen op verbruik, want uiteindelijk is de goedkoopste energie, de energie die je niet verbruikt. Maar besparen wil je natuurlijk ook met een zo laag mogelijk tarief. Daarnaast biedt Budget Thuis producten die je als huishouden móet hebben. We bieden naast Budget Energie ook Budget Alles-in-1 (Internet, TV en Bellen) én Budget Mobiel (Sim Only). Allebei via het KPN-netwerk.