Na een kwart van de cursus te hebben gevolgd, lukt het me, dankzij de cursus van Jan, om steeds dichter bij mezelf te komen. Voel me opener, vrijer, rustiger, meer in het moment en heb minder afleiding nodig.

Verdieping

Van hetgeen ik leerde aan oefeningen en inzichten was het een zeer mooie aanvulling en een belangrijke verdieping. Ik zit nu minder in mijn hoofd en de verbinding met mijn lichaam is gesterkt. Ik kan meer tot rust komen.

Een prettige rustige cursus die langzaam werkt, het vraagt geduld en doorzettingvermogen.

Het hele proces gaat langzaam, waardoor ik soms denk dat de oefeningen maar matig werken. Maar terugkijkend op het jaar dat ik de cursus doe ben ik zeker vooruit aan het gaan. Ik merk dat aan beter slapen, meer rust (vooral door de aardeoefening 10a en de ademhalingsoefeningen), meer bewustzijn over het negatieve effect van in verhalen gaan ipv in m’n lichaam voelen wat daar gebeurt en er naar toe te ademen. Toch heb ik af en toe bedenkingen over teveel op traumaheling gericht te zijn. Het is ook belangrijk om te leven.

Leerrijk, vriendelijk aan moedigend

Een fijne methode om mee te werken. Dankje veel.

Vanuit eigen ervaring geeft Jan veel kennis en praktische informatie over het thema 'trauma'

De inzichten en oefeningen pas ik dagelijks toe. Het is een groeiproces

Liefdevol en leerzaam

Met zachtheid en zorgvuldigheid, dieper leren over mijzelf

een hoopvolle training

Jan legt alles goed en heel rustig uit. De lesstof is wel ingewikkeld en ik volg sommige lessen daarom 2 keer. De oefeningen zijn simpel en prettig. Ik ben nu bijna op de helft en voel me meer bewust van mijn lichaam. Doordat ik nu begrijp hoe het zenuwstelsel werkt, voel ik me al wat rustiger. In de medische wereld is er niemand die op deze manier naar de mens en zijn klachten/problemen kijkt. Ik ben blij dat ik deze training heb gevonden. Ik voel me serieus genomen.

Een geweldig waardevolle training, een grote aanrader!

Het is prettig om de online training op je eigen tempo en in je eigen tijd te kunnen doen. De lessen en oefeningen zijn zeer duidelijk. Het brengt me persoonlijk veel en ik pas de opgedane kennis toe in mijn eigen praktijk om mensen uit te leggen wat de impact van trauma is op hun zenuwstelsel. Kortom, zeer blij met de aanschaf!

Fantastische, verhelderende, behulpzame cursus die écht werkt en zeer is aan te raden.

Nooit begrepen waar mijn spanningsklachten vandaan komen na heel veel therapie. Dankzij de cursus van Jan eindelijk aan het helen. Duidelijke uitleg en eenvoudige oefeningen. Een aanrader.

Inzichten en informatie die confronterend zijn, maar transformerend naar meer welzijn.

Er is mij zoveel duidelijk geworden over mijn fysieke beperkingen met zenuwpijnen. Na jeugdtrauma's en op latere leeftijd 2 rugoperaties, besefte ik door het programma hoe mijn zenuwstelsel anders dan normaal werkte en hoe ik al heel m'n leven in overleving functioneerde.

Door deze cursus, ga ik eindelijk mijn eigen leven leven!

1000 maal dank, dat deze cursus op mijn pad is gekomen! Ik heb al heel veel '****' losgelaten en voel me steeds vrijer worden! Ik blijf door gaan met oefenen. Dank je wel! Na 20 zelfonderzoek en weet ik het wat voor therapieën, geeft deze cursus me eindelijk verlichting!

Goede zelfhulp methode

Vanuit bewustzijn een goed zelfhulp methode. Nu eerst met aandacht naar mijn eigen discipline. Want je moet het wel zelf doen. Veel afleiding door andere problemen om me heen. Steeds weer op zoek naar motivatie.

Een nieuwe stap in mijn leven

Jan Bommerez legt heel geduldig, met heel veel kennis van zaken, uit hoe het zenuwstelsel in elkaar zit. Zijn begeleiding zorgt meteen al voor kalmering. De oefeningen hebben mij doen inzien en voelen hoeveel oude emoties naar boven kunnen komen die ik mijn hele leven heb gedragen. Ik heb echt moeten leren vertragen en voelen en daarbij heel veel tranen gelaten. Dankzij Jan voel ik me veilig in plaats van angstig. Ik kan langzaamaan weer leven.

Eindelijk een manier om oude kwetsuren te Helen. Bevrijdend

Zeer tevreden met de oefeningen. Ze brengen lichtheid binnen en doen mijn lichaam en geest deugd. De uitleg in de theorielessen mag wat langzamer.

Het brengt me rust

Heel toegankelijk.

Jan heeft het juiste inzicht in wat er nu eigenlijk met je aan de hand is.

Ik ben al van jonge leeftijd af ziek en ellendig. Snapte er niets van hoe dat kon.....allerlei onderzoeken , dokters...Jan Bommerez heeft me duidelijk inzicht gegeven over mijn zenuwstelsel, trauma en wat dat aan kan richten...

Zeer duidelijke cursus

Hele prettige on line cursus. Je kan luisteren wanneer je wilt. Pauzeren, terug luisteren. Hele fijne stem ook om naar te luisteren. En de optie met of zonder muziek vind ik ook fijn.

De beste therapie ooit voor mij!!

Zeer duidelijk en dat werkt geweldig!!

Zeer waardevolle cursus!

Zelfs als je denkt geen trauma te hebben is deze cursus helpvol. De uitgebreide analyse en bijbehorende oefeningen zijn voor iedereen nuttig vind ik! Een aanrader voor iedereen.

Meer dan uitstekend, hopelijk vinden jongeren ook de weg om hun onrust te helen…

Zo blij dat ik de cursus ontdekt hebt, meer dan aan te bevelen. Probeer ook alle podcast met Jan te beluisteren…

Unieke benadering en aanpak, onderbouwd, helder en effectief

Voor mij is het een perfecte combinatie van theorie en praktijk. Het wat, waarom en hoe, laat Jan Bommerez mooi in mekaar vloeien. Hij is overtuigend omdat hij spreekt uit eigen ervaring en op basis van kennis van onderzoekers uit de verschillende domeinen. En bovendien is Jan Bommerez een heel aangename mens om te zien en te horen.

Zeer goed!

Ik vind het heel fijn om de lessen te volgen en ook dat er een prikkelarme versie is. De lessen duren niet te lang en niet te kort en Jan legt alles heel duidelijk uit. Waren alle leraren maar zo, dan werd school een stuk leuker en interessanter.

Kracht in eenvoud

Zo thuiskomen als ik de eenvoudige oefeningen maak … k voel me gedragen

Had ik dit maar jaren vroeger ontdekt...

Ik heb al zoveel geleerd over het zenuwstelsel en trauma. Ik had dit vele jaren geleden al willen leren. Een echte aanrader om jezelf te leren reguleren.

Jan krijgt wat mij betreft niet alleen 5 sterren, maar ook een standbeeld!

Ik ben kinesitherapeute, maar ook mens met een rugzak. Ik heb aan den lijve ondervonden wat een verschil Jan kan maken met zijn heldere en begrijpbare theorie. De opbouw van de lessen zijn logisch. Je krijgt heel veel oefeningen, waarin Jan je op een rustige manier begleidt. Ik heb al meerdere mensen het werk van Jan leren kennen. Als deze voldoende ruimte hebben om zich te kunnen verdiepen in de materie, zijn ze allemaal lovend. Jan, uit de grond van mijn hart dankjewel voor je werk! Mijn grote droom is om Jan eens te ontmoeten en een gesprekje met hem te voeren over kwamtum, vierde fase water, enz. Deze onderwerpen waren nieuw voor mij, maar ook dit heb ik dankzij Jan leren kennen. Deze onderwerpen zorgen ervoor dat er nog meer stukjes van de puzzel in elkaar vallen. Zo dankbaar!!

Rozenburglaan 11

9727 DL Groningen

050 311 30 72

Over Jan Bommerez

Omdat honderden uren traumatherapie over de jaren toch niet voor genoeg verbetering zorgden in zijn eigen leven is hij het onderwerp zelf uitgebreid gaan bestuderen. Hij ontdekte zo de kapitale rol van ontwikkelingstrauma voor de toegenomen traumagevoeligheid later in het leven en ook hoe daar nauwelijks aandacht aan gegeven wordt. Nochtans hebben minstens 60% van alle mensen ermee te maken. Door jarenlange studie en door te experimenteren met diverse methodes heeft hij een aantal zelfhelingsmethoden verzameld die hij nu ook met anderen deelt. Jan is al sinds 2000 een bestseller auteur. Zijn bekendste boeken zijn ‘Flow en de Kunst van het Zakendoen’, ‘Kun je een Rups Leren Vliegen?’, ‘Minder Moeten Meer Flow’ en ‘Door de Bomen het Bos Zien’. Jan is te gast geweest in onder andere de volgende podcasts: Hoe jeugdtrauma’s onrust geven en hoe je ze heelt | met Jan Bommerez & Michael Pilarczyk (https://www.youtube.com/watch?v=Phs6WBRDWw0) Leven in de ventrale staat - Thijs Lindhout & Jan Bommerez (https://www.youtube.com/watch?v=P2lEk-X_VAE) Jan Bommerez over trauma, transitie, flow en heling | KUKURU (https://www.youtube.com/watch?v=q3vAaCnozD0) OERsterk Podcast met Richard de Leth & Jan Bommerez: "Er zit trauma onder bijna alles wat chronisch is" (https://youtu.be/Zm5WO925pDA) The Trueman Show Podcast met Jorn Luka & Jan Bommerez: "Jouw transformatie transformeert de wereld" (https://youtu.be/KblzTzIGHks) Ook een boek over ontwikkelingstrauma staat nog in de planning. Als je meer wilt weten over wat je er zelf kunt aan doen, ga naar https://janbommerez.com/ voor de volledig nieuwe online training. Ik wens je toe dat je door eigen ervaring mag ontdekken hoe je leven kan gereorganiseerd worden voor meer welzijn en geluk. Jan Bommerez