Prima tool

Af en toe valt het scherm uit. Moet dan weer herstart worden.

Scherm geeft de planning niet altijd goed weer

Voor mijn moeder bedien ik de dayclock op afstand. Nu blijkt dat niet alles conform de planning loopt zoals ik die in de app instel. Dat is verwarrend voor mijn moeder terwijl de clock juist verwarring moet voorkomen. De clock op zich vind ik een geweldige uitvinding

Wanneer ik contact opneem voor een probleem met de dayclock die er ook helaas zijn wordt ik perfect geholpen en de dag erna ligt er een nieuwe klok indien nodig, prima toch!

Fantastisch hulpmiddel zeker bij beginnende vergeetachtigheid.

Zeker bij beginnende vergeetachtigheid fantastisch hulpmiddel om afspraken te helpen onthouden ed. Ook het beeldbellen is een mooie uitbreiding ook al was mijn moeder helaas te oud om dat echt goed onder de knie te krijgen. De foto's die ik liet rouleren bij elke nieuwe dag vond ze leuk.

Lastig dat alles via de mail moet

Ik vind t heel lastig dat jullie telefonisch niet bereikbaar zijn. Niet voor iedereen is digitale snelweg te begrijpen. Via e-mail is dan erg lastig en omslachtig. Heeft zeker een maand geduurd voor t werkte! Heb wel steeds keurig antwoord gehad maar zat nog wel s ff tussen en niet altijd in begrijpelijke taal!

Erg handig

Een erg praktisch apparaat om met ouderen te communiceren en ze te herinneren aan dagelijkse zaken.

Werkt goed als klok, bediening wat omslachtig.

Duidelijk functie voor dag en tijd. Zonder lijst te makkelijk ‘ uit’ te zetten , opstarten dan lastig. Daar zijn geen goede instructies voor, mn hoe je dan weer uit het normale tablet besturingssysteem komt. Er zouden twee agenda regels tegelijk moeten zijn , maar dat is niet het geval. Er komt steeds maar één boodschap in beeld. De beeldbepalende functie is wat omslachtig met Google duo, hoe dat werkt en hoe je dan het benodigde account maakt kan duidelijker worden uitgelegd. Het werkt wel. Nadeel is wel dat er toch steeds een actie gevraagd wordt van de ontvangende. Dat is soms toch te moeilijk. De foto/album optie is leuk maar zou overruled moeten kunnen worden door agenda items of de klok op bepaalde tijden

Top product werking kan beter

Het is een top product voor mijn demente moeder. Veel plezier van zeker met de foto’s. We gebruiken het al 1,5 jaa iedere dag en nacht. In het begin viel hij regelmatig uit en dan was het lastig hem weer op te starten. Dat zou fijn zijn als dat simpeler is.

Geweldige klok die het leven van mijn moeder aangenamer maakt

De dayclock is zo handig om te helpen herinneren aan de dagelijkse afspraken, maar ook voor leuke berichtjes, fotoalbums en zelfs beeldbellen. Dat laatste lukt mijn moeder niet zo goed, maar ze geniet elke dag. Het is het eerste waar ze ‘s ochtends naar kijkt. De service is ook supergoed.

We hebben de dayclock aangeschaft om in de coronatijd met moeder oma te kunnen videobellen hierin voldoet hij prima. Verders staan de verjaardagen en afspraken ziekenhuis iern. Mijn moeder is a technisch 89 jaar dus ze snapt er zelf niks van. Dus er foto’s op sturen waar ze dan weer handeling voor moet doen veroorzaakt paniek. Omdat min moeder het oplaadsnoertje er zelf niet inkrijgt staat hij continu op stroom waardoor hij dus niet op schoot genomen kan worden en wij vaak alleen de kruin van haar hoofd zien maar zij ziet ons goed daar gaat het om.

Heldere aanwijzing van de activiteit en de tijd

Goede en duidelijke tijds en activiteit aanduiding. Beeldbellen wordt weinig gebruikt en daar aan wennen lukt niet.

Super goed!

Mijn man zit in een verzorgingshuis voor dementie. Vanuit ons huis stuur ik hem berichtjes en zet ik zijn dagschema op de klok zodat hij ook meer structuur en houvast krijgt. Hij is daar heel blij mee! Met de proefversie werkte alles niet altijd optimaal. Ik moest toen erg vaak de app herinstalleren.

Ontzettend slecht

Zeer slechte bijbehorende app, lastig en onhandig in gebruik. Clock heeft structureel kuren, tot telkens uitvallen toe. Functies werken stomweg niet, o.a. beeldbelfunctie.

Goed hulpmiddel voor structuur.

De Dayclock is voor de gebruiker duidelijk en eenvoudig in gebruik. Begin er wel tijdig mee, ik merk dat het wennen erg lang duurt. De klok instellen: Het plannen via de app vraagt wat handigheid, met enige ervaring gaat dit makkelijk. Nadeel is dat je een vast programma niet kan onderbreken voor bijvoorbeeld een feestdag. Een signaal in de app als het apparaat geen wifi heeft of uit is gegaan is ook wenselijk.

Snelle reactie

Per ongeluk had ik een mail ontvangen waarin stond dat ik mijn abonnement moest verlengen, dit had ik reeds gedaan. Na mijn mail kreeg ik snel een reactie dat dat inderdaad klopte.

Niet tevreden door slecht apparaat

Sinds de update en een nieuw abbonement werkt het apparaat niet meer naar behoren. Zéker niet in combinatie met de app. Geeftgeen melding van het scherm, gaat minimaal 1x per week op zwart en is niet zonder tussenkomst van een kundig persoon weer aan de praat te krijgen. Heel jammer want 1ste jaar werkte ie perfect en was het een bijzondere uitkomst in het dagelijkse moeilijke bestaan van mijn demente moeder.

Handig, maar....

Ik vind het systeem heel handig, maar ik krijg het beeldbellen niet aan de praat.

De Dayclocks is onmisbaar geworden

Wij hebben ontzettend goede ervaringen met de Dayclocks. Het is een onmisbare schakel geworden in onze communicatie. Korte berichtjes, reminders en het delen van foto's, bijvoorbeeld als een van ons met vakantie is, is een absolute meerwaarde. Het is alleen jammer dat het onze moeder niet lukt om t.b.v. beeldbellen een oproep aan te nemen. Als dat geautomatiseerd zou kunnen, zou het perfect zijn.

Technisch niet perfect maar wel zeer effectief

De techniek van de Dayclock is niet erg gebruiksvriendelijk. Het is niet altijd even duidelijk als er een bericht is geplaatst. Berichten plaatsen is soms een hele toer. De Dayclock zelf is wel een perfect hulpmiddel voor mijn schoonmoeder. Echt onmisbaar.

Tegenvallend resultaat

Door de positieve reactie’s hebben we besloten om Dayclock’s ook te kopen voor onze dementerende moeder van 95 jaar. Het leek allemaal zo eenvoudig maar in werkelijkheid viel het toch tegen. Het instellen was ook veel meer handelingen dan dat er gezegd werd, om te beginnen al de keuze tussen 2 installaties. Ook het gebruik van beide apps die er nodig zijn om het systeem te kunnen bedienen staat niet beschreven in de enthousiaste berichtjes. Gelukkig ben ik zelf handig genoeg om dit wel in orde te maken dus de Dayclock helemaal geïnstalleerd bij mijn moeder neergezet. Binnen handbereik en zichtafstand als ze in haar stoel zat. Dat er steeds een irritant geluid afgaat als er een melding of berichtje niet is beantwoord wordt er ook niet bij vermeld. Dit blijft zich steeds herhalen tot die melding is is bekeken. Nou mijn moeder snapt echt dit verband niet dus het alternatief was het geluid uitzetten waardoor ze geen geluid meer hoorde als iemand haar belde. Waar ze ook moeite mee had was de voor haar vrij kleine melding op het scherm dat ze op moest nemen niet opmerken dus ze mistte de meeste oproepen. Ze vond het maar een raar ding en wat ze wel goed kon vinden was de stekker en deze elke keer uit het stopcontact trekken! Wij hebben er spijt van dat we dit dure apparaat wat een verkapte tablet is aangeschaft te hebben. Onze moeder van 95 met dementie kan er dus helemaal niets mee. Terwijl ze eerder wel een tablet heeft gehad en ook een gsm.

Super voor aandacht op afstand

Het opstarten viel tegen. Maar als de day clock uiteindelijk werkt is het de moeite meer dan waard. Erg fijne manier om te ondersteunen op afstand.

Zeer nuttige aanvulling voor een dementerend persoon

Duidelijke weergave van tijd en afspraken/mededelingen. De foto’s die je van afstand kunt sturen wordt als een erg leuke optie ontvangen. Zeer handig apparaat wat gemakkelijk te bedienen is op zowel het apparaat zelf als op afstand via bijv. je telefoon. Minpunt is dat de standaard zwak is

best wel goed tevreden

Maar als ik wat in de kalender wil zetten en het is de volgende maand dan gaat hij wel een maand verder maar de naam van de maand die er boven staat veranderd op dat moment niet, dan heb je de neiging te denken dat hij niet een maand verder is gegaan.

Het is leuk om op een relatief eenvoudige manier contact te houden, herinnering door middel van agenda te plaatsen, foto’s te delen.

100 procent top en bij de tijd!

Vooral de support van Ahmed was subliem!! Hartelijk dank, wij hebben nu een klok en telefoon waarmee wij kunnen beeldbellen met mijn licht demente vrouw, zodat zij maar één blauwe toets hoeft aan te raken om de verbinding te accepteren. Dit is een aanbeveling voor veel andere mensen met dementie thuis of in een verpleeghuis!! Met vriendelijke groet Izak Westplate

Singel 12 C

7411HV Deventer