Verrijkend

Langzaam, diepgaand proces. Vooral 'het langzaam aan', is een verrijking voor mij. Vertragen in het leven is niet mijn sterkste punt. Terwijl net daar door 'de instructies' te volgen en dat proces te omarmen, de kracht ligt om in contact te komen met je kern. De cursus kan ik enkel aanbevelen!

Heel veel kunnen verwerken

Ik heb echt heel veel aan deze cursus gehad! Ik dàcht altijd dat ik goed kon voelen. Maar eigenlijk voelde ik vooral ‘de ander’. Deze cursus heeft mij - samen met een stembevrijdingsoefening - geholpen om heel veel oude pijn te kunnen doorvoelen. Dat was niet altijd fijn. Maar ik merk dat ik dichter bij mezelf kan zijn en de emoties er kan laten zijn. In termen van de cursus; mijn container is groter geworden waardoor ik verdriet dat was weggestopt nu kan dragen. En nu … nu ben ik een beetje leeg. Op zoek naar mijn levensvreugde. Dat lukt nog niet zo best. Misschien een mooi onderwerp voor een vervolg cursus?

5 sterren om de volgende redens;

- De mogelijkheid om de lessen zonder muziek te volgen. - Ik leer alleen schrijvend, dus ik kan regelmatig de video stil zetten en de tekst overschrijven. Hierdoor dringt deze stof goed tot me door, waardoor de oefeningen dieper en bewuster integreren. - Het is een verademing een cursus te volgen van iemand die zelf ook trauma heeft gehad en hetzelfde heeft ervaren. - De lessen zijn kort en duidelijk. De foto's en andere beelden verhelderen enorm. Begin met een herhaling en eindig met een samenvatting. - Er is een goede opbouw in de gehele jaarcursus en alles gaat stap voor stap. - De bevestiging en uitleg dat we/ik moeilijk bij mijn boosheid kan komen. - Vaak worden we eraan herinnert om de oefeningen heel langzaam, kort en regelmatig toe te passen. Zo kom ik beter in mijn gevoel en in mijn lichaam. - Daardoor leer ik o.a. beter mijn eigen grenzen en hierdoor kan ik beter mijn grenzen aan een ander aangeven. - Ik ben dankbaar dat ik de kans krijg om deze cursus op mijn 75ste jaar te volgen.

Fijne en snelle oplossing voor ook latere trauma

Fijne cursus om ook latere trauma op te lossen en tevens de dingen die nog resten, na jaren aan mijzelf te hebben gewerkt op te lossen. Het gaf mij al na enkele weken oefenen veel verlichting en ik ben nu op de helft van de cursus. Veel oefeningen ken ik al van yoga en qi gong, maar dit is een echte aanvulling. Het is lastig om een passende cursus te vinden als je al veel gedaan hebt. Deze is echt passend en verdiepend voor mij. Ik ben er blij mee.

Het werkt voordat je het beseft.. Ruimte om te kunnen zijn wie je bent.

Dank u Jan, ik ging ervan uit dat het zeker een jaar zou duren, en was bereid om vol geduld de weg te gaan. Maar na een maand besefte ik dat ik veel stabieler, sterker en zeer gegrond in het leven stond. Problemen en moeilijke mensen.. ik neem het niet meer persoonlijk en kan er nu mee omgaan zonder verzwaring. Veel herkenbare oefeningen en ook uitleg, ben intens bezig geweest met TCM, Tai Chi en yoga, hoe je die wijsheid uitlegt en samenvat vind ik geweldig! Het enige waar ik het moeilijk mee had, waren de Jin Shin Jyutsu oefeningen, die heb ik overgeslagen omdat voor mij de meridianen in de vingers volgens TCM aangeleerd zijn (duim long, wijsvinger dikke darm..) en dat conflicteerde met mijn werkelijkheid. Ik ga zeker weer opnieuw beginnen met de lessen, maar omdat ik me zo goed en stabiel voel is de nood hiervoor wat weg. Nogmaals dank.. Lieve groet, Petra

Ik vind het een praktische cursus in zijn eenvoud goed begeleid en met een goed resultaat

De cursus is door Jan zeer goed uitgelegd, begrijpelijke taal voor iedereen, vol moed sprekend en zeker geen egogoeroe. Zeer prettig ook om naar zijn stem te luisteren en zijn fysieke aanwezigheid te zien. Een cursus waar ik heel blij van wordt. Dus Jan, dank je wel, ik ben blij dat je in deze wereld bent :-)

Dankbaar

Dankbaar voor alle informatie, oefeningen etc.. van dit programma!! Heel duidelijk en rustig uitgelegd en herhaling ook fijn! Lekker in eigen tempo te doen!

Uitstelrealisatie

Beste Jan, Dus, eh, ik moet je iets bekennen. Die hele cursus van jou over jeugdtrauma? Yeah, ik ben er nog niet aan toe gekomen. Het spijt me. Het voelt alsof ik nog steeds vastzit in het voorportaal van psychologische zelfontdekking, snap je? Mijn innerlijke kompas is nog steeds in de war, zeg maar. Maar maak je geen zorgen, ik houd mijn snorkel en zwembandjes binnen handbereik voor het geval ik ooit besluit me in die diepe wateren van traumatische zelfreflectie te storten. Tot die tijd zal ik gewoon rustig dobberen op de oppervlakte van mijn eigen gedachten, hopend dat ik niet verdrink in mijn eigen neuroses... nog niet tenminste. Groet Marcel

Bevestigend, herkenbaar, zeer helpend.

Mooie korte, goed te volgen lessen. Jan legt alles goed uit, herhaalt, met een plezierige rustige stem. De erkenning en de rust die vanuit deze cursus komt is om te beginnen al helend.

rustgevend

Praktisch toepasbare tools..

Eindelijk ga ik rust ervaren in mijn lijf.

Relatief makkelijke oefeningen die een wereld van verschil maken. Mijn lijf gaat snappen wat mijn hoofd al wist. Hierdoor lukt het mij nu pas, op mijn 50e, om mezelf te zien en te voelen waardoor ik liever kan zijn voor mezelf en een ander. Grote dank voor dit programma

Zeer grondig en informatief, in zowel de voorbereiding alsook de uitvoering

Beste Jan, aangezien ik je eigenlijk bijna alleen maar positiefs kan teruggeven, geef ik je één dingetje wat mij een beetje 'stoorde'. Ik begrijp hoe belangrijk het oefenen is, maar om dat bij iedere 'les' zowat minstens 5 keer te zeggen: "Het is zéér belangrijk, dat...", verliest het op een gegeven moment z'n kracht... Daarnaast... heb vertrouwen in de - eventuele - toewijding van degene die het volgt. Het is als met mediteren: je weet van jezelf dat het belangrijk is om iedere dag te doen. En toch doe je het dan soms niet. Daar mag dan ook mildheid omheen zitten: we zijn allemaal mens. NB: Ik geef jouw cursus regelmatig door aan anderen. Dank voor je wijsheid en alle energie die je erin hebt gestopt om het te delen. Dat moet immens veel werk zijn geweest. Met hartelijke groet, Ton Kurstjens - Nijmegen

De beste cursus over ontwikkelingstrauma.

Ik ben nog steeds bezig de cursus te volgen en vaak herhaal ik bepaalde onderdelen. De oefeningen blijf ik doen. Ik heb er al veel van geleerd en stapje voor stapje ga ik vooruit!

Helend vanaf les één

Dit is een prachtige cursus volop direct inzetbare informatie en tools. De combinatie van het luisteren en kijken naar Jan met de teksten en plaatjes, zorgt er bij mij voor dat het goed binnenkomt.

Een absolute aanrader!!!

Jan spreekt vanuit eigen ervaring en dat voel je gewoon aan gans de training, heel geleidelijke opbouw en super uitgelegd met nadruk om de nodige tijd te nemen. De oefeningen vergen niet te veel tijd en een aantal kan je makkelijk doorheen de dag tussendoor eens doen. Fantastische cursus en het kost me geen enkele moeite om er mee bezig te blijven. Je wordt je veel bewuster van je lijf, je zakt in je lijf en komt weer bij het voelen; uit je hoofd en in je lichaam/hart/buik. Mooie balans tussen theorie en oefeningen. Super blij dat ik mezelf de cursus cadeau gedaan heb en een grote dank je wel aan Jan!!

Wat een waardevol geschenk aan mezelf!

Heel blij met deze cursus. De eenvoudige lichaamsgerichte oefeningen hebben effect en zoveel herkenning en inzichten gevonden in de theorielessen. Ik heb nog niet afgerond, wel alle vertrouwen dat het goed komt. Je doet het alleen, maar zo voelt het zeker niet. Een mooie aanvulling hiervoor is de besloten Fb groep. Je vindt hier steun, troost en de warmte van alle lieve mensen daar. Ook Jan is hier zeer betrokken. Jaaa, het is zijn missie, zó mooi, zó waardevol! Dankjewel Jan!

verhelderend - bemoedigend - eindelijk iets dat echt werkt

zo blij dat ik de lessen heb aangekocht ! Jan geeft een heldere uitleg die zo logisch voor me klinkt en me soms ontroert. Dit is het dus... Je hoeft geen trauma met de grote T te hebben meegemaakt om je onveilig te voelen. De oefeningen helpen me, dat voel ik, en de bemoedigende woorden van Jan maken dat ik het volhoudt. Nog nooit in mijn leven zoveel gegeeuwd en geboerd. Wat een geschenk ! Dank !!!

Ik heb veel geleerd om te groeien

Beste Jan, Ik heb veel geleerd om te helen, al is de cursus zwaar voor mij... Er zijn vele filmkes en ik ben nog niet tot het einde geraakt, ben even gestopt. Ik ga het zeker nog afmaken. Als het korter kon zou je gemakkelijker kunnen herhalen. De inhoud is top en vernoem je naam bij anderen. Groetjes Isabel

Toegankelijk, veilig en helend

Beste Jan, Hartelijk dank voor dit bijzondere (levens)werk. Ik heb de training gelijktijdig met een goede vriendin aangekocht, zodat we ervaringen kunnen delen. Zo kunnen we elkaar ook aanmoedigen en dat werkt heel fijn. Ik neem heel veel tijd voor de oefeningen en heb losgelaten dat ik binnen een jaar "klaar" moet zijn. Er dient zich al zoveel moois aan in mijn leven, niet altijd makkelijk maar wel heel bijzonder. Dit wens ik iedereen toe.

Ik had dit jaren eerder willen weten

Alle trainingen die ik heb gedaan op het gebied van persoonlijke ontwikkeling halen het bij lange na niet bij deze online training Jeugdtrauma! Al in de eerste lessen zitten oefeningen waardoor ik me een ander mens voel. Veel rustiger i.p.v. altijd stress en onrust. Ook alle theorie is enorm interessant en helpt heel erg bij het begrijpen hoe ik zelf in elkaar zit Nogmaals: ik had deze training graag jaren eerder willen kunnen volgen!

Eindelijk iets wat me WEL verder helpt

Ik ben zo blij dat ik deze training ben gaan doen. Ik krijg hier antwoord op zoveel vragen waar geen therapeut (regulier en alternatief) mij bij kon helpen. De lessen zijn heel duidelijk en goed te volgen. De oefeningen zijn eenvoudig, maar enorm effectief. Ik ben op de helft van de training en nu al veel rustiger. Je leert weer naar je lichaam luisteren en dat leer je in de praktijk. Vragen worden snel beantwoord. Het is heel fijn dat je 4 proeflessen mag proberen. Ik heb heel veel soorten therapie gehad voor burnout, paniekaanvallen, straatvrees en vermoeidheid. Het gaat nu best aardig voor mijn doen, maar ik kom al jaren niet verder. Ergens voelde ik wel dat er toch IETS moet zijn wat me met dat laatste stukje kan helpen. Ik heb er nu zeker weer vertrouwen in dat het echt goed komt, want ik begrijp nu waarom ik niet verder kwam. Als je ook twijfelt: doe de proeflessen, probeer het gewoon.

Zelf helend

Wat een fijne manier om zelf aan mijn heling te kunnen werken. Jan legt alles duidelijk uit, doet het voor en herhaalt steeds. Allemaal helpend om zelf de oefeningen te doen in een tempo dat bij mij past en vooral waarbij ik goed voelen wat het doet. Voor mij brengt Jan alles samen wat nodig is voor vooruitgang. Dus dankjewel!

Jan Bommerez is voor mij helemaal geweldig. Ik hang aan zijn lippen. Zeer leerzaam, mooie interessante stof. De oefeningen die hij mee geeft. Echt een vette aanrader. Ik ben blij dat ik zijn cursus per toeval ben tegengekomen. Of toch niet per toeval! Bedankt Jan, hopelijk mogen we nog jaren van je leren.

Heel bijzonder

Deze cursus geeft mij de hoop dat ik hier door mijn levens opdracht zou kunnen voltooien ,daar ben ik dankbaar voor .lieve groet

Op weg naar bevrijding.

Het is confronterend hoe de cursus me raakt, alsof die mij al heel lang kende en aanvoelde wat er zat. Bevrijdend, verwerken, loslaten en helend. EEN ECHTE OPENER VOOR MIJN LEVEN.

Rozenburglaan 11

9727 DL Groningen

050 311 30 72

Over Jan Bommerez

Omdat honderden uren traumatherapie over de jaren toch niet voor genoeg verbetering zorgden in zijn eigen leven is hij het onderwerp zelf uitgebreid gaan bestuderen. Hij ontdekte zo de kapitale rol van ontwikkelingstrauma voor de toegenomen traumagevoeligheid later in het leven en ook hoe daar nauwelijks aandacht aan gegeven wordt. Nochtans hebben minstens 60% van alle mensen ermee te maken. Door jarenlange studie en door te experimenteren met diverse methodes heeft hij een aantal zelfhelingsmethoden verzameld die hij nu ook met anderen deelt. Jan is al sinds 2000 een bestseller auteur. Zijn bekendste boeken zijn ‘Flow en de Kunst van het Zakendoen’, ‘Kun je een Rups Leren Vliegen?’, ‘Minder Moeten Meer Flow’ en ‘Door de Bomen het Bos Zien’. Jan is te gast geweest in onder andere de volgende podcasts: Hoe jeugdtrauma’s onrust geven en hoe je ze heelt | met Jan Bommerez & Michael Pilarczyk (https://www.youtube.com/watch?v=Phs6WBRDWw0) Leven in de ventrale staat - Thijs Lindhout & Jan Bommerez (https://www.youtube.com/watch?v=P2lEk-X_VAE) Jan Bommerez over trauma, transitie, flow en heling | KUKURU (https://www.youtube.com/watch?v=q3vAaCnozD0) OERsterk Podcast met Richard de Leth & Jan Bommerez: "Er zit trauma onder bijna alles wat chronisch is" (https://youtu.be/Zm5WO925pDA) The Trueman Show Podcast met Jorn Luka & Jan Bommerez: "Jouw transformatie transformeert de wereld" (https://youtu.be/KblzTzIGHks) Ook een boek over ontwikkelingstrauma staat nog in de planning. Als je meer wilt weten over wat je er zelf kunt aan doen, ga naar https://janbommerez.com/ voor de volledig nieuwe online training. Ik wens je toe dat je door eigen ervaring mag ontdekken hoe je leven kan gereorganiseerd worden voor meer welzijn en geluk. Jan Bommerez