geweldig

geweldige, bewustzijns veranderende training!

Echt iets dat werkt!

Ik ben nog maar bij les 9 en doe het rustig aan maar heb al verbeteringen bemerkt.

Perfecte uitleg

De puzzelstukjes vallen in elkaar. Goeie uitleg en heel prettig om naar te luisteren.

Heel leerrijk en op een aangename manier gebracht

Alles wordt duidelijk uitgelegd, de oefeningen die helpen worden mee uitgevoerd in de video's en af en toe herhaald. Ik kom zelfs tot rust terwijl ik kijk naar de video's.

Veelbelovend

Wat een fijne cursus! Oké, het is niet de meest moderne technologie maar op de iPhone kan ik de filmpjes (met een beetje handigheid) afspelen :-) Het is het geld meer dan waard. De stem van Jan is kalm en zijn woorden wijs. De cursus biedt een mooie combinatie van theorie en lichaamsgerichte oefeningen. Ik ben pas bij les 11 dus over het effect kan ik nog weinig zeggen, maar het voelt goed en veelbelovend. Ik merk trouwens wel dat mijn lichaamsbewustzijn aan het toenemen is. Enorm bedankt, Jan!

Voor mij voelt het bevrijdend.

Mooi om via deze weg verder en dieper te kijken om via hulp van kennis en lichaamswerk te helen, los te laten en terug dichter bij mezelf te komen. Ontzettend waardevolle informatie en oefeningen wat een mooie combi maakt en een echte aanrader.

Het bied mij een nieuwe benadering

Ik heb in het verleden therapie gedaan en in mijn vak veel te maken met jeugdtrauma. Ik vind de benadering van Jan Bommerez verrassend en dat bied mij nieuwe uitgangspunten. Ik ben gewend om lichaamswerk te doen vanuit de bio-energetica, maar de aangeboden oefeningen voegen echt iets toe, dus ik ben blij met deze manier van werken met jeugdtrauma.

Heel blij mee. Zo volledig en boordevol oefeningen. Hele waardevolle informatie, zowel als je zelf met jeugdtrauma kampt als dat je hulpverlener bent. Ik denk dat iedereen zich in een bepaalde mate herkent in wat er geschetst wordt, waardevol voor iedereen.

Positieve ervaring

Jan legt alles heel duidelijk uit. Er zijn een heleboel goede oefeningen. Er is voldoende tijd om de oefeningen te doen. Duidelijke afwisseling tussen uitleg en oefeningen. Ik kan mijn jeugdtrauma’s verwerken.

Erg leerzaam

Ik heb een betere controle over mijn lijf en mijn hoofd door de oefeningen consequent te doen. Er is een wereld voor me open gegaan, waar ik als 73-jarige totaal geen weet van had. Ik kan nu veel beter omgaan met fysieke klachten en de stress in mijn hoofd kan ik zeker reduceren. Het is geen "Klaar is Kees" verhaal, de oefeningen zijn voor mij een opdracht voor de rest van mijn leven. Jan heeft me gestimuleerd om blijven aan mezelf te werken.

Prima cursus om opgeslagen stress in je lichaam kwijt te raken

Ik doe nog af en toe wat oefeningen uit de cursus als ik merk dat ik een hoog stressniveau ervaar . Ik vond de cursus en las de boeken vorig jaar toen mijn lichaam op verschillende fronten nee zei. Door de cursus kwam ik bij mijn zelfhelendevermogen

Opleiding met goede balans tussen theorie en praktijk!

Een aanrader!

Hele fijne cursus

Fijne cursus waarin theorie afgewisseld wordt met lichaamsgerichte oefeningen. Ik ervaar Jan als een fijne en zuivere leraar, waarbij zijn eigen ervaringen een toegevoegde waarde zijn.

Één geschenk aan jezelf.

Ik ben ondertussen in de helft van de cursus, en ben een gelukkiger mens geworden. Jammer dat ik dit pas op mijn 69 ste heb mogen leren,,denk ik soms. Je moet het zelf ervaren om het resultaat te ondervinden. Zeker de moeite waard om deze aangename cursus te volgen.

Duidelijke instructies om op veilige manier aan jezelf te werken

Duidelijke instructies om op veilige manier aan jezelf te werken

Zorgt voor meer inzicht en bewustwording

Door deze cursus ga je een proces aan waardoor je zelf meer verantwoordelijkheid gaat nemen voor je gezondheid. Door de inzichten van de theorie ben je gemotiveerd om de oefeningen te doen. Ik had heel vlug resultaat, maar je moet er ook rekening mee houden dat je een terugval kan krijgen naarmate je dieper gaat helen. Helen voelt voor mij als een nooit eindigend proces.

De cursus (Jan) leert me wat mijn lichaam nodig heeft.

Het is verrassend. De cursus geeft duidelijk in stappen aan hoe het zenuwstelsel kan herstellen. Mijn lichaam reageert zoals aangegeven wordt in de lessen. Ik heb nog een hele weg te gaan, maar is veel in beweging. Het geeft hoop !!

Ik vind het moeilijk

Er zijn oefeningen waar ik wel baat bij heb, maar overwegend is het te hoog gegrepen, ondanks dat ik het herhaal. Ik voel namelijk niets

Goede uitleg en argumentatie van nut oefeningen.

De uitleg en argumentatie bij de oefeningen motiveert mij enorm om deze te blijven doen.

werkelijk helend

Het vraagt inderdaad zelfdiscipline om te oefenen, maar volhouden ...... LOONT. Ik voel en ben een ANDER mens geworden. Niet juist geformuleerd : Ik ben eerder geworden wie ik echt ben. Dank voor alles

Wist veel te weinig van het neurosysteem in trauma.

Zeer leerzaam voor mij zelf en als therapeut. Ook enkele dingen bij mijzelf kunnen klaren met methodes die ook ook bij mijn clienten al deed maar hier zag ik ze ook voormijzelf langskomen. In gevoel en met gevoel zonder woorden. Prachtig en ben er erg blij mee.

Opluchting

Als kind van oorlogskinderen was ik aangeleerd om ten allen tijde en prijze te zwijgen. Innerlijk telde niet, uiterlijk dagelijkse waslijst criteria waaraan je moest voldoen. Het klopte niet en ik ben altijd op zoek gegaan naar de dingen die voor mij wel klopten en bovenal: innerlijke rust. Deze cursus geeft me een prachtige diepere heling. Ik doe de oefeningen dagelijks en volg dit ook op via de speelse app Finch. Wat ook mooi is: Jan is bereikbaar voor je vragen en antwoord zeer snel. Ik ben echt heel dankbaar dat deze cursus op mijn pad kwam. Dank je Jan, oprecht dank!

Heel fijn en duidelijke oefeningen en uitleg

Er zijn zoveel dingen op zijn plek gevallen . Door deze cursus online kan ik op eigen tempo luisteren kijken en leren. Er zijn. Zoveel dingen duidelijk ook waar ik tegen aan loop mentaal en lichamelijk.

Zou op school onderwezen moeten worden

Belangrijk voor mij en ook heel goed om door te geven aan mijn kinderen en kleinkinderen

Het werkt!!!

Na 1 jaar geduldig te oefenen (ben aan les 12geraakt) merk ik grote verschillen op in mijn waarnemingsvermogen (ik ben plots in staat om teksten te volgen en te begrijpen van liedjes) en voel ik ontspanning in mijn rugspieren wat vroeger ondenkbaar was. Bij elke gedachte en beweging spande ik volledig op. Dit is dag en nacht verschil bij vroeger functioneren. Zo dankbaar dat dit mijn weg heeft gekruist!

Rozenburglaan 11

9727 DL Groningen

050 311 30 72

Over Jan Bommerez

Omdat honderden uren traumatherapie over de jaren toch niet voor genoeg verbetering zorgden in zijn eigen leven is hij het onderwerp zelf uitgebreid gaan bestuderen. Hij ontdekte zo de kapitale rol van ontwikkelingstrauma voor de toegenomen traumagevoeligheid later in het leven en ook hoe daar nauwelijks aandacht aan gegeven wordt. Nochtans hebben minstens 60% van alle mensen ermee te maken. Door jarenlange studie en door te experimenteren met diverse methodes heeft hij een aantal zelfhelingsmethoden verzameld die hij nu ook met anderen deelt. Jan is al sinds 2000 een bestseller auteur. Zijn bekendste boeken zijn ‘Flow en de Kunst van het Zakendoen’, ‘Kun je een Rups Leren Vliegen?’, ‘Minder Moeten Meer Flow’ en ‘Door de Bomen het Bos Zien’. Jan is te gast geweest in onder andere de volgende podcasts: OERsterk Podcast met Richard de Leth & Jan Bommerez: "Er zit trauma onder bijna alles wat chronisch is" (https://youtu.be/Zm5WO925pDA) Univibes VIBESTALK Podcast met Tim Douwsma & Jan Bommerez: "Het grootste geschenk aan de wereld is je eigen HELING" (https://youtu.be/6x27zTXIfYM) Eindbazen podcast met & Michel Vos en Jan Bommerez: "Verandering Begint Wanneer Je Stopt Met Vechten Tegen De Realiteit" (https://youtu.be/npwmYj_IF70) The Trueman Show Podcast met Jorn Luka & Jan Bommerez: "Jouw transformatie transformeert de wereld" (https://youtu.be/KblzTzIGHks) Ook een boek over ontwikkelingstrauma staat nog in de planning. Als je meer wilt weten over wat je er zelf kunt aan doen, ga naar https://jeugdtrauma.com/online-training-kopen/ voor de volledig nieuwe online training. Ik wens je toe dat je door eigen ervaring mag ontdekken hoe je leven kan gereorganiseerd worden voor meer welzijn en geluk. Jan Bommerez