Xxx

De cursus heb ik nog niet afgerond. Op een later moment wil ik het beoordelen.

Langzaam en nog langzamer schuifel ik als een schildpad door de cursus heen en dat bevalt opperbest. De liefde voor mezelf groeit haast ongemerkt. Zo nu en dan merk ik dat er iets is veranderd, dat ik anders reageer in een situatie dan vroeger, dat ik mezelf kan corrigeren en zo een oud patroon kan omzeilen. Het voelt goed. De stress die ik aanvankelijk voelde bij het idee van 'weer een cursus', 'oefeningen doen' en 'schools' is inmiddels bijna verdwenen en begint plaats te maken voor een weldadig gevoel van 'begeleid worden in het liefdevol zorgen voor mezelf'. Blij hiermee. Dank je wel, Jan.

De cursus heeft mij maar ook mijn vrouw bijzonder goed geholpen. De oefeningen werken echt als je ze blijft volhouden. Zelf had vrij snel resultaat. Door de heldere uitleg hoe het lichaam en het zenuwstelsel werken hebben mij ook enorm geholpen.

Inzichtelijk & praktisch, geeft hoop.

Inzichten en theorie helpen me erg en geven hoop, maken de oefeningen ook duidelijker en waardevol. Ben soms zoekende in hoe dit alles toe te passen en overzicht behouden maar denk dat ieder voor zich hier een eigen proces in te lopen heeft. Heel dankbaar voor deze cursus!

Beste curses die er is

Massa's heel bruikbare info. Hele praktische insteek. Erg compassie en begripvol geɓracht

Duidelijk en liefdevol

Een duidelijke en liefdevolle cursus. Zo anders als andere therapieen. Ik kijk vol vertrouwen uit naar de volgende lessen. Ik ben nu bij les 20.

Duidelijk en Boeiend

De online cursus Jeugdtrauma is heel duidelijk en goed te volgen.

Zeer verhelderend

Ik ben bij elke les onder de indruk, zo goed. Ik heb van Jan Bommerez de laatste 2 jaar veel meer inzichten gekregen dan van al mijn 30 therapeuten de voorbije 25 jaar samen. Geen enkele therapeut heeft me ooit gezegd dat ik trauma had. Wel ook lichtjes gefrustreerd omdat ik bij het dagelijks doen van de oefeningen eigenlijk niets opmerk. Ik denk owv heel veel freeze. Maakt me bang omdat ik er al zo lang mee bezig ben en het toch wel heel wat discipline vraagt. Het maakt me soms wat moedeloos.

just to the point en onmiddelijk bruikbaar.

Ik voel me goed met de inhoud en oefeningen. Het is wel een proces van lange duur maar ik begrijp dat dit de juiste weg is. Misschien een boek ter begeleiding zou helemaal ok zijn.

Een aanrader

Trauma, met kleine of grote T, de cursus heeft impact - te volgen op eigen ritme zodat de veranderingen effectief kunnen 'indalen'. Mooie afwisseling theorie en praktijk, aangenaam om te beluisteren. Hoe mooi dat het eigen processen in beweging zet, ons doet nadenken en doorvoelen. De cursus is ook nuttig voor psychologische begeleiders, geeft inzicht en laat kennismaken met oefeningen. Het zet wat in beweging ! Zo fijn dat deze cursus bestaat, en door zovelen wordt gevolgd, wijzelf en de wereld wordt er beter van.

Subliem

Heel positief.

Het werkt. Veebelovend!

Fijne oefeningen. Geen probleem om dagelijks even mee bezig te zijn. Ik voel meer rust van binnen, soms ook meer comfort, vrede, behagelijkheid in mijn lijf. Blijer. Soms ook meer ruimte, lichtheid, openheid en kordaatheid. Meer in mijn kracht. Er verschuiven dingen. Er "ontdooien" stukjes. Meer energie, meer vertrouwen in mijzelf. Ik ben aan het opbouwen. Ik ben goed bezig, zoals Jan zo vaak zegt!, maar nog lang niet klaar. Ik ben enthousiast; het is heel hoopvol. Dieuwke

Hele fijne toegankelijke cursus.

Hele mooi cursus, deskundige uitleg met aangepaste oefeningen om zelf aan het werk te gaan. Ik had vrij snel resultaat. Een echte aanrader.

Heel

Heel duidelijk! Fijn deze kortere filmpjes om op deze manier even de info tot je te nemen en de oefeningen toe te passen. Ook fijn dat iedere keer een korte samenvatting wordt gegeven van al het vorige.

Geweldige cursus!

Erg herkenbaar en ook erg fijn dat er praktische oefeningen worden aangereikt. Ben blij dat ik dit tegengekomen ben. Ook het feit dat je lessen kunt herhalen is fijn. Zo kan alles beter beklijven. Door het doen van de oefeningen en het herhalen van de theorie merk ik ook daadwerkelijk verandering. Kortom: een echte aanwinst en een aanrader voor mensen met terugkerende klachten zoals spanningen, oververmoeidheid, slecht slapen enzovoort.

fijn

bijzonder waardevol

ik stel het zeer op prijs dat elke les max. 20 min. duurt. Moest ik er één uur of langer voor gaan zitten, dan zou ik het steeds voor me uit schuiven. Nu zijn de lessen kort EN krachtig en ben ik meer geneigd om de oefeningen dagelijks toe te passen. Jan zorgt voor een duidelijk en behapbare correcte uitleg, geeft zelf zijn eigen traumaproces als voorbeeld en dat schept een vorm van erkenning. Heel mooi, dank hiervoor.

Helende ervaring

Mega veel ondersteunende informatie en de on-line training en oefeningen blijf ik met plezier volgen

Helend en troostend

Ja, ik wil te snel helen omdat ik proef dat het kan. Het lukt me nu om gedoseerd de oefeningen te blijven doen en herhalen. Ik vind de korte sessies erg fijn en overzichtelijk.

Aangesloten, helder en helend

In korte episodes neemt Jan Bommerez je mee in een logisch opgebouwde cursus. Niet méér uitleggen dan nodig is, begeleid door duidelijke beelden en effectieve oefeningen.

Schot in de roos, goed gevoel erbij, zowel manier waarop Jan het geeft als inhoud vd cursus.

Na een paar weken merkte ik al verschil in gevoel. Meer geworteld in lijf, niet meer zoveel gedachten en heen-en-weer gevoelens, andere keuzes maken, meer zelfvertrouwen en tot acties komen. Steeds meer op mijn gemak voelen in het leven van alledag, minder op mijn hoede zijn. Ik ga wel vaak te snel en dan hoor ik Jan zeggen, niet veel en snel maar traag en zacht, herhaling. Jan straalt rust, begrip en vriendelijkheid uit. De manier waarop hij de cursus geeft vind ik heel fijn. Ook dat je het thuis kan doen, tot je beschikking wanneer je wil. Heel blij mee.

Goede onderbouwing en hele praktische oefeningen

Ik ben nog bezig met de cursus,maar ik kan al wel zeggen dat het ontzettend belangrijk voor me was om te begrijpen wat er in mijn lichaam en geest gebeurt. Na zoveel jaren therapie is er eindelijk duidelijkheid. De oefeningen worden helder uitgelegd, en met veel compassie voor de moed die het van de deelnemers vergt. Wat ik niet helemaal zeker weet is of het format van een online cursus voor iedereen met complexe trauma achtergrond geschikt is. Er komt veel los, ik merk dat het voor mij goed werkt, maar ik weet al wel eea door eerdere ervaringen. Afgezien daarvan ben ik erg dankbaar en zeer tevreden . Ik heb het aan verschillende kennissen aanbevolen

Door de herhalingen en goed verwoorde werking van ons systeem, kom ik tot verwerking van mijn trauma

Ik heb meer gevoel in mijn lichaam gekregen

Had ik eerder vaak een leeg gevoel dan is door deze cursus mijn gevoel in mijn lichaam teruggekomen. Door de verschillende oefeningen is het langzaamaan gaan stromen. Ik doe de oefeningen lekker liggendin bed en het geeft me een gelukzalig gevoel. Ze sluiten helemaal aan bij wat mijn lichaam vraagt en de oefeningen zorgen ervoor dat de opgeslagen stress uit mijn lijf komt.

Diepgaande healing

Ik kan deze cursus aanbevelen aan iedereen die diepgaand herstel wil realiseren. Ik ben al mijn hele levende zoekende en heb allerlei therapieën gedaan, maar deze is de "missing link" om tot herstel te komen.

Rozenburglaan 11

9727 DL Groningen

050 311 30 72

Over Jan Bommerez

Omdat honderden uren traumatherapie over de jaren toch niet voor genoeg verbetering zorgden in zijn eigen leven is hij het onderwerp zelf uitgebreid gaan bestuderen. Hij ontdekte zo de kapitale rol van ontwikkelingstrauma voor de toegenomen traumagevoeligheid later in het leven en ook hoe daar nauwelijks aandacht aan gegeven wordt. Nochtans hebben minstens 60% van alle mensen ermee te maken. Door jarenlange studie en door te experimenteren met diverse methodes heeft hij een aantal zelfhelingsmethoden verzameld die hij nu ook met anderen deelt. Jan is al sinds 2000 een bestseller auteur. Zijn bekendste boeken zijn ‘Flow en de Kunst van het Zakendoen’, ‘Kun je een Rups Leren Vliegen?’, ‘Minder Moeten Meer Flow’ en ‘Door de Bomen het Bos Zien’. Jan is te gast geweest in onder andere de volgende podcasts: Hoe jeugdtrauma’s onrust geven en hoe je ze heelt | met Jan Bommerez & Michael Pilarczyk (https://www.youtube.com/watch?v=Phs6WBRDWw0) Leven in de ventrale staat - Thijs Lindhout & Jan Bommerez (https://www.youtube.com/watch?v=P2lEk-X_VAE) Jan Bommerez over trauma, transitie, flow en heling | KUKURU (https://www.youtube.com/watch?v=q3vAaCnozD0) OERsterk Podcast met Richard de Leth & Jan Bommerez: "Er zit trauma onder bijna alles wat chronisch is" (https://youtu.be/Zm5WO925pDA) The Trueman Show Podcast met Jorn Luka & Jan Bommerez: "Jouw transformatie transformeert de wereld" (https://youtu.be/KblzTzIGHks) Ook een boek over ontwikkelingstrauma staat nog in de planning. Als je meer wilt weten over wat je er zelf kunt aan doen, ga naar https://janbommerez.com/ voor de volledig nieuwe online training. Ik wens je toe dat je door eigen ervaring mag ontdekken hoe je leven kan gereorganiseerd worden voor meer welzijn en geluk. Jan Bommerez