Heel fijn om de oefeningen te doen.

Het ligt niet aan de cursus ik begon in alle rust en nam de tijd. En toen plots stond alles op z’n kop. Het heeft met mn woonsituatie te maken en is gekoppeld aan een tijdslimiet. Dat maakt dat ik op de pauzeknop heb gedrukt. Dus ja zoals velen het benoemen,,, het heeft mijn hele leven veranderd. En straks hervat ik de cursus weer op mn gemakje.

Duidelijk. Goede opbouw. Korte video's.

Jan geeft waardevolle informatie en oefeningen. Je krijgt de tijd om rustig door de cursus te gaan. Korte video's zodat je je aandacht niet verliest. Zeer leerzaam. Hij legt alles heel goed uit.

Helpend, interessant, en aan het werk.

In je eigen tempo werken aan helen van trauma.

Lessen ok

Maar ik moet dikwijls herbeginnen, de online werking blokkeert dikwijls…pffff… Inhoud prima, ben nu aan les 7 gekomen.

Zeer interessant

Ik ben nog niet zo heel lang bezig, maar ik vind het een interessante cursus. De uitleg is duidelijk en prettig om naar te luisteren. En het is heel aangenaam dat de video's niet te lang zijn.

Kort en krachtige lessen en goede uitleg

Heldere uitleg

Eindelijk begrip en gereedschap

Mijn waslijst aan lichamelijke klachten waarvoor ruim 60 jaar alleen symptoombestrijding kon worden bedacht, kan ik pas nav deze therapie pas terugvoeren naar het zenuwstelsel en de reeks traumatische gebeurtenissen in mijn jonge kinderjaren. Nooit is eea met elkaar in verband gebracht, nooit was er een verklaring. Maar belangrijker: de oefeningen die Bommerez geeft zijn prettig en effectief. De hele therapie heeft een heldere opbouw, de presentator is sympathiek en rustig, heeft een heel prettige stem, geen haast, integendeel. Eea voelt vertrouwd, alsof hij er voor jou is, en dat in online-sessies. Eindelijk, eindelijk iemand die het grotere plaatje ziet, die mij en mijn rare en uiteenlopende verschijnselen begrijpt, zo voelt het. Iemand die mij dus ècht verder kan helpen. Het is prettig te weten dat ik de therapie tijdelijk kan stopzetten en later weer kan herstarten (evt tegen kleine vergoeding).

Wat een fantastische fijne training.Prima verdeling en opbouw. Zeer waardevol Dankjewel Jan

Op basis van interviews die ik heb gezien

Door persoonlijke omstandigheden heb ik nog geen begin gemaakt met het volgen van de cursus. Dat wordt voor mij n zomer programma.....

Hele duidelijke lessen met duidelijke oefeningen

Ik ben nu bij les 13 en heb het eerst iets te snel gedaan. Ben nu weer terug gegaan om de oefeningen veel te herhalen en ook de theoretische lessen. Vooral het ritmisch ademen merk ik echt een verschil. De aardeoefening merk ik echt nog het meest van. Jan heeft een hele fijne rustige stem wat erg prettig is om naar te luisteren.

De cursus heeft me geholpen om mijn trauma meer te kunnen voelen, in plaats van erover te denken.

Het neemt tijd en dat is ok. De oefeningen zijn divers en goed te doen. Het was voor mij een heel veilige goede start in mijn proces. De vriendelijkheid en het medegevoel van Jan hebben me geraakt. Ben daarnaast nu ook bij iemand in therapie om weer een vervolgstap te maken.

Het is eenvoudig en blij met de zeer degelijke korte video's,

Het is fijn om naar de uitleg te luisteren. Het is uitgediept en toch makkelijk uitgelegd. De video's zijn ook niet té lang. En de oefeningen zijn makkelijk toe te passen. Wat ik ook belangrijk vind, is dat deze sessies niet zweverig zijn, maar inderdaad lichamelijk voelend zijn.

Geweldig! Heling op via dé weg

Ik ben zo blij met deze training. Het helpt me om langzaam aan, in alle zachtheid en rust mijn lichaamsbewustzijn te vergroten en draagkracht te creëren voor alles wat ik voel. Deze training heeft effect op heel mijn leven. Ik voel me zo dankbaar. Dankjewel.

Vertragen om de oefeningen te kunnen doen

Helaas lukt het mij niet zo goed meer om voldoende te vertragen om verder de oefeningen door te nemen . Reorganisatie door te voeren in mijn leven om meer in en aan mezelf te werken .

Toegankelijk en niet duur

Enige tijd geleden met de 2e cursus begonnen. Die ga ik ooit nog afmaken. En dat kan, want voor slechts 40 euro kon ik de cursus een jaar meenemen.

Bijzonder bruikbaar en leerzaam

De lessenreeks van Jan ervaar ik als weldadige bron van nieuwe inzichten, en verversing van oude. Zoals hij adviseert neem ik de stof traag tot mij, zodat er veel bezinktijd is. Hij brengt een fijne mix van educatie vanuit goed onderbouwde kennis, en ervaringsoefeningen. Op deze manier ben ik in staat om de stof geïntegreerd door te geven aan mijn cliënten voor individueel werk, en ook in onze relatietherapie. Want trauma en ontwikkelingstrauma hebben beide een grote impact, en op veel mensen. Kortom, zeer bruikbaar!

Helder eenvoudig herkende en waardevol

Zie hierboven

Prettige, heldere en begrijpelijke uitleg.

Heel fijn om op deze begrijpelijk manier door best wel lastige materie begeleid te worden Goede ervaring.

Goed opgebouwd en nuttige oefeningen

De oefeningen geven rust en trauma minder heftig

Toegankelijk, duidelijk, leerzaam.

Jan legt alles heel rustig uit en is daarom heel goed te volgen. De oefeningen worden goed uitgelegd en voorgedaan waardoor die ook gemakkelijk te doen zijn. Heel goed dat hij zegt dat we de oefeningen vaak moeten herhalen. De korte lessen zijn ook fijn, zo krijg ik niet teveel informatie in een keer. Ik heb er veel van geleerd en herhaal zonodig nog bepaalde lessen.

Levensveranderend!!

De info over hoe het zenuwstelsel werkt en welk ontwrichtend effect trauma hier op heeft, doet mij opeens begrijpen waar mijn verkramping vandaan komt en vooral wat ik kan doen om mijn mentale verkramping te verminderen. Geweldig. Jan brengt de info, helder en met veel zorg voor de deelnemers! Hij bemoedigt en stelt gerust!! Dit is een training, een aanpak waar ik graag al 20, 30 jaar geleden profijt van had willen hebben! Geweldig!!

Dit miste ik nog

Nu is voor mij het verhaal compleet

Hele duidelijk uitleg en oefeningen.

De kracht zit hem inderdaad in de herhalingen, ik ben dus nog wel even bezig. Hele deskundige therapeut die alles heel helder uitlegt.

Veel geleerd en fijn om toe te passen.

super training

zeer tevreden van de cursussen , ik begin nu aan de herhaling ( heb vorig jaar de cursussen doorlopen .. en heb abonnement met jaar verlengd om alles rustig terug door te nemen

Rozenburglaan 11

9727 DL Groningen

050 311 30 72

Over Jan Bommerez

Omdat honderden uren traumatherapie over de jaren toch niet voor genoeg verbetering zorgden in zijn eigen leven is hij het onderwerp zelf uitgebreid gaan bestuderen. Hij ontdekte zo de kapitale rol van ontwikkelingstrauma voor de toegenomen traumagevoeligheid later in het leven en ook hoe daar nauwelijks aandacht aan gegeven wordt. Nochtans hebben minstens 60% van alle mensen ermee te maken. Door jarenlange studie en door te experimenteren met diverse methodes heeft hij een aantal zelfhelingsmethoden verzameld die hij nu ook met anderen deelt. Jan is al sinds 2000 een bestseller auteur. Zijn bekendste boeken zijn ‘Flow en de Kunst van het Zakendoen’, ‘Kun je een Rups Leren Vliegen?’, ‘Minder Moeten Meer Flow’ en ‘Door de Bomen het Bos Zien’. Jan is te gast geweest in onder andere de volgende podcasts: OERsterk Podcast met Richard de Leth & Jan Bommerez: "Er zit trauma onder bijna alles wat chronisch is" (https://youtu.be/Zm5WO925pDA) Univibes VIBESTALK Podcast met Tim Douwsma & Jan Bommerez: "Het grootste geschenk aan de wereld is je eigen HELING" (https://youtu.be/6x27zTXIfYM) Eindbazen podcast met & Michel Vos en Jan Bommerez: "Verandering Begint Wanneer Je Stopt Met Vechten Tegen De Realiteit" (https://youtu.be/npwmYj_IF70) The Trueman Show Podcast met Jorn Luka & Jan Bommerez: "Jouw transformatie transformeert de wereld" (https://youtu.be/KblzTzIGHks) Ook een boek over ontwikkelingstrauma staat nog in de planning. Als je meer wilt weten over wat je er zelf kunt aan doen, ga naar https://jeugdtrauma.com/online-training-kopen/ voor de volledig nieuwe online training. Ik wens je toe dat je door eigen ervaring mag ontdekken hoe je leven kan gereorganiseerd worden voor meer welzijn en geluk. Jan Bommerez