Eenvoudig in gebruik
Het idee is goed maar het is slecht uitgewerkt. Een item in de agenda plaatsen is erg omslachtig. Je moet bijvoorbeeld nog extra de datum voor het einde van de afspraak invoeren en ook weer definieren het einde van de afspraak (bijv een google agenda, daarbij kies je het start tijdstip en daarmee bedenkt google dat automatisch een uur later de afspraak voorbij is). Wat ik mis is een import van bijvoorbeeld een Google Agenda, dat zou super zijn want dan kun je in Google je afspraken doen en dan rollen die automatisch door Dayclocks. Een ander nadeel is de dag (of week) weergave. Je kunt dan echt alleen maar die dag zien maar vaak wil mijn moeder weten wat er morgen gaat gebeuren. Een mooie oplossing zou zijn dat je kunt swipen naar een andere dag en dat Dayclocks dan na bijvoorbeeld 2 minuten weer automatisch terugvalt naar vandaag. Zou ik aanbevelen? Hmmm niet echt. Je kunt beter een extra tablet of iPad kopen en die continue op aan laten staan. We gebruiken Dayclocks software niet meer, we gebruiken de android software met een Google Agenda (weergave 'planning') op de Dayclock tablet. Daarmee is alles goed leesbaar en kan mijn moeder scrollen. De lock van het scherm is een mooie feature, maar zoals ik zie het zou fijn zijn als er wel gescrolled kan worden omdat je soms echt wel meer wilt zien dan alleen vandaag. (en het week overzicht is niet bruikbaar want dan is de letter te klein en dus niet leesbaar voor de gemiddelde bejaarde).
Jammer dat deze klant andere verwachtingen had van het gebruik van de agenda-functie van de DayClock. De DayClock is erop gebaseerd dat de eindgebruiker de DayClock niet hoeft aan te raken, Swipen om van week- naar dagagenda te gaan is voor ons dus geen optie. Je kunt gewoon via de DayClock agenda app gewoon de afspraken van het gewenste begintijdstip tot aan het gewenste eindtijdstip inplannen (dit hoeven geen hele uren te zijn en staat los van Google Agenda). Los van de dagelijkse activiteiten kun je inplannen wanneer je het dagoverzicht (eerstkomende 5 afspraken) of het weekoverzicht wil laten zien aan de eindgebruiker. De bedoeling is dat de eindgebruiker geen actie hoeft te ondernemen om toch overzicht over zijn/haar afspraken te houden; de eindgebruiker hoeft hiertoe alleen dus maar naar de DayClock te kijken. Team DayClocks
Mijn ervaring met de dayclock is niet geheel positief. Te vaak komt het voor dat er een storing is en de dayclock op zwart springt en herstart moet worden. We hebben al een paar keer meegemaakt dat vaste activiteiten van bijvoorbeeld de maandag ineens op zondag op de dayclock verschijnen of helemaal niet in de display verschijnen terwijl ze wel in de agenda staan. Zeker voor de doelgroep van de daycklock, demente ouderen, is dit een ramp. Verder vind ik het jammer dat er geen 2 verschillende afspraken tegelijk in beeld kunnen komen. Kortom er zijn nog wat verbeterpuntjes
Klant heeft de DayClock al een paar jaar en heeft recent het abonnement verlengd; ze heeft wellicht de afgelopen jaren nog geen update uitgevoerd. Onze helpdesk neemt contact op met deze klant om haar te helpen met de update en zo de ervaren problemen te verhelpen. Team DayClocks
Goed werk makkelijk
Deze klok is (nog) niet geschikt voor de doelgroep waar hij voor is bedoeld. *** En ook de mantelzorgers van deze doelgroep hebben bepaalde wensen, eisen en verwachtingen waar dit produkt aan zou moeten voldoen (maar op dit moment nog niet aan voldoet). Heel jammer maar ik hoop dat dit wellicht in de toekomst nog verbeterd wordt.
Kiyoh heeft een gedeelte van de review verwijderd waardoor wellicht niet meer duidelijk is dat deze klant andere verwachtingen heeft van de DayClock dan waarvoor deze meestal gebruikt wordt). Ter overweging geven we graag mee hoe de Dayclock meestal gebruikt wordt: de eindgebruiker hoeft alleen maar naar de DayClock te kijken (om tijd, dagdeel, berichtjes/reminders en/of foto’s, die andere familieleden/kennissen erop kunnen zetten via de smartphone, te kunnen zien). Op deze manier krijgen veel mensen meer structuur in hun leven en houden ze de binding met hun naasten. Team DayClocks
Naderlbis dat als de klok uitvalt. Bv stekker even uit of uitgezet dan moet je je weer opnieuw inloggen. Dat is voor mijn moeder die dat niet zelfstandig kan lastig. Moet dan wachten op iemand die dat wel kan.
Bij vragen kan je altijd bellen of mailen. Ik krijg altijd antwoord zodat mijn ouders weer verder kunnen met het gebruik van de Dayclock . Ze hebben er veel plezier van . Vooral door de structuur die de Dayclock biedt en van de foto’s kleinkinderen
Mijn moeder is erg blij met de dayclock. Hij valt alleen regelmatig uit. Gelukkig heb ik mijn moeder uit kunnen leggen wat ze moet doen om hem weer aan te krijgen.
We hebben indertijd DayClock aangeschaft omdat we merkten dat het geheugen van m'n schoonmoeder ietwat achteruit ging. Door de DayClock konden we een duidelijke structuur in de dag aanbrengen van 's ochtends tot 's avonds laat. Tevens is de mogelijkheid om fotoalbums toe te voegen een fantastisch middel om herinneringen op te halen. Zij kon zo onder de lunch naar haar DayClock kijken en oude beelden laten herleven. Kortom: wij waren erg blij met de aanvulling die DayClock bewerkstelligde
De dayclock staat na 1 week al op zwart scherm. De technische ondersteuning toont weinig empathie met de gebruiker, een vrouw van 92 jaar. Het is een mooi product, maar jammer dat er na 1 week al problemen zijn.
Onze helpdesk neemt contact op met deze klant om het probleem te verhelpen. Team DayClocks
Het idee is niet slecht, een kalender die op afstand beheerd kan worden. Beeldbellen is in theorie ook leuk echter, als het al werkt, is het geluid is zo slecht dat een gesprek niet kan worden gevoerd. Het apparaat geeft iedere dag wat anders aan waardoor er feitelijk geen sprake is van normaal functioneren. Ik moet dan 125km rijden om de zaak te resetten en dan werkt het weer, 1 of 2 dagen. De helpdesk heeft standaard oplossingen en reageert uiteindelijk niet eens meer. De koop ontbinden gaat niet want we hebben het apparaat al 3 weken in bezit. Dus 2 opties, vuilnisbak of het abonnement afsluiten in de hoop dat een update het probleem oplost..... Kortom : begin er niet aan!
Betreft een klant van een wederverkoper. Wat ons betreft is omwisseling of herroeping een mogelijkheid, echter de klant dient dan toch eerst naar de wederverkoper te gaan. Onze helpdesk neemt contact om met deze klant om hierop te wijzen (én om aan te bieden bij het gebruik van de DayClock te ondersteunen). Team DayClocks.
oriëntatie in tijd is hierdoor sterk verbeterd dmv de notities die we kunnen plaatsen kunnen we haar agenda en dagindeling sterk ondersteunen. Beeldbellen is ons nog niet gelukt omdat we hiervoor een bijkomend emailadres moeten aanmaken ...
Bij de DayClock Generations is geen mailadres nodig voor het beeldbellen. Onze helpdesk neemt contact op met deze klant om dit misverstand weg te nemen. Team DayClocks
Mijn demente tante heeft houvast gekregen aan de dag doordat de datum, dagdeel en de klok altijd werd getoond. Prettig dat je op gezette tijden foto's kan tonen, waarbij je (indien gewenst) iedere weekdag een andere set foto's kunt plannen (met een app op je telefoon). Ook kun je ad hoc informatie tonen als je bijvoorbeeld je bezoek wil aankondigen. Het is ook mogelijk om te beeldbellen. Helaas moet de gebruiker dan op een knopje drukken om 'op te nemen'. (Dat bleek te moeilijk te zijn.)
Vanaf november 2023 hebben we de DayClocks Generations; hierbij hoeft de ontvangende partij bij het beeldbellen ook niet meer op een knopje te drukken (dus alleen maar voor de DayClock te zitten). Team DayClocks
De standaard functionaliteit is goed, maar kijkend naar de doelgroep ontbreken er essentiële zaken. Bijvoorbeeld, een overzicht op dagbasis, waarbij helder wordt aangegeven hoe laat het is en welke activiteiten nog komen. Activiteiten die geweest zijn, zouden niet meer getoond moeten worden
Dit is een goede tool voor mensen die alzheimer/dementie hebben. Echt een aanrader voor mensen die zich soms wat eenzaam voelen.
Ik heb anderen nodig om hem in te stellen. Die wonen te ver weg, dus ik heb het ding omgekeerd .
Onze helpdesk neemt contact op met deze klant (en indien benodigd met de familie) om te ondersteunen bij het gebruik van de DayClock. Het lijkt erop dat de eindgebruiker met de verwachting leeft dat ze zelf handelingen moet verrichten aan de DayClock. Het is namelijk de bedoeling dat de DayClock als volgt wordt gebruikt: de eindgebruiker hoeft alleen maar naar de DayClock te kijken (om tijd, dagdeel, berichtjes/reminders en/of foto’s, die andere familieleden/kennissen erop kunnen zetten via de smartphone, te kunnen zien). Op deze manier krijgen veel mensen meer structuur in hun leven en houden ze de binding met hun naasten. Team DayClocks
Super fijne agenda/klok. Mijn schoonmoeder met Alzheimer heeft hierdoor weer wat meer grip op haar dag.
Mijn mama is 88 jaar en weet niets af van internet, heeft geen smartphone, ... Dit was voor haar een TOP-oplossing om berichten te ontvangen zonder moeite. Ook op deze manier ben ik met haar in contact als ik er niet ben. Ik vind het aangenaam dat je er ook vaste berichten kan inzetten, zo vergeet ze bijvoorbeeld niet om 's morgens haar radio op te zetten... Ik ben er supertevreden mee...
De klok is niet dement-proof. Personeel van de zorginstelling vindt opnieuw starten te ingewikkeld. Zelf moet ik 130 km rijden om hem op ieuw in te stellen. Tonen van fotos en berichten lukt vaak niet. Nu op zoek naar een beter alternatief.
Onze helpdesk neemt contact op met deze klant om deze te helpen met het gebruik van de DayClock én de klant zo weer tevreden te krijgen. Mocht dan blijken dat het aan de hardware ligt (de DayClock zelf) dan zullen we de DayClock omwisselen. Team DayClocks
Goede communicatie en service!
Regelmatig gaat de clock op zwart en moet deze gereset worden. Niet altijd te zien wat een ander geplaatst heeft. App is zeer traag. Dubbel plaatsen geeft problemen
Onze helpdesk neemt contact op met de klant om te kijken hoe de gesignaleerde problemen verholpen kunnen worden (klok op zwart kan wijzen op een probleem met deze individuele DayClock of op een gebruikersfout). Team DayClocks
Nog nooit zon slecht besturingsprogramma gezien als dat van Dayclocks en ook nog nooit zo’n spijt gehad van een aankoop als van deze
Ondanks dat deze klant blijkbaar heel ontevreden is, heeft ze vorige week het abonnement weer voor een jaar verlengd. Onze helpdesk heeft reeds contact met haar gezocht om aan te bieden haar te helpen met het gebruik van de DayClock. Team DayClocks
Hij helpt goed voor mijn moeder mer alzheimer. Afspraken worden duidelijk uitgesproken. Het enige minpuntje is dat je de afspraken niet kan verkorten , de melding duurt minimaal 5 minuten
Ik heb de klok gekocht voor mijn moeder, zodat we de agenda voor haar konden bijhouden, foto's konden sturen en met haar kunnen beeldbellen. Zij is ook vergeetachtig wat betreft de tijd en de datum. De agenda functie en de klok werken, maar beeldbellen is met een echo en daardoor niet fijn om te gebruiken. De foto's uploaden is tot nu toe nog niet gelukt.
Onze helpdesk zal contact opnemen met deze klant om te helpen met de foto's én met tips om het geluid bij het beeldbellen te verbeteren. Team DayClocks
Mijn vader heeft dementie en voor hem helpt dit systeem met duidelijke tijd en dag plus onze berichten wanneer hij kan gaan eten etc, voor wat meer duidelijkheid in zijn dag. Leuk ook om foto's op te laten zien. Nadeeltje is wel dat juist demente mensen aan de klok gaan zitten, en bij aanraking is het juiste scherm snel weg. Dat krijgt hij zelf niet teruggezet en dan moeten wij ervoor langskomen. Ook legt hij hem 's nachts neer omdat er teveel licht uitstraalt in zijn (slaap-) kamer. Daarnaast vergt het enige technische kennis om de app aan de klok te koppelen. Dus als de familie het goed kan beheren, zeker een aanvulling.