Leuk idee, verouderde technologie

Toen hij beschikbaar kwam hé ik de dayclock voor mijn dementerende moeder besteld. Daarna nu al twee jaar abonnement verlengd. Vind het abonnement voor wat je krijgt eigenlijk te duur. Sinds het uitbrengen eigenlijk geen verbeteringen gezien. De belfunctie heeft mijn moeder nooit kunnen gebruiken. De batterij van de goedkope tablet is prut. Hij moet eigenlijk altijd aan de stroom blijven. Als het zorgpersoneel er weer eens de stekker uittrekt, gaat het ding op zwart en moet ik in de auto. Kortom aardig idee, maar nog niet voldoende uitontwikkeld

in eerste instantie werkte de klok niet goed

In eerste instantie kreeg ivm problemen met de klok; daarop kreeg ik per omgaande een nieuwe klok! Later toch weer problemen om op afstand in te loggen ("het klok scherm te bekijken"), maar ik heb het mogelijk zelf niet goed gedaan, want nu gaat het goed.

Goed hulpmiddel om berichten en afspraken te plaatsen.

Dedayclock is een goed hulpmiddel om berichten en afspraken te plaatsen. De app werkt niet altijd 100% en is niet heel logisch opgebouwd (als je eenmaal weet hoe hijin elkaar steekt gaat het goed). Het is ons (na oneindig veel pogingen en uitleg van de klantenservice) nog niet gelukt een goed beeldgesprek te volgen.

Fijne op afstand te beheren agenda clock

Vooral de functie om een afbeelding toe te voegen is prettig.

Niet zo eenvoudig te installeren

Gebruiksaanwijzing is niet zo duidelijk. Installeren gaat moeizaam. Na een dag of 2 er achter gekomen hoe we kunnen beeldbellen. Foto's meesturen lukt helaas niet. De intensie is heel goed maar een duidelijke uitgebreide gebruiksaanwijzing is geen overbodige luxe

Duidelijk

De klok is duidelijk voor foto’s, mededelingen ed. Echter mijn moeder is dementerend en snapt er helemaal niets van als we haar beeldbellen. Dat vinden wij heel erg jammer want dat was 1 van de redenen dat wij deze klok hebben gekocht. Als er mensen zijn die de klok net als wij ook aanschaffen voor het beeldbellen beveel ik hem niet aan, wel voor overige activiteiten.

Fantastisch hoeveel rust de digitale klok brengt bij mijn vader.

Het was even zoeken, ik wist niet meer hoe ik de (papieren) agenda kon managen voor mijn dementerende vader. Veelal lag er ineens de verkeerde dag open, zelfs de verkeerde maand, met als gevolg dat hij erg onzeker en onrustig werd. De afspraken staan nu, de dag ervoor en de dag zelf in de agenda. Via de app kan ik -ook op afstand- de afspraken bovenin het scherm laten zien. Eindelijk...meer rust in het hoofd van mijn vader! Het werkt echt goed voor een dementerende, zo fijn.

Super klok en agenda!

Mijn vader heeft er heel veel profijt van. Super handig dat hij zijn afspraken gelijk in beeld ziet!

Voldoet aan de wensen

Mijn zus (dementerend) was helemaal in de war met de dagen, hiermee is het opgelost. Verder is het plaatsen van tekst en foto's een leuke bijkomstigheid voor haar ook al begrijpt ze het soms niet.

men is oplossing gericht

Werkt zoals verwacht

De Dayclock geeft weer structuur in het leven van mijn ouders

Voor gebruik te maken van de functie beeldbellen moeten er handelingen worden verricht. Bij dementerenden is dat niet altijd mogelijk. Hierdoor kunnen we deze functie niet gebruiken, dat is heel jammer. Er is geen melding als je een nieuwe activiteit toevoegt in een tijdsblok van een al bestaande activiteit. Die bestaande activiteit wordt dan overschreven.

Fijne iPad voor de dementerende oudere

Ik vind het een prima programma, fijn om een weekprogramma op afstand te kunnen bedienen. Verbeterpunten: -Dayclock op afstand zelf de update regelen, is nu erg omslachtig en voor een oudere bijna niet te doen -uitleg hoe je op afstand kan FaceTimen, het is ons nog niet te gelukt …

Uitstekend product

En belangrijk middel voor hou-vast voor onze moeder met de ziekte van Alzheimer. In het begin in staat om alle mogelijkheden, inclusief beeldbellen, te benutten. Later ging dat niet meer. Maar evengoed met de resterende mogelijkheden nog steeds van groot belang voor haar. Agendaberichten, lieve foto's van de kleinkinderen... Het zorgt voor 'erbij horen' en 'op de hoogte zijn'.

Voor het doel (mijn moeder) werkt het goed

Alleen krijg ik de datum niet op het scherm. Alleen op het scherm: dag, dagdeel en tijd

Matig enthousiast

Ik heb een tweedehands dayclock gekocht. Toen ik een abonnement aanschafte kwam ik in een omgeving waarin een map met 40 foto’s van een onbekende familie stonden. Ik heb het gemeld en direct verwijderd maar is wel een beetje gek. Ik heb een abonnement genomen om ook te beeldbellen als ik in het buitenland ben. Dat werkt via Meet wat ooit Duo heette. In de bijsluiter staat dan ook Duo beschreven maar ook meteen een disclaimer dat het een extern systeem is wat niet door hen ondersteund word. Ik krijg het niet aan de praat dus dat is een beetje jammer. Als ik terug ben weer een proberen. Als het namelijk niet werkt als ik in de buurt ben dan blijft het scherm staan op i wordt zo gebeld. Als het werkt is het vast heel fijn maar ik ben momenteel gematigd enthousiast.

ik ervaar de Dayclock niet als gebruiksvriendelijk

In de informatie vooraf (en op YouTube) staat dat het met een paar klikken geïnstalleerd is en gebruiksvriendelijk is, wij krijgen geen tweede account aangemaakt, berichten komen niet altijd door. Voordat wij überhaupt de Dayclock aan de praat kregen was de proeftijd verstreken. Informatie over een helpdesk o.i.d. kan ik niet vinden. Kortom ik zou hem op basis van mijn ervaring niet aanbevelen bij een ander. Hou er rekening mee dat niet iedereen even digitaal vaardig is en maak een betere stap voor stap installatie beschrijving.

Fijn dat de dayclock er is

Prima klok, alleen het beeldbellen is lastig voor ouderen.

Fijne agenda-hulp

Zowel mijn moeder (met Altzheimer) alsook mijn nog heldere schoonmoeder hebben deze Dayclock. Voor mijn moeder is het fijn dat zij in een oogopslag haar afspraken voor de dag kan zien. Hierbij plaats ik vaak een gezellige foto. Mijn schoonmoeder (91) verblijden wij ook vaak met foto’s en berichtjes. We kunnen met haar ook nog beeldbellen. Zowel haar kinderen als ook de kleinkinderen kunnen berichten plaatsen. Zo is er regelmatig wel een leuk berichtje voor haar en kan ook zij genieten van de foto’s die we delen.

Redelijk tevreden maar nog niet onder de indruk.

De agenda functie voor het plaatsen van berichten en foto’s werkt goed. De beeldbel functie hebben we nog steeds niet werkend. Zeer gebruikers onvriendelijk om dit te installeren. Is voor ouderen niet te doen. We hebben onze pogingen gestaakt.

Ideaal om te hebben voor beide partijen

De agenda is ideaal zodat gebruikers kunnen inzien wat er staat als activiteit en daardoor andere activiteiten kunnen aanpassen Foto in album zetten werkt alleen vanaf gsm dus, een foto van pc naar gsm sturen( anders krijg je een grijs vlak)

Redelijk

Het is redelijk omdat de app niet altijd even goed werkt. Activiteiten erin zitten worden soms traag verwerkt. En een foto erin zetten lukt ons helaas niet. Daarnaast heb ik een tijd geleden een suggestie gedaan om de digitale klok op een andere plaats te zetten. Heb hier geen reactie op gehad en er is nog niets gewijzigd.

erg basic, valt erg tegen

Heel weinig mogelijkheden om in te stellen.

Mooie toepassing van het programma

Het tablet werkt altijd en is makkelijk aan te passen. We hebben er veel plezier van.

Werkt goed

De berichten op de dayclocks werken voor mijn moeder. Ik heb voor elke dag dat ze een afspraak heeft een bericht in haar agenda van DayClocks. Dat komt dan bib haar in beeld zo heeft ze meer grip op haar dag.

Singel 12 C

7411HV Deventer