Ik heb telkens genoten van alle onderdelen.

Ik heb de cursus een paar keer doorlopen en pakte enkelere weer nieuw inzichten op. Het heeft me veel geleerd

Veel geleerd afgelopen jaar, en tools gekregen waar ik de rest van mijn leven mee toe kan.

De laatste les net afgesloten. Het heeft me zo positief verrast hoe toegankelijk, beknopt en helder kennis over loslaten in deze cursus gepresenteerd wordt! Les na les. Heel veel dank voor je studie hiernaar Jan, en vooral het beschikbaarstellen van je kennis en inzicht en de fijneen mooie oefeningen.

leerzaam, prakisch, deskundig

Review Een heel uitgebreide cursus met veel onderliggende theorie/uitleg. Fijn dat je het in je eigen tempo kan doen. Een prettige leraar, prettige stem. Het gaat om loslaten. Op allerlei gebied. En dat wordt allemaal behandeld: angst, piekeren, boosheid noem maar op. Elke keer een praktische oefening hoe je daarmee kunt omgaan. en met de nodige achtergrondkennis: werking van de hersenen e.a. Ik vond bijv. de yoga nidra ademhaling heel bijzonder. De theorie erachter: dat het je stressrespons verlaagt. Hoe dat werkt in je hersenen. De nervus vagus. Ik was er zelf juist mee bezig maar hier krijg je het goed uitgelegd én je kunt meteen oefenen. Het oefenen doe je met verschillende methodes. Kern is dat je voelt – en dat je accepteert wat je voelt, dat het er mag zijn. Emotie wil bewegen, dus laat die emotie bewegen door je lichaam. De hele cursus is ook nog eens een liefdevolle oefening in zelfliefde! Ik heb veel praktische oefeningen zelf ingesproken zodat ik ‘any time’ vanaf mijn mobiel kan gaan zitten en de visualisaties doen. Ik ben nog niet helemaal klaar, nog een paar lessen. Oh, en geen geld! Voor al dat moois.

Misschien is het niet mijn tijd

Misschien is het nog niet mijn tijd, om te horen wat Jan mij probeert te zeggen. Ik heb in het verleden eerder een workshop ervaren bij Jan. Dat was heel prettig, met deze intentie kocht ik de lessen. Maar ik vind niet de energie terug in de video’s. Mag ik zeggen dat ik het als saai ervaar. Wat ik prettig vind is dat de video’s kort en krachtig zijn. Maar ze boeien me niet. Maar dat ligt vast allemaal aan mij….

Helpt!

Fijn om het in eigen tempo en in eigen omgeving te kunnen oefenen. Een aparte app voor het programma zou een grote verbetering zijn. Of minimaal dat je ingelogd blijft ergens. Niet meer continue opnieuw hoeven inloggen. Dit laatste is echt een punt van irritatie, ben ik een paar uurtjes iets anders aan het doen moet ik weér mijn emailadres en wachtwoord invoeren, weer eerst het standaardscherm etc.

Mooie cursus

Goede cursus. Helaas vind ik de geluidskwalieit wat minder. Ik beveel hem aan

Geweldig, duidelijk en helder!

Beste Jan, Ik ben fan van de manier waarop je spreekt, van de kennis die je deelt en van het programma leren loslaten. Mijn complimenten! De korte duidelijke uitleg en oefeningen in de filmpjes helpen mij bij het loslaten, het vrijmaken en het ont-wikkelen van mezelf. Het programma is een aanrader voor iedereen die vrijer wil leven en zich niet (meer) door de buitenwereld wilt laten leiden maar zelf de leiding wilt nemen over zichzelf. Hartelijke groet, Ilonka Brakman

Zeer boeiend en ontspannend.

De cursus is zeer prettig om te volgen. Al na een paar lessen kon ik de ontspanning voelen. Er zitten verrassende oefeningen bij, zoals met de oefening met de nek en de ogen. En inderdaad kan de nek daarna beide kanten verder draaien. Erg boeiend om te merken.

Best online cursus ever! Duidelijk, inspirerend en veel inzichten.

Best online cursus ever!! Duidelijk, inspirerend, verhelderend, makkelijke toepasbare tools, Het heeft mij een waardevol en meerwaarde voor mezelf gegeven als om in te zetten in de praktijk naar cliënten toe. Alles fijn verwoord. Praktische tips. Dankbaar dat ik kennis heb mogen maken met “Leren Loslaten”

Helend met een lach en een traan

Helder, beeldend en met humor legt Jan uit hoe je lichaam (inclusief brein) werkt als het om onder andere emoties en piekeren gaat. De oefeningen zijn heel praktisch. Ik pak vaak oefeningen van eerder terug. Heel helpend!

Ik heb de filmpjes nog niet bekeken.

Ik heb de filmpjes nog niet kunnen bekijken en nu krijg ik geen toegang meer.Ik snap er niets van. Stond daar een tijdslimiet op ? Nee toch. Ik ga nu mijn geld toch niet voor niets gestort hebben zeker?

Fantastisch zo loslaten

Bericht: Wat een fantastische cursus Zo ondersteunend voor de burn out waar ik momenteel in zit . Elke les raakt me en geeft herkenning en tools . Prachtig duidelijk met mooie ondersteunende tekst plaatjes en praktische oefeningen die het lichaamswerk aanzetten . Wat nodig is om echt los te laten . Thxx voor deze mooi cursus . Ik ga snel weer naar les 1 om het meerdere keren te doorlopen en me open te stellen voor de healing en leerprocessen . Dank Jan Bomerrez.

De kunst van loslaten wordt hier duidelijk uitgelegd

Het is een fijne cursus, met korte duidelijke filmpjes. Waar je zelf kunt bepalen hoe diep en hoe snel je het wil volgen. Ik vind het fijn dat het filmpjes zijn en geen lange teksten, zo neem ik het beter op. Er staan ook lessen in die ik minder interessant vind, dan bedoel ik je hand/vingers gebruiken. Maar dat is voor iedereen anders natuurlijk. Mooi dat die keuze er is.

Intens, praktijkgericht en heel zinvol, zou een must moeten zijn op elke school!

Ik heb deze cursus met veel motivatie afgerond. De oefeningen ga ik er geregeld terug bijhalen, tot mijn systeem dit op den duur automatisch vanzelf begint te doen. Fijn om zowel theorie, maar vooral praktijkoefeningen te krijgen, want dat is waar het uiteindelijk om draait, het toepassen ervan. Ik ben ervan overtuigd dat ieder mens hier baat bij zou hebben. En hier zou eigenlijk een vak op scholen aan gewijd moeten worden. In ieder geval heel erg bedankt voor nog meer bewustwording van hoe ik beter met mijn emoties kan omgaan. Ik blijf je verder opvolgen! Warme groet, Laurence

Prima start en bij problemen vlot opgelost

Ik was zeer geboeid aan de reeks korte video's begonnen. Boeiende inzichten die me op weg helpen in mijn zoektocht vandaag. Na een technische hapering, die werd rechtgezet, kijk ik uit naar de verdere verdieping in de volgende sessies. Als ik 1 puntje van kritiek heb, dan is het de vormgeving. Laat er iemand met een visuele blik naar kijken, met wat meer smaakvol design komt de boeiende inhoud nog beter over!

Rustgevend en leerzaam

Zeer leerzaam

verrassend en soms onverwachte resultaten.

Eerlijk gezegd leken sommige oefeningen aanvankelijk niet veel te doen maar na verloop van tijd merkte ik toch verandering in mijn relatie naar sommige mensen toe. Ik heb nog wel meer verdieping nodig om de strubbelingen naar personen die echt dicht bij me staan vorm te geven/ los te laten. Al met al vond ik het een goed toegankelijke cursus. met vriendelijke groet, Rike

Prettige ervaring

Het is goed doordacht. Ook al lijken de oefeningen eenvoudig voor mij zijn ze dat niet. Online is voor mij minder helpend dan 'in het echt'. Lukt nog steeds niet om uit mijn hoofd te raken. De 'leren loslaten community' is ook erg fijn.

Een wat afstandelijke cursus.

Door de wijze van het overbrengen (eigenlijk het voorlezen van Jan ) van "de theorie" blijft het thema een "ver van mijn bed show". Aanvankelijk dacht en hoopte ik dat Jan meer betrokken zou vertellen. Misschien is Jan meer een schrijver!

Inspirerend

Door met enige regelmaat de filmpjes terug te kijken, beklijft het beter en kan ik de tips makkelijker toepassen.

Bevrijdend

Dankzij de mix van wijsheid/kennis en praktische oefeningen, heeft de cursus mij gesteund in de directe nasleep van mijn scheidingsproces. De focus wordt verlegd naar enkel jezelf, je lichaam en helpt je uit je hoofd te geraken. Een aangename verrassing was dat de pijn/spanning in mijn nek nav een hernia oploste na de praktische oefeningen. Ik ben dan ook uitermate dankbaar dit bewust proces met mezelf te hebben mogen ervaren via de handige online begeleiding. Enkel spijtig dat de cursus slechts een jaar toegankelijk is, ik had deze graag als back-up permanent bij me gehad...

Ik pas de oefeningen dagelijks toe

Ik pas de oefeningen dagelijks toe. Het helpt mij zeer goed om rustig en lichter te worden. Ik ben zeer positief.

Belangrijke stap naar de ultieme ontspanning

Een echt prettige ervaring om weer rust in mezelf te vinden! Bedankt voor deze fijne lessen en belangrijke stap naar de ultieme ontspanning ( als deze bestaat )!

Je lijf draagt de print van je geest

Ben gestart met de cursus, dit had ik jaren eerder moeten weten. Zo duidelijk en helder gebracht dat je lijf de print draagt van je geest met goede duidelijke oefeningen om te herstellen. Eigenlijk ben je geestelijk invalide door de trauma’s die je doormaakt , zonder goede revalidatie zul je nooit heel en vrij kunnen gaan. Dank!

Heel informatief, praktisch en ondersteunend

Begrijpelijk, rustig en prettig uitgelegd, fijne oefeningen die heel ondersteunend en goed toe te passen zijn

Lage Traan 4

9351 VL Leek

+31621236162

Over Leren loslaten

Leer de kunst van het loslaten Wil je ook leren loslaten? Volg de online cursus “De kunst van het loslaten”. De cursus wordt gegeven door Jan Bommerez, ervaringsdeskundige en schrijver van bestsellers als “Minder Moeten Meer FLOW” en “Kun je een rups leren vliegen”. “De kunst van het loslaten” is een ervaringsgerichte training, ondersteund door sprekend beeldmateriaal. We voeren verschillende oefeningen uit, waarmee je de kunst van het loslaten zelf zult ervaren. Oefeningen die je makkelijk bij jezelf en anderen kunt toepassen. Loslaten is iets wat mensen van nature kunnen, maar vaak verleerd zijn door alle ervaringen in het leven. Je kunt de kunst van het loslaten weer terug krijgen met een beproefde methode die je leert te werken met je bewustzijn en je gevoelslichaam, in plaats van te werken met je drukke geest. Onze blokkades die het loslaten tegenwerken bevinden zich namelijk in het gevoelslichaam. Vanuit deze blokkades is de “bezige overlevingsmind” ontstaan die ons constant in beweging of zelfs in onrust houdt. De methode die we tijdens deze workshop aanleren helpt om deze blokkades op te heffen, zodat de geest weer tot rust kan komen. Met deze methode bereik je veel sneller je doel dan met allerlei mind-technieken. Deelnemers zijn vooral blij met de kracht, de eenvoud en toepasbaarheid van wat ze leren. Er zijn in totaal 33 lessen waar je een volledig jaar kunt mee oefenen. Om uit te testen of deze training met praktische oefeningen om te leren loslaten je aanspreekt, kan je eerst 3 gratis lessen aanvragen. Surf daarvoor naar https://www.lerenloslaten.com/3-gratis-lessen/ Ik ben benieuwd naar de resultaten die jij ervaart! Harte groet, Jan Bommerez