Super goed

Eindelijk iets dat helpt. Met onderbouwing wetenschappelijk. Een kalme leeromgeving om.vaak te herhalen. Bemoedigend ook.

Fantastische, verhelderende, liefdevolle ervaring.

Jan Bommerez is een man die weet waarover hij spreekt, omdat hij zelf veel ervaren en doorleefd heeft. Deze training is zo waardevol en biedt vele handvaten waar ik al lang naar op zoek was. Je mag het op je eigen tempo doen en neem vooral je tijd hiervoor. Ik herhaal verschillende lessen opnieuw om het beter te integreren. Jan Bommerez brengt het op een goed te begrijpen liefdevolle manier. Eigenlijk raad ik deze training aan iedereen aan, ik ben in elk geval zeer dankbaar dat ik dit heb mogen ontdekken en ervaren. Lieve groeten, Wendy Mathijs

momenteel bijna verslavende tool

Jan werd me aangeraden door psychologe. vele gratis you tube podcasts geluisterd , twijfelend of ik online cursus zou aankopen - angst voor miskoop - want god wat moet je doen om goed te doen. Jan legt veel uit op begrijpbare manier (voor mij althans) Gekoppelde oefeningen moet je langere tijd doen om effect te hebben om te voelen wat bedoeld wordt. Ik blijf ze toch doen - eens wat meer - eens wat minder. Ik heb op dit ogenblik , naast het doen van de oefeningen, honger naar meer achterliggende uitleg.

eindelijk inzicht waarom ik zo geworden ben én geheeld kan worden.

Een openbaring om helder uitgelegd te krijgen hoe trauma in je lichaam opgeslagen wordt en wat dát met je zenuwstelsel doet. Het is niet zozeer een 'ding' of gedachte in je hoofd dat je almaar op de (achtergrond) bezig houd maar het zit 'gewoon' in hele lijf. Maar ook heel erg fijn dat er oefeningen zijn om jezelf te leren helen. Ben Jan erg dankbaar en heeft mij naar vele andere paden en leermeesters gebracht.

Eye opener

Heel veel bijgeleerd over het zenuwstelsel. Zo cruciaal om te weten vooraleer gelijk welke andere psychotherapie. Voordeel het thuis zelf te kunnen leren.

Praktische training met goede oefeningen

Goede combinatie van oefeningen en (wetenschappelijke) onderbouwing. Jan heeft de cursus doorleefd en geeft de oefeningen en theorie op en doorleefde en menselijke manier. Geen ‘guru’ die ‘wel even vertelt hoe het zit’

Jan zijn heldere cursus leid tot bevrijding.

Twee maal de cursus doorlopen. Dit heeft geleid tot veel meer rust in mijn handelen en mijn hoofd. Ik ben aanzienlijk minder gehaast. Ik weet nu hoe overtuigingen tot stand komen. Wat oordelen en veroordelen met jezelf en andere doet. De vele ah momenten bij mezelf en bij andere. Je doorziet de processen. Zo werkt het dus, daarom reageer ik zo. Deze cursus zou op scholen gegeven moeten worden. Voor de leerkrachten en de leerlingen. Dank je Jan.

Veruimend.

Heb de cursus in twee jaar gevolgd om die beter te laten indringen.

Ik ben niet gek

Jaren dacht ik dat ik gek was ivm vele dingen die ik anders voelde en zag en niet wist wat normaal was. Nu weet ik dat het door mijn trauma ‘s kwam en dat ik niet gek ben , Ik ga met sprongetjes vooruit . Dank je wel Jan e

Veel kennis opgedaan

Jan Bommereze deelt veel kennis en oefeningen. Alleen vind ik de oefeningen vaak kort door de bocht. Het gaat allemaal heel snel. Denk aan een situatie en dan loopt hij er supersnel doorheen. Soms meteen daarna nieuwe oefening, nieuwe situatie, Het idee is echt super, alleen mag allemaal wat rustiger, meer aandacht voor de oefening. En misschien ben ik langzaam dat kan ook.

Een fantastische training!

Ik heb zoveel geleerd van Jan. Niet alleen de oefeningen zijn waardevol voor mij geweest, ook zijn heldere uitleg over het zenuwstelsel hebben mij nog dieper in mijn eigen lichaam laten voelen. Dank je wel voor jouw wijsheid Jan! Brigitte Rijmers - Holistisch trauma thereapeut bij praktijk HEFT in eigen handen

zeer positief

Jan neemt je op een rustige manier en op geruststellende toon mee op een wetenschappelijke goed onderbouwde reis in een fase van je leven dat je het nodig hebt om (weer) in je eigen kracht te komen staan zonder hierbij je trauma alleen maar als last te zien. Hij benadrukt dat je geduld met jezelf mag hebben en stelt je gerust dat juist de meest eenvoudige oefeningen zeer effectief blijken te zijn als je ze maar gewoon blijft doen. En hij heeft gelijk!

Heel leerzaam!

Er ging een wereld voor mij open. Zo leerzaam om te horen en te ervaren hoe je lichaam werkt. Ik begrijp nu waarom ik op een bepaalde manier reageer en begrijp ook beter waarom andere reageren zoals ze reageren. Ik zou het iedereen aanraden om meer inzicht in jezelf en anderen te krijgen. Ik merk ook dat ik anders en beter met dingen om kan gaan, mijzelf sneller kan herpakken als ik getriggerd wordt. Ik heb al heel wat losgelaten.

thuis komen in mijn lichaam

Jeugd trauma, nooit gedacht dat dit zo diep zat ! Met de oefeningen kom ik langzaam terug in mijn lichaam. Mijn diepe dank hiervoor !

Zéér relevant

Helder, to the point, vriendelijk, milde én een aanbod van eenvoudige oefeningen die verschil maken.

heel goede duidelijke uitleg

heel goede duidelijke uitleg

top

duidelijk, gedoseerd en ook Jan is betrokken bij wat hij doet.

Helend, helpend, bijzonder

De cursus is zeer compleet en volledig. Erg leerzaam. Goed toepasbaar in het dagelijks leven. Ik ben heel erg dankbaar dat dit op mijn pad is gekomen, het heeft me heel erg geholpen.

Een onthulling

Voelen van de feedback van je lichaam. Voelen dat je meer bent als armen en benen. Nog bezig met de cursus . Maar heel blij mee.

Baanbrekend!

Ik geloof in de aanpak van Jan. Om na een trauma uit de freezestand te komen en weer gezond te kunnen voelen, is weer in contact komen met je lichaam een must om weer gezond te kunnen voelen. De combinatie van theorie (over hoe het lichaam werkt) en daarna praktische oefeningen onder begeleiding van de prettige stem van Jan, maken begrijpelijk wat je aan het doen bent. Ik raad mijn cliënten deze cursus zeer aan. Naar mijn mening bereik je hiermee meer dan praten bij de psycholoog of klachten onderdrukken met medicatie. Al kan dit prima samengaan.

Deze training is heel leerzaam

Je leert veel over je eigen lichaam en hoe je door lichaamswerk van je (jeugd)trauma kan afkomen. Deze cursus heeft mijn leven verandert en kan hem iedereen aanbevelen die wil werken aan zijn trauma's.

Didactisch sterk

Mooi uitgelegde theorie. Goede afwisseling met oefeningen. Korte en duidelijke videos. Fijn dat steeds kort herhaald wordt wat in vorige video gezeg d is. Alleen heeeel veel videos...einde nog kang niet in zicht.

Helpend

Mijn eerste daadwerkelijke antwoord op levenslang voelen en opmerken dat er iets niet met mij klopt en waarom psychologische behandeling volgens protocollen, coaching en andere hulpverlening steeds niet een (blijvend) effect hadden.

Heel boeiend, simpel en helpend

Mooie toegankelijke lessen. Alles is al aanwezig in ons lichaam, door eenvoudige lichamelijke oefeningen herstelt het zenuwstelsel zich van trauma. Waardoor je rustiger reageert, zonder dicht te klappen, te vluchten of in de aanval te gaan. Als holistisch therapeut kreeg ik bevestiging dat het voelen, dat in mijn praktijk centraal staat, essentieel is voor herstel. Ik heb zelf veel aan deze cursus gehad en neem het mee in mijn werk als holistisch therapeut.

Ongelofelijk krachtig

Jan Bommerez geeft deze cursus met rust en diepgang. Mooie oefeningen en ondanks dat ik er nog midden in zit heeft het me nu al Veel gebracht. Het is mooi om te ervaren dat je jezelf kan helen en dat geeft rust en vertrouwen. Raad het iedereen aan.

Rozenburglaan 11

9727 DL Groningen

050 311 30 72

Over Jan Bommerez

Omdat honderden uren traumatherapie over de jaren toch niet voor genoeg verbetering zorgden in zijn eigen leven is hij het onderwerp zelf uitgebreid gaan bestuderen. Hij ontdekte zo de kapitale rol van ontwikkelingstrauma voor de toegenomen traumagevoeligheid later in het leven en ook hoe daar nauwelijks aandacht aan gegeven wordt. Nochtans hebben minstens 60% van alle mensen ermee te maken. Door jarenlange studie en door te experimenteren met diverse methodes heeft hij een aantal zelfhelingsmethoden verzameld die hij nu ook met anderen deelt. Jan is al sinds 2000 een bestseller auteur. Zijn bekendste boeken zijn ‘Flow en de Kunst van het Zakendoen’, ‘Kun je een Rups Leren Vliegen?’, ‘Minder Moeten Meer Flow’ en ‘Door de Bomen het Bos Zien’. Jan is te gast geweest in onder andere de volgende podcasts: Hoe jeugdtrauma’s onrust geven en hoe je ze heelt | met Jan Bommerez & Michael Pilarczyk (https://www.youtube.com/watch?v=Phs6WBRDWw0) Leven in de ventrale staat - Thijs Lindhout & Jan Bommerez (https://www.youtube.com/watch?v=P2lEk-X_VAE) Jan Bommerez over trauma, transitie, flow en heling | KUKURU (https://www.youtube.com/watch?v=q3vAaCnozD0) OERsterk Podcast met Richard de Leth & Jan Bommerez: "Er zit trauma onder bijna alles wat chronisch is" (https://youtu.be/Zm5WO925pDA) The Trueman Show Podcast met Jorn Luka & Jan Bommerez: "Jouw transformatie transformeert de wereld" (https://youtu.be/KblzTzIGHks) Ook een boek over ontwikkelingstrauma staat nog in de planning. Als je meer wilt weten over wat je er zelf kunt aan doen, ga naar https://janbommerez.com/ voor de volledig nieuwe online training. Ik wens je toe dat je door eigen ervaring mag ontdekken hoe je leven kan gereorganiseerd worden voor meer welzijn en geluk. Jan Bommerez