Mooie combinatie van theorie en praktijk

Jan maakt met deze online cursus heel goed duidelijk wat er in je lichaam gebeurd bij trauma en hoe de oefeningen je hierin kunnen helpen. Het is een mooie, laagdrempelige training voor iedereen die hier zelf aan de slag wil. Het is denk ik voor veel mensen een hele mooie eerste stap naar meer begrip en heling. Jan zijn betrokkenheid en passie om dit voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar te maken is voelbaar en dat werkt heel motiverend en geruststellend!

Praktische laagdrepelige training om zelf aan de slag te gaan

Ik heb zojuist de training leren loslaten afgerond en de lessen en lesmethode van Jan als zeer prettig en leerzaam ervaren. De lessen bestaan doorgaans uit 5 a 10 minuten uitleg met vervolgens een oefening. Heel praktisch, met verhelderende behapbare theorie. Oefeningen zijn fijn om te doen. Voor wie meer diepgang wil in bepaalde onderwerpen, geeft Jan regelmatig verwijzingen naar meer specifieke literatuur. Om de theorie en oefeningen goed tot mij te nemen en te laten beklijven heb ik sommige lessen en oefeningen regelmatig herhaald. In een tijdsbestek van 2.5 maand heb ik de 33 lessen nu volledig afgerond en kan ik zeggen dat het mij een stuk verder heeft gebracht in het leren loslaten en verwerken/een plekje geven van de zaken waar ik in mijn leven tegen aanliep. Daarnaast zal ik de lessen en meditaties van Jan blijven gebruiken als een tool om impact volle gebeurtenissen in het dagelijkse leven op een effectievere manier te verwerken en constant te werken aan mijn eigen ontwikkeling. Heel veel dank Jan voor deze fijne praktische training!

Jan is zo'n heldere ervaringsdeskundige!!

Een man naar mijn hart, heeft me geleerd veel inzicht in mezelf te ontwikkelen voor een stabieler en gelukkiger leven.

Prettige kort toepasbare oefeningen.

Bijna iedere ochtend luister ik naar 1 oefening en neem er een kwartiertje de tijd voor. Zo laat ik al mijn emoties stromen, die ik tot nu toe had weggedrukt. Ik had geen idee wat er aan de hand was. Nu weet ik meer over het zenuwstelsel en kan ik er wat mee.

Erg interessant en fijne oefeningen.

Door mijn slaapgebrek heb ik wat moeite om de theorie goed te volgen. En ik neem info ook beter op als ik het kan lezen. Maar ik vind het heel interessant En ben nog met de cursus bezig.

concreet en praktisch

Snappen hoe trauma zich in je lichaam nestelt en meteen aan de slag gaan met praktische fysieke oefeningen. Jan geeft de informatie kort en bondig en benadrukt dat veel oefenen de sleutel is tot verandering. Neem de tijd. Nuchter, concreet. Heel fijn. De oefeningen dagelijks doen en herhalen levert resultaat.

Jan weet waar hij het over heeft.

Begrip van de materie en de daarbij behorende oefeningen doen werkt.

Life changing

De cursus geeft in fijne kleine lessen uitleg over trauma en de werking op je zenuwstelsel. Daarnaast oefeningen om je lichaam opnieuw te leren kennen en je zenuwstelsel te herstellen. Het is zoals Jan zegt een proces wat tijd nodig heeft maar dan verandert er ook echt wat. Beter voor jezelf zorgen en je daardoor eindelijk beter gaan voelen

Goud waard

Een aanbeveling

Begrijpelijk en werkbaar

Ik ervaar de cursus als duidelijk, helder uitgelegd en toepasbaar.

Haleluja

Ik heb beide gratis trainingen gevolgd en uiteindelijk de uitgebreide training gekocht betreft loslaten... Ik ben er nog mee bezig, maar ervaar in ieder geval dat dit echt tools zijn waar je iets aan hebt. De begeleiding en herhaling steeds van Jan maakt dat het beter blijft hangen en dat je dit op een gegeven moment zonder teveel nadenken kan gebruiken. Door de info over ontwikkelingstrauma zijn bij mij ook puzzelstukjes gevallen, ik merk dat dit ook bij hulpverleners nog een onbekend gebied is waardoor er constructief nog in mijn geval te weinig veranderd. Ik verloor een ouder toen ik 1 jaar was en de impact die dat eigenlijk heeft gehad in mijn leven had ik nooit kunnen bedenken.....

deze man heeft kennis

de theorie en zeker de oefeningen zijn zeer waardevolle kennis die eigenlijk iedereen zou moeten kennen

Verhelderend, duidelijk, praktisch toepasbaar, geeft inzicht

Het is fijn dat de informatie en de oefeningen zo goed worden uitgelegd en waarom je de oefening nodig hebt en wat deze je brengt. De stof wordt in korte lessen gegeven, wat ik als heel prettig ervaar. Tijdens het doen van de oefeningen al diverse keren reacties gehad die mij veel inzicht hebben gegeven.

Healing

Ik ben net begonnen met de cursus maar ik heb er nu al veel profeit van. - Marjolein

Heel duidelijk, geeft mezelf veel inzichten in mijn eigen patronen!

Doel voor mezelf is nu rustig en bewust deze cursus volgen. Voel tijdens de oefeningen momenten van echte ontspanning in mijn lijf en dat is echt een heel bijzonder gevoel! Vertrouwen dat dit eindelijk mij iets gaat geven!

Gemakkelijk om te blijven doen; omdat je aangespoord wordt om het langzaam te doen en ook omdat de info vaak nieuw voor me is. Dus ik ben nieuwsgierig naar de info. Het geeft rust.

Hele fijne training.

De training is heel goed te volgen. Jan legt alles duidelijk uit. De oefeningen doe ik op eigen tempo. ben nu een jaar ermee bezig en heb pas voor een klein bedrag weer een jaar erbij gedaan. Ben heel tevreden.

Up to date

Korte sessies heel fijn met veel handvaten en heldere theorie

Prachtig

Na een aantal weken begin ik te merken dat mijn container wat groter wordt. Merk dat aan het vertrouwen dat ik meer kan voelen en het vertrouwen dat ik situaties beter aan kan. Ook ben ik wat minder snel uit het lood, fijn om wat meer kalmte te voelen. Ben daar dankbaar voor. Ook merk ik dat ik ontspan, als ik weer een filmpje ga kijken, omdat het zo duidelijk zichtbaar is, waar Jan ook allemaal doorheen is gegaan. Dat voelt troostrijk. Krijg zelfs soms al warme voeten. Ook ben ik aan de slag met de primaire reflexen. Ben onder de indruk.

Heilzaam!

Vooral de fysieke oefeningen , daarbij ook de theoretische uitleg , herstellen veiligheid en verbinding en vergroten de draagkracht.

Fijne duidelijke uitleg en oefeningen

Ik waardeer enorm hoe de theorie van ‘loslaten’ concreet en toepasbaar is gemaakt met herkenbare voorbeelden en oefeningen.

Geweldig om deze kennis te mogen ontvangen!

Erg toegankelijk, zeer praktisch met goede theoretische onderbouwing.

the best there is in this branch

check maar even, heb ik al eerder uitgebreid gegeven

Geweldig liefdevolle ondersteuning voor mijzelf.

Elke dag weer verheug ik me op een moment om de oefeningen te kunnen doen. Ze geven inzicht en rust op een heel respectvolle manier naar jezelf. Daardoor voel ik me steeds heler worden Zo zou ik door iedereen benaderd willen worden.

Bijzonder waardevol

Ik ben bijzonder dankbaar voor de kennis en de inzichten die Jan op een zeer toegankelijke wijze deelt. Er is voor mij veel herkenning wat op zijn beurt zorgt voor erkenning. Daarnaast is het een openbaring om zijn informatie tot mij te kunnen nemen, te doorvoelen, en om zijn adviezen in de praktijk te kunnen toepassen. Met veel bewondering voor zijn werk en dankbaar voor het delen ervan, zeg ik graag nog een keer ‘duizend keer dank’ aan Jan!

Rozenburglaan 11

9727 DL Groningen

050 311 30 72

Over Jan Bommerez

Omdat honderden uren traumatherapie over de jaren toch niet voor genoeg verbetering zorgden in zijn eigen leven is hij het onderwerp zelf uitgebreid gaan bestuderen. Hij ontdekte zo de kapitale rol van ontwikkelingstrauma voor de toegenomen traumagevoeligheid later in het leven en ook hoe daar nauwelijks aandacht aan gegeven wordt. Nochtans hebben minstens 60% van alle mensen ermee te maken. Door jarenlange studie en door te experimenteren met diverse methodes heeft hij een aantal zelfhelingsmethoden verzameld die hij nu ook met anderen deelt. Jan is al sinds 2000 een bestseller auteur. Zijn bekendste boeken zijn ‘Flow en de Kunst van het Zakendoen’, ‘Kun je een Rups Leren Vliegen?’, ‘Minder Moeten Meer Flow’ en ‘Door de Bomen het Bos Zien’. Jan is te gast geweest in onder andere de volgende podcasts: Hoe jeugdtrauma’s onrust geven en hoe je ze heelt | met Jan Bommerez & Michael Pilarczyk (https://www.youtube.com/watch?v=Phs6WBRDWw0) Leven in de ventrale staat - Thijs Lindhout & Jan Bommerez (https://www.youtube.com/watch?v=P2lEk-X_VAE) Jan Bommerez over trauma, transitie, flow en heling | KUKURU (https://www.youtube.com/watch?v=q3vAaCnozD0) OERsterk Podcast met Richard de Leth & Jan Bommerez: "Er zit trauma onder bijna alles wat chronisch is" (https://youtu.be/Zm5WO925pDA) The Trueman Show Podcast met Jorn Luka & Jan Bommerez: "Jouw transformatie transformeert de wereld" (https://youtu.be/KblzTzIGHks) Ook een boek over ontwikkelingstrauma staat nog in de planning. Als je meer wilt weten over wat je er zelf kunt aan doen, ga naar https://janbommerez.com/ voor de volledig nieuwe online training. Ik wens je toe dat je door eigen ervaring mag ontdekken hoe je leven kan gereorganiseerd worden voor meer welzijn en geluk. Jan Bommerez