Jan heeft me leren voelen

De lessen zijn veelzijdig en belichten verschillende aspecten van traumaverwerking. De leraren van Jan kende ik bijna allemaal; Peter Levine, Bessel van der Kolk, Eckhart Tolle en vele anderen. En toch weet Jan de essentie van hun kennis praktisch toepasbaar te maken Ik kan inmiddels beter ontspannen. Ik weet nu wat ik moet doen. En het is fijn dat de lessen zo lang beschikbaar blijven zodat je er telkens naar terug kunt gaan. Tot je de boodschap hebt geïnternaliseerd. Dankjewel Jan!

Hier heb ik mijn hele leven naar gezocht.

Ik heb mezelf genezen van mijn jeugdtrauma. Ben er helemaal voor gegaan en ben er 2 jaar mee bezig geweest. Nu ervaar ik het leven pas echt en kan volop genieten. Ik kan mezelf reguleren, dat gaat nu automatisch. Hierdoor schiet ik niet meer in emotionele toestanden en ben ik veel meer in balans. Kortom, heb je jeugdtrauma, dit is jou kans om jezelf te genezen!!!!

Toegankelijk

Een duidelijke training, soms te kort. Met name de wijsvinger en duimoefening(les 10 B) met meridianen. De oefening stopt vrij plotseling bij de wijsvinger en gaat abrupt door met de duim. Het is erg prettig om muziek op de achtergrond te horen bij de oefeningen. Dat mis ik bij sommige oefeningen. Hartegroet, Carla.

mooie oefeningen, maar mijn rusteloze benen zijn niet verbeterd

hele interessante lessen met oefeningen. voor mij was een jaar tekort , had moeite om alle oefeningen in mijn tempo in een jaar te doen. had graag gezien dat ik met de oefeningen meer rust in mijn lijf zou krijgen en na 15 jaar weer in mijn bed kon slapen. maar helaas geen verbetering.

Hele fijne cursus.

Jan Bommerez laat je voelen waar de pijn zit. Waar je geen idee van had dat trauma in je lijf gaat zitten.

Jan Bommerez hartelijk dank

Door de cursus van Jan Bommerez begin ik steeds beter mijn zenuwstelsel te begrijpen en contact te maken met het kleine meisje in mij. Ik leer om bewuster voor mezelf te kiezen en stap voor stap te helen van mijn cptss. De oefeningen zijn diepgaand en waardevol vooral oefening 22 is echt een aanrader.

Het heeft me al veel bijgebracht.

Zelfliefde en het leren voelen was nieuw voor mij.

kom in contact met jezelf

De stap-voor-stap lessen van Jan Bommerez brengen me iedere keer weer tot rust, tot ontspanning. Na de (gemiddeld) 15 minuten dat je de ademoefening, oefening met je ogen of anderszins hebt gedaan, vóel je dat je meer in je lichaam zit, dat je meer een geheel bent. Dat gevoel was voor mij onbekend en brengt me nu zoveel meer bewustzijn in het dagelijkse leven. Ik kan er beter door voelen wat ik wel of niet wil, kan daardoor ook grenzen aangeven en creëer zo langzamerhand steeds meer een leven dat minder moeite kost en beter bij me past. Ik ben echt heel blij met de online lessen die je in je eigen tempo kan doen. Jan, bedankt daarvoor!!!

Stap voor stap

Rustige training met wat theoretische uitleg over de werking van het zenuwstelsel, maar vooral gevuld met waardevolle oefeningen om het zenuwstelsel te kalmeren. Jan neemt de tijd om deze oefeningen rustig voor te doen en stap voor stap op te bouwen. Ik merk dat ik er baat bij heb en heb inmiddels zelf een paar favoriete oefeningen die werken om tot rust te komen.

geweldig

Ik volg de online training en het voelt erg fijn en goed uitgelegd. De handvaten die Jan geeft zijn helder en kort. Fijne oefeningen!! Dank je wel voor je zijn mooi Mens

Ontzettend waardevol

Door deze cursus is er voor mij een wereld opengegaan. Ik begrijp mijn lichaam en mezelf nu beter en weet ik wat ik kan doen om mijn zenuwstelsel te reguleren. De theorie is helder en de oefeningen zijn kort en goed toepasbaar. Daarnaast vind ik Jan een prettige stem hebben en voel ik mij gesteund in mijn proces.

Alle twee de cursussen zijn voor mij heel belangrijk geweest en hebben mij veel gebracht. Het gaf me inzicht in wat trauma doet en hoe je het kan verwerken/loslaten. Jan neemt je op een heel plezierige manier aan de hand. Jan geeft je vertrouwen dat je er zelf mee aan de slag kan gaan en dat het beter wordt.

Ik vind de uitleg heel fijn en de oefeningen goed om te doen! Heb er zeker baat bij!

Ben nu in staat mijn spanning te reguleren

Heldere cursus met veel lichaamsgerichte oefeningen, precies wat ik nodig heb om mijn spanningsniveau weer omlaag te brengen. De ademhalingsoefeningen, vagale rem en verbonden ademen geven me na korte tijd al meer ruimte in mijn borstkas, oefening de "veilige haven" is tot nu toe mijn favoriete oefening, waar het knuffelhormoon geactiveerd wordt en ik me heerlijk gekoesterd voel. Kan me nu geven wat ik in mijn kindheid gemist heb. Het raakt me diep als ik deze oefening doe. Ik ga langzaam verder in de cursus, maar voel nu al meer rust en balans in mij. Deze lichaamsgerichte cursus is een groot geschenk voor mij. Dankjewel Jan.

Top uitleg waardoor je veel inzichten krijgt over je trauma's

Mooie en heldere uitleg en oefingen Jan bedankt..

Doe elke dag wel verschillende oefeningen

Veel theorie en oefeningen. Blijf er af en toe in hangen maar ik ga gestadig door. Doe ik andere dingen. Fijn om er bij te hebben! Ik had wel wat meer meditaties met muziek erbij willen hebben, maar ik ben nog niet klaar. Voor de rest prima cursus!

TOP COACH die online snel klaarkreeg wat vele andere coaches niet klaarkregen na jaren coaching!!

Jan toevallig ontdekt via een tip van een vriendin, kijk hier eens naar zei ze! Ik bestelde de online training "Jeugdtrauma", en was verrast dat Jan zelfs online onmiddellijk de vinger op de wonde kon leggen! TOP COACH! Mijn leven is in een stroomversnelling gekomen na jarenlange stagnatie en coachings bij andere coaches die er niets van bakten, en zeer duur waren.... Kort daarna ook de online cursus "Leren Loslaten" gekocht! Ook TOP! Ondertussen ook 3 van zijn boeken gekocht (Minder moeten, meer Flow - Flow en de kunst van het zakendoen - Kun je en rups leren vliegen) en aan het integreren in mijn leven! KORTOM --> JAN BOMMEREZ, AANRADER!

Heel erg fijn !

Omdat deze cursus op mijn pad is gekomen, heeft er een grote verandering in mij plaatsgevonden. Het is geen gemakkelijke weg. Het is een kwestie van doorzetten en vertrouwen blijven houden. Je moet er aan toe zijn, dan is het zeker de moeite waard !!!

Heel helend

Het is juist de combinatie van de prettige stem van Jan die uitlegt hoe het komt dat patronen zo vast zijn komen te zitten met de lichaamsgerichte oefeningen die bewustwording en heling brengt.

Een waardevolle en helende manier om verbinding te maken met je lichaam.

Door regelmatig de oefeningen te doen kwam ik steeds beter in contact met mijn lichaam. Hierdoor voelde ik me steeds meer in mijn eigen kracht komen.

Confronterend èn helend tegelijk

Jeugdtrauma, ook wel Oud zeer genoemd, blijft nieuw zeer voortbrengen, veelal zonder dit ons te realiseren. De impact op ons en onze relaties is niet te onderschatten. Jan neemt je mee in oorzaak en gevolg ervan, met name de lichamelijke ( lees zenuwstelsel). Voor het resetten daarvan geeft Jan veel inzichten èn oefeningen........zodat het steeds minder zeer gaat doen en dit in staat stelt evenwichtiger en daardoor met meer Levensvreugde en persoonlijke effectiviteit ons leven te kunnen leiden. Het lijden aan jeugdtrauma neemt daarmee onlosmakelijk meer en en meer af ! Zeer knap werk, wat Jan neerzet.....DANKJEWEL Jan !!!

Zelfhulp cursus vanuit een bron van jarenlange eigen ervaring van Jan Bommerez

Het is geen quick fix. Wel een combinatie van theoretische achtergrond en kennis, naast oefeningen die je zelf, met enige regelmaat kunt doen. Jan benadrukt dat je iedere stap de tijd moet geven om te integreren in je systeem (je zenuwstelsel) EN in de dagelijkse gewoontes. Bewustwording van het eigen gedrag en patronen gaat hand in hand met veranderingen in jouw denken, voelen en handelen. Je eigen diepe wens om te helen is je motor. Ik ben na een jaar pas halverwege de cursus, omdat het zo fijn is mijzelf tijd te gunnen voor de integratie. Dat kan ik, met 76 jaar nu eindelijk laten gebeuren.

Ontspanning,rust, ruimte, inzicht.

Ik ben dankbaar! Dank Jan! Hartelijke groet Petra

Ik heb er niet veel aan

Ik heb beide cursussen echt aangeschaft om ook een stuk lichaamswerk te doen. Ik heb er weinig aan. En doe er nu ook niets aan. Iedere les tikt een eofeing aan, maar gaat niet de diepte in. Echt zondd. Beide cursussen waren een rib uit mijn lijf. Maar de recensies waren zo veel belovend.

Heel leerzaam, prettige duidelijke manier.

Rozenburglaan 11

9727 DL Groningen

050 311 30 72

Over Jan Bommerez

Omdat honderden uren traumatherapie over de jaren toch niet voor genoeg verbetering zorgden in zijn eigen leven is hij het onderwerp zelf uitgebreid gaan bestuderen. Hij ontdekte zo de kapitale rol van ontwikkelingstrauma voor de toegenomen traumagevoeligheid later in het leven en ook hoe daar nauwelijks aandacht aan gegeven wordt. Nochtans hebben minstens 60% van alle mensen ermee te maken. Door jarenlange studie en door te experimenteren met diverse methodes heeft hij een aantal zelfhelingsmethoden verzameld die hij nu ook met anderen deelt. Jan is al sinds 2000 een bestseller auteur. Zijn bekendste boeken zijn ‘Flow en de Kunst van het Zakendoen’, ‘Kun je een Rups Leren Vliegen?’, ‘Minder Moeten Meer Flow’ en ‘Door de Bomen het Bos Zien’. Jan is te gast geweest in onder andere de volgende podcasts: Hoe jeugdtrauma’s onrust geven en hoe je ze heelt | met Jan Bommerez & Michael Pilarczyk (https://www.youtube.com/watch?v=Phs6WBRDWw0) Leven in de ventrale staat - Thijs Lindhout & Jan Bommerez (https://www.youtube.com/watch?v=P2lEk-X_VAE) Jan Bommerez over trauma, transitie, flow en heling | KUKURU (https://www.youtube.com/watch?v=q3vAaCnozD0) OERsterk Podcast met Richard de Leth & Jan Bommerez: "Er zit trauma onder bijna alles wat chronisch is" (https://youtu.be/Zm5WO925pDA) The Trueman Show Podcast met Jorn Luka & Jan Bommerez: "Jouw transformatie transformeert de wereld" (https://youtu.be/KblzTzIGHks) Ook een boek over ontwikkelingstrauma staat nog in de planning. Als je meer wilt weten over wat je er zelf kunt aan doen, ga naar https://janbommerez.com/ voor de volledig nieuwe online training. Ik wens je toe dat je door eigen ervaring mag ontdekken hoe je leven kan gereorganiseerd worden voor meer welzijn en geluk. Jan Bommerez