hartverwarmend en heel wijs

Door de oefeningen ben ik steeds meer in mijn lijf gaan leven. Ik ben sterker en heb gereedschap om in moeilijke situaties mijzelf weer tot ontspanning te krijgen. Dat lukt soms niet en dan moet ik geduld opbrengen. Ik geniet van de manier waarop Jan alles uitlegt en ook dat er geen druk op mij wordt gelegd. Vindt het wel lastig om de zelfdiscipline op te brengen om vaak te oefenen. Dat gaat wisselend. Ben nu een dik jaar bezig en heb de cursus verlengd. Dank Jan. lieve groet, Sjan de Jong

Prachtig en diepgaand!!

Prachtig en diepgaand! Fijne opbouw en oefeningen.

Hele fijne ervaringskundige

Jan Bommerez neemt je aan de hand mee door de verschillende stappen van het programma. Je kunt zo snel of langzaam gaan als je zelf wilt alhoewel het belichamen van de oefeningen wel integratie tijd kost maar dat is logisch. Ook heel fijn is dat je het programma na een jaar tegen een kleine prijs kan verlengen.

Levens veranderend

De meest diepgaande praktijkgerichte zelfontwikkelingstraining die tot nu toe heb gevolgd. Betaalbar en voor iedereen toegankelijk.

Verrijkend

Fan van Jan!!! Zoveel geleerd van deze man. Super intelligent maar blijft bescheiden! Dankbaar voor zoveel wijsheid. Dankvoor voor de eyeopeners. Dankvoor voor de tools. Dankbaar voor de inzichten…

essentieel, rakend en ondersteunend

beste training om echt te helen en te transformeren. oefeningen zijn eenvoudig en essentieel. aanrader. warme groet, Monique

verbijsterend omver geblazen

Ik heb in het verleden al verschillende cursussen en webinars gevolgd, boeken gelezen en therapie gevolgd... Door de lessen van Jan viel alles plots op zijn plaats...de diepe ontroering, de emoties die loskwamen, het enorme buikgevoel en opluchting die ik ervaarde... Elk puzzelstukje is op zijn plaats gevallen. het is zo overduidelijk duidelijk geworden waar mijn levens'strijd' zijn oorsprong heeft gevonden. Tussen het 'weten' en het diep voelen in elke cel van je lichaam is een groot verschil. Nu pas ervaar ik wat heling betekent en diepe dank hiervoor dat ik dit op mijn 65 ste levensjaar nog mag ervaren.

Veel meer dan verwacht: echte inzichten en heling

De cursus, en met name het onderdeel Jeugdtrauma, heb ik als bijzonder waardevol en leerzaam ervaren. Het biedt niet alleen veel kennis en inzichten, maar ook concrete handvatten die echt helpen bij het proces van heling. Wat voor mij een groot verschil maakt, is de manier waarop Jan de cursus begeleidt. Zijn rust, zachtheid en bescheidenheid zorgen voor een veilige en prettige sfeer, precies wat nodig is bij dit soort thema’s. Eerlijk gezegd had ik van tevoren niet verwacht dat het me zoveel zou brengen, maar het heeft me positief verrast hoeveel baat ik erbij heb. Ook de mogelijkheid om de cursus in een prikkelarme versie te volgen, vind ik een grote meerwaarde.

Een eyeopener.

Door deze cursus te volgen ontdek ik steeds weer wat voor invloed trauma kan hebben op het zenuwstelsel en lichaam. En wat je er zelf aan kunt doen om weer terug te komen in de leef stand, inplaats van de overleef stand.

Zeer boeiend en helpend

Boeiend

Fijne, betrokken man en goede oefeningen

Ik vind het fijn om naar de uitleg van Jan te luisteren. Hij is rustig en duidelijk. De oefeningen zijn goed te doen.

Helder en simpel uitgelecht

Stap voor stap, simpel en Duidelijk uitgelegd

Enorme houvast aan

Heel herkentelijk voor mijzelf alle oefeningen, en de uitleg erbij.

Lieve man

Veel duidelijkheid gekregen over hoe traumatherapie , kan helpen ,om uiteindelijk jezelf te kunnen en mogen zijn .j

Diepgaande en professionele training

Genoten van de training loslaten. Als coach ook heel veel aan gehad.

Heel praktisch toepasbaar

een heel praktische cursus die me heel wat heeft kunnen leren,

Verhelderend

Moeilijke materie op een eenvoudige manier uitgelegd. Toepasbare oefeningen.

zeer leerzaam

de beste therapie komt van een ervaringsdeskundige...

vele puzzelstukken pasten in elkaar na de eerste lessen van de online training...het inzicht en het dagelijks oefenen met de aangeleerde oefeningen brengen me rust...ik hoop door het verder blijven oefenen me opnieuw veilig te kunnen voelen in mijn eigen lichaam...

In 1 Woord Fantastisch!

Ik was genezen van een zware depressie en had behoefte aan het ontdekken van wat trauma s uit de Jeugd voor invloed op je systeem hadden. Wat de wisselwerking was tussen het zenuwstelsel en het lichaam. Wat je zelf kon doen om je te ontdoen van Ballast die niet langer bij je hoort. En toen… kwam ik “ zomaar” op internet Jan zijn cursus( sen) tegen… een online cursus met dezelfde naam als waar ik onder had gezocht: Jeugdtrauma. Jan boezemt vertrouwen in, is rustig, vriendelijk en helder in zijn uitleg. Geeft mij het gevoel alsof ik echt in contact met hem ben. Ik ben nu 2 jaar verder maar gebruik het nog steeds; zij het minder frequent. Het heeft me enorm geholpen en ik raad het iedereen van harte aan. Dankjewel Jan!

Verrijkend

Diepere inzichten die je op fysieke wijze kunt integreren.

Ik ben tevreden

Pakkend , anoniem en helpend

Naar dit gevoel ben ik al die jaren op zoek geweest

De training jeugdtrauma heeft mijn leven veranderd. Ik had niet door dat ik altijd in de vlucht- of bevriesmodus stond. Ik voelde me sociaal in groepen vaak onhandig. Ook met collega's die ik al lang kende maar niet intensief mee samenwerkte. Dan was ik daarna heel kritisch op mezelf over wat ik wel of niet had gezegd of gedaan. Iets waardoor ik het voor mezelf nog eens extra onveilig maakte. Ik heb de tijd genomen voor de training en na een aantal maanden merkte ik verschil toen we gingen kamperen. Het jaar ervoor voelde ik me onhandig om langs de tenten/caravans van anderen te lopen. Wanneer zeg je gedag en hoe vaak. En als er iemand aankwam richting onze tent ging ik soms naar binnen en deed ik alsof ik heel druk was (vluchten). Na een paar maanden training ging dit veel meer vanzelf. Ik dacht er minder over na en zei gedag of niet. En ik bleef gewoon zitten als er iemand aankwam. Dat maakt het voor mezelf zoveel rustiger. Dat viel me op toen we op de camping waren, maar het is natuurlijk ook in andere situaties zo. Ik groepen waar ik mensen niet zo goed ken ben ik meer aanwezig. Het was altijd alsof ik van een afstandje toekeek en alsof anderen daardoor ook minder makkelijk contact met me konden maken. Een gesprek beginnen voelde dan vaak geforceerd. Nu val ik meer samen met mezelf en ben ik veel vaker en gemakkelijker met mensen in gesprek. Ik hoef er niet meer over na te denken. Ik voel meer verbinding en vrijer om gewoon met mensen te zijn. Voor mij dus een wereld van verschil. Naar dit gevoel ben ik al die jaren op zoek geweest. Dankbaar dus!

Duidelijk en effectief

De theoretische kant wordt duidelijk uitgelegd. En de oefeningen die er doorheen verweven zijn doen hun werk. Ik gebruik het voor mijn eigen persoonlijke ontwikkeling en zet ze ook in mijn praktijk bij mijn cliënten.

Jan is een ongaaf wijze man.

Ik leer van Jan elke dag hoe ik mezelf kan vinden en mijn belemmeringen kan overwinnen. De training leren loslaten is voor mij een absolute bevrijding om het verleden achter me te laten. Veel respect en eindeloze dankbaarheid voor Jan

Rozenburglaan 11

9727 DL Groningen

050 311 30 72

Over Jan Bommerez

Omdat honderden uren traumatherapie over de jaren toch niet voor genoeg verbetering zorgden in zijn eigen leven is hij het onderwerp zelf uitgebreid gaan bestuderen. Hij ontdekte zo de kapitale rol van ontwikkelingstrauma voor de toegenomen traumagevoeligheid later in het leven en ook hoe daar nauwelijks aandacht aan gegeven wordt. Nochtans hebben minstens 60% van alle mensen ermee te maken. Door jarenlange studie en door te experimenteren met diverse methodes heeft hij een aantal zelfhelingsmethoden verzameld die hij nu ook met anderen deelt. Jan is al sinds 2000 een bestseller auteur. Zijn bekendste boeken zijn ‘Flow en de Kunst van het Zakendoen’, ‘Kun je een Rups Leren Vliegen?’, ‘Minder Moeten Meer Flow’ en ‘Door de Bomen het Bos Zien’. Jan is te gast geweest in onder andere de volgende podcasts: Hoe jeugdtrauma’s onrust geven en hoe je ze heelt | met Jan Bommerez & Michael Pilarczyk (https://www.youtube.com/watch?v=Phs6WBRDWw0) Leven in de ventrale staat - Thijs Lindhout & Jan Bommerez (https://www.youtube.com/watch?v=P2lEk-X_VAE) Jan Bommerez over trauma, transitie, flow en heling | KUKURU (https://www.youtube.com/watch?v=q3vAaCnozD0) OERsterk Podcast met Richard de Leth & Jan Bommerez: "Er zit trauma onder bijna alles wat chronisch is" (https://youtu.be/Zm5WO925pDA) The Trueman Show Podcast met Jorn Luka & Jan Bommerez: "Jouw transformatie transformeert de wereld" (https://youtu.be/KblzTzIGHks) Ook een boek over ontwikkelingstrauma staat nog in de planning. Als je meer wilt weten over wat je er zelf kunt aan doen, ga naar https://janbommerez.com/ voor de volledig nieuwe online training. Ik wens je toe dat je door eigen ervaring mag ontdekken hoe je leven kan gereorganiseerd worden voor meer welzijn en geluk. Jan Bommerez