absolute aanrader

Zeer uitgebreide cursus waarin Jan op begrijpelijke wijze uitlegt hoe trauma ontstaat en ons leven beïnvloedt. Daarnaast biedt hij handvaten biedt om je zenuwstelsel te reguleren en jezelf te helen. Absolute aanrader voor iedereen die meer over dit onderwerp wil weten en met zichzelf aan de slag wil. Bedankt Jan, voor het creëren van deze mooie cursus. Ik heb weer een flinke stap mogen zetten op mijn pad naar heling.

Een hele fijne, zachte en goed te volgen training met resultaat!

Deze training heeft mijn begrip over de werking van de ervaringen in mijn leven en vooral in mijn lichaam vergroot. Door de kennis, de oefeningen, het toepassen en de herhalingen daarvan voel ik me al zo anders dan voor de start van deze training. Ik ben nog lang niet aan het einde van de training, ik neem er rustig de tijd voor. Omdat ik als coach werkzaam ben heb ik deze training ook aangeraden aan sommige klanten van mij en heb ik ondertussen ook boeken over de theorie erachter in huis . Dankjewel Jan Bommerez voor deze training.

Thuiskomen waar ik al dacht thuis te zijn.

Mijn leven en werk staat al veertig jaar in het teken van lichaamswerk en bewustzijnsverruimende ervaringen. Vele mannen en vrouwen met seksueel geweld en of adoptie problematiek heb ik mogen begeleiden naar meer eenwording met zichzelf. Ik voel mij zo dankbaar dat ik dit werk zolang heb mogen doen, dat er zoveel vertrouwen was dat ik heel dichtbij mocht komen. En dan is er ineens een moment in mijn leven dat ik besef dat ik zelf diep van binnen wat mis, er werd een leegte voelbaar. Door de cursussen van Jan besefte ik dat al wat ik gegeven heb aan anderen dat het nu tijd wordt naar binnen te gaan om zelf nog een stukje heler te worden. Nog dichter bij mijzelf, vertrouwen voor en in mijzelf. De criticus mag met pensioen.

Nog niet ver gekomen.

Doordat ik momenteel in een zeer stressvolle situatie verkeer lukt het mij niet om verder te komen en begin ik steeds opnieuw.

heel helpend en duidelijk onderbouwd

Een verademing en een zeer vriendelijke aanpak voor het zenuwstelsel. gebruik het ook voor clienten. Op mijn zoektocht naar wat de mens maar kan helpen om tot meer bewustzijn te komen en dus heling, is deze cursus 1 van de toppers. Heel veel dank hiervoor. Hartelijke groet, Elaine

Ik ervaar weer rust en ruimte in mijn hoofd en mijn lijf

Tijdens een burn-out ben ik begonnen aan de cursus Jeugdtrauma. Na een paar weken kon ik me weer ontspannen en werd het rustiger in mijn hoofd. Het gaat heel veel beter nu, toch blijf ik de oefeningen doen en ook kijk ik herhaaldelijk de lessen terug. Ik voel me weer thuis in mijn lichaam. Wist niet dat dit nog mogelijk was met mijn 66 jaar. Veel dank voor deze mooie cursus, het heeft veel voor mij betekent.

Een opening naar iets anders

Heb enkele sessies gevolgd, de pijn was zo heftig dat ik er moeten mee stoppen ben. Heb Jan hier omtrend een mail over geschreven waar hij mij doorverwees naar andere. Ik had er heel veel hoop op gezet. Besef nu dat ik die oude ****** gewoon achter me moet laten, heb er genoeg in gedolven om steeds op hetzelfde uit te komen. Na 30 jaar ploeteren is het besef gekomen dat ik lief mag zijn naar mezelf en die ander niks kwalijk hoef te nemen. Weet dat het voor velen een openheid zal geven trauma te transformeren. Ik ben Jan heel dankbaar hiervoor. Vriendelijke groeten, Johan

waar het werkelijk om gaat

Ik heb de cursus nog niet helemaal doorlopen maar merk steeds meer dat het de traumas aan de wortel aanpakt. en klopt ook me andere cursussen die ik volg bijv. de Tao met Reinoud Eleveld en rest met Harriet Algra.

Inzicht en handreikingen om met je trauma om te kunnen gaan.

Jan Bommerez weet uit ervaring wat jeugdtrauma is èn door zijn onuitputtelijke hunkering naar kennis, welke hij vergaard heeft bij vanuit medisch oogpunt van psychologen en artsen, kan hij het de cursus-deelnemers niet alleen duidelijk verklaren hoe de klachten zijn ontstaan, maar kan ook een therapie aanbieden om beter met het trauma om te gaan en op die manier stabieler en minder kwetsbaar het dagelijkse leven, zowel psychisch, lichamelijke en sociaal draagbaarder te maken. Daar waar de reguliere hulpverlening tekortschiet biedt deze cursus een uitkomst om vanuit je eigen veilige omgeving, in je eigen tempo een weg terug te vinden vanuit de leegte, wanhoop en overlevingsstand. Bovendien is de prijs voor deze cursus, die een jaar lang beschikbaar is, gelijk aan twee tot drie sessies van een uur bij coaches en hulpverleners, welke ook niet door het ziekenfonds worden vergoed en daarmee meer dan de investering in jezelf waard.

Een verrijking

De cursus heeft mij veel inzicht gegeven

Het geeft zoveel inzicht en rust.

Ik ben nog volop bezig met de cursus maar ik ben zo blij dat ik die stap gezet heb en begonnen ben. Het geeft me voor het eerst in al die jaren zoveel erkenning en rust. Weten wat je hebt, waar het vandaan komt, wat de symptomen zijn en wat je eraan kunt doen. Wat ik verder erg fijn vind is dat je altijd vragen kunt stellen (via de vraag functie in de cursus) en snel en behulpzaam antwoord ontvangt.

De cursus had op mij helaas geen effect...

Bij de oefeningen kreeg ik geen enkele keer een (fysieke) reactie die je schijnt te kunnen krijgen. Dat werd te frustrerend om er nog mee verder te gaan. Ook zijn er zoveel oefeningen dat er niet goed een planning van te maken is. Voor mij was het dus niet een geschikte cursus.

Zeer goed uitgelegd met zeer praktisch uitvoerbare oefeningen

Ben zeer positief hierover. Fijne heldere korte lessen met praktisch toepasbare oefeningen erbij. Een aanrader!

Geeft veel inzichten waar ik geen idee van had wat er in je onderbewuste wordt opgeslagen.

Ben nu 4 maanden bezig met de cursus. En leer nu dat mijn boosheid veel te maken had doordat er over mijn grenzen heen gegaan is. Door de trainingen lukt het steeds beter om de stress In mijn lijf los te laten. Omdat ik nu weet waar het van komt.

Life-changing!

Deze cursus is een ongelofelijk cadeau voor iedereen die zich weer veilig wilt voelen in zijn/haar lichaam. Het is een super praktische cursus waarbij je voldoende theorie toegelicht krijgt én de oefeningen slechts 5 à 10 minuten duren. Door consistent 1 à 2 oefeningen te doen per dag sta ik na enkele maanden nog steeds versteld van hoe mijn lichaam onbewust op een nieuwe manier reageert op situaties die mij in het verleden pijn bezorgden. Als je je trauma's niet alleen wilt helen, maar ook terug veiligheid, innerlijke rust en vrede wilt voelen in jezelf, dan zou je bijna te gek zijn om deze cursus niet aan te schaffen. Het is een no-brainer. Wijd je toe aan enkele oefeningen per dag en aanschouw na een bepaalde periode hoe versteld je zelf staat mbt hoe veilig je je voelt in je eigen lichaam! Dank je wel Jan voor al je waardevolle werk! Liefs, Sumi X

Een heel groot geschenk

Het gevoel in mijn leven omschrijf ik als dat ik innerlijk gilde en wilde rennen. Dit deed ik niet, al mijn energie ging naar me staande houden. Deze cursus is een enorm groot geschenk voor me, ik heel. Er komt heel veel los in me. Ik ben nu halverwege en ga traag. Ik merk dat ik meer energie heb, spontaan meer mijn grenzen aangeef en meer zachtheid en ruimte voel. Ben Jan heel dankbaar.

Geweldige cursus!

Heel blij dat ik deze cursus heb aangeschaft! Ik vind Jan heel prettig les geven rustig duidelijk en betrokken! Heb het al aan diverse mensen geadviseerd!

dankbaar

Inzicht en antwoorden op vragen die tot nu toe geen antwoord hadden. Informatie wordt heel duidelijk overgebracht. Dankbaarheid, omdat dit me weer een stuk verder helpt op mijn pad.

Hartverwarmend

De cursus geeft inzicht in onderliggende oorzaak en een eenduidige makkelijk zelf toe te passen remedie. Intrinsiek Veilig voelen als voorwaarde voor werkelijke ontspanning en activeren van het zelfhelend vermogen van het lichaam. En.... dat bewerkstellen door fysiek liefdevol contact te maken met je lichaam via veel verschillende oefeningen. Voor mij is deze cursus een zegening.

Het heeft mijn leven weer zin gegeven.

Door nieuwsgierig te zijn kwam ik bij Jan Bommerez uit, ervaar dat als “geluk”. Alle woorden door Jan gesproken resoneerde zo sterk dat ik wist wat ik moest doen, de cursus kopen en beginnen. Ook van zijn podcasten geniet en groei ik. Het mooiste wat me is overkomen.

Het werkt!

Heel fijn dat ik de fysieke kant van jeugdtrauma nu begrijp, wat het gedaan heeft met mijn zenuwstelsel. Veel dingen vallen nu op hun plaats. Ook blij met de oefeningen, dat ik nu zelf iets aan mijn herstel kan doen. Ze zijn heel eenvoudig, maar ik voel dat het werkt. Dankjewel!

Prachtige inspirerende cursus

Fijne opzet van de cursus en heel fijne presentatie van Jan Bommeres. Niet alleen inspirerend voor mezelf, maar ook voor mijn werk als yogadocent en coach!

Fantastisch en compleet!

Zeer gedegen uitleg , veel rust en herhaling wat erg belangrijk is. Zeer uitgebreid. Jan is een prachtige empathische man, een ervaringsdeskundige die weet waar hij jet over heeft. Dat schept vertrouwen!

Een heel goede combinatie van heldere uitleg en helende oefeningen op een liefdevolle toon.

De - stapsgewijze - training helpt mij overzicht te krijgen op de symptomen van spanning die ik in mijzelf tegenkom en begrip te krijgen voor hoe die zijn ontstaan. De liefdevolle toon helpt mij mijn eigen oordeel weg te nemen, en de oefeningen (en achtergrondmuziek) helpen om gaandeweg meer te eren ontspannen. Ook en vooral heel mooi dat het niet alleen een technisch relaas is maar meer een existentieel verhaal dat echt vertrouwen geeft. Veel dank, Ilse Dekker (via email Erik van Lent)

Training met veel praktische oefeningen om het lichaamsbewustzijn te vergroten

Jan Bommerez deelt zijn eigen kennis en ervaring over trauma en het vergroten van het lichaamsbewustzijn. Ik gebruik de oefeningen zelf en pas ze toe in mijn werk, heel waardevol!

Rozenburglaan 11

9727 DL Groningen

050 311 30 72

Over Jan Bommerez

Omdat honderden uren traumatherapie over de jaren toch niet voor genoeg verbetering zorgden in zijn eigen leven is hij het onderwerp zelf uitgebreid gaan bestuderen. Hij ontdekte zo de kapitale rol van ontwikkelingstrauma voor de toegenomen traumagevoeligheid later in het leven en ook hoe daar nauwelijks aandacht aan gegeven wordt. Nochtans hebben minstens 60% van alle mensen ermee te maken. Door jarenlange studie en door te experimenteren met diverse methodes heeft hij een aantal zelfhelingsmethoden verzameld die hij nu ook met anderen deelt. Jan is al sinds 2000 een bestseller auteur. Zijn bekendste boeken zijn ‘Flow en de Kunst van het Zakendoen’, ‘Kun je een Rups Leren Vliegen?’, ‘Minder Moeten Meer Flow’ en ‘Door de Bomen het Bos Zien’. Jan is te gast geweest in onder andere de volgende podcasts: Hoe jeugdtrauma’s onrust geven en hoe je ze heelt | met Jan Bommerez & Michael Pilarczyk (https://www.youtube.com/watch?v=Phs6WBRDWw0) Leven in de ventrale staat - Thijs Lindhout & Jan Bommerez (https://www.youtube.com/watch?v=P2lEk-X_VAE) Jan Bommerez over trauma, transitie, flow en heling | KUKURU (https://www.youtube.com/watch?v=q3vAaCnozD0) OERsterk Podcast met Richard de Leth & Jan Bommerez: "Er zit trauma onder bijna alles wat chronisch is" (https://youtu.be/Zm5WO925pDA) The Trueman Show Podcast met Jorn Luka & Jan Bommerez: "Jouw transformatie transformeert de wereld" (https://youtu.be/KblzTzIGHks) Ook een boek over ontwikkelingstrauma staat nog in de planning. Als je meer wilt weten over wat je er zelf kunt aan doen, ga naar https://janbommerez.com/ voor de volledig nieuwe online training. Ik wens je toe dat je door eigen ervaring mag ontdekken hoe je leven kan gereorganiseerd worden voor meer welzijn en geluk. Jan Bommerez