Heel gedegen.

Ik geloof in Jan zijn aanpak, die aansluit bij de polyvagaaltheorie. Hij past die toe, terwijl het nog jaren zal duren voordat het in de officiële hulpverlening geïmplementeerd is. Theoretisch is de cursus goed onderbouwd én zeer helder uitgelegd. De begeleiding is motiverend en voelt heel persoonlijk, mede doordat Jan snel reageert op vragen. Het werk moet ik zelf doen, maar ik voel me daarbij zeer gesteund. Knap hoe deze cursus in elkaar steekt.

Geweldig online programma

Ik vind dit een heel goed programma voor traumaheling. Traumaheling wordt hier aangevlogen via het lichaam en het zenuwstelsel - en dat is waar trauma ook letterlijk in het lichaam zit opgeslagen. Hierdoor kom je met de oefeningen bij een dipere laag, waar je met gesprekstherapie niet zomaar bij komt. Er is ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een besloten facebookgroep waar je elkaar kunt steunen en waar Jan ook af en toe antwoord geeft, als hij dit nodig vindt (althans, zo interpreteer ik dat). Je kan hem ook per mail persoonlijke vragen sturen als je ergens tegenaan loopt. Ik vind Jan ontzettend kundig. Ik denk dat hij echt goed weet waar hij het over heeft (en ik ben zelf psycholoog). Daarbij vind ik hem een hele prettige, rustige uitstraling hebben die voor mij ook geruststellend voelt. Het is een programma voor wie echt gemotiveerd is om hier tijd en aandacht in te steken. Het gaat niet werken als je om de week af en toe eens een keertje gaat zitten om een oefening te doen.

Nog maar klein stukje kunnen doen maar ben er blij mee !

Door omstandigheden heb ik nog maar een klein deel van alle lessen kunnen doen. ( heb wel vrij veel van de oefeningen herhaald). Dus er is nog niet veel ervaring. Maar wat er aan ervaring is, is zeker positief! Met hartelijke groet, Hannie Meijer P.S. Is dus voorbarig om dit bij de reviews te plaatsen, lijkt me.

Zo dankbaar

Soms moeilijk om vol te blijven houden de filmpjes te kijken, maar zelfs daarin support Jan je. Een groep op FB, helpt je zoeken van een Buddy.. Echt No**** Jan! Shapooooooooo!!

'De' aanpak om jeugdtrauma te helen.

Na de zoveelste therapie wat niet mocht baten, ben ik deze cursus gaan volgen, niet goed wetende wat ik verwachten kon, maar iets in mij had er ten volste vertrouwen in. Deze cursus wordt niet alleen heel duidelijk verwoord door Jan maar samen met de oefeningen krijg ik voeling met wat veiligheid voor mezelf uiteindelijk betekent, terwijl ik hiervoor geen notie had wat verbinding inhield. Mijn verdriet komt langzaam maar zeker los en ook tranen van geluk om deze wonderbaarlijke ervaring 'bij jezelf te komen' te mogen ervaren. Ik ben pas begonnen met de cursus en ik ervaar nu al een verbinding met mezelf en tot de andere. Ik ben zo ongelooflijk dankbaar dat deze cursus op mijn pad is gekomen. Dank je wel Jan! Warme groet Anneke

heel dankbaar voor Jan zijn werk

Het is een heftig process om in je fysieke lichaam te komen als je dat niet kent. Dus de weg ernaar toe kan heftig zijn. Wel kan je met de diverse oefeningen die Jan aanbied zelf een fijne staat van ontspanning krijgen. Het is oefenen oefenen en nog een oefenen maar zo de moeite waard. Het lukt mij steeds makkelijker om paniek te herkennen en soms zelfs mezelf tot rust te krijgen als de stress hoog oploopt. Ik ben zo een klant die 25 jaar cognitief hard aan zichzelf heeft gewerkt, met als gevolg veel kennis waar je achteraf in een situatie alleen maar kan nadenken wat iedereens rol is en wat je de volgende keer anders kan doen. Nu ben ik op weg om het leven met al zijn aspecten te kunnen dragen en belichamen.

Had ik deze cursus maar jaren eerder ontdekt!

Herkenning, ondersteuning, inzicht, bevestiging en vooral dankbaarheid voor deze cursus.

Praktisch en treffend

Heel fijn en behapbaar om in korte filmpjes uitleg te krijgen over de werking van ons zenuwstelsel. Kwartjes blijven vallen. Daarnaast praktisch om stapsgewijs verschillende oefeningen ‘samen’ te proberen. Het helpt mij om grote stappen te maken in m’n eigen heling en wellicht daarmee ook anderen. Erg dankbaar voor kennis en deze vorm van het volgen van een cursus.

Allesomvattend

Aantal kernwoorden : Gericht - Allesomvattend - Helder - Praktisch - Inzichtelijk Enorm Bedankt

wanneer ik de nodige wilskracht inzet om dagelijks mijn oefeningen te doen word ik beter.

Ik ben begonnen met de cursus in juni en we zijn nu oktober. In het begin veel luisterwerk en moeilijke woorden ( ik heb dyslexie ) maar toch doorgezet. De oefeningen vind ik niet zo moeilijk en doe ze dagelijks. Ik verlang er ook naar. Ik haal wel de gepaste ademoefeningen eruit die mij dienen. Oefeningen waar ik niet te veel bij voel laat ik achterwege. Door de cursus begin ik mezelf meer lief te hebben en te respecteren, ik ben veel zachter geworden en mijn wilskracht is toegenomen (was ook nodig) Ik kijk nu anders naar mijn leven in de positieve zin. Voordien was ik levensmoe. Doordat ik graag op mijn eentje ben met mijn huisdier blijft het wel moeilijk om gelijkgestemden te vinden, mensen begrijpen mij niet... en met oppervlakkigheid kan ik geen weg. Ik had dit vroeger ook al en toch al een stuk aanvaard. Mijn familie heb ik ook al voor een groot stuk losgelaten Ik kan wel terug vallen op mijn vrienden die mij wel begrijpen en steunen. Ik vind dit prima zo ! Volgens mijn aanvoelen is deze cursus (ik ben 64 jaar) om die verder te doen tot op het einde van mijn leven. Heel veel dank Jan en wens je alle goeds toe !

De cursus is hoog niveau

De cursus heb ik nog niet afgerond omdat het niveau best hoog is. Ik ben gestopt bij les 8, maar ben van plan om later dit jaar weer vanaf het begin te beginnen. De reden waarom ik ben gestopt is omdat er te veel andere dingen in mijn dagelijkse leven waren waardoor ik niet regelmatig de rust had om serieus met de cursus aan de slag te gaan. Ondanks dat ik niet de hele cursus heb gevolgd, zie ik dat de kwaliteit goed is. Mijn therapeut heeft deze cursus aanbevolen.

Ik ben erg blij met deze workshop

Deze workshop van Jan Bommerez komt precies op tijd in mijn leven. Heb al zoveel geprobeerd, maar de uitleg en oefeningen van Jan raken mij diep en voel echt verandering. Niet alleen is het verlichtend, maar mijn bewustzijn op mijn leven is er door verruimd. Daarvoor mij diepe hartelijke dank aan Jan! Fijn dat ik dat op deze manier kan doen. Harte groet, Peggy

Erkennend

Omdat ik pas bij hoofdstuk 10 ben kan Ik nog geen goed antwoord formuleren. Het eerste deel was vrij bekend zowel de oefeningen als de uitleg. Alleen de uitleg van de nervus vagus was totaal nieuw.

Eindelijk rust in mijn kop

Deze cursus is echt een aanrader. Ik herkende mezelf in alle 5 de indicaties. Zoveel therapieën geprobeerd al.. Jan geeft je echt het gevoel dat je normaal bent. Dat je de tijd hebt en moet nemen voor jezelf. En dat het wel goedkomt als je jezelf aandacht geeft. Dat voelde echt goed voor mij. Hij geeft ook veel info zodat je weet wat je voelt of wat je kan voelen en wat dat betekent. Die eerste keer dat ik echt kon doorademen: magisch en verslavend. Ik neem nu meer tijd gedurende dag voor mezelf om even te ontspannen en tot rust te komen van alle indrukken / emoties. Dat voelt echt goed. En ik heb veel minder behoefte aan vermijding / emoties onderdrukken. Dat is voor mij het belangrijkste pluspunt. Daardoor heb ik meer energie en tijd over om leuke dingen te doen :-) Ik heb het wel echt rustig aan gedaan. Ik ben nu, na ongeveer 2 maanden, bij les 23. Maar volgens Jan heb ik geen haast. Ik geniet van de cursus en van de groei die ik voel. Echt een topper dus! Zeker het uitproberen waard.

Levens veranderend en gek genoeg zeg ik al jaren het is iets met het zenuwstelsel.

Het werkt heel langzaam maar op zo'n diepe laag dat je ondanks de kleine stapjes al gelijk een groots verschil voelt. Natuurlijk is niet alles in 5 lessen opgelost maar er wordt iets groots aangeraakt met een hele zachte benadering.

Langzaam is sneller

Ik ben nog niet ver in de cursus, omdat ik echt MIJN tijd neem en ik merk, wat Jan ook zegt, dat langzaam sneller is. Alles wordt goed uitgelegd en ik vind het een goede zaak, dat aan het begin van iedere video, een herhaling van de vorige besproken wordt. Kleine kinderen laten immers ook zien, dat herhaling er voor zorgt, dat iets 'zit' Dat de cursus geen wondermiddel is, die ervoor zorgt, dat je trauma('s) verdwijnt (verdwijnen), moge duidelijk zijn. Maar het is een hulpmiddel, om te kunnen omgaan met diverse moeilijkheden.

Stap voor stap krijg ik meer rust in mijn lichaam

De lessen zijn kort maar vol informatie en vooral véél oefeningen. Wat ik super fijn vind. Jan legt de oefeningen heel eenvoudig en duidelijk uit én doet ze voor. Ik merk door dagelijks oefeningen te doen dat ik beter in contact kom met mijn lichaam en dat er meer rust in mijn lichaam komt. Ik ben natuurlijk nog niet klaar met de cursus maar ben nu al erg enthousiast en raad de cursus zeker aan!

Prettige korte lessen met heel veel boeiende informatie

Wat veel informatie duidelijk uitgelegd en simpele maar doeltreffende oefeningen heb ik in de 8 lessen die ik inmiddels gekeken heb en oefeningen die ik regelmatig doe en waarvan ik merk dat ze helpen. De regelmatige ademhaling en de basisoefening met de salamanderoefening voelt fijn om te doen. Ben benieuwd wat er allemaal nog gaat volgen. Dank je wel voor deze mooie mogelijkheid om op eigen tijd dit te kunnen volgen.

Diepere herkenning van eigen gedrag

De oefeningen zijn heel toegankelijk. Ik begrijp nu waarom ik altijd het onveilige gevoel had. Ik heb zelf al heel veel innerlijk werk gedaan en toch had ik steeds het gevoel dat ik iets over het hoofd zag. Door deze cursus heb ik veel meer begrip voor mezelf en de innerlijke onrust die ik steeds ervaar(de). Door het toepassen van de oefening kan ik op een nog diepere laag voelen. In het dagelijkse leven ben ik holistisch therapeut en ik heb ervaring met het doorvoelen van oude pijn in het heden. (Zowel bij mezelf als bij mijn cliënten) Wanneer er voor de eerste keer oude emoties door het lichaam komen, dan kan dit een heftige ervaring zijn. Misschien is het belangrijk om mensen (met zware trauma's) en zonder voorkennis toch even te informeren over de heftigheid van oude emoties. Zodat iedereen voorbereid aan de slag kan. Dankjewel voor deze cursus, het is voor mij een grote meerwaarde!

Deze training heeft mij herkenning, inzicht en verandering gegeven . Een aanrader!

De eerste lessen gaven veel inzicht en herkenning en ik heb steeds de oefeningen gedaan. Soms ging ik te snel en was de reactie teveel. Ook omdat ik dit naast mijn werk doe. Nu ben ik bij les 16 en voel mij al veel beter. Ik kan meer aan en voel ik mij veel beter. Wat heerlijk! Ik hoop dat deze stijgende lijn zich verder doorzet, ben nu nog niet eens halverwege.

Het brengt me ontspanning en inzicht.

Heel fijne manier van les volgen, omdat de filmpjes kort zijn. Het onthouden van de stof lukt niet, maar ik begrijp de werking en zo. Ook de herhaling is daarom fijn. De oefeningen helpen me echt en ik doe ze dan ook regelmatig. Ben nieuwe dingen aangegaan en mede door de oefeningen vind ik daarin sneller ontspanning waardoor ik betere beslissingen kan nemen door naar m'n gevoel te luisteren. Kortom fijn om mee bezig te zijn in eigen tijd.

Life changer

Wat een ongelofelijk inzicht Zooo dankbaar

mijn ervaring is dat ik helaas nog heel weinig kan uitvoeren!

Mijn ervaring is dat ik door veel pijn ivm tintelingen en middenrif skelet steeds minder kan. Ben wel 73 dus dat zal wellicht meespelen. Doe enkele oefeningen vaak liggend. Jan heeft voor gesteld naar een sacrale therapeut te gaan. Ik ga dat dan toch maar doen maar al zoveel geprobeerd ook op een verkeerde manier begeleid. Dat was een ramp en maar doorzetten alsof ik niks durfde maar daar heeft het niks mee te maken. Ja ik hoop echt dat veel mensen door Jan weer meer in het leven te komen staan. Ik zit nu thuis maar gelukkig heb ik veel bezig heden doordat ik veel teken. Dank jullie wel en hoop later nog meer te kunnen volgen van de lessen van Jan Bommerez!

Bevrijdend.

Ik heb geen grote trauma’s, zover ik weet, maar loop toch tegen blokkades op. Op mijn gemak volg ik de cursus, het was in het begin heftig, kwam tot les 9. Ik heb een pauze genomen en weer overnieuw begonnen, nu gaat het prima en het doet me goed met de oefeningen. Ik ben benieuwd hoe de cursus verder verloopt!

Fantastische cursus

Zo dankbaar dat deze cursus op mijn pad is gekomen! Ik ben nog niet super ver omdat Jan in de cursus er steeds op hamert het langzaam aan te doen. Dus ik neem er alle tijd voor. Vind het vooral heel geweldig dat de cursus een mix is van theoretische kennis, gecombineerd met oefeningen, zodat je leert en weet wat je doet. Ik heb echt het gevoel dat deze cursus me helpt om mijn lichaam weer te gaan bewonen en dat had ik van te voren absoluut niet verwacht. Dus heel erg bedankt Jan voor al je betekenisvolle werk!

Rozenburglaan 11

9727 DL Groningen

050 311 30 72

Over Jan Bommerez

Omdat honderden uren traumatherapie over de jaren toch niet voor genoeg verbetering zorgden in zijn eigen leven is hij het onderwerp zelf uitgebreid gaan bestuderen. Hij ontdekte zo de kapitale rol van ontwikkelingstrauma voor de toegenomen traumagevoeligheid later in het leven en ook hoe daar nauwelijks aandacht aan gegeven wordt. Nochtans hebben minstens 60% van alle mensen ermee te maken. Door jarenlange studie en door te experimenteren met diverse methodes heeft hij een aantal zelfhelingsmethoden verzameld die hij nu ook met anderen deelt. Jan is al sinds 2000 een bestseller auteur. Zijn bekendste boeken zijn ‘Flow en de Kunst van het Zakendoen’, ‘Kun je een Rups Leren Vliegen?’, ‘Minder Moeten Meer Flow’ en ‘Door de Bomen het Bos Zien’. Jan is te gast geweest in onder andere de volgende podcasts: Hoe jeugdtrauma’s onrust geven en hoe je ze heelt | met Jan Bommerez & Michael Pilarczyk (https://www.youtube.com/watch?v=Phs6WBRDWw0) Leven in de ventrale staat - Thijs Lindhout & Jan Bommerez (https://www.youtube.com/watch?v=P2lEk-X_VAE) Jan Bommerez over trauma, transitie, flow en heling | KUKURU (https://www.youtube.com/watch?v=q3vAaCnozD0) OERsterk Podcast met Richard de Leth & Jan Bommerez: "Er zit trauma onder bijna alles wat chronisch is" (https://youtu.be/Zm5WO925pDA) The Trueman Show Podcast met Jorn Luka & Jan Bommerez: "Jouw transformatie transformeert de wereld" (https://youtu.be/KblzTzIGHks) Ook een boek over ontwikkelingstrauma staat nog in de planning. Als je meer wilt weten over wat je er zelf kunt aan doen, ga naar https://janbommerez.com/ voor de volledig nieuwe online training. Ik wens je toe dat je door eigen ervaring mag ontdekken hoe je leven kan gereorganiseerd worden voor meer welzijn en geluk. Jan Bommerez