Rust.

Ik zag Jan in een gesprek met Giel van KUKURU en vond het zeer verhelderend wat hij daar vertelde. Daarna ben ik er verder in gedoken want ik herkende echt zoveel en vond dat zo fijn eindelijk duidelijkheid waardoor ik toch zoveel ongemakken in mijn leven had. Ik heb de gratis versie aangeschaft en toen was ik overtuigd dat ik hier verder in mocht leren dus de cursus Jeugd Trauma daar ben ik nu mee bezig en heb er al veel van geleerd en ben echt rustiger geworden Jan legt alles zo duidelijk en rustig uit prettig om naar te luisteren en dat het ook op een laag tempo kan want er komt van alles naar boven en dat kun je dan goed verwerken en hopelijk ook loslaten. Bedankt Jan.

Zeer gedegen en leerzaam

Ik ben erg tevreden over de online training waar Jan stapsgewijs en heel gedegen met je er doorheen gaat. Mooie lessen

hoopgevend

Als ik heel eerlijk ben had ik mijzelf gedeeltelijk opgegeven. Al zoveel geprobeerd en zo ontzettend veel trauma opgelopen in mijn jeugd. Ik ben nog geen 50 en had mezelf erbij neer gelegd bijna geen sociale contacten meer te hebben, iedere dag moe en in de avond nooit meer weg te kunnen. Ook sliep ik vaak slecht en was veel bang. Nu zegt Jan zelf zo mooi dat er iets aan te kunnen doen al zo helend werkt. Ik had nooit durven geloven dat er zoveel door mijzelf gedaan kan worden met hulp van de oefeningen op de online training adem ik mijzelf regelmatig uit een trigger, dan komt vaak het verdriet. Het verdriet wat ik eerder niet kon huilen, ik had er gewoonweg geen ruimte voor in mijzelf. Ik was 1 bonk spanning en projecteerde veel op anderen. Ik heb nu ook de training los laten aangeschaft en die sluit er voor mij zo mooi op aan. Het wordt door Jan ook zo uitgelegd dat het niet meer zo voelt alsof er iets mis is met mij. Ik kan heel fijn de goede intentie voelen zodat ik er vol vertrouwen mee bezig ga. Soms ben ik wel bang als het zoveel pijn doet wanneer ik zie hoeveel verstopt trauma ik had. Eigenlijk wist ik eerder niet eens dat ik zo vaak bang was. Het lijkt dan ook niet altijd fijn om nu wel te kunnen voelen maar wel oh zo nodig. En dan zijn er oefeningen om de angsten of triggers te reguleren. Het geeft mij een enorm onafhankelijk gevoel dat ik dit nu zelf kan. Ik ben nog lang niet klaar en zal nog altijd op letten dat ik met aandacht bij mijzelf blijf in contact met anderen. Maar nu kan ik iets doen zodra ik getriggerd wordt. Jan ontzettend bedankt en echt heel moedig van jou dat je dit wat jou zo geholpen hebt aan mensen durft aan te bieden.

Meest heldere uitleg en effectieve oefeningen met weloverwogen begeleiding van Jan

Een schat aan informatie over Vroegkinderlijk Trauma. Ik heb ontzettend veel baat bij het doen van de oefeningen.

Eindelijk inzicht in mijn chronische vermoeidheid en fysieke onbalans

Toen ik een postcast beluisterde van Jan over ontwikkelingstrauma, herkende ik me hierin totaal. Net als Jan had ik al vele therapie meditaties workshops oefeningen etc. gedaan, maar bleef aldoor een gevoel van moeheid onveiligheid en niet lekker in mijn lijf zitten hebben. Door de oefeningen van Jan in de cursus trauma healing begin ik nu wat meer contact te krijgen met mijn lichaam en wat ik kan doen bij paniek en om meer rust te ervaren. Het is een proces wat geduld vraagt om alles weer te resetten wat nog in verkramping is. Jan legt alles heel goed uit en geeft zelf het voorbeeld Ik ben dankbaar dat Jan met zijn inzichten op mijn weg is gekomen en ga rustig verder naar ik hoop totale ontspanning en veiligheid in mijn eigen systeem.

Praktische training waar je wat aan hebt

Ik waardeer de afwisseling van de lichamelijke oefeningen en (begrijpelijke) theorie. Dat Jan ervaringsdeskundige is en weet waar hij over praat geeft de cursus extra waarde.

Ik snap nu zoveel en heb eindelijk hoop op leven ipv overleven.

Veel informatie, uitleg, in kleine en overzichtelijke stappen. Fijne oefeningen waarvan de meeste echt wel haalbaar zijn. Zijn complimenten en het heel vaak zeggen dat het echt rustig aan mag.

Verzachtend en verhelderend...

Het is een fijne reis naar binnen die je maakt, je voelt heel goed wat er kan en wat nog niet. Waar je al klaar voor bent en wat nog tijd nodig heeft. Het zit hem in kleine dingen - in handelingen die onschuldig lijken maar je zo van je stuk brengen. Durven in de diepte kijken vraagt moed maar is tevens ook een echt ontwaken. Hebje handvaten nodig en voel je even dt je geen grip lijkt te hebben? Dan is deze cursus een hele fijne om jezelf cado te doen. Het is geweldig om te zien dat er een echte shift naar bewustzijn bezig is. ♡ C.

Zeer interessant

Mijn kennismaking met de training jeugdtrauma ervaar ik als zeer interessant, een openbaring, kennismaking met de theorie en praktijk maar vooral het voelen en bezig zijn met mijn lichaam. Ongedwongen en duidelijk, rust en dat belgische accent erbij; heerlijk.

Erg fijne en helpende cursus

Prettige en veelomvattende combinatie van oefeningen en heldere informatie. Fijne opbouw in behapbare stappen en verdieping van de cursus. Jan Bommerez is erg prettig om naar te luisteren en legt zeer goed uit. De aanmoedigingen en emfatische werkwijze zijn ook heel fijn en ondersteunend.

De combinatie van kennis krijgen over en het met aandacht oefenen, werkt prima. Ook de voortdurende aanmoediging om de tijd te nemen voor dit veranderingsproces begint zijn vruchten af te werpen. Dank je wel, dit helpt.

Toegankelijk en wetenschappelijk onderbouwd

Jan legt op een hele duidelijke manier uit wat er fout gelopen is, en hoe je er door middel van eenvoudige oefeningen iets aan kan doen.

Mijn bewustzijn is door deze cursus weer gegroeid

Ik ben me er steeds meer bewust van dat ik mijn gedachten kan observeren en zonder oordeel kan laten gaan of sturen naar positiviteit .

Heel inspirerende wijze woorden heeft Jan

Ik ben door de training heel erg bewust geworden van mijn pijn en trauma

Raad het iedereen aan!

Informatief, duidelijke uitleg, goede begeleiding en helend.

Inzichtelijk duidelijk praktisch

Makkelijk toegankelijke en betaalbare training. Duidelijk verwoord. Praktisch ingericht. Toegankelijk met vragen. Inzichtelijk gemaakt met voorbeelden. Voelt compassie.

ik ervaar het

Verhelderend

Zinvolle bewustwording vanuit verscheidene vivisies, met oplossend oefeningen om jezelf te helen.

Totaal niet inspirerend

De uitleg is summier, weinig voorbeelden, geen toelichting hoe je de oefeningen in je leven concreet kunt gebruiken. De ingesproken oefeningen zijn moeilijk te verstaan en klinken ongeïnspireerd. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het einde van de cursus niet heb gehaald tot nu toe dus misschien wordt het einde beter.

Hele fijne uitleg!

Ben heel erg tevreden met de cursus van Jan en alle oefeningen zijn een bijzondere ervaring en dat hij aangeeft herhaal het om het nog beter in je op te nemen. Dank je wel Jan!

Prima en fijn en werkzaam!

Het is een goede en uitgebreide cursus met steeds voldoende toelichting bij de lesjes De lesjes zijn kort meestal en je kunt herhalen zo vaak je wilt, of teruggaan naar eerdere lessen. Kortom, je kunt in je eigen tempo aan het werk. Dus qua oefentijd goed in te passen in het dagelijks leven. Wat ik ook prettig vind is dat er wordt benadrukt niet te snel en vaak te oefenen omdat het zenuwstelsel daar niet van houdt. Jan heeft heel zich echt in de stof verdiept en veel bestudeerd op het gebied van het zenuwstelsel en deelt zijn kennis op deze manier met velen die er echt baat bij hebben. Super! Dit alles met een prettige, rustige stem! En voor een schappelijke prijs. Wat wil een mens nog meer!?

Een aanvulling in mijn leven

Het is helder en duidelijk deze training. Ik ben m gestart maar ook gestopt maar wil deze zeker nog afmaken. Jan vertelt de informatie die niet te missen is bij deze verwerking en de oefeningen zijn wel niet geheel nieuw voor mij maar wel een welkome invulling omdat je deze nu ook uitvoert.

voor iedereen nodig

voor iedereen nodig

De oefeningen helpen me om weer te voelen

Best confronterend wat de cursus met me doet. Meer voelen betekent ook wel dat er weer herinneringen naar boven komen die doorvoelt dienen te worden. Ik merk er het meeste van als ik keuzes moet maken en eerst even voel alvorens te kiezen. Ik heb dat nooit gedaan. Dus nu neem ik andere keuzes dan ik gewoon ben, vaak ver buiten mijn comfortzone wat het moeilijk maakt. Het word me ook niet in dank afgenomen vooral door de familie. Zodra de keuze gemaakt is voelt het opgelucht. Hierdoor spontaan gestopt met roken en drinken, gewoon geen behoefte meer, mijn gevoel mag er zijn. mijn container begint groot genoeg te worden om de golven op te vangen. Maar .... er is nog werk aan de winkel, ik probeer elke ochtend en avond een oefening te doen. Liefs Lucy

Moeilijke manier om geordend alles te krijgen op mijn Iphone

Geen app die makkelijk te openen is. Heb dus veel minder gekeken. Teleurgesteld, niet vaardig genoeg om het te volgen.

Rozenburglaan 11

9727 DL Groningen

050 311 30 72

Over Jan Bommerez

Omdat honderden uren traumatherapie over de jaren toch niet voor genoeg verbetering zorgden in zijn eigen leven is hij het onderwerp zelf uitgebreid gaan bestuderen. Hij ontdekte zo de kapitale rol van ontwikkelingstrauma voor de toegenomen traumagevoeligheid later in het leven en ook hoe daar nauwelijks aandacht aan gegeven wordt. Nochtans hebben minstens 60% van alle mensen ermee te maken. Door jarenlange studie en door te experimenteren met diverse methodes heeft hij een aantal zelfhelingsmethoden verzameld die hij nu ook met anderen deelt. Jan is al sinds 2000 een bestseller auteur. Zijn bekendste boeken zijn ‘Flow en de Kunst van het Zakendoen’, ‘Kun je een Rups Leren Vliegen?’, ‘Minder Moeten Meer Flow’ en ‘Door de Bomen het Bos Zien’. Jan is te gast geweest in onder andere de volgende podcasts: Hoe jeugdtrauma’s onrust geven en hoe je ze heelt | met Jan Bommerez & Michael Pilarczyk (https://www.youtube.com/watch?v=Phs6WBRDWw0) Leven in de ventrale staat - Thijs Lindhout & Jan Bommerez (https://www.youtube.com/watch?v=P2lEk-X_VAE) Jan Bommerez over trauma, transitie, flow en heling | KUKURU (https://www.youtube.com/watch?v=q3vAaCnozD0) OERsterk Podcast met Richard de Leth & Jan Bommerez: "Er zit trauma onder bijna alles wat chronisch is" (https://youtu.be/Zm5WO925pDA) The Trueman Show Podcast met Jorn Luka & Jan Bommerez: "Jouw transformatie transformeert de wereld" (https://youtu.be/KblzTzIGHks) Ook een boek over ontwikkelingstrauma staat nog in de planning. Als je meer wilt weten over wat je er zelf kunt aan doen, ga naar https://janbommerez.com/ voor de volledig nieuwe online training. Ik wens je toe dat je door eigen ervaring mag ontdekken hoe je leven kan gereorganiseerd worden voor meer welzijn en geluk. Jan Bommerez