De cursus Jeugdtrauma is levensveranderend

Als ik terugkijk op mijn leven, had ik nooit gedacht dat ik op mijn 78e iets zou vinden dat zoveel impact op me zou hebben. De online cursus Jeugdtrauma van Jan Bommerez is werkelijk levensveranderend. Na een leven lang zoeken, het volgen van verschillende therapieën en opleidingen, heb ik eindelijk iets gevonden dat de kern raakt van wat me al die jaren heeft beziggehouden. De manier waarop Jan Bommerez deze cursus vormgeeft, is buitengewoon bijzonder. De praktische oefeningen zijn enorm waardevol en de liefdevolle wijze waarop Jan vragen beantwoordt, maakt dat je je echt gezien en gehoord voelt. Ik ben je ontzettend dankbaar voor dit prachtige werk. Het heeft mijn leven op een diepgaande manier veranderd. Dankjewel, Jan! Met hartelijke groet, Rosalie

Beste lichaamsgerichte training die er is

Inzichtelijk en heel helder uitgelegd. Jan legt de theorie heel erg goed uit wat maakt dat je begrijpt wat er in je lichaam gebeurt. De begeleide oefeningen zijn zeer goed te doen en de lengte is perfect. Ik kan ze dadelijk eenvoudig inpassen en merk nu na 5 maanden echt een verschil. Voor mij zeker de beste lichaamsgerichte training die ik tot dusver heb gevolgd. Ik ben veel meer geaard en merk dat er veel meer ruimte is, mijn container is groter. Fijn om mij een stuk stabieler te voelen en gewoon zin in de dag te hebben als ik 's morgens op sta. Ontzettend bedankt Jan!

Niet van ik ervan verwachtte.

In de 4 proeflessen werd veel (achtergrond) informatie gegeven over jeugdtrauma's. Daar had ik me dan ook op verheugd in de hele cursus. Voor mij zitten er veel te veel oefeningen in waardoor ik door de bomen het bos niet meer zie. De informatie vind ik onvoldoende. Voor mij was het belangrijker om inzichten te krijgen van het ontstaan en de ontwikkelingen van trauma's. Daar zie ik te weinig van terug. Verder vind ik het lastig om te kijken naar de oefeningen die Jan doet vanwege het feit dat ik afgeleid wordt door zijn oprispingen, geluiden en dergelijke. Voor mij erg onaangenaam om naar te kijken. En als laatste vind ik dat het IT-gedeelte van de cursus veel te wensen overlaat. Ik moet, ondanks dat ik telkens aangeef dat het systeem mijn wachtwoord moet onthouden, toch telkens opnieuw volledig inloggen. Enige tijd geleden kreeg ik een mail met het nieuws dat het systeem de voortgang bijhoudt, zodat ik niet zelf hoef te onthouden bij welke les ik gebleven ben, maar dat werkt niet. Ik moet toch steeds zelf bijhouden bij welke les ik ben. Al met al ben ik dus niet positief over deze cursus en zal hem dan ook niet bij anderen aanbevelen.

Verhelderend, eye-opener

Heftig. Ik moet er echt de tijd voor nemen. Doe lang over de lessen en de oefeningen

Hele praktische cursus met onderbouwing.

Hele fijne oefeningen die hún uitwerking hebben. Aanrader.

Geweldig leerzame reis over het zenuwstelsel en hoe herstel mogelijk is.

Bijzonder hoe Jan je begeleidt, inspireert en motiveert om van freez in flow te komen. Interessant om te leren hoe het zenuwstelsel werkt en hoe je spanning door trauma kunt reguleren om zo rust en ontspanning in je lichaam te realiseren. Het vereist doorzettingsvermogen en moed, maar het is de moeite waard om (dicht)bij je unieke zelf te komen. Erg dankbaar voor deze kennis.

De oefeningen zijn de beste, die ik tegengekomen ben

Het is de zachtheid van de stem en de houding van Jan die mij door moeilijke stukken loodst. De uitleg is helder, waardoor ik mezelf kan permitteren om alles langzaam aan te doen. Beter te langzaam dan te snel is mijn motto nu bij de traumaverwerking. De cursus zit echt goed in elkaar. Er is duidelijk veel aandacht en kennis ingelegd.

Verrijkt en verdiept mijn leven

Jan neemt me mee in een wondere wereld van mijn lichaam en geest zoals ik het nog niet eerder bekeken en dus ook niet ervaren heb. Deze wondere wereld, heel dichtbij, maar als je het niet weet, onbereikbaar, leer ik nu te ontdekken. Ik leer hoe mijn lichaam trauma's heeft opgeslagen, trauma's uit mijn jeugd en hoe die mijn denken en voelen beinvloeden, meestal zelfs bepalen. Ik leer deze trauma's los te laten door de lessen van Jan. Het is goed te beseffen dat het niet voldoende is om één keer alle oefeningen goed te doen. Mijn ervaring is dat de tweede keer veel dieper gaat, dat ik het beter begrijp. Maar ook niet volledig. Het is denk ik een levenslange oefening, levenslange weg die ik moet afleggen. Niet voor straf, maar omdat ik er zo veel moois voor terug krijg. Levensvreugde, rust, meer begrip voor anderen, en bovenal meer begrip voor mezelf.

Heel duidelijk gebracht

Al in de eerste lessen kwam de herkenning. Met de volgende lessen gewerkt, daarna had ik het inzicht wel. In het verleden heb ik veel werk verzet aan mezelf, ik ben postural intergration therapeut geweest en na 20 jaar gestopt. Ik ben 78 jaar. De cursus is van groot belang voor veel mensen. Dankje wel Jan Bommerez

Fijne lesstof

Fijn goed uitgelegde lesstof, begrijpelijk en makkelijk terug te kijken

Leerijk

Een aanrader voor iedereen met, of zelfs zonder, trauma, hoewel ik denk dat elk een trauma heeft maar dit niet altijd beseft.

Het wordt goed uit gelegd en op een rustige manier, Jan heeft een hele fijne stem om naar te luisteren. De samenvatting aan het einde van iedere video vind ik prettig. Er zitten mooie oefeningen bij om te doen. Kortom: het is het zeker waard.

Geweldige cursus. Raad het iedereen aan

Veel inzichten in alles gekregen Begrijp nu alles. Veel meer rust en verbindjng met mezelf

Ontzettend goede training, zeer effectief

Jan Bommerez neemt je stap voor stap mee in het proces. Hij begeleid je kundig en vanuit ervaring. Interessant en verdiepend als je al veel traumaverwerking hebt gedaan, maar ook als deze materie nieuw voor je is. Echt een aanrader!

Het werkt

De leerstof is makkelijk en de praktijk oefeningen plezierig bovendien merkte ik al spoedig dat ik me veiliger voelde en vooral ook meer in verbinding met mezelf Ik raad het iedereen aan !

Super heldere uitleg.

Ik werk in de jeugdzorg. En heb al veel boeken gelezen over trauma. Zelf kreeg ik een burn out en wilde nu echt nog beter snappen hoe dat toch werkt met het zenuwstelsel. En via verschillende podcast waar Jan Bommerez in sprak, kwam ik op zijn beide cursussen online terecht. Ik heb daar heel veel aan gehad. Super hoe hij stap voor stap het zo helder uitlegd. Ik heb deze info ook vaak naar collega s en in mijn werk nog beter kunnen uitleggen. Kortom ik ben Jan heel dankbaar dat hij voor zo n groot publiek deze info zo toegankelijk maakt. En ik ben blij dat ik hierdoor mijn eigen burnout beter ben gaan begrijpen. Dank dus.

Geweldig hoe diep ik gegaan ben hierdoor, na veel ontwikkelingswerk gedaan te hebben.

Ik heb veel werk verricht op zelfontwikkelingsgebied, met nog wat losse eindjes die ik er aan over heb gehouden. Toen ik hoorde over deze training, wist ik; "Dit is het.", om op mijn diepste laag te kunnen transformeren. Deze training heeft dit gevoel compleet waar gemaakt en zelfs daar voorbij. Dankjewel! Mijn dank is groot.

Vooral de informatie en link naar het zenuwstelsel is nieuw en zeer verhelderend!

Ik ben buitengewoon verrast! Ik voel me liefdevoller, zachter, minder oordelend, en erkend. De theorie gecombineerd met de oefeningen werken versterkend. Als 71 jarige en vele therapieën, boeken en workshops begin ik me eindelijk thuis te voelen in mezelf! Zo ontzettend dankbaar!

zoals Jan het zelf zegt: samen op weg naar huis

- Dat organisch samengaan van uitleg/kennis en praktische oefeningen die je op je eigen tempo kan doen, het werkt! Ben al 2 keer opnieuw begonnen omdat mijn lijf zelf aangaf dat ik te snel ging. - Ik hou van eenvoud en diepgang. Dat zit in heel de cursus ingebakken. - Als ik een oefening doe zet ik meestal toch de video op omdat het voor mij beter werkt om de oefening samen te doen. Nooit gedacht dat een online video zo echt samen kan aanvoelen. - Het is goed om weten dat het best wel confronterend is: ben met momenten onzekerder dan ooit, lig veel onrustig wakker 's nachts, heb woedeaanvallen,... en toch. De wetenschap dat dit oude, diep weggestopte pijnen zijn die eindelijk tevoorschijn komen om verzorgd te worden zorgt ervoor dat ik voortdoe. - Voelde me vaak abnormaal, asociaal, een alien, terwijl ik nu weet: mijn zenuwstelsel is beschadigd en er is iets aan te doen - Ben heel erg betrokken bij en geïnteresseerd in zogenaamd "probleemgedrag" bij kinderen, las daar heel veel boeken over en voelde elke keer weerzin bij de voorgestelde methodes om hiermee om te gaan en nu begrijp ik eindelijk waarom. Het is mijn verlangen om hiermee nog iets te doen en deze kennis mee helpen verspreiden in de wereld. Monique

Een levensveranderende cursus

Ik heb heel veel opleidingen en cursussen gevolgd. Vaak was het lastig om het geleerde te integreren. Dat vond ik jammer. Door de trauma training van Jan ben ik me bewust geworden van de freeze toestand waar ikmijn hele leven in zatin zat en ben daar langzaam aan het uitkomen. Daardoor komt mijn zenuwstelsel tot rust. Ik kan makkelijker leren, dingen onthouden, ben meer gefocust. Het is alsof ik mijzelf weer terug heb gevonden. Eindelijk integreer ik al het geleerde in mijn systeem en voel me krachtiger. Ook alles wat ik in het verleden heb geleerd, valt nu op zijn plek. De informatie is gebaseerd op psychologie, onderzoek en feiten. De oefeningen werken super goed. Je moet wel alle tijd nemen om de cursus en de oefeningen te doen, zodat je je zenuwstelsel niet meer belast. Jan is ervaringsdeskundige. Dat maakt dat hij de stof goed en authentiek overbrengt in begrijpelijke taal. De cursus verdient niets meer dan lof. Dankjewel voor deze waardevolle cursus, Jan!

Praktische oefeningen met impact op je welbevinden

Er is discipline voor nodig om de online lessen te volgen. De uitleg vergt focus en herhaling om goed te begrijpen wat Jan Bommerez aan informatie geeft. De praktische oefeningen zijn makkelijk uitvoerbaar en brengen mij direct verlichting in mijn gevoel van welbevinden.

Het is aan te bevelen als je verder wilt met je leven.

Als je de online training traumatherapie doet, betekend het dat je inzicht hebt gekregen in de dingen waar je in je leven tegen aan loopt. Je wilt de kwaliteit van leven omhoog krikken. Het gaat er niet om wat je meegemaakt hebt int t leven, het gaat er om hoe je/ er op gereageert hebt/ is. = compassie? En je lichaam is daar een graadmeter in, daar ga je mee aan de gang. Maar het lijkt eerst wel te verergeren. Ik ben er nog steeds mee bezig, rustig aan van wege privacy. Heb je begrip uit je omgeving? Is het bespreekbaar met je omgeving? = compassie?

tevreden

leerrijk

Wat een fijne man, uitleg en waardevolle cursus!

Heeft mij heel veel gebracht!! Eindelijk rust kunnen ervaren in zenuwstelsel. Alles resoneerde wat Jan vertelt. Super dat hij dit in een cursus heeft gegoten! Dankbaar voor. Nu blijven mediteren en voelen wat er speelt in lijf.

Effectief

Praten helpt je niet altijd vooruit. Je kan weten dat je een trauma hebt maar wat dan? Teruggaan naar het trauma schrikt je af. Op de manier die Jan gebruikt, genees je beetje bij beetje jezelf van het trauma door simpele oefeningen.

Rozenburglaan 11

9727 DL Groningen

050 311 30 72

Over Jan Bommerez

Omdat honderden uren traumatherapie over de jaren toch niet voor genoeg verbetering zorgden in zijn eigen leven is hij het onderwerp zelf uitgebreid gaan bestuderen. Hij ontdekte zo de kapitale rol van ontwikkelingstrauma voor de toegenomen traumagevoeligheid later in het leven en ook hoe daar nauwelijks aandacht aan gegeven wordt. Nochtans hebben minstens 60% van alle mensen ermee te maken. Door jarenlange studie en door te experimenteren met diverse methodes heeft hij een aantal zelfhelingsmethoden verzameld die hij nu ook met anderen deelt. Jan is al sinds 2000 een bestseller auteur. Zijn bekendste boeken zijn ‘Flow en de Kunst van het Zakendoen’, ‘Kun je een Rups Leren Vliegen?’, ‘Minder Moeten Meer Flow’ en ‘Door de Bomen het Bos Zien’. Jan is te gast geweest in onder andere de volgende podcasts: Hoe jeugdtrauma’s onrust geven en hoe je ze heelt | met Jan Bommerez & Michael Pilarczyk (https://www.youtube.com/watch?v=Phs6WBRDWw0) Leven in de ventrale staat - Thijs Lindhout & Jan Bommerez (https://www.youtube.com/watch?v=P2lEk-X_VAE) Jan Bommerez over trauma, transitie, flow en heling | KUKURU (https://www.youtube.com/watch?v=q3vAaCnozD0) OERsterk Podcast met Richard de Leth & Jan Bommerez: "Er zit trauma onder bijna alles wat chronisch is" (https://youtu.be/Zm5WO925pDA) The Trueman Show Podcast met Jorn Luka & Jan Bommerez: "Jouw transformatie transformeert de wereld" (https://youtu.be/KblzTzIGHks) Ook een boek over ontwikkelingstrauma staat nog in de planning. Als je meer wilt weten over wat je er zelf kunt aan doen, ga naar https://janbommerez.com/ voor de volledig nieuwe online training. Ik wens je toe dat je door eigen ervaring mag ontdekken hoe je leven kan gereorganiseerd worden voor meer welzijn en geluk. Jan Bommerez