Jan benadert Trauma vanuit het lijf, daar waar het zit.

Het helpt mensen echt! Jan heeft veel deskundigheid en ervaring. Aanrader. Ook als je dingen niet kunt loslaten.

Allesomvattend

Complete training

Life changing

Door de rustige en duidelijke uitleg van Jan over hoe het lichaam werkt heb ik meer begrip en liefde voor mezelf gekregen. Hoe meer je jezelf verstopt hebt, des te langer het duurt om weer bij jezelf te komen. Het is geen quick fix maar leidt uiteindelijk wel tot thuis komen bij jezelf. De uitdaging is om jezelf de tijd en ruimte te gunnen. En bij tegenslagen deze te accepteren en rustig verder blijven oefenen.

Diep inzicht en begrip

Door de cursus jeugdtrauma te volgen heb ik als EFT behandelaar nog dieper inzicht gekregen in ontwikkelingstrauma. De inzichten brengen meer begrip en daardoor zachtheid en liefde voor mezelf en anderen. Een echte aanrader voor iedereen die geinteresseerd is in de oorzaken van misstanden in zijn leven.

Elke dag een stap verder in het proces van helen

Jan’s online training brengt bij elke dag een stap verder in het helen van mijn jeugdtrauma. De oefeningen zijn lichaamsgericht, de woorden van Jan zijn bemoedigend en troostend. Een diepe buiging voor Jan Bommerez.

Fijn om deze training te doen.

Het geeft mij meer rust en ik krijg steeds meer energie. Er wordt duidelijk iets losgelaten in mijn lichaam.

Bijzonder en verhelderend

De cursus is voor mij een eye opener, opeens vallen alle puzzelstukjes samen. Het duidelijke inzicht dat ik kreeg was de eerste stap naar genezing, het zijn voordurend " a ha " en " o zit dat zo " momenten. De oefeningen zijn makkelijk en fijn om te doen. Jan heeft ook een prettige stem om naar te luisteren.

Heel fijn!

Jan heeft een hele warme empathische stem. Hij kan heel simpel uitleggen wat er in je lijf gebeurt. De oefeningen zijn makkelijk en effectief en duren niet lang waardoor je ze regelmatig kunt doen. Ik kan het iedereen aanraden.

Leren voelen

Leren en durven te voelen is zo enorm belangrijk in het helingsproces, maar helaas verleren we dit vaak, omdat we vaak te angstig zijn om te voelen. Inmiddels heb ik zelf ontdekt dat voelen inderdaad heel intens kan zijn, maar gevoelens sneller wegebben wanneer je ze echt even hebt gevoeld. 'What you resist persists' is zo ontzettend waar. In deze training leert Jan je om letterlijk je lijf te gaan voelen dmv van hele simpele oefeningen. Voelen is de weg naar trauma heling. Hoop echt dat Jan nog vele jaren ons mag onderwijzen met zijn prachtige wijze lessen.

Miraculeus

16 oktober ben ik begonnen met de lessen op 70 jarige leeftijd. Vandaag 31 december ben ik bij les 15. Zoals Jan aangeeft "haast je langzaam", bevalt mij heel goed. Elke dag minimaal 15 minuten. En tussendoor voelen en kort 'n oefening. Ik ben ontzetten dankbaar met de lessen te zijn begonnen en voel al resultaat door vermindering van pijn links onderin m'n rug wat al jaren een zeurende pijn is/was. Ook vind ik de uitleg van het zenuwstelsel geniaal omdat het daardoor gemakkelijker is om de oefeningen te blijven doen. Voor mij was het een hele confrontatie om er achter te komen dat ik m'n hele leven in freeze heb geleefd, de dankbaarheid is nu des te groter om te ontdekken dat er een taal van mijn lichaam is en die taal ook kan leren. Met plezier ga ik verder met oefenen.

Heel interessant!

Heb tot nu toe nooit een online cursus gevolgd. Ervaar voor-en nadelen, maar ben er heel serieus mee bezig. Hopelijk doe ik het allemaal goed. Zpi

Dit is de enige therapie gebleken tot nu toe die echt heeft geholpen

Langzaam maar zeker ontdooide ik, en ontstond er de mogelijkheid om te ervaren wie ik werkelijk ben. Ik gebruik de oefeningen na 2 jaar nog dagelijks om steeds weer te kunnen terugkeren naar de ventrale staat. Ik ben eeuwig dankbaar voor de heldere uitleg, en praktische oefeningen in deze traing. En het is ook nog eens goedkoper dan welke therapie dan ook.

hele mooie cursus

Ben niet zo van het schrijven. Ik heb er heel veel aan gehad en ging steeds terug naar vorige lessen om te herhalen. Heb de curus verlengd om nog steeds terug te kunnen kijken. Ik heb er veel aan gehad en nu nog!

De cursus is in duidelijke taal met goed in te passen oefeningen

De cursus is in duidelijke taal met korte, goed dagelijks in te passen oefeningen.

Een goede uitleg over trauma

Nieuwe tools geleerd

Effectieve training en steunende woorden

Heel blij met de training van Jan en ook diep respect voor hem en de makers. Het is helder uitgelegd, het geeft houvast en hoop in een best wel pittig proces. Dank Jan en team voor jullie werk.

Verhelderend, rustgevend

Jan is de eerste persoon die ik psychische klachten hoorde uitleggen als zijnde logische biologische gevolgen van jeugdtrauma, kindtrauma, mede dankzij hem heb ik een goede traumatherapeut gevonden, (eft en wetten van Hamer), ik volg ook nog zijn online cursus, het zelfhelende vermogen van het lichaam activeren, interessante materie allemaal, Dank u Jan voor uw gedrevenheid.

Alles waard!

Deze training geeft zo veel rust en duidelijkheid. Door de theorie die Jan uitlegt snap ik eindelijk waar mijn klachten vandaan komen en dat was blijkbaar wat ik nodig had. Snappen wat er in mijn lijf gebeurt. Daardoor heb ik ook veel meer rust en geduld bij het toepassen van de oefeningen. Ik kan deze training van harte aanbevelen.

Goed en duidelijk

Jan neemt je mee in het loslaten, waardoor je gemakkelijk kan loslaten. Je kan zo gemakkelijk dmv van de oefeningen en doordat Jan je begeleidt loslaten!

fanrastisch, zeer duidelijk

Ben heel blij met deze online lessen.

Verlichting

Zoveel wijsheid en alles met zachtheid en liefde uitgelegd. De oefeningen werken perfect. Voor mij zijn de lessen zo waardevol. De moeite waard als je met trauma worstelt. Dankjewel Jan

Zo Verhelderend en zo Hoopgevend, de kennis alleen maakt al een groot verschil!

Eerst heb ik vele podcast geluisterd die mij meer inzicht gaven over wat Trauma is. Ik ben nog maar kort met de cursus en de oefeningen bezig, les 6. Ik herhaal alle lessen twee keer en oefenen veel. Dat de oefeningen en de uitleg nu al veel meer voor mij doen dan praten over het verhaal achter het trauma. Ik voel me gesteund, gezien en getroost tegelijk met deze cursus die rust geeft. Na 67 jaar eindelijk helderheid wat mij zo bezighield, zodat ik niet mijn potentie niet heb kunnen leven in al die jaren. Iets wat mij altijd zeer doet, Hoe erg ik mijn best ook deed. ik kwam er niet. Waarom? Ik werd geleefd en gehinderd door een complex trauma. Nooit was er iemand die mij kon vertellen wat mij scheelde, geen therapeut, of therapie en geen arts. We lopen nodeloos de huisartsen praktijk in en uit zonder verder te komen. Ze zijn niet voldoende op de hoogte van Trauma. Ik heb zelf een GGZ psycholoog gezocht na de podcast die een diagnose kon stellen en ben ook een behandeling gestart naast de cursus van Jan Bommerez. Met de Cursus van Jan krijg ik via zijn brede kennis en inzicht hoe een trauma werkt in ons zenuwsysteem. Nooit heb ik mij al zoveel beter gevoeld! Zeer Dankbaar voor Jan Bommerez met deze betaalbare cursus! Nu kan Ik zelf ook aan de slag!

Zo effectief en praktisch inzetbaar

Wij hebben diverse opleidingen gevolgd en diverse therapievormen ondergaan, maar deze is zo goed te doen en heeft echt resultaat. De transformatie is voelbaar gaande. Wij verzorgen vanuit Sympathos Academie opleidingen in fascia release therapie en dat sluit helemaal aan waar de lessen over fascia over gaan. Dat verkondigen wij ook al jaren en mooi om te zien dat dat 100% aansluit bij wat Jan hierover verteld.

Prettige uitleg en fijne waardevolle oefeningen

Goede verdieping over de polyvagaal theorie en het gaat veel verder dan dat over de behandeling en regulatie van een overprikkeld zenuwsysteem. Waardevol voor mensen die klachten ervaren (zoals ikzelf) en behandelaren die meer willen weten over de invloed van onverwerkte trauma's op het zenuwstelsel (ook ikzelf als coach).

Fijne oefeningen, veel kennis

Dank je wel voor de korte oefeningen en Jan heeft heel veel kennis wat hij graag met anderen deelt

Rozenburglaan 11

9727 DL Groningen

050 311 30 72

Over Jan Bommerez

Omdat honderden uren traumatherapie over de jaren toch niet voor genoeg verbetering zorgden in zijn eigen leven is hij het onderwerp zelf uitgebreid gaan bestuderen. Hij ontdekte zo de kapitale rol van ontwikkelingstrauma voor de toegenomen traumagevoeligheid later in het leven en ook hoe daar nauwelijks aandacht aan gegeven wordt. Nochtans hebben minstens 60% van alle mensen ermee te maken. Door jarenlange studie en door te experimenteren met diverse methodes heeft hij een aantal zelfhelingsmethoden verzameld die hij nu ook met anderen deelt. Jan is al sinds 2000 een bestseller auteur. Zijn bekendste boeken zijn ‘Flow en de Kunst van het Zakendoen’, ‘Kun je een Rups Leren Vliegen?’, ‘Minder Moeten Meer Flow’ en ‘Door de Bomen het Bos Zien’. Jan is te gast geweest in onder andere de volgende podcasts: Hoe jeugdtrauma’s onrust geven en hoe je ze heelt | met Jan Bommerez & Michael Pilarczyk (https://www.youtube.com/watch?v=Phs6WBRDWw0) Leven in de ventrale staat - Thijs Lindhout & Jan Bommerez (https://www.youtube.com/watch?v=P2lEk-X_VAE) Jan Bommerez over trauma, transitie, flow en heling | KUKURU (https://www.youtube.com/watch?v=q3vAaCnozD0) OERsterk Podcast met Richard de Leth & Jan Bommerez: "Er zit trauma onder bijna alles wat chronisch is" (https://youtu.be/Zm5WO925pDA) The Trueman Show Podcast met Jorn Luka & Jan Bommerez: "Jouw transformatie transformeert de wereld" (https://youtu.be/KblzTzIGHks) Ook een boek over ontwikkelingstrauma staat nog in de planning. Als je meer wilt weten over wat je er zelf kunt aan doen, ga naar https://janbommerez.com/ voor de volledig nieuwe online training. Ik wens je toe dat je door eigen ervaring mag ontdekken hoe je leven kan gereorganiseerd worden voor meer welzijn en geluk. Jan Bommerez