Een goede uitleg over trauma

Nieuwe tools geleerd

Effectieve training en steunende woorden

Heel blij met de training van Jan en ook diep respect voor hem en de makers. Het is helder uitgelegd, het geeft houvast en hoop in een best wel pittig proces. Dank Jan en team voor jullie werk.

Verhelderend, rustgevend

Jan is de eerste persoon die ik psychische klachten hoorde uitleggen als zijnde logische biologische gevolgen van jeugdtrauma, kindtrauma, mede dankzij hem heb ik een goede traumatherapeut gevonden, (eft en wetten van Hamer), ik volg ook nog zijn online cursus, het zelfhelende vermogen van het lichaam activeren, interessante materie allemaal, Dank u Jan voor uw gedrevenheid.

Alles waard!

Deze training geeft zo veel rust en duidelijkheid. Door de theorie die Jan uitlegt snap ik eindelijk waar mijn klachten vandaan komen en dat was blijkbaar wat ik nodig had. Snappen wat er in mijn lijf gebeurt. Daardoor heb ik ook veel meer rust en geduld bij het toepassen van de oefeningen. Ik kan deze training van harte aanbevelen.

Goed en duidelijk

Jan neemt je mee in het loslaten, waardoor je gemakkelijk kan loslaten. Je kan zo gemakkelijk dmv van de oefeningen en doordat Jan je begeleidt loslaten!

fanrastisch, zeer duidelijk

Ben heel blij met deze online lessen.

Verlichting

Zoveel wijsheid en alles met zachtheid en liefde uitgelegd. De oefeningen werken perfect. Voor mij zijn de lessen zo waardevol. De moeite waard als je met trauma worstelt. Dankjewel Jan

Zo Verhelderend en zo Hoopgevend, de kennis alleen maakt al een groot verschil!

Eerst heb ik vele podcast geluisterd die mij meer inzicht gaven over wat Trauma is. Ik ben nog maar kort met de cursus en de oefeningen bezig, les 6. Ik herhaal alle lessen twee keer en oefenen veel. Dat de oefeningen en de uitleg nu al veel meer voor mij doen dan praten over het verhaal achter het trauma. Ik voel me gesteund, gezien en getroost tegelijk met deze cursus die rust geeft. Na 67 jaar eindelijk helderheid wat mij zo bezighield, zodat ik niet mijn potentie niet heb kunnen leven in al die jaren. Iets wat mij altijd zeer doet, Hoe erg ik mijn best ook deed. ik kwam er niet. Waarom? Ik werd geleefd en gehinderd door een complex trauma. Nooit was er iemand die mij kon vertellen wat mij scheelde, geen therapeut, of therapie en geen arts. We lopen nodeloos de huisartsen praktijk in en uit zonder verder te komen. Ze zijn niet voldoende op de hoogte van Trauma. Ik heb zelf een GGZ psycholoog gezocht na de podcast die een diagnose kon stellen en ben ook een behandeling gestart naast de cursus van Jan Bommerez. Met de Cursus van Jan krijg ik via zijn brede kennis en inzicht hoe een trauma werkt in ons zenuwsysteem. Nooit heb ik mij al zoveel beter gevoeld! Zeer Dankbaar voor Jan Bommerez met deze betaalbare cursus! Nu kan Ik zelf ook aan de slag!

Zo effectief en praktisch inzetbaar

Wij hebben diverse opleidingen gevolgd en diverse therapievormen ondergaan, maar deze is zo goed te doen en heeft echt resultaat. De transformatie is voelbaar gaande. Wij verzorgen vanuit Sympathos Academie opleidingen in fascia release therapie en dat sluit helemaal aan waar de lessen over fascia over gaan. Dat verkondigen wij ook al jaren en mooi om te zien dat dat 100% aansluit bij wat Jan hierover verteld.

Prettige uitleg en fijne waardevolle oefeningen

Goede verdieping over de polyvagaal theorie en het gaat veel verder dan dat over de behandeling en regulatie van een overprikkeld zenuwsysteem. Waardevol voor mensen die klachten ervaren (zoals ikzelf) en behandelaren die meer willen weten over de invloed van onverwerkte trauma's op het zenuwstelsel (ook ikzelf als coach).

Fijne oefeningen, veel kennis

Dank je wel voor de korte oefeningen en Jan heeft heel veel kennis wat hij graag met anderen deelt

Een fraaie bouwsteen in mijn persoonlijke ontwikkeling

Fijn dat d’n Jan :) als een soort verkenner voor mij de vele inzichten en oefeningen van o.a. gave wetenschappers in dit cursusformat heeft gegoten. Ben nu een jaar bezig en heb nog 30% te gaan van de lessen. Stapje voor stapje en zeker niet te snel. Die 70% heeft mij al veel gebracht. Ik combineer deze weg met het verkrijgen van systemische inzichten. Voor mij 1+1=3. En ik prijs mij gelukkig met mensen om mij heen waarmee ik het relevante gesprek mee aan kan gaan op deze weg.

Hoe laat je los als je niet weet wat er vast zit

Een prachtige ervaring om los te laten en energie weer te laten stromen.

Mijn gevoel gaat weer leven.

Er komt weer beweging in mijn gevoel.

Erg goede training! Gewoon rustig aan doen. Neem de tijd…

Prima training. Geduld is een schone zaak, ook in deze. Wel oefeningen op gestructureerde basis doen anders merk je snel verval.

Zo concreet

Stap voor stap mijzelf ontdekkend en beter leren kennen om te mogen en kunnen ontspannen. Heldere en aangename toelichtingen en adviezen

Of ik mijn pot met goud heb gevonden!

Wat een ontzettend goede cursus dat zijn geld dubbel en dwars waard is. Het vraagt veel tijd, geduld en toewijding, maar het gaat mij wel de rust brengen waar ik mijn levenlang naar opzoek ben. Nu halverwege de cursus en zo'n drie maanden bezig, ik begin echt de verandering in mijn lichaam te ervaren. Zoveel meer rust in mijn lijf, in mijn denken en in mijn doen. Nog een "lange weg" te gaan, maar met veel zelfliefde en het geloof in heling kost mij dit geen enkele moeite. Ik kan het iedereen aanbevelen, als je er klaar voor bent in jezelf te investeren!

Meer innerlijke rust,beter slapen.

Het terug dieper leren voelen, vertragen. Terug in mijn kern komen.

Dank je wel Jan!

Geweldig om zo compact zoveel kennis en oefeningen te vinden. Je merkt aan alles dat Jan hier veel tijd en energie in heeft gestoken en dankzij zijn ervaring komt het heel empathisch over.

Het is een zeer waardevolle cursus.

Ik ben erg tevreden met hoe Jan hey bebadert en je bwgeleidt. Ik ben nu voorbij les 18 en ervaar dat ik de zelfregulering gaat werken. Ik voel mij meer en meer begrensd. Naast deze cursus krijg ik massage volgens de methode Positive Touch. Dit is een goede combinatie.

Het is voor mij verschrikkelijk moeilijk om mijn gedachtengang te veranderen

Het is voor mij

Ik heb vertrouwen in Jan en de cursus ❣️❣️❣️

Ik ben 3 maanden geleden begonnen met de cursus. Door slechte ervaringen met hulpverleners heb ik eerst heel veel podcasts geluisterd waardoor ik een heel goed gevoel kreeg bij Jan B. Toen besloot ik de cursus te kopen omdat ik er zeker van ben dat ik nog meer kan helen. Op een manier waarin ik geloof, zonder herbeleving van trauma. Er zijn al heel wat verschillen te merken zoals; meer energie, actiever, ondernemender ookal is het spannend. Ik ben beter en bewuster in het onderhouden van familiebanden en vriendschappen. Boodschap voor andere, blijf je bewust van je eigen verantwoordelijkheid/grenzen

Ik kom niet verder dan oefening 4

Ik blijf steeds steken bij oefening 4. Ik kom niet verder. In het begin kwam ik halverwege maar dat werkte niet. Toen ben ik maar weer overnieuw begonnen. Helaas kom ik niet verder dan oefening 4.

Onbetaalbaar, zo waardevol

Deze cursus geeft me de informatie en de tools die ik nodig heb om datgene te herstellen waar ik mijn leven lang al mee te kampen heb. Functional freeze…

Leerzaam

Heel verhelderend hoe een container op te bouwen. En inzichtgevend hoe ons zenuwstelsel werkt.

Rozenburglaan 11

9727 DL Groningen

050 311 30 72

Over Jan Bommerez

Omdat honderden uren traumatherapie over de jaren toch niet voor genoeg verbetering zorgden in zijn eigen leven is hij het onderwerp zelf uitgebreid gaan bestuderen. Hij ontdekte zo de kapitale rol van ontwikkelingstrauma voor de toegenomen traumagevoeligheid later in het leven en ook hoe daar nauwelijks aandacht aan gegeven wordt. Nochtans hebben minstens 60% van alle mensen ermee te maken. Door jarenlange studie en door te experimenteren met diverse methodes heeft hij een aantal zelfhelingsmethoden verzameld die hij nu ook met anderen deelt. Jan is al sinds 2000 een bestseller auteur. Zijn bekendste boeken zijn ‘Flow en de Kunst van het Zakendoen’, ‘Kun je een Rups Leren Vliegen?’, ‘Minder Moeten Meer Flow’ en ‘Door de Bomen het Bos Zien’. Jan is te gast geweest in onder andere de volgende podcasts: Hoe jeugdtrauma’s onrust geven en hoe je ze heelt | met Jan Bommerez & Michael Pilarczyk (https://www.youtube.com/watch?v=Phs6WBRDWw0) Leven in de ventrale staat - Thijs Lindhout & Jan Bommerez (https://www.youtube.com/watch?v=P2lEk-X_VAE) Jan Bommerez over trauma, transitie, flow en heling | KUKURU (https://www.youtube.com/watch?v=q3vAaCnozD0) OERsterk Podcast met Richard de Leth & Jan Bommerez: "Er zit trauma onder bijna alles wat chronisch is" (https://youtu.be/Zm5WO925pDA) The Trueman Show Podcast met Jorn Luka & Jan Bommerez: "Jouw transformatie transformeert de wereld" (https://youtu.be/KblzTzIGHks) Ook een boek over ontwikkelingstrauma staat nog in de planning. Als je meer wilt weten over wat je er zelf kunt aan doen, ga naar https://janbommerez.com/ voor de volledig nieuwe online training. Ik wens je toe dat je door eigen ervaring mag ontdekken hoe je leven kan gereorganiseerd worden voor meer welzijn en geluk. Jan Bommerez