Enorme houvast aan

Heel herkentelijk voor mijzelf alle oefeningen, en de uitleg erbij.

Lieve man

Veel duidelijkheid gekregen over hoe traumatherapie , kan helpen ,om uiteindelijk jezelf te kunnen en mogen zijn .j

Diepgaande en professionele training

Genoten van de training loslaten. Als coach ook heel veel aan gehad.

Heel praktisch toepasbaar

een heel praktische cursus die me heel wat heeft kunnen leren,

Verhelderend

Moeilijke materie op een eenvoudige manier uitgelegd. Toepasbare oefeningen.

zeer leerzaam

de beste therapie komt van een ervaringsdeskundige...

vele puzzelstukken pasten in elkaar na de eerste lessen van de online training...het inzicht en het dagelijks oefenen met de aangeleerde oefeningen brengen me rust...ik hoop door het verder blijven oefenen me opnieuw veilig te kunnen voelen in mijn eigen lichaam...

In 1 Woord Fantastisch!

Ik was genezen van een zware depressie en had behoefte aan het ontdekken van wat trauma s uit de Jeugd voor invloed op je systeem hadden. Wat de wisselwerking was tussen het zenuwstelsel en het lichaam. Wat je zelf kon doen om je te ontdoen van Ballast die niet langer bij je hoort. En toen… kwam ik “ zomaar” op internet Jan zijn cursus( sen) tegen… een online cursus met dezelfde naam als waar ik onder had gezocht: Jeugdtrauma. Jan boezemt vertrouwen in, is rustig, vriendelijk en helder in zijn uitleg. Geeft mij het gevoel alsof ik echt in contact met hem ben. Ik ben nu 2 jaar verder maar gebruik het nog steeds; zij het minder frequent. Het heeft me enorm geholpen en ik raad het iedereen van harte aan. Dankjewel Jan!

Verrijkend

Diepere inzichten die je op fysieke wijze kunt integreren.

Ik ben tevreden

Pakkend , anoniem en helpend

Naar dit gevoel ben ik al die jaren op zoek geweest

De training jeugdtrauma heeft mijn leven veranderd. Ik had niet door dat ik altijd in de vlucht- of bevriesmodus stond. Ik voelde me sociaal in groepen vaak onhandig. Ook met collega's die ik al lang kende maar niet intensief mee samenwerkte. Dan was ik daarna heel kritisch op mezelf over wat ik wel of niet had gezegd of gedaan. Iets waardoor ik het voor mezelf nog eens extra onveilig maakte. Ik heb de tijd genomen voor de training en na een aantal maanden merkte ik verschil toen we gingen kamperen. Het jaar ervoor voelde ik me onhandig om langs de tenten/caravans van anderen te lopen. Wanneer zeg je gedag en hoe vaak. En als er iemand aankwam richting onze tent ging ik soms naar binnen en deed ik alsof ik heel druk was (vluchten). Na een paar maanden training ging dit veel meer vanzelf. Ik dacht er minder over na en zei gedag of niet. En ik bleef gewoon zitten als er iemand aankwam. Dat maakt het voor mezelf zoveel rustiger. Dat viel me op toen we op de camping waren, maar het is natuurlijk ook in andere situaties zo. Ik groepen waar ik mensen niet zo goed ken ben ik meer aanwezig. Het was altijd alsof ik van een afstandje toekeek en alsof anderen daardoor ook minder makkelijk contact met me konden maken. Een gesprek beginnen voelde dan vaak geforceerd. Nu val ik meer samen met mezelf en ben ik veel vaker en gemakkelijker met mensen in gesprek. Ik hoef er niet meer over na te denken. Ik voel meer verbinding en vrijer om gewoon met mensen te zijn. Voor mij dus een wereld van verschil. Naar dit gevoel ben ik al die jaren op zoek geweest. Dankbaar dus!

Duidelijk en effectief

De theoretische kant wordt duidelijk uitgelegd. En de oefeningen die er doorheen verweven zijn doen hun werk. Ik gebruik het voor mijn eigen persoonlijke ontwikkeling en zet ze ook in mijn praktijk bij mijn cliënten.

Jan is een ongaaf wijze man.

Ik leer van Jan elke dag hoe ik mezelf kan vinden en mijn belemmeringen kan overwinnen. De training leren loslaten is voor mij een absolute bevrijding om het verleden achter me te laten. Veel respect en eindeloze dankbaarheid voor Jan

dank voor deze laatste kans voor mij, oude vrouw (ACE +vervolgTrauma's nooit herkend/erkend)

Blij dat u dit online aan biedt in een soort standaard hulp bij ACE / DTD / CPTSS . Ik ben oud. En heb naar ik inmiddels begrijp vele trauma boven op elkaar gestapeld gekregen doordat de vroegsten nooit zijn herkend en verholpen. Dat betekent dat ik inmiddels geen enkel menselijk contact meer verdraag zonder te triggeren. Echt een drama. Want als ik trigger komt er ruzie van. Waarna ik weer met mezelf nauwelijks kan leven. Echt gruwelijk. Vicieuze cirkel en een traumahulp van een GGZ blijft maar uit, of ze knoeien maar wat aan omdat het voor hen niet uit maakt hoeveel tijd er overheen gaat. Voor mij des te meer. Het wordt ieder jaar erger en heftiger. En het nietkunnenvertrouwen schiet dieper en dieper wortel. Het feit dat u uw hulp online hebt gezet in een soort standaardformaat is voor mij in dit stadium een laatste mogelijkheid. Dus het m.o.e.t. werken. Het gaat heel langzaam. Althans; ik ga heel langzaam door de stof heen. Maar er gebeurt enorm veel mee in mijn lichaam en geest. bv laatst de eerste nachtmerrie bewust mee gemaakt. Alle anderen weet ik doordat ik meermaals op een nacht wakker ben, maar waar het over ging, geen idee. Je zou denken "wie wil dat nou weten, die nachtmerrie", maar voor mij is het vooruitgang om te weten waardoor ik dan in vredesnaam wakker ben gevlogen. In ieder geval; voor mij is uw aanbod het laatste dat ik nog kan proberen. En er veranderd van alles, maar het wordt eerst slechter. Wat ook iedere "kenner" vaker zegt. Dank voor de kans. En nog gefeliciteerd met uw verjaardag. Anonymous, behalve voor admin bommerez.com

Het heeft me heel goed geholpen

Jan legt perfect uit wat er gebeurt in je lichaam en zijn cursus heeft me heel goed geholpen. Ik had al meer dan 30 jaar last van angsten en therapie gaf me niet wat deze cursus en zijn boeken me wel gaf.

Tot mezelf komen

Ik ben nog maar aan het begin van de cursus. Ik volg deze stap per stap en ik neem de tijd om alles op te nemen. Jan heeft een enorm rustgevende stem wat al een gevoel van veiligheid geeft. De oefeningen en theorie zijn duidelijk uitgelegd en geven rust en hoop.

Weer leren om naar binnen te durven kijken.

Stap voor stap in je eigen tempo meegenomen worden om jezelf weer te (her)ontdekken , geweldig!!

Interessant leerzaam ervaringsgericht

Duidelijke uitleg en instructies. Betekenisvol en kansen scheppend om te zijn die ik werkelijk ben. Alles laten stromen vrij voelen om spontaan te reageren. Het gaat niet om wat er gebeurt, maar hoe ik er op reageer. That makes the difference. Leven in het nu en mijn ervaring van wat was meenemen naar wat is met de kijk van nu. Accepteren en loslaten, mijn eigen regie voeren. De moeite waard om nog eens alles door te nemen. Net als wanneer ik voor een tweede keer naar een expositie ga, ontdek ik weer nieuwe interessante dingen..

Eindelijk weet ik wat er met me aan de hand is!

Ik ben nu een paar weken onderweg en heb al meer vorderingen gemaakt dan met reguliere therapie.

Verhelderende theorie en helpende praktische oefeningen .

De online training biedt naast goede, korte uitleg van theorie over het zenuwstelsel en de verschillende mechanismen die in werking treden bij (gevoel van) onveiligheid, praktische oefeningen die helpend (kunnen) zijn. Ik waardeer de manier waarop Jan Bommerz continu benadrukt niet te snel gaan. De kracht van het herhaling van zowel theorie als de oefeningen die ogenschijnlijk eenvoudig lijken maar groot effect hebben op complex systeem. Voor mij is Jan dé expert op sit gebied die een grote doelgroep weet te bereiken met zijn manier van kennisoverdracht en vooral een mooi liefdevol wijs mens die veel mensen op weg helpt om te helen. Ik ben op een kwart van het programma en nog een weg te gaan. Ik vind het helpend en fijn om nu tools te hebben om mezelf te reguleren. Dank daarvoor. Ik hoop ik op nog meer heling, vandaar de vier sterren die later hopelijk vijf worden.

Wat een eye-opener!

Ik vind de cursus erg indrukwekkend, geeft ontzettend veel inzicht, geeft heel veel rust, zo ontzettend goed en begrijpelijk uitgelegd, zulke fijne oefeningen!

Verrijkend

Ik ben heel blij met de cursus jeugdtrauma, rustig in eigen omgeving en tempo de lessen volgen en oefeningen doen. Jan heeft een fijne stem en legt goed uit, met humor en inleving vanut zijn eigen ervarings deskundigheid en de recentste kennis over dit thema. .

Helend

Jan is een fantastische verteller. Hij brengt zijn kennis over als geen ander. Duidelijk! Rustig! Zacht! Ik raad echt iedereen Jan zijn cursus aan! Je wordt een nieuwe jij! ❤️

Intensief,

Heldere en duidelijke uitleg ! Met kleine stapjes, en doordat ik de lessen en oefeningen vaak kan herhalen, op eigen tempo…. , voel ik kleine veranderingen. . De inhoud van mijn nachtmerries verandert ….

Verrijkend, verdiepend, verbindend

Leerrijk confronterend, verbinden van denken en voelen, verbinden van fysiek en psyche, verbinden met jezelf!

Rozenburglaan 11

9727 DL Groningen

050 311 30 72

Over Jan Bommerez

Omdat honderden uren traumatherapie over de jaren toch niet voor genoeg verbetering zorgden in zijn eigen leven is hij het onderwerp zelf uitgebreid gaan bestuderen. Hij ontdekte zo de kapitale rol van ontwikkelingstrauma voor de toegenomen traumagevoeligheid later in het leven en ook hoe daar nauwelijks aandacht aan gegeven wordt. Nochtans hebben minstens 60% van alle mensen ermee te maken. Door jarenlange studie en door te experimenteren met diverse methodes heeft hij een aantal zelfhelingsmethoden verzameld die hij nu ook met anderen deelt. Jan is al sinds 2000 een bestseller auteur. Zijn bekendste boeken zijn ‘Flow en de Kunst van het Zakendoen’, ‘Kun je een Rups Leren Vliegen?’, ‘Minder Moeten Meer Flow’ en ‘Door de Bomen het Bos Zien’. Jan is te gast geweest in onder andere de volgende podcasts: Hoe jeugdtrauma’s onrust geven en hoe je ze heelt | met Jan Bommerez & Michael Pilarczyk (https://www.youtube.com/watch?v=Phs6WBRDWw0) Leven in de ventrale staat - Thijs Lindhout & Jan Bommerez (https://www.youtube.com/watch?v=P2lEk-X_VAE) Jan Bommerez over trauma, transitie, flow en heling | KUKURU (https://www.youtube.com/watch?v=q3vAaCnozD0) OERsterk Podcast met Richard de Leth & Jan Bommerez: "Er zit trauma onder bijna alles wat chronisch is" (https://youtu.be/Zm5WO925pDA) The Trueman Show Podcast met Jorn Luka & Jan Bommerez: "Jouw transformatie transformeert de wereld" (https://youtu.be/KblzTzIGHks) Ook een boek over ontwikkelingstrauma staat nog in de planning. Als je meer wilt weten over wat je er zelf kunt aan doen, ga naar https://janbommerez.com/ voor de volledig nieuwe online training. Ik wens je toe dat je door eigen ervaring mag ontdekken hoe je leven kan gereorganiseerd worden voor meer welzijn en geluk. Jan Bommerez