Duidelijke uitleg sn eenvoudige oefeningen

Jan Bommerez vertelt prettig en duidelijk waarom deze training op deze manier is opgebouwd. Ik ben nu bij les 10 en vind het prettig dagelijks de oefeninngen te doen. Ben benieuwd naaar het vervolg.

Fijne inzichtelijke cursus

De cursus heeft een fijne opbouw en is helder. De oefeningen zijn zo fijn om te doen. Voor mij als mens en als coach is deze stof een waardevolle aanvulling. Blij dat ik de cursus ben gaan volgen.

Het heeft mijn leven en gezondheid totaal veranderd in de positieve zin

Van jongs af aan ziek, men zag dat iets mis was maar niet de oorzaak. Door trauma heling ben ik eindelijk verlost (het werkt nog altijd door en verder), veel minder pijnen, medicijnen bijna volledig afgebouwd, emotioneel veel sterker, ik sta in mijn kracht....... 50 jaar gezocht, geprobeerd, nooit opgegeven, altijd met tijdelijk resultaten en nu........en avant :)........eindelijk........:)........mci!

Duidelijke begrijpelijke video's

Ik kijk er regelmatig naar en doe vaak de oefeningen omdat ze makkelijk toepasbaar zijn

4 sterren

4 sterren

Duidelijke fijne cursus

Eindelijk een cursus die wel wat doet. Fijn ook dat er 2 versies zijn ook een prikkel arme versie. Jan heeft een fijne stem om naar te luisteren. De opbouw is goed niet te lang. Duidelijke uitleg, in begrijpbare taal over hoe het zenuwstelsel werkt en inelkaar zit, Met steeds een stukje herhaling en onder de les video een uitgebreide lestekst. Veel dingen zijn heel erg herkenbaar waar ik voorheen nooit aan gedacht had dat iets ook een ding kon zijn. Absolute aanrader.

Het geeft me meer energie, blokkades verminderen, gemakkelijk te volgen.

Voor mij is het een goede aanvulling op eerder gevolgde therapie, nml DNRS (Annie Hopper) die vooral op de neuroplasticiteit van de hersenen werkt. Het voelt aan als een aanvulling, een verdieping van het voelen in het lichaam, blokkades opheffen op nog een andere intensere manier. Blij deze cursus te volgen. Het blijft een zoeken naar eigen wegen, wat best bij me past en er een dagelijkse routine van te maken, het innerlijke vraagt die aandacht, deze lessen bieden verschillende manieren om te antwoorden op die gevraagde aandacht.

Zachtheid

De opleiding van Jan Bommerez is geworteld in diep inzicht in het zenuwstelsel. Vanuit die kennis heeft hij een methode ontwikkeld die je uitnodigt om in zachtheid en met respect voor zowel lichaam als geest te werken aan heling en blijvende verandering. Bovendien is het een genoegen om naar Jan te luisteren; zijn manier van spreken brengt rust, helderheid en vertrouwen.

Meer rust in mijn lijf

Ik merk echt dat door de cursus van Jan Bommerez ik veel meer rust ervaar in mijn lijf en emoties en sneller kan schakelen daar tussen

Geweldige lessen

Volg regelmatig de lesjes online, zij hebben mij erg goed geholpen. Ik ben er nog niet maar ga er zeker komen met behulp van jouw lessen. Dankjewel Jan

Ik voel weer en leer mezelf lief te hebben.

Door de oefeningen sta ik stil bij wat ik voel in mijn lichaam bij emoties. Ik voel blokkades en leer deze los te laten. Zo kan ik beter mijn emoties reguleren en heb ik minder zware woede uitbarstingen. Ik kom letterlijk uit mijn hoofd en in mijn lichaam

Het helpt om rust in je lichaam te krijgen door de oefeningen te doen en tips op te volgen.

Ik heb zelf met jeugdtrauma's te maken gehad en rond mijn 50 jaar een burn out gehad. Ik bleef na alle prima hulp steken in verdere heling. Heb trauma hulp gehad en doe al 5 jaar aan Tai Chi. Ik bleef echter onrust in mijn lichaam houden. Met Tai Chi heb ik veel spanning in mijn lichaam kunnen wegwerken (schouder staan weer normaal). Bleef echter onrust houden. Ben toen begonnen aan de de Cursus van Jan. Ik ben hier erg positief over. Ik merk dat de oefeningen van Jan erg prettig zijn. Zijn stem en manier van overkomen vindt ik ook erg prettig. Het helpt dat hij ervaringsdeskundige is, dat straalt hij ook uit. Wat ik met name erg positief vind is dat ik nu mijn lichaam weer ga voelen. Eigenlijk heb ik al heel lang pijn en voelen weggedrukt. Pas bij de cursus van jan werd ik me hier bewuster van. Heb altijd gevechtsport gedaan dus pijn leer je juist wegdrukken. Ben nu halverwege de cursus en doe trouw de oefeningen en volg de tips op. Ik ben al veel rustiger in mijn hoofd en begin mijn lichaam weer te voelen. Ik ben blij met het resultaat tot nu toe, nu de rest nog. Kijk er naar uit. Maar rustig aan zoals Jan ook aangeeft, het is meer een marathon!

een training die je uitdaagt, raakt en tegelijkertijd helpt om dichter bij jezelf te komen.

Enige tijd geleden heb ik me aangemeld voor de online training Jeugdtrauma. Ik volg de training niet in één keer, omdat ik merk dat de oefeningen echt een patroon in mijn leven moeten worden. Dat kost tijd – en die neem ik bewust, omdat het zo waardevol is. Wat ik tot nu toe heb geleerd, is zowel fantastisch als confronterend. Ik kom erachter dat ik meer beschadigd ben dan ik dacht en dat ik nog steeds veel wegstop. Dat is niet altijd makkelijk om onder ogen te zien, maar ik geloof dat juist deze reflectie en confrontatie leiden tot groei en meer liefde voor mezelf.

Zeer behulpzaam

Cursus laatst verlengd blijft nl fijn om te doen en ervaren. Ook begonnen met leren loslaten. Fijne aanvulling eigenlijk. De gratis les yoga nidra ademhaling is zoo fijn. Geeft steeds meer kalmte, minder boosheid, kunnen loslaten. Dank aan Jan en mezelf voor het doen en toepassen.

Helende therapie voor mijn hele wezen door zachte, doch diepgaande lichaamsgerichte oefeningen.

Deze vorm van traumatherapie laat me diep van binnen voelen waar pijn in mijn lichaam is achtergebleven zonder een aanwijsbare lichamelijke oorzaak. Door hiermee op een liefdevolle manier aandacht aan te geven komt de pijn (trauma) in beweging en lost met kleine beetjes op. Dit mag ik allemaal doen op mijn eigen tempo, maar met regelmaat! Het maakt me nog bewuster van mijn hele wezen en wat een lichaam onbewust opslaat aan (pijnlijke) ervaringen, zelfs vanuit een heel ver verleden. Het vraagt om meer tijd aan mezelf te besteden, wat daarmee ook zorgt voor een diepere verbinding met mezelf en van daaruit met alles in de wereld om me heen. Jan Bommerez geeft de training met zeer veel aandacht, geduld en empathie. Zo fijn dat hij zelf de oefeningen meedoet! Ik ontvang de training via het scherm, maar het voelt alsof hij in mijn kamer zit. Deze vorm van heling zou met individuele sessies onbetaalbaar zijn. Wat mij betreft zou deze training vanuit de gezondheidszorg aanbevolen moeten worden! Niet alleen vanwege het helende effect, maar hiermee zou ook nog veel bespaart kunnen worden in deze tak van zorg. Ook hele fijne oefeningen om te doen in zorgcentra. Ik ben al heel lang bekend met de therapie van Gendlin en meditatie (ik ben zelf meditatie-docente), maar daarmee laat het maar zien dat Jan Bommerez ook mij nog heel veel te bieden heeft! Met heel veel dankbaarheid.

Een waardevolle, liefdevolle training

Al enkele maanden bezig en inmiddels halverwege. Voor mij een hele waardevolle en fijne training. Zelf merk ik inmiddels al aardig wat verschil, ik heb tools in bepaalde situaties, maar merk ook dat ik echt anders ben gaan ademhalen en me vaker 'veilig' voel. Een aanrader, wel moet je er zelf tijd en energie in willen steken, anders heeft het geen zin. Het enige wat mij zou helpen is als ik strakker huiswerk zou krijgen. Ik vind het soms lastig om de juiste oefeningen te bepalen naarmate ik verder kom en wordt teveel ze allemaal te doen. Voor mij zou dat helpend zijn, een soort schemaatje met dagelijkse oefeningen.

Pittig en zwaar

Ik volg ook de opleiding tot NEI coach en vind het samen erg veel. Graag zou ik langer toegang hebben tot de cursus om er op een later moment weer op te vangen, Het is erg interessant maar omdat er al veel op mijn bordje ligt kan ik het er even niet bij hebben. Is dit mogelijk. Ik heb er in geïnvesteerd en wil er graag op termijn aan willen beginnen. is dit mogelijk, Met vriendelijker groet, Ingrid van Dijk

Ik heb de training nog niet kunnen afronden, dus een quotering geef ik nog niet.

Ik ben vermoedelijk te snel gegaan in de volgorde van de oefeningen, mijn lichaam heeft stress ervaren bovenop stresserende factoren bij ons thuis: een verbouwing. Ik heb kort na de oefeningen een diepe depressie ervaren. Tot nog toe heb ik de cursus niet durven hernemen. Wil ik wel graag. Indien jullie tips of raad kunnen geven, zeker welkom. Dankjewel Warme groeten Hilde Hermie

Je lijf & mind zal je dankbaar zijn

Een ‘cursus’ voor het leven. Het is zo goed in elkaar gezet. Steeds een stapje meer veiligheid voor je hele zijn. Uitleg is helder en ik ben zo dankbaar voor Jan. Hij maakt het zo normaal ook. We hebben allemaal trauma. Het is niet wat we dachten dat het was, groot en heftig. Het kan subtiel zijn. Maar sluipt wel je zenuwstelsel in, zeker toen we klein waren. En zorg dat je alsnog mag en kan helen. Wij allemaal. Samen. Dank Jan!

Heel duidelijk en toegankelijk

Een ware eye opener.

Ik heb de cursus loslaten gekocht, echt helend . En ook handvaten hoe daar mee om te gaan. Wat is Jan een wijze man, hij verteld het ook heel boeiend, met goede uitleg

Dé cursus die iedereen zou moeten volgen!

Wat jammer dat Jan Bommerez niet eerder op mijn pad kwam. Wat een wijs en intelligente man! Hij legt alles rustig uit, in verstaanbare taal.

Nu snap ik het!

Eindelijk snap ik de oorzaak waarom ik niks voel en hoe ik uit mijn hoofd naar mijn gevoel kan komen. Heel duidelijk en in alle rust legt Jan uit hoe het zit en geeft je oefeningen waarmee je kunt beginnen met helen.

Fijne oefeningen

Fijne, eenvoudige oefeningen die me goed hebben geholpen. Duidelijke en rustige uitleg.

Leren doorvoelen, toegankelijk en onderbouwd

Zeer toegankelijke training die me heeft leren doorvoelen, op een eenvoudige, toegankelijke manier en tegelijk goed onderbouwd. Met veel praktische oefeningen die oorspronkelijk banaal en te eenvoudig leken maar die in zijn eenvoud mij heeft leren terug te voelen, mij op te richten en in de wereld staan. Rustige begeleidende stem in de oefeningen en ook onderbouwde theoretische achtergrond. Dank je Jan

Rozenburglaan 11

9727 DL Groningen

050 311 30 72

Over Jan Bommerez

Omdat honderden uren traumatherapie over de jaren toch niet voor genoeg verbetering zorgden in zijn eigen leven is hij het onderwerp zelf uitgebreid gaan bestuderen. Hij ontdekte zo de kapitale rol van ontwikkelingstrauma voor de toegenomen traumagevoeligheid later in het leven en ook hoe daar nauwelijks aandacht aan gegeven wordt. Nochtans hebben minstens 60% van alle mensen ermee te maken. Door jarenlange studie en door te experimenteren met diverse methodes heeft hij een aantal zelfhelingsmethoden verzameld die hij nu ook met anderen deelt. Jan is al sinds 2000 een bestseller auteur. Zijn bekendste boeken zijn ‘Flow en de Kunst van het Zakendoen’, ‘Kun je een Rups Leren Vliegen?’, ‘Minder Moeten Meer Flow’ en ‘Door de Bomen het Bos Zien’. Jan is te gast geweest in onder andere de volgende podcasts: Hoe jeugdtrauma’s onrust geven en hoe je ze heelt | met Jan Bommerez & Michael Pilarczyk (https://www.youtube.com/watch?v=Phs6WBRDWw0) Leven in de ventrale staat - Thijs Lindhout & Jan Bommerez (https://www.youtube.com/watch?v=P2lEk-X_VAE) Jan Bommerez over trauma, transitie, flow en heling | KUKURU (https://www.youtube.com/watch?v=q3vAaCnozD0) OERsterk Podcast met Richard de Leth & Jan Bommerez: "Er zit trauma onder bijna alles wat chronisch is" (https://youtu.be/Zm5WO925pDA) The Trueman Show Podcast met Jorn Luka & Jan Bommerez: "Jouw transformatie transformeert de wereld" (https://youtu.be/KblzTzIGHks) Ook een boek over ontwikkelingstrauma staat nog in de planning. Als je meer wilt weten over wat je er zelf kunt aan doen, ga naar https://janbommerez.com/ voor de volledig nieuwe online training. Ik wens je toe dat je door eigen ervaring mag ontdekken hoe je leven kan gereorganiseerd worden voor meer welzijn en geluk. Jan Bommerez