Hele fijne veilige manier om te leren en groeien

Eindelijk begrijp ik helemaal waardoor mijn problemen met mezelf, het leven en mijn vriendschappen en relaties zijn veroorzaakt en het is zo geruststellend te weten dat er iets aan te doen is. Het gaat langzaam, maar het werkt. Hele prettige afwisseling tussen kennisoverdracht en eenvoudige practische oefeningen. Geen zweverig gedoe. En als je vragen hebt, wordt er door Jan persoonlijk geantwoord. Dat is heel fijn. Deze cursus is een aanrader.

Ik heb Jan Bommerez al veel doorgestuurd en iedereen vond het ongelofelijk interessant

Als ik een les volg kan ik steeds op verschillende momenten loslaten door te geeuwen en daarna voel ik mij gereguleerd. Als ik het even laat liggen dissocieer ik vooral ‘‘s nachts in een nachtmerrie. Als ik de lessen regelmatig volg dat worden mijn dromen minder eng en heb ik het gevoel dat ik herstel omdat ik opbouwend droom en mild. Als ik heel boos ben spring ik naar les 36 en dat doet mij zoveel deugd. Ik kan die boosheid grotendeels loslaten daarna en mijn perceptie wordt veel milder. Het is ook geweldig dat je vragen kan stellen. Ik raad het heel dikwijls aan en mensen zijn altijd onder de indruk van de heldere uitleg. Voor mij was het een puzzel die in elkaar schoof

Herkenning en goed toepasbaar

Veel herkenning, prettige en goed uitvoerbare oefeningen. Alles is oké op ieders eigen tempo. De toelichting over wat en waar in het systeem gebeurt verduidelijkt veel! Dank je wel Jan!

Zelden zo een waardevolle online training gevolgd!

Kan deze cursus aan iedereen aanraden zeker aan mensen die anderen begeleiden en die zelf met issues dealen. Zoveel inhoudelijke informatie krijg je bijna bij geen enkele online cursus voor deze prijs en ik heb er best veel gedaan.

Verhelderend en grondig.

Volledig pakket aan theorie, praktijk en inzichten met een logische opbouw. Geeft diverse steunpunten en groeimogelijkheden in het dagelijks leven. Van harte aanbevolen.

Zo herkenbaar

Verhelderend

Uitstekend!

Ik vind het een geweldige training waar ik heel veel aan heb gehad! Wat ik wel erg jammer vind, is dat de training maar een bepaalde tijd beschikbaar blijft terwijl ik dacht dat ik hem had gekocht. Nu kan ik de video’s met de oefeningen helaas niet meer bekijken na beëindiging van de cursus.

Zo helder krijg je het nooit elders!

Ik ben onde de indruk van de enorme kennis die Jan heeft en het zo goed in kleine behapbare videos plaatst. De theorie die zo helder is, hoe ons lichaam reageert, alles opslaat. En hoe je veiligheid kunt creëren in je lijf! Zodat je eindelijk kan ontspannen... Veel dank! Joke

De theorie is zeer goed en helpend, oefeningen doen vind ik moeilijker

De theorie heeft me ontzettend goed geholpen om eindelijk goed te begrijpen wat er met mij aan de hand is. Waar mijn klachten, gedrag en allerlei dingen vandaan komen. Een aanrader voor iedereen. De oefeningen vind ik moeilijker. Ik merk geen effect en dan ben ik snel ontmoedigd en lukt het me niet meer de discipline op te brengen om ze te doen. Ik ben nooit verder gekomen dan de voorbereidende oefeningen dus ik kan weinig zeggen over dat onderdeel.

Bewustwording, herkenning, verwerking

Veel duidelijke uitleg die bewustwording op gang brengt. Herkennen van situaties en verwerking ervan. Geen quick fix. Sterker nog, fysieke pijn werd bij mij alleen maar erger in het begin. Al 1,5 jaar bezig en nog niet heel veel verlichting gevonden. Toch weet ik dat dit de enige weg is om er doorheen te komen en om verbetering te krijgen. Het is hard (ver)werken, maar ik blijf hoopvol!

Levensveranderend

Erg gedetailleerd en helder.

Er komt heel wat spanning uit het lichaam.lod

Bijzondere ervaringingen tijdens de lessen van Jan. Een schokkend geheel werd ik, er zat zoveel spanning in mijn lijf zoveel pijn en verdriet. Ik lag vaak te shaken in mijn bed. Stond te trillen op mijn benen. Het belanrijkste is dat ik niet meer overheerst wordt door pijn of verdriet maar het kan ervaren zonder er in onder te gaan. Er is veel meer rust en vertrouwen gekomen in mijn leven. Ik kan ben dankbaarder geworden en heb een rustplek in mijn hart gevonden.

Dol gelukkig

Beste Jan, Ik wil graag mijn verhaal met je delen. Ik heb je hele cursus ontwikkelingstrauma doorgewerkt en ben er nog volop mee bezig. Ik was zeer verheugd te ervaren hoe mijn hele levensloop voor me duidelijk werd en ook al mijn lichamelijke problemen zoals scoliosis,reuma,artrose en hartproblemen. Ook ik dacht dat ik zeer spiritueel bezig was. Alles in je verhaal is zo herkenbaar. Ik ben in de tweede wereldoorlog geboren met een joodse vader die ondergedoken zat. Dus ik kan me zo voorstellen dat ze niet echt op mijn komst zaten te wachten. Als kind had ik ook altijd het idee dat ik niet op de wereld hoorde. Op foto's kijk ik altijd boos. En later heb ik altijd op mijn tenen moeten lopen, was nooit goed genoeg. Dus continu stress. Zelfs in die mate dat mijn drie bevallingen niet normaal konden gebeuren. Drie maal keizersnede zonder duidelijke lichamelijke reden. Dat is in het kort mijn verhaal. Ongeveer halverwege je cursus begon mijn lichaam te vatten hoe welzijn aanvoelt. Ik word nu heel blij van de oefeningen, ik verover mijn terrein en kom tot het besef, dit ben ik ook allemaal, dit mag en moet er allemaal zijn. Ik dans, ik zing, heb gewone dromen, niet alleen maar nachtmerries. Kortom ik mag en kan nu mezelf zijn. Mijn leven nu is ook een voortdurende oefening. Welke boodschap sturen mijn sensorische zenuwen naar mijn hersenen, is dat wat mijn werkelijkheid is of belast ik ze met onnodige spierspanningen. Ik sta mijn lichaam toe in welbevinden te zijn. Heerlijk! Wat betreft mijn hele leven hiervoor, dat begrijp ik nu en accepteer het. Maar ik ga er niet om rouwen. Ik ben bijna 81 en ga leven wie ik ben. Daar wil ik al mijn energie aan besteden. Ook voel ik nu sterk de verbinding zowel met een hogere macht als met iedereen. Jan, ik ben je zo dankbaar en ik ben zo blij. Je doet zo goed werk, ik geef je virtueel een hele dikke knuffel! I love ❤️ you! Ruth.

Helend en geeft veel zelfinzicht

Ik ben open deze training ingestapt en elke stap verrast me diep en intens. Geeft veel stof tot nadenken maar vooral voelen en ervaren. Veel theoretische ondergrond maar mij vooral ervaren. En dat is nieuw voor mij : ‘normaal’ maak ik uitgebreide samenvattingen nu is het ervaren en ‘verinnelijken’ belangrijk. Niet meteen de volgende dag de volgende les doen maar eerst de vorige les ervaren!

Een enorme eye opener

Ipv mezelf ‘kwalijk’ te nemen dat ik nog niet geheeld was, na meerdere therapieën, kreeg ik inzicht in wat trauma met mijn lijf doet. Daar heb ik zo veel van geleerd!

Duidelijk

De oefeningen zijn eenvoudig en hebben me veel gegeven.

Voelt als thuiskomen bij mijzelf!

Eindelijk 'ontmoet' ik een bijzonder iemand die mij op een heldere, humorvolle en boeiende manier kan vertellen wat het effect is van jeugdtrauma in mijn lijf, doen en laten. Maar vooral hoe het lichaam en met name het zenuwstelsel, hiermee omgaat is voor mij een eye opener. Ik begrijp nu veel beter waarom mijn zenuwstelsel ontregeld voelt, waar de onrust vandaan komt ook al is er niet echt iets aan de hand. Ik heb nu ook meer inzicht in wat ik kan doen om mijn zenuwstelsel te kalmeren. Dankjewel Jan voor het delen van jouw waardevolle kennis en de begeleiding tot zelfheling. Het is van onschatbare waarde!

Een fijne training waar je in je eigen tempo de diepte in gaat.

Beste Jan, ik volg de training nog steeds maar blijf wat hangen rond les 25. Daar zit een oefening waarvan jij zegt dat als daar niet iets " gebeurt " ik terug moet om de andere oefeningen opnieuw te doen. Wat ik nu vooral doe is " vierkant" ademen en de allereerste oefening met handen achter in je nek met de ogen wegdraaien Dit alles om mijn container te vergroten. Zal in het nieuwe jaar weer eens de afleveringen gaan bekijken. In ieder geval dank voor de cursus, ik vind hem top.

Jan is zo menselijk, teder en stelt zichzelf ook kwetsbaar op

Ik was in een zeer depressieve situatie beland en dankzij de prachtige uitleg en helderheid van deze cursus heb ik veel geleerd en trauma's durven aankijken en verwerken. Ik heb nog een stuk te gaan maar ben super dankbaar dat Jan Bommerez op mijn pad is gekomen.

Heerlijk cursus

Ik kan t zo fijn steeds op mn eigen tijd doen. Ik moet er wel voor waken steeds te oefenen.. af en toe “ vergeet” ik wat. Maar ik ben blij met de oefeningen en kies soms om iets wat me aanspreekt gewoon weer ns te doen .

waauuuw een aanrader

Ik ben super dankbaar voor deze training en ga nog regelmatig terug, veel oefeningen doe ik zelfs nog dagelijks en als lichamelijk coach gebruik ik de oefeningen regelmatig bij mijn studenten !! Super dankbaar voor Jan >Bommerez zijn wijsheid ein zijn rustige heldere uitleg !

Fantastisch!

Deze cursus laat me thuiskomen in mijn lichaam. Sinds ik bijna 2 jaar geleden ontdekte dat ik 50 jaar allerhande fysieke en emotionele problemen heb gehad met al 20 jaar 'CVS' omdat ik opgegroeid ben in een voor mij toxische omgeving met een systeem rond een wsl narcistische moeder, ben ik op zoek gegaan naar verklaring, en ook naar hulp met het fysieke luik. En wat een geweldige hulp heb ik hier gevonden! Jan legt alles rustig uit, heel goed onderbouwd, en moedigt me aan om door te zetten. Wanneer ik soms wat schrik heb van wat er loskomt, durf ik zo toch weer verder. Hij geeft ook aan dat rust nemen en het laten bezinken, helemaal ok is, zelfs wenselijk. Voor mij is de mix van de theorie met de oefeningen echt geweldig. De wetenschap rond dit thema wordt gebundeld tot een coherent geheel. De oefeningen zijn ja, mindblowing voor mij. Ik voel een contact met mijn lichaam dat ik nooit gekend heb, zelfs niet voor mogelijk hield. Zo mooi. Het is voor mij inderdaad van nul beginnen. Dat ik tegelijk ook in mijn levenslang zwaar in disbalans overrated rationele denken begrijp hoe het komt dat ik me zo voel, maakt het plaatje compleet. Ik leer voelen, eindelijk. Ik heb al van dure programma's gehoord, maar ben heel erg blij dat dit op mijn pad gekomen is en ik zo toch de kans krijg te healen. Absoluut grootste waardering voor dit werk! Een boek zou een fijne aanvulling zijn, hoewel ik merk dat kijken, herbekijken, notities nemen, meer ingeprent blijven in mijn systeem.

Mooie cursus met theorie en praktijk verbonden

Na het lezen van vele boeken vind ik de cursus een prachtige aanvulling. Met kleine stapjes kan ik de lessen volgen die niet te lang duren en daardoor blijft het ook makkelijker om er mee bezig te blijven. Ik doe 1 les per week en merk dat het mij goed doet. Jan legt het duidelijk uit.

Een zachte heelmethode

Toen ik aan de training Jeugdtrauma begon, was ik vooral nieuwsgierig naar de oefeningen. Door de oefeningen te doen ontdekte ik traumasporen, waarvan ik dacht geheeld te zijn. Deze training heeft me bewust dieper leren voelen. Daarbij heeft de heldere uitleg van Jan mij enorm geholpen om de complexiteit enigszins te begrijpen. Ik besef nu hoe trauma mijn leven heeft beïnvloed. Hartelijk dank aan Jan voor zijn diepgaand onderzoek, ik luister graag naar zijn bevindingen. Hartegroet, Erica

Rozenburglaan 11

9727 DL Groningen

050 311 30 72

Over Jan Bommerez

Omdat honderden uren traumatherapie over de jaren toch niet voor genoeg verbetering zorgden in zijn eigen leven is hij het onderwerp zelf uitgebreid gaan bestuderen. Hij ontdekte zo de kapitale rol van ontwikkelingstrauma voor de toegenomen traumagevoeligheid later in het leven en ook hoe daar nauwelijks aandacht aan gegeven wordt. Nochtans hebben minstens 60% van alle mensen ermee te maken. Door jarenlange studie en door te experimenteren met diverse methodes heeft hij een aantal zelfhelingsmethoden verzameld die hij nu ook met anderen deelt. Jan is al sinds 2000 een bestseller auteur. Zijn bekendste boeken zijn ‘Flow en de Kunst van het Zakendoen’, ‘Kun je een Rups Leren Vliegen?’, ‘Minder Moeten Meer Flow’ en ‘Door de Bomen het Bos Zien’. Jan is te gast geweest in onder andere de volgende podcasts: OERsterk Podcast met Richard de Leth & Jan Bommerez: "Er zit trauma onder bijna alles wat chronisch is" (https://youtu.be/Zm5WO925pDA) Univibes VIBESTALK Podcast met Tim Douwsma & Jan Bommerez: "Het grootste geschenk aan de wereld is je eigen HELING" (https://youtu.be/6x27zTXIfYM) Eindbazen podcast met & Michel Vos en Jan Bommerez: "Verandering Begint Wanneer Je Stopt Met Vechten Tegen De Realiteit" (https://youtu.be/npwmYj_IF70) The Trueman Show Podcast met Jorn Luka & Jan Bommerez: "Jouw transformatie transformeert de wereld" (https://youtu.be/KblzTzIGHks) Ook een boek over ontwikkelingstrauma staat nog in de planning. Als je meer wilt weten over wat je er zelf kunt aan doen, ga naar https://jeugdtrauma.com/online-training-kopen/ voor de volledig nieuwe online training. Ik wens je toe dat je door eigen ervaring mag ontdekken hoe je leven kan gereorganiseerd worden voor meer welzijn en geluk. Jan Bommerez