Beeld is goed, software slecht
Opa en oma vinden hem leuk. Ze horen dagelijks een geluidje en zien een foto van medicatie en een tekstje dat ze medicijnen in moeten nemen, die reminder helpt. Verder vinden ze de dia shows top, fijn dat wij zit van een afstand in kunnen stellen met de nieuwste foto's. En handig dat ze de tijd, datum en dag regelmatig in beeld zien, want dat zijn ze vaak vergeten.
Ik, die oa vanaf een afstand de dayclock bedient, ben wel ontevreden over de software. Je ziet en hoort niet altijd wat opa en oma echt zien en horen. Screenshot maken werkt niet altijd, Geluidjes kan je sws niet horen. Bij het installeren van de Dayclock had ik hem op schoot en bediende de software. De dayclock speelde gewoon niet altijd af wat er in de agenda stond. Daarom heb ik er weinig vertrouwen in dat het goed werkt en ik kan het ook niet controleren van afstand. Daarbij: als een fotoserie wil maken moet je de foto's stuk voor stuk uploaden ipv dat je in één keer meerdere foto's kan selecteren, soms werkt het verwijderen van afspraken niet. De software frustreert enorm.
Ik vind het daarom ook eigenlijk veel te duur, ik vind het eigenlijk het maandelijkse abonnement niet waard. Alsof je voor het sturen van een Whatsappje (berichtje over internet) nog moet betalen en alsof je moet betalen als je op je eigen tabblad een diashow wil afspelen. Veel meer is het niet. Maar ze hebben dat wel slim gedaan, want als je eenmaal het hogere eenmalige bedrag hebt aangevraagd wil je het apparaat ook gaan gebruiken. Zonder abonnement is het echt alleen een klok. Videobellen doen we er niet mee, het geluid is echt verschrikkelijk slecht. Ook moet je eraan denken dat je nadat je ophangt nog een keer een knopje drukt zodat er niet op de dayclock blijft staan dat persoon x je zo opbelt. Daarbij moeten ze dan toch een handeling verrichten, waardoor ze het daarna als tabblad willen behandelen, wat vervolgens niet lukt en dan snappen ze het niet meer en frustreert hun dat.