Moeilijk

Ik was depressief. Dan pak ik alles aan om mijn situatie te verbeteren. De online cursussen hebben daar niet aan bijgedragen, soms moeilijk verstaanbaar. Ik voelde mij niet op mijn gemak toen bij een oefening bij Jan spanning vrij kwam door te kuchen. Het voelde een beetje onecht. Ik heb ook de idee dat het allemaal gecommercialiceerd is. Het voelt voor mij niet goed.

Het is een lange weg maar ik voel me niet meer zo alleen meer als ik Jan zn online lessen erbij pak

zie hierboven

Hoop en verlangen zijn terug.

Al zolang ik mij kan herinneren ben ik zoekende naar een soort van verlichting in mijn leven, gewoonweg gelukkiger zijn en in staat om goed voor mijzelf zorgen. Tijdens deze zoektocht heb ik erg veel kennis opgedaan. Toch lukte het mij niet goed om deze kennis om te zetten in de praktijk. Ik liep telkens weer vast, waardoor de machteloosheid en teleurstelling steeds meer toenamen. De theorie en oefeningen die in deze cursus worden aangeboden zijn voor mij een ware eye opener geweest. Op deze manier had ik het nog niet bekeken. En het heeft me oprecht hoop gegeven. Voor mij ook belangrijk, dat Jan Bommerez een ervaringsdeskundige is, hij weet waarover hij praat. En het is prettig om naar hem te luisteren, hij geeft mij rust en vertrouwen. Wel goed om te weten is dat het niet een quick fix is. Het is een proces met lange adem. Ik heb dat geaccepteerd. En het werpt zijn vruchten af. Ik merk dat ik mijzelf steeds beter ga begrijpen en dat is erg helpend. Kortom, ik ben nog elke dag dankbaar dat ik op deze cursus ben gestuit.

Menselijk

Jan brengt zijn kennis over in Directheid waar ik wat mee kan. Inzichtelijk maken van ingewikkelde ontwikkelings problemen. Logisch en onderbouwd. Dank daarvoor.

Verwonderd en Bewondering

Wat een ervaring! En nog ervaar ik als heel bijzonder. Een aanrader om dit te ervaren. Diep resoect voor Jan en zijn kennis, die hij deelt.

Duidelijke uitleg en oefeningen!

Ik gebruik veel oefeningen in m’n werk (manueeltherapeute/craniosacraaltherapeute

Mooie cursus

Ik volg de cursus vanuit beroeps belangstelling, maar ontdek steeds meer dat ik er zelf ook veel aan heb. Jan onderbouwt zijn uitleg goed en neemt je rustig mee door alle oefeningen. Een leerzaam proces.

Hele fijne cursus

Jan onderbouwd alle oefeningen met uitleg hoe het werkt in het lichaam en het zenuwstelsel, waardoor je ook snapt wat er gebeurt. Hij heeft een hele fijne rustige stem. Èn je merkt gelijk effect.

Brilliant

Beste Jan, Zelden zo’n uitgebreide uitleg gezien Met name je participatie in al die video’s heeft mij geraakt Ben zelf 40 jaar therapeut en je benadering heb ik als heel bijzonder ervaren Hoe je een ingewikkeld complex thema Zoals het reptielen brein, de nervus vagus op een kinderlijk speelse manier uitlegt Dix points Bedankt

Zeer effectief en toegankelijk voor iedereen

Het is allemaal heel hoed uitgelegd .Ik werk er nog alke dagen mee zelfs na 2 jaar .Ik ben rustiger geworden en mijn schouder problemen gaan ook beter

Gewoon geweldig

Fijne rustige uitleg die iedereen begrijpt.

Ik heb er veel aan

Heldere cursus op mijn eigen tempo

Ontzettend fijne cursus

De cursus jeugdtrauma is heel makkelijk en duidelijk te volgen. Heel interessant met goede info en fijne oefeningen. Jan brengt het ook heel vriendelijk en liefdevol. Zeer een aanrader!

Fijn en goed

Blij mee

Zeer verrassend en rustgevend.

De lessen over het "tolerantievenster" en de "defensieve aanpassingen" (verdedigingsmechanismen/adaptieve patronen) zijn absolute eye openers. Van de oefeningen zijn de basisoefening (meermalen uitgebreid) en de oefeningen om te aarden zeer belangrijk. Het onderscheid tussen emoties en sensaties leidt geeft ook een nieuw inzicht. Door de oefeningen heb ik geleerd dat het mogelijk is om uitsluitend te voelen en het denken te vergeten. Het gewaarzijn van het eigen gevoel is een belangrijke stap vooruit. Het beleven van sensaties is tot nu toe nog spaarzaam geweest, maar ik ga ervan uit dat het daarvoor nodig is om heel regelmatig en over een langere periode te oefenen. Wat Jan Bommerez zelf betreft: een goede en consequente docent. Zijn voortdurende herhalingen en het stimuleren van de cursisten zijn sterke punten. Niet onvermeld mag blijven dat hij een zeer prettige stem heeft, Dat maakt het luisteren ernaar rustgevend.

De missing link voor verandering bij zelfhulpboeken

Eigen tempo. Goed uitleg. Fijne manier van ondersteuning. En vooral, de toepassing opent iets in mij.

Helder en concreet.

Een handige gids doorheen het zowel mijn mentaal als emotioneel en fysiek begrijpen en doorvoelen van wat jeugdtrauma is.

Fijne oefeningen en goede uitleg.

Het zijn erg fijne oefeningen om te doen en goed uitleg hoe alles werkt in het lichaam. Ik ben blij met de cursus.

De cursus Jeugdtrauma heeft gezorgd voor inzicht en verbetering van mijn chronische spanning.

Na een jaar heb ik de cursus Jeugdtrauma verlengd, omdat het proces van herstellen nog niet klaar is. Ik heb de hulp van Jan Bommerez nog nodig. De cursus Loslaten helpt me ook hierbij. Dankjewel Jan !!

Jan, ik ben je zo dankbaar...

Jan, ik wil je bedanken voor deze cursus. Ik heb er heel veel aan.

Blij dat ik in je team zit !

Oefenen, oefenen, oefenen, mislukken en volhouden. Er komt meer en meer ruimte en rust.

Echt zo fijn deze man

Ik doe de cursus trauma verwerking. Iedereen zou dit moeten gaan doen met een trauma.

Dit is goud!

Dit zouden ze op scholen moeten meegeven. Ik heb er zowel voor mezelf als voor klanten in mijn praktijk al veel aan gehad, lifechanger! Dankjewel Jan voor jouw inzet.

Deze training is zeer waardevol en brengt een diepe ontspanning in mijn zenuwstelsel.

Deze training biedt belangrijke inzichten in de werking van het zenuwstelsel. Naast deze inzichten bevat de training ook veel praktische oefeningen die daadwerkelijk een verschil maken.

Eenvoudig maar sterk

Door de oefeningen regelmatig te doen reageert het lichaam Soms rusig soms heftig. Je komt daardoor meer in contact met je lichaam en emotisch

Rozenburglaan 11

9727 DL Groningen

050 311 30 72

Over Jan Bommerez

Omdat honderden uren traumatherapie over de jaren toch niet voor genoeg verbetering zorgden in zijn eigen leven is hij het onderwerp zelf uitgebreid gaan bestuderen. Hij ontdekte zo de kapitale rol van ontwikkelingstrauma voor de toegenomen traumagevoeligheid later in het leven en ook hoe daar nauwelijks aandacht aan gegeven wordt. Nochtans hebben minstens 60% van alle mensen ermee te maken. Door jarenlange studie en door te experimenteren met diverse methodes heeft hij een aantal zelfhelingsmethoden verzameld die hij nu ook met anderen deelt. Jan is al sinds 2000 een bestseller auteur. Zijn bekendste boeken zijn ‘Flow en de Kunst van het Zakendoen’, ‘Kun je een Rups Leren Vliegen?’, ‘Minder Moeten Meer Flow’ en ‘Door de Bomen het Bos Zien’. Jan is te gast geweest in onder andere de volgende podcasts: Hoe jeugdtrauma’s onrust geven en hoe je ze heelt | met Jan Bommerez & Michael Pilarczyk (https://www.youtube.com/watch?v=Phs6WBRDWw0) Leven in de ventrale staat - Thijs Lindhout & Jan Bommerez (https://www.youtube.com/watch?v=P2lEk-X_VAE) Jan Bommerez over trauma, transitie, flow en heling | KUKURU (https://www.youtube.com/watch?v=q3vAaCnozD0) OERsterk Podcast met Richard de Leth & Jan Bommerez: "Er zit trauma onder bijna alles wat chronisch is" (https://youtu.be/Zm5WO925pDA) The Trueman Show Podcast met Jorn Luka & Jan Bommerez: "Jouw transformatie transformeert de wereld" (https://youtu.be/KblzTzIGHks) Ook een boek over ontwikkelingstrauma staat nog in de planning. Als je meer wilt weten over wat je er zelf kunt aan doen, ga naar https://janbommerez.com/ voor de volledig nieuwe online training. Ik wens je toe dat je door eigen ervaring mag ontdekken hoe je leven kan gereorganiseerd worden voor meer welzijn en geluk. Jan Bommerez