Met heel veel enthousiasme volg ik het online programma: jeugdtrauma-healing!

De gestructureerde, opbouwende manier van aanbieden, werkt heel inzichtelijk en overzichtelijk. Herhaling en rustig tempo zijn inderdaad heel heilzaam. Ik startte in september en ben nu aan les 20. De ervaring die ik nu al kan mededelen is dat ik meer rust ervaar in mijn mind en body door de oefeningen dagelijks toe te passen. Ik heb hier alle vertrouwen in. Ik hou van de stem van Jan en zijn uitstraling. Eenvoud en toch diepgang. Ik ben zo blij dat ik me hiervoor aanmeldde en weet gewoon dat het een cadeau is aan mezelf en pure heling betekent! Met dank aan Jan! X

Gedegen, transformatieve training met korte en langetermijn effecten

De duidelijke en gedegen uitleg van de werking van het zenuwstelsel plus de bijbehorende oefeningen kunnen een positief effect opleveren op zowel korte als lange termijn. De training helpt je om waardevolle ademhalingstechnieken en andere oefeningen eigen te maken. Je kijk op jezelf verandert en je ervaart meer rust en kalmte als je bereidt bent de tijd die ervoor nodig is te investeren.

Fantastische podcast

Mooie innerlijke groei mogelijkheden voor elke leeftijd ……gewoon super fijne en duidelijke uitleg.

Duidelijk

Fijne training duidelijk rustig en veel praktische oefeningen.

Zeer toegankelijk hulp met goede begeleiding.

Goede duidelijke uitleg toegankelijk voor iedereen. Aanrader.

Ben mezelf via de lessen van Jan Bommerez aan het vernieuwen

Ben diep onder de indruk van de kennis en kunde van Jan over ontwikkelingstrauma

Onvoorstelbaar

Er gebeurt op lichaamsniveau en mentaal heel veel. Ik merk dat ik beter mijn grenzen aan kan geven en "nee" zeggen iets makkelijker wordt. Dit ondanks mijn jeugd/kind trauma 67 jaar geleden al begonnen is.

helend

De wetenschap van wat het jeugdtrauma met je hersenen doet in combinatie met de lichaamsgerichte oefeningen hebben mijn dagelijkse gevoelens van angst en extreme spanning drastisch verminderd waardoor mijn leven ten goede veranderd is en ik bepaalde stappen heb durven zetten waar ik eerder de kracht niet voor had. De lichaamsgerichte oefeningen waren cruciaal.

Tot nu toe goed

Ik ben met het tweede jaar bezig met om de cursus van Jan bommerez te volgen. Ik ben niet consequent genoeg om door te zetten Nu net weer een paar weken begonnen van voren af aan. Jan is zeer duidelijk en de oefeningen die ik tot nu toe doe, maken wel een reactie van mijn lichaam los. Ik hoop nu echt dat ik het doorzettingsvermogen heb om verder te gaan.

Wat een geweldige uitleg en goede oefeningen

Wat heb ik hier veel van geleerd en veel aan gehad. Een heerlijke manier om te ontspannen, in je lijf te gaan, en te voelen wat er speelt. Veel van geleerd en ik blijf de oefeningen zeker af en toe doen.

Onmisbaar

Dag Jan, ik ben er dankbaar voor want eindelijk na 50 jaar schrik ik minder snel -sta minder strak gespannen- leer beter te aarden, ik word minder negatief over mezelf ook omdat je info over hoe jeugdtrauma ontstaat voor mij verhelderend werkt. Fijn is je rust en vriendelijkheid èn je eigen ervaring die vertrouwen geeft. Ik ben er nog niet maar wel op weg. Dank!

Transformerende duidelijke cursus die veel losmaakt en praktische tools aanreikt.Dankjewel Jan!

Jan weet op een duidelijke manier de diepere lagen in je bewustzijn uit te leggen en wat dat in je lichaam doet. De tools die hij aanreikt zijn transformerend. Al helemaal als je snel overprikkeld raakt kun je de prikkelarme versie (zonder muziek gebruiken. Hier zitten decennia aan werk en ervaringsdeskundigheid in. Absolute aanrader voor iedereen die te kampen heeft met levens-belemmerende patronen uit zijn/haar jeugd.

Heel waardevol

Waardevol en regulerend

Heel uitgebreid, en ook heel interessant.

ik heb meerdere film terug gekeken omdat het veel informatie is, maar heel interessant. De uitleg is heel duidelijk en veel omvattend.

Dankbaar dat Jan op mijn pad is gekomen.

Ik ben zo dankbaar dat Jan op mijn pad is gekomen. Ik zat zo vast in het verleden, wat me veel bezig hield en had zoveel onbewust trauma. En had helemaal geen grenzen. Daar werd dus veel over heengegaan. Ik heb veel gepleaset om maar aardig gevonden te worden. Was ik me niet bewust. Ik had 60 jaar Fibromyalgie en ben nu 76. Ik had altijd spierpijn en aanrakingspijn en alles voelde loodzwaar. Kon bijna geen trap lopen. Altijd moe en moest me overal toe zetten. Ik vond niets leuk, behalve lezen. Zeven jaar geleden kreeg ik de diagnose ADD en het spectrum van autisme. Maar nu blijkt ook heel veel daarvan door jeugdtrauma te komen, begrijp ik nu. Al heel snel gleed de pijn uit mijn lichaam. Dat was een wonderlijke ervaring. Ook heb ik geleerd om veel dingen los te laten, wat heel bevrijdend werkt. Ik heb grenzen geleerd en ook dat wat de ander doet niet van mij is. Ik kan het verleden achter mij laten en bezig zijn met vandaag en uitzien naar de toekomst. Naar meer gevoel en emotie. Het is wonderlijk te ervaren hoe mijn lichaam zichzelf corrigeert. In plaats van neerhangende schouders loop ik rechtop. Waardoor ik het gevoel heb van zoveel meer ruimte. Ik ga inmiddels drie keer naar de sportschool en ik fiets kilometers, wat ik nooit heb gekund. En ontdek de mooiste plekjes en fietspaden. En soms heb ik het idee dat ik mij een beetje gelukkig voel. Ik ben nog maar op de helft van de cursus, maar ik kan zeggen dat er nu al wonderen met mij gebeuren. Waar ik nog veel meer over kan vertellen, maar dan wordt het wel heel veel. Een nieuwe tijd, waar ik Jan enorm dankbaar voor ben. Hij is geduldig en heel prettig om naar te luisteren en heel goed te verstaan en het muziekje op de achtergrond geeft extra rust. Vind ik heel prettig.

Wat fijn dat ik deze reis begonnen ben

Iedereen verdient het om het belang van lichaamswerk te kennen. Na enkele weken merkte ik duidelijk een verschuiving in mijn lichaam. Nu, twee maanden nadat ik begon, merk ik een opmerkelijk verschil. Moeilijk in woorden uit te drukken. Een 'innerlijke rust' komt aardig in de buurt denk ik. Ik reageer anders op situaties en personen. Allemaal heel bijzonder en fijn. Bedankt Jan! Namaste, Nancy

Ik ervaar de training als heel helpend

De training is heel duidelijk en goed te volgen met de korte filmpjes en goede omschrijving in elk nieuw hoofdstukje. Ik leer er heel veel van en door de herhaling en oefeningen kan ik het ook redelijk goed onthouden. Mooie training!

Fijne oefeningen!

Ik ben nog niet zo ver in de cursus maar vind het fijn om over het zenuwstelsel te leren. En de oefeningen zijn goed om te doen. Heel fijn!

Weet nog onvoldoende of het mij kan helpen

Vol enthousiasme ben ik aan de slag gegaan met de cursussen en het lezen van het boek ‘minder moeten meer flow ‘De ademhalingsoefeningen vind ik prettig en behulpzaam. Veel ervaar ik als hetzelfde. De cursus ‘ leren loslaten ‘ kan ik slecht verstaan . Aan het einde van een zin zakt de stem van Jan weg en praat hij te snel. Daardoor mis ik veel. Ik vind het moeilijk om van denken naar voelen in het lijf te gaan. Ik oefen veel maar het resultaat blijft uit. De Black Friday aanbieding onlangs stuite mij tegen de borst. Het wordt dan te commercieel . ik heb dat het gevoel dat wat Jan heeft gemaakt in handen is van een andere partij die het uitbaat . Het voelt niet goed. Ik leg de cursussen het het boek een tijdje weg. Het wordt mij allemaal wat veel. Aanbevelen: ik weet dat nog niet

Heel erg fijn.

Het sluit eigenlijk heel fijn aan bij waar ik naar op zoek ben.

Dit heeft mij ontzettend geholpen! Dank Jan!

De cursus is heel goed te volgen. Oefeningen zijn makkelijk toe te passen in het dagelijks leven. Een aanrader!!!

moedgevend

De rust die Jan uitstraalt, zijn kalme en duidelijke uitleg in korte hapklare stukken en het feit dat ik er de tijd voor kan nemen. En niet te vergeten, het feit dat ik merk dat er dingen verschuiven in mijn lijf. Hoopgevend en heel fijn.

Heel praktisch!

Goed uitgelegd enpraktich

Fijne handvatten

Dank!

Loslaten!!

Laag voor laag voelen en laten zijn, veel begrip voor wat je voelt en steeds meer bij jezelf komen. Bij depressie de deur weer op een kier, dat moment is zo belangrijk en dan kun je weer steeds meer en gaat het zwart langzaam plaatsmaken voor licht en zie je jezelf voor wie je bent. Wetenschap van het hebben van oefeningen om er weer uit komen. Dank Dank Dank

Rozenburglaan 11

9727 DL Groningen

050 311 30 72

Over Jan Bommerez

Omdat honderden uren traumatherapie over de jaren toch niet voor genoeg verbetering zorgden in zijn eigen leven is hij het onderwerp zelf uitgebreid gaan bestuderen. Hij ontdekte zo de kapitale rol van ontwikkelingstrauma voor de toegenomen traumagevoeligheid later in het leven en ook hoe daar nauwelijks aandacht aan gegeven wordt. Nochtans hebben minstens 60% van alle mensen ermee te maken. Door jarenlange studie en door te experimenteren met diverse methodes heeft hij een aantal zelfhelingsmethoden verzameld die hij nu ook met anderen deelt. Jan is al sinds 2000 een bestseller auteur. Zijn bekendste boeken zijn ‘Flow en de Kunst van het Zakendoen’, ‘Kun je een Rups Leren Vliegen?’, ‘Minder Moeten Meer Flow’ en ‘Door de Bomen het Bos Zien’. Jan is te gast geweest in onder andere de volgende podcasts: Hoe jeugdtrauma’s onrust geven en hoe je ze heelt | met Jan Bommerez & Michael Pilarczyk (https://www.youtube.com/watch?v=Phs6WBRDWw0) Leven in de ventrale staat - Thijs Lindhout & Jan Bommerez (https://www.youtube.com/watch?v=P2lEk-X_VAE) Jan Bommerez over trauma, transitie, flow en heling | KUKURU (https://www.youtube.com/watch?v=q3vAaCnozD0) OERsterk Podcast met Richard de Leth & Jan Bommerez: "Er zit trauma onder bijna alles wat chronisch is" (https://youtu.be/Zm5WO925pDA) The Trueman Show Podcast met Jorn Luka & Jan Bommerez: "Jouw transformatie transformeert de wereld" (https://youtu.be/KblzTzIGHks) Ook een boek over ontwikkelingstrauma staat nog in de planning. Als je meer wilt weten over wat je er zelf kunt aan doen, ga naar https://janbommerez.com/ voor de volledig nieuwe online training. Ik wens je toe dat je door eigen ervaring mag ontdekken hoe je leven kan gereorganiseerd worden voor meer welzijn en geluk. Jan Bommerez