Heel verhelderend en helpend

Door Jan zijn cursus ben ik eindelijk mezelf gaan begrijpen. Ondanks alle zelfhulp die ik al gedaan had bleef ik in een oud thema hangen. Door begrijpen van hoe het zenuwstelsel alles bepaalt, en daarmee acceptatie en compassie naar mijzelf, én de oefeningen die Jan geeft, is er ruimte gekomen voor mezelf om steeds meer 'mezelf' te kunnen zijn.

Leerzaam en verhelderend

Jan is een goede gids omdat hij je de weg wijst in een landschap dat voor hem bekend is Veel mensen zouden hier baat bij hebben

Zeer zinvol, liefdevol, emotioneel, leerzaam, helder. Lessen zijn kort en duidelijk. Oefeningen zeer goed. Jan is ervaringsdeskundige dat hoor en voel je… voor mij is het levens veranderd… Ben bij les 13 dus pas aan het begin maar heel dankbaar dat hij deze online cursus heeft gemaakt… Wil hierna het loslaten gaan doen. Maar nu eerst de lessen rustig doen en steeds herhalen. Ik geloof in mijn herstel! Heel veel dank Jan Bommerez… Met liefde Marianne

Op een rustige, adequate manier leidt Jan je door de lessen! Ben nu bij les 15 en voel(!) al verschil! Top!!

Heel bruikbare, eenvoudige oefening. Heldere uitleg. Geen whoohoo. Praktisch, science-based, top!

Al wat Jan zegt, is duidelijk en toegankelijk. De oefeningen zijn wetenschappelijk onderbouwd en makkelijk uit te voeren. Blijven toepassen is de boodschap!

heel informatief en helpend

Ik ben heel blij dat ik de cursus heb aangeschaft, heel leerzaam en super interessant. De theoretische lessen over het zenuwstelsel vind ik heel verhelderend en hebben me al veel duidelijk gemaakt. Zoals Jan aanraadt, bekijk ik deze lessen een paar keer om het echt goed te begrijpen. . De oefeningen doe ik dagelijks en ik heb het idee dat ik er (al) baat bij heb. Heel fijn om mee bezig te zijn. Een opmerking : als je nog geen ervaring hebt met therapie o.i.d. zou het volgens mij aan te raden zijn om het met iemand samen te doen.

Ik ben erg dankbaar dat ik Jan heb mogen “leren kennen”

Ik heb beide cursussen van Jan gekocht: eerst die over loslaten en daarna die over kindertrauma. Ik werk met allebei. De eerste heb ik inmiddels afgerond, in de zin dat ik het hele programma heb doorlopen. De tweede vraagt duidelijk meer tijd; daarmee sta ik eigenlijk nog maar aan het begin. Ik merkte al snel positieve effecten: ik leer beter ademen, meer contact maken met mijn lichaam en mediteren. Het is een proces dat me enorm fascineert. Ik had nooit gedacht dat ons lichaam zoveel informatie over onze levensgeschiedenis in zich draagt; ik dacht dat dit alleen in onze geest opgeslagen was. Ik ben erg dankbaar dat ik Jan heb mogen “leren kennen”. Hij opent voor mij nieuwe, prachtige perspectieven op mezelf en op andere mensen.

Heel mooi om deze lessen van Jan Bommerez op deze manier te kunnen doen. Ze zijn werkelijk helpend.

Jan biedt een andere weg aan, een die wél werkt.

Voor het eerst rust in mijn hoofd

Jan Bommerez is heilig voor mij. Ik heb zonder het te weten al 45 jaar stress. Nu ben ik in flow, alles gaat goed, ik voel me elke dag gelukkig ook als daar niet een reden voor is. Geen angsten meer. Fantastisch gewoon. Ik heb zijn boeken gelezen en de cursus loslaten gedaan. Momenteel met trauma cursus bezig en dan merk ik dat ik al ver ben. Ik ben zooooo gelukkig. Dankjewel Jan! Ik wil graag aan je vertellen waar ik vandaan kom en hoe jij mijn leven hebt helpen helen! Fred Zoon 45 jaar ondernemer.

Aangename en leerrijke ervaring met Jan!

De cursussen zijn zeer goed gemaakt en helpen goed. Ik raad iedereen die twijfels of vragen heeft over zijn leven en identiteit om ze aan te schaffen. Alles start vanuit levenservaring en vragen die Jan zichzelf gesteld heeft om zo tot deze cursussen te komen.

Jan heeft een prettige stem en spreekt uit ervaring en met heel veel kennis! Prima cursus!!

Geweldig!

Zeer kundige oefeningen die je gelijk kunt inzetten. Goed oefenen dan krijg je vanzelf een rustig zenuwstelsel

Oprechte en goed onderbouwde methode

Hoewel ik nog steeds niet weet of er bij mij sprake is van traumasporen of een biologische aanleg met dezelfde symptomen, herken ik veel in de beschreven klachten. Het is niet voor het eerst dat ik mij met deze materie bezighoudt. Door mijn ervaring, van jaren, met diverse methoden en inzichten kan ik zeggen dat deze cursus van Jan de moeite waard is. Theorie en oefeningen vullen elkaar goed aan. Ik ben iemand die niet zomaar genoegen neemt met willekeurig welke theoretische onderbouwing maar hier heb ik daar (ben op 20% van de cursus) zeker vertrouwen in. De oefeningen krijgen daardoor meer betekenis, alhoewel jouw eigen lichaam en geest uiteindelijk zullen aangeven wat de werkelijke betekenis ervan is natuurlijk. Ik heb er vertrouwen in dat ze heling en transformatie ondersteunen.

Goede oefeningen, maar het gaat wat snel.

Ik vind de oefeningen goed, maar zou het heel fijn vinden als Jan wat duidelijker zou praten en er wat meer pauzes in zou brengen. Er zou wat mij betreft wat meer tijd genomen mogen worden voor het visualiseren etc.

Goed maar wel beeld maar geen geluid

Ik volg op het ogenblik de cursus, die ik vorig jaar ben begonnen heel boeiend, alleen kan ik de cursus op dit moment niet voortzetten door problematiek met beeld en geluid, beeld is Affgelopen ruim een week weggeweest en is nu terug. Het geluid is al 14 dagen niet meer actief. Zo kan ik zijn uitleg niet volgen en ook de gesproken meditatie niet. Op dit moment zijn vör mij en beeld en weer geluid van groot belang om de cursus te vervolgen. De cursus op zich zelf is fantastisch, ik heb er erg veel aan hiervoor mijn grote dank aan Jan. Ik hoop dat ik binnenkort weer de cursus kan vervolgen.

Heldere en duidelijke uitleg

Heel erg toegankelijk!

Zeer begrijpelijk, geen moeilijke taal. En het werkt echt

Rustgevend

Alles is heel goed uitgelegd, van begin tot eind. Ik ben rustiger geworden, heel bewust van mijn traumas. In het begin heel beangstigend om toe te geven. Maar heb mogen zien waar ik door vastliep. Ik werk ook nog alle dagen opnieuw aan de oefeningen. Soms komt de angst weer naar boven, maar ik kan het meer en meer los laten.

Deze training is een parel vol wijsheid

Deze training geeft mij de ruimte om in alle rust en in mijn eigen tempo aan het werk te gaan met mijn zenuwstelsel. De oefeningen zijn eenvoudig en Jan legt de theorie heel begrijpelijk uit. Voor mij werkt deze combinatie goed, het zorgt ervoor dat ik niet afhaak. Ook de geruststellende woorden van Jan, vaak aan het eind van een les, helpen enorm. Als hij zegt ‘het komt goed’, voelt dat oprecht en geeft mij dat alle vertrouwen. Jan is een fijne mentor. Ik ben heel blij met deze training. Naast alle trainingen die voor veel geld en met veel blah gouden bergen beloven is de training van Jan een parel vol echte wijsheid.

mooie praktische cursus

heel praktisch, leerzaam, laagdrempelig en vooral fijn om te doen!

Fijne, begrijpelijke cursus

Goed opgebouwd en uitgelegd, prima tempo, duidelijke oefeningen

Zoveel completer dan alleen praattherapie.

De cursus heeft me enorm veel inzicht gegeven in hoe trauma en ons zenuwstelsel werkt. De uitleg is verhelderend, ik heb al aan veel mensen aangeraden om de lessen van Jan Bommerez te volgen.

Legt alle puzzel stukjes op zijn plaats.

Nooit te oud. Heb er 82 jaar over gedaan, maar begin nu te vatten hoe welzijn voelt. Dit is de opening naar wie ik ben. Ik ben nu vrij, liefde, dankbaarheid, vergeving, ik ben genoeg. Ik leef nu de mooiste tijd van mijn leven en ben bereid te gaan, wanneer het mijn tijd is. Het is goed. Ik dank je met heel mijn hart, Jan.

Terugkeren naar het de basis, het innerlijke ik.

Terugkeren naar de wie we werkelijk zijn, wat we blijkbaar niet meer kennen of verloren zijn. De informatie van Jan is duidelijk uitgelegd. En alles is op eigen tempo verwerken.

Zeer bruikbaar en waardevol voor mezelf en mijn cliënten

Zeer nuttige informatie en oefeningen. Via de video's helemaal in mijn eigen tempo te volgen.

Rozenburglaan 11

9727 DL Groningen

050 311 30 72

Over Jan Bommerez

Omdat honderden uren traumatherapie over de jaren toch niet voor genoeg verbetering zorgden in zijn eigen leven is hij het onderwerp zelf uitgebreid gaan bestuderen. Hij ontdekte zo de kapitale rol van ontwikkelingstrauma voor de toegenomen traumagevoeligheid later in het leven en ook hoe daar nauwelijks aandacht aan gegeven wordt. Nochtans hebben minstens 60% van alle mensen ermee te maken. Door jarenlange studie en door te experimenteren met diverse methodes heeft hij een aantal zelfhelingsmethoden verzameld die hij nu ook met anderen deelt. Jan is al sinds 2000 een bestseller auteur. Zijn bekendste boeken zijn ‘Flow en de Kunst van het Zakendoen’, ‘Kun je een Rups Leren Vliegen?’, ‘Minder Moeten Meer Flow’ en ‘Door de Bomen het Bos Zien’. Jan is te gast geweest in onder andere de volgende podcasts: Hoe jeugdtrauma’s onrust geven en hoe je ze heelt | met Jan Bommerez & Michael Pilarczyk (https://www.youtube.com/watch?v=Phs6WBRDWw0) Leven in de ventrale staat - Thijs Lindhout & Jan Bommerez (https://www.youtube.com/watch?v=P2lEk-X_VAE) Jan Bommerez over trauma, transitie, flow en heling | KUKURU (https://www.youtube.com/watch?v=q3vAaCnozD0) OERsterk Podcast met Richard de Leth & Jan Bommerez: "Er zit trauma onder bijna alles wat chronisch is" (https://youtu.be/Zm5WO925pDA) The Trueman Show Podcast met Jorn Luka & Jan Bommerez: "Jouw transformatie transformeert de wereld" (https://youtu.be/KblzTzIGHks) Ook een boek over ontwikkelingstrauma staat nog in de planning. Als je meer wilt weten over wat je er zelf kunt aan doen, ga naar https://janbommerez.com/ voor de volledig nieuwe online training. Ik wens je toe dat je door eigen ervaring mag ontdekken hoe je leven kan gereorganiseerd worden voor meer welzijn en geluk. Jan Bommerez