Interessant, rust en hoopgevend

Ik vind de uitleg heel interessant en aangenaam verteld. De oefeningen doe ik regelmatig en ik vertrouw erop dat dat werkt zoals Jan Bommetez zegt.

De kennis die Jan Bommerez deelt en de oefeningen zijn in 1 woord geweldig.

Jan Bommerez legt op een indrukwekkende manier uit wat traumatherapie en ontwikkelingstrauma inhouden. Hij maakt duidelijk hoe het zenuwstelsel ontregeld raakt en hoe het weer in balans gebracht kan worden. De combinatie van kennis en oefeningen zorgt voor een indrukwekkende cursus. De oefeningen zijn verrassend én zeer ontspannend. Ik herhaal ze regelmatig en ben ontzettend blij met alles wat ik leer en toepas. Het voelt van binnen al een stuk rustiger. Het is ook een geruststellende gedachte dat er wél degelijk iets aan trauma te doen is.

Met sympathie en empathie helpt Jan mij met elke les weer aan een nieuw inzicht.

Zoals hierboven.

Levensveranderend

Het vraagt moed en discipline. Je moet ervan houden om oefeningen te doen. Maar dan heb je ook wel een aantal metamorfoses kunnen ondergaan die het leven stuk voor stuk steeds een beetje aangenamer en vooral zinvoller maken.

bijzonder goed verteld / uitgelegd. mooie en behulpzame illustraties waardoor het nog duidelijker wordt waar het om gaat. Prettige stem van Jan. Fijn om regelmatige te horen dat je je niet moet overhaasten en de tijd voor de oefeningen mag nemen. Al met al ;verheug ik me er steeds weer op om met de volgende les te beginnen.

'Jeugdtrauma' vind ik heel goed in elkaar zitten

Doordat kennis gecombineerd wordt met lichaamsgerichte oefeningen, ervaar ik dat het een mooi uitgebalanceerde cursus is. Mijn dank is groot.

Leerzaam op een dieper niveau

Leer beter naar de signalen van je lichaam te luisteren. Jan Bommerez legt rustig en helder uit hoe je lichaam reageert op spanning en stress. Met behulp van oefeningen wordt je je daar meer bewust van. En kan je dat proces ook omkeren. Jan doet mee met de oefening en is heel bemoedigend. Van; ‘Je pense donc je suis’ naar; ‘Je me sens donc je suis’.

Lessen waar je levenslang plezier van hebt

Theoretische uitleg van menselijke systemen in makkelijke begrijpelijke woorden gespekt met simpele oefeningen die ook echt resultaat geven. Eerlijke verwijzingen waar veel informatie vandaan komt.

Eén en al herkenning

Wat een schitterende cursus. Ik heb een psychologiediploma en al heel veel cursussen rond heling en persoonlijke groei gevolgd. Ik vond nooit eerder wat ik in deze cursus nu al vond, en ik zit nog maar aan les 11… Echt thuiskomen. Zoveel valt op z’n plaats. Pure heling. Dank je, Jan Bommerez. Ik heb de cursus aangeraden gekregen door een vriendin en hem ondertussen ook zelf al weer aan anderen aangeraden. Net ingetekend voor m’n tweede jaargang. Heel dankbaar.

Goed, maar je moet wel doorzetten!

Goed maar je moet wel doorzetten!

Heel zachte oefeningen en veel herhaling

De oefeningen kan je makkelijk overal gebruiken. Het geeft onmiddellijk rust.

Sinds meer dan 1 jaar train ik en luister de lessen. Met plezier. Praktisch dagelijks.

Hola, In mijn leven (1956) veel ervaring met de vlucht vooruit en na de kennismaking met deze cursus via de proeflessen vorig jaar, deed ik er nog een schep bovenop. Maar vervolgens na een maand of vijf van bijkomen ben ik met de volledige training begonnen en doe hem met veel plezier ondertussen ruim een jaar. Zonder moeite. Dat vind ik het meest bijzondere; van alle oefeningen, meditaties die ik ondertussen gedaan heb, zijn deze basisoefeningen mijn strohalm. De salamander, les 10 gronden aarden, vierkant ademen, havening en mijn heupen vasthouden. Ik doe ze gewoon en ik word er steeds blijer van. Ik luister de lessen over het zenuwstelsel, de fascia, keer op keer. Pak telkens een oude les erbij naar waar ik behoefte aan heb, de nervus vagus, de wangen opblazen, voelen met de handen, noem maar op. Inmiddels heb ik op diep nivo kontakt met mijn vluchtgedrag. Het blijft een klus om ermee om te gaan maar ik heb ruimte ontwikkeld, de container! Ik kan mezelf bezien en het verschil in handelen constateren. Ik heb een sauna abonnement en gebruik de tijd daar ook om te voelen wat er aan beweging is van binnen, zonder dat een verhaal het overneemt. “Ja er is heel veel spanning in mij die ik niet snap, het gaat alle kanten op. Ik doe de oefeningen van Stanley Rosenberg, ik ga tikken of zachtjes aaien. Of ik ga naar buiten” Naast deze cursus heb ik hulp van een fantastische kinesiologe, cranio sacraal therapeut en masseur. Ik heb de cursus aan vele mensen aangeraden. Ook in mijn oude FTS kennissenkring: Do not fuck the system jongens, flow the system. U are the system. Lieve groeten. Kei bedankt. X

Helder, duidelijk en behapbaar.

Met compassie wordt het door Jan vertelt Met zelfkennis die hij deelt Stap voor stap Reis door je zenuwstelsel naar herinneringen en gebeurtenissen in je leven tot het huidige in het nu Ik ben heel geïnspireerd hierdoor Meer inzicht in mijzelf en een hele mooie tool voor mezelf Dit helpt mij maar ook de ander beter te begrijpen. Ik ervaar ook plezier ervan. Duik in je eigen reis en geniet dat je menselijk bent.

Helende oefeningen die echt binnenkomen ❤️

De online cursus over jeugdtrauma was voor mij echt een eyeopener. Eindelijk een cursus met concrete, bruikbare oefeningen in plaats van alleen maar theorie! En dan Jan… zijn stem alleen al is zo rustgevend en prettig om naar te luisteren. Wat hij deelt is écht bewonderenswaardig. Zoveel verschillende aspecten en waardevolle informatie worden met zoveel zorg en duidelijkheid uitgewerkt en samengebracht. Jan is niet alleen een prachtige man, maar ook iemand die zijn kennis vanuit zijn hart met de wereld deelt. Zijn missie om therapie voor iedereen toegankelijk te maken, raakt mij diep. Wat ik zo bijzonder vond, is hoe Jan overal een warm sausje van liefde en respect over giet. Hij gaat met zoveel zachtheid en aandacht om met iedereen, dat je je meteen welkom en begrepen voelt. Ik ben echt fan van zijn manier van werken en zijn pure, warme persoonlijkheid. Respect voor wat hij doet, want hij maakt deze cursus niet alleen leerzaam, maar ook heel menselijk en helend.

Zeer intens efficient

Beste Jan, na ‘loslaten’ deed ik dit. Ik deed er drie jaar over en die het nog steeds. Je kan het blijven doen. Het brengt je terug in evenwicht, het lucht op, het ruimt op. Toegeven. Ik heb er veel tijd aan besteed. Nu loopt het automatisch zoals een glaasje water drinken. Je voelt waar je nood aan hebt. Ik kan er jaren op terugvallen. Bedankt Jan, het is uniek, helend, efficiënt. Fijn je te hebben leren kennen. Warme groet, Anne

Interessant

Positief

Duidelijk, empathische man, helpende oefeningen en goed uitgelegd

Duidelijke en helpende oefeningen. Begrijpelijke theorie

Een Bijzondere ervaring en eenvoudige manieren om met trauma's om te gaan.

Doordat je contact krijgt met je lichaam gaat het heftige van de prikkels eraf.

Zoveel herkenning eindelijk na al die jaren

Eindelijk vallen de puzzelstukjes op zijn plek. Dit had ik jaren eerder moeten doen

logisch, bevattelijk, confronterend, deugddoend

doornemen in schijfjes, laten bezinken, en ermee aan de slag!

Duidelijk en op ervaring gericht

Verhelderend , inzichtgevende uitleg, diep gevoelde ontspanning na de oefeningen. Eye openers ondanks al het werk wat ik tot nu toe ervaren heb . Jan is empatisch, begripvol en ervaringsdeskundige . Dat scheelt. Ingewikkelde en langdurige problematiek worden teruggebracht naar begrijpelijke en behapbare proporties waar je zelf iets mee kunt.

Mijn welzijn is verbeterd door deze oefeningen

Sinds ik de opgegeven oefeningen doe iedere dag ,voel ik me meer ontspannen

Nog niet begonnen aan de cursus

Hallo, Ik ben nog niet aan de cursus begonnen. Heb op 30 april ll. een herbeleving meegemaakt van een chock trauma 2 jaar gelden 2023 waarbij mijn echtgenoot Jef Van Hoye zich in een restaurant heeft verslikt met het overgaan als gevolg. Ik ben nog niet in staat om de cursus on-line te volgen. Ik word wel persoonlijk begeleid door verschillende lieve therapeuten. De cursus komt later nog wel aan bod. Lieve groet! Lea

Gegarandeerd veelbelovend

Ben nog maar in het begin van de cursus, bij les 7, en ik voel al het effect !

Meer controle over mijn gevoel.

Een goede opbouw van de lessen en ik ervaar het als fijn dat ik zelf de tijd kan bepalen om de volgende les te starten. Door het uitvoeren van de oefeningen heb ik het gevoel dat ik zelf iets kan veranderen aan het trauma waar ik al jaren mee rond liep. Ik ervaar zeker veranderingen en dat voelt voor mij heel positief. Na het volgen van de eerste 15 lessen ben ik blij dat ik deze training ben gestart het kan niet anders dat de volgende lessen ook waardevol voor mij gaan zijn.

Rozenburglaan 11

9727 DL Groningen

050 311 30 72

Over Jan Bommerez

Omdat honderden uren traumatherapie over de jaren toch niet voor genoeg verbetering zorgden in zijn eigen leven is hij het onderwerp zelf uitgebreid gaan bestuderen. Hij ontdekte zo de kapitale rol van ontwikkelingstrauma voor de toegenomen traumagevoeligheid later in het leven en ook hoe daar nauwelijks aandacht aan gegeven wordt. Nochtans hebben minstens 60% van alle mensen ermee te maken. Door jarenlange studie en door te experimenteren met diverse methodes heeft hij een aantal zelfhelingsmethoden verzameld die hij nu ook met anderen deelt. Jan is al sinds 2000 een bestseller auteur. Zijn bekendste boeken zijn ‘Flow en de Kunst van het Zakendoen’, ‘Kun je een Rups Leren Vliegen?’, ‘Minder Moeten Meer Flow’ en ‘Door de Bomen het Bos Zien’. Jan is te gast geweest in onder andere de volgende podcasts: OERsterk Podcast met Richard de Leth & Jan Bommerez: "Er zit trauma onder bijna alles wat chronisch is" (https://youtu.be/Zm5WO925pDA) Univibes VIBESTALK Podcast met Tim Douwsma & Jan Bommerez: "Het grootste geschenk aan de wereld is je eigen HELING" (https://youtu.be/6x27zTXIfYM) Eindbazen podcast met & Michel Vos en Jan Bommerez: "Verandering Begint Wanneer Je Stopt Met Vechten Tegen De Realiteit" (https://youtu.be/npwmYj_IF70) The Trueman Show Podcast met Jorn Luka & Jan Bommerez: "Jouw transformatie transformeert de wereld" (https://youtu.be/KblzTzIGHks) Ook een boek over ontwikkelingstrauma staat nog in de planning. Als je meer wilt weten over wat je er zelf kunt aan doen, ga naar https://janbommerez.com/ voor de volledig nieuwe online training. Ik wens je toe dat je door eigen ervaring mag ontdekken hoe je leven kan gereorganiseerd worden voor meer welzijn en geluk. Jan Bommerez