Reactie van het bedrijf
Beste Jan Jaap,
Allereerst willen we je melden, dat de eigenaar van deze sloep al jaren bij ons zijn boten verhuurd en in al die tijd hebben wij daar zelden of nooit problemen mee gehad. Ook onze klanten niet.
U heeft uw klacht bij ons neergelegd en wij hebben uiteraard om de reactie van de eigenaar gevraagd.
Hierbij de andere kant van het verhaal:
In mijn eerste gesprek met de heer Palma heb ik aangegeven dat ik het lastig vond om de boot tijdens Sail aan hem te verhuren omdat ik hem niet kan uitgeven en innemen. Uiteindelijk gaf hij aan met zijn vader te gaan varen die al heel lang een sloep had en ik mij geen zorgen hoefde te maken. Die wist hoe het werkt.
Afgesproken dat hij ook af zou tanken, omdat dit niet een vaardagje is waarop iemand even op de plassen rondvaart.
Ik heb een uitgebreide film gemaakt met alles wat hij weten moet over de sloep. Hoe de kappen weer dicht moeten, de stroom. Werkelijk alles. Dit filmpje heb ik naar de heer Palma gestuurd. Niet toen hij in het vliegtuig zat maar dagen daarvoor. Hij het filmpje heeft hij, blijkt achteraf helemaal niet doorgestuurd naar zijn vader.
Daarbij heb ik heel erg mijn best gedaan om hem zo goed als mogelijk schoon te maken. Gebruik altijd een handstofzuiger en heb uiteraard gepoetst. Mijn witte heklampje deed het niet dus nog op maandag een heklicht gekocht wat op een batterij werkt voor het geval hij met donker wil varen. Water bijgevuld en keurig neergelegd. Op de morgen dat ik zelf ging naar Sail zou varen, heb ik de sloep alvast open gemaakt zodat zij zelf ook snel konden instappen.
Net daarvoor ben ik nog gebeld door de vader die niet wist waar de sloep lag. Ik begon ook over de kap maar hij was redelijk beledigd want hij had zelf heel lang een sloep gehad. Daarna nog twee keer gebeld, door hem, met wat vragen. Ik vroeg of hij het filmpje had gezien. Had hij niet.
Ik had mijn dochter gevraagd of zij voor mij de sloep opnieuw wilde uitgeven want ik was onderweg van Sail. Tot haar verbazing lag hij compleet open, vies en drijfnat en de fender achter aan stuurboord zijde was weg. Waren fikse buien overheen gegaan. Afgetankt was er ook niet en het heklicht is weg.
Al met al heeft zij hem schoongemaakt, is gaan aftanken en ik heb een nieuw heklicht gekocht. Onbegrijpelijk dat hij zo is achtergelaten terwijl de heer Palma wist dat ik pas zaterdag zou terugkomen.
Kosten die gemaakt zijn overschrijden de waarborg, helaas.