Reactie van het bedrijf
Beste Laura en Manuel,
Bedankt voor jullie review. Allereerst is het natuurlijk uiterst vervelend als een proefdruk niet bij jullie aankomt en jullie deze nare ervaring hieraan over houden.
We hebben inderdaad één keer eerder contact gehad samen. De proefdruk was op dat moment 3 dagen onderweg, er kon inderdaad even vertraging in zitten. Ik vroeg je om nog eventjes geduld te hebben.
Omdat jullie niet op het doorgegeven adres bleken te wonen is het poststuk bij ons ongeopend retour gekomen. Dit heb ik netjes middels een mail met bijgevoegde foto aan jullie kenbaar gemaakt, zodat jullie op de hoogte waren van waarom de proefdruk niet aankwam. Zowel in je account als in je orderbevestiging staat dit huisnummer en dit is door jullie zelf opgegeven, dit staat natuurlijk los van het systeem, welke enkel vraagt om straatnaam en huisnummer.
Nog voordat er op een fatsoenlijke en vriendelijke wijze communicatie plaats vond, laat staan een oplossing geboden kon worden, ontvingen we inderdaad een felle mail en daarop volgend sturen jullie binnen enkele minuten een sommatiebrief met de volgende inhoud:
''Gezien de foutieve adressering aan uw tekortkomingen kan worden geweten, sommeer ik u, om op grond van art. 6:74 BW l, Cliënt binnen 4 werkdagen na dagtekening van dit bericht, een restitutie van EUR 7 te verstrekken.'' en
''Indien u niet aan deze sommatie voldoet, zal Cliënt zich op verdere rechtsmaatregelen beraden, hetgeen voor uw rekening zal komen.''
We zijn absoluut altijd bereid om te zoeken naar de beste oplossing, echter jullie begrijpen zelf natuurlijk ook dat deze reactie buiten proportioneel was en inderdaad niet sympathiek. En dat wanneer er op deze wijze door jullie wordt gecommuniceerd en gesommeerd, onze kans óm iets op te lossen volledig verdwenen is. Want laat ik zeker meegeven dat we het niet op prijs stellen om op deze wijze bedreigd en onder druk gezet te worden. Wij hebben zoals jullie weten jullie sommatiebrief voorgelegd aan onze eigen advocate, welke jullie van een reactie heeft voorzien. De uitkomst van haar oordeel is jullie niet naar wens, en vervolgens ontvangen we op alle platvormen een negatieve review.
Ik blijf bij mijn beleefde (aldus jullie brutale) advies ''om eerst even je adres te controleren of je toon aan te passen in plaats van direct in volle aanval te gaan''
Ik kan niet anders dan deze reactie af te sluiten en jullie ontzettend veel geluk te wensen met jullie aankomende baby. En ik hoop écht van harte dat jullie toekomstig je partner zijn advocaten titel niet bij ieder willekeurig bedrijf misbruiken bij een casus wat op een hele nette, en in mijn inziens veel simpelere wijze opgelost had kunnen worden.
- Kind people, make kind people.
Hartelijke groet,
Lisanne