Ondersteuning bij het "ontvriezen" van mijn trauma.

Traumatische gebeurtenissen zetten zich fysiek vast in mij. De cursus van Jan helpt me bij het herstel, vooral van mijn zenuwstelsel denk ik. Emoties worden bij mij ook weer opgeroepen om erkend te worden. Naast de cursus van Jan heb ik nog andere hulpbronnen, ik heb dat wel nodig.

Heel interessant

boeiend

Grondige uiteenzettingen

Ik heb na een aantal oefeningen moeten afhaken omwille van stekende pijn in mijn linker schouder en linker arm. De pijn is na een maand terug minder .Ik wil wel graag proberen opnieuw verder te doen , als ik daarvoor de tijd krijg en ik nog steeds kan inloggen.

Ik krijg vertrouwen in heling door de uitleg over t zenuwstelsel.

Dankjewel Jan voor de cursus!! Ik ben zo blij dat er een verklaring is mbt t zenuwstelsel dat ik me zo onveilig voel en angst ervaar. Dat ik t lichaam kan leren in een rustigere staat te komen, door de oefeningen te doen. Het geeft me kracht te begrijpen dat ik niet machteloos moet overleven. Ik ervaar liefde voor m’n hardwerkende lichaam. Ik ga mijzelf helen! Ik doe ook ademwerk online bij Robert Bridgeman waar ik ook veel baat bij heb. Wellicht komt dat in de cursus Jeugdtrauma ook nog aan bod. Lieve groet Yvon

Super goede training. Ruimschoots waar voor je geld.

De uitleg is bijzonder duidelijk en prettig. Al vanaf les 1 merk je effect van de oefeningen.

Deze cursus heeft gezorgd voor een doorbraak in mijn zoektocht naar heling van trauma.

Ik ben nog maar op de helft van de cursus, hoewel ik hem al eventjes geleden aangeschaft heb. Ik ga er langzaam doorheen en doe de oefeningen met regelmaat. Tot mijn blijdschap merk ik verandering. Ik zit stukken beter in mijn vel. Merk nu hoe uitgeput mijn zenuwstelsel was en hoe de nieuwe inzichten en oefeningen rust creëren. Mijn vertrouwen in heling is gegroeid! Heel blij ben ik dan ook met deze cursus!

Duidelijk, leerrijk, praktisch!

Ik ben nog volop bezig en heel dankbaar met de aanpak, opbouw van de lessen en de vele oefeningen! Top Jan!

Eindelijk iets dat helpt

De training is heel duidelijk, overzichtelijk en praktisch. Iedere oefening doet me meer zakken in mijn lijf en ontspant me verder. Ik ben blij dat ik voor zo weinig geld zo veel op kan lossen.

Leerzaam en confronterend

Ik vind het echt zeer waardevol en leerzaam wat Jan allemaal behandeld en uitlegt. Dankbaar dat dit op mijn pad is gekomen!

Duidelijk en het werkt

Ben al een tijd bezig. Het is duidelijk en rustig. Het werkt goed.

Jan legt heel veel dingen prachtig en zo simpel mogelijk uit.

Ja Jan Heeft die speciale vibe. Ik word blij en rustig als ik naar hem luister en kijk. Mooie duidelijke uitleg over ons zenuwstelsel. Fijne oefeningen waarvan ik er meestal maar een paar blijf herhalen. Liefdevolle groet Robbert

Mooie cursus met goede opzet en duidelijke uitleg

De kracht van zachtheid

een super programma dat tegemoet komt aan mijn noden

Het programma gaat traag en dat is goed. Ik voel me na les 20, ongeveer de helft, al beter in mijn vel, lichaam. Zelfvertrouwen steeg, mijn lichaam voelt meer als van mij. Supertof is dat Jan regelmatig zegt dat we dapper zijn, dat niemand schuld heeft. Alle kwaadheid is uit mijn lichaam en ik doe gestaag verder, wetend dat het goed komt, ik heb vertrouwen

Terugkomen in je basis om vandaar uit te groeien

Heldere uitleg, kleine oefeningen die je weer naar jezelf brengen om vandaar uit te helen en in je kracht te komen.

Erg Leerzaam en intens.

Ik ben nog niets eens halverwege de training maar dit is ook de bedoeling begrijp ik. Ik merk dat de oefeningen tijd nodig hebben om in te dalen. De uitleg en begrip over wat je doet helpt wel heel erg om het serieus te nemen en er niet te simpel van de denken.

Stapsgewijs en in zachtheid meegenomen worden in het proces en in mezelf

Erg prettig qua benadering , stem van Jan, zijn taalgebruik. Zijn ‘zijn’ Veel kennis en wijsheid. Mooie combinatie en integratie van de in de laatste 30/40 jaar (het)ontdekte wijsheid en praktische zaken. Oefeningen die raken Uitleg die raakt Gevoel wat er mag zijn, wat mag ontwaken en doorleefd worden Herkenning Opbouw modules met steeds herhaling begin en samenvatting eind is top

Geweldig voor zo ver als ik ben nu

Ik ben heel enthousiast over deze training. Heb ook al een aantal mensen enthousiast gemaakt. Ik ben nog niet ver vooral omdat dit ook geadviseerd word. Het maakt dat alles dat ik eigenlijk al 'weet', tot nu toe, simpel uitgelegd word en ik de technieken kan delen met anderen. Simpel en oprecht! Thanks for sharing this amazing work<3 Het is eigenlijk heel lastig om het onder woorden te brengen. De techniek is zo simpel dat ik het onder iedere 'helper' zijn neus zou willen brengen <3

ik zit pas aan les 11 maar heb toch al veel geleerd en begrepen.

Ik voel dat ik eindelijk op de juiste weg zit in het helen van mezelf, op weg naar normaal functioneren.

Een extra welkome verdieping op mijn toch al uitgebreide kennis

Hoewel ik al best het nodige weet over traumatische stress en de invloed daarvan op het lichaam, geeft deze cursus de nodige verdieping, praktische aanpak en oefeningen. Het heeft mij al de nodige heling opgeleverd, en ik ben nog niet eens halverwege het cursusmateriaal.

Grondig, Grondend en diep helend

Grondig, Grondend en diep helend.

Uitdagend en confronterend

Ik doe elke dag oefeningen: centreren, basisademhaling, soms verbonden ademen, tikken, zachtjes knijpen. Met sommige lessen kan ik niets en dan gaat door me heen: help, wat nu. Dat zijn de lessen waar je veel vertelt. Vooral bij de basisademhaling voel ik regelmatig balans. Zijn er ook oefeningen die helpen om door te slapen? Ik gebruik nu nog homeopathische slaapmiddelen, daar wil ik mee stoppen.

De ware kracht van het loslaten ontdekt

Vaak wil je blijven vasthouden aan� maar juist het leren dichterbij mijzelf te zijn en blijven en de wereld om mij heen draait dan toch wel door, gaf mij alles wat ik nodig had voor een stevige band met mezelf. Deze cursus heeft mij daarbij geholpen en ik kijk en verwijs er graag naar terug. Dankjewel voor jouw rustige stem en ook dat deze cursus in gedeelten die weinig tijd kosten wordt gegeven en jezelf kunt verder gaan wanneer je de behoefte voelt of nog weer even terug kan gaan. Voor mij de perfecte manier.

Ben zeer blij dat ik deze training ben gaan volgen

Ik vind het een hele fijne training. Alles wordt rustig en duidelijk uitgelegd door Jan. Zeer fijn vind ik de oefeningen. Ik leer veel en het doet me goed. Ik doe het wel rustig aan en ga niet te snel door alle lessen/oefeningen. Heb nog een aantal lessen te gaan, ben pas bij les 13. Dankjewel Jan Bommerez.

Was goed begonnen.

Cursus waarschijnlijk heel goed.Doch was goed begonnen,tot les 4,Maar door nog met een andere cursus bezig te zijn,was mijn discipline afgezakt.Ook nog veel kleinkinderen gehad.Dus moet eigenlijk herbeginnen.Ik kan geen resultaat verwachten als ikzelf niet gediciplineerd genoeg was.Beetje teveel hooi op mn vork genomen.Gelukkig heb ik een jaar de tijd.Hopelijks geraak ik er. Vele groetjes.Bea

Dankbaar

Dankbaar voor deze cursus, de heldere uitleg en fijne oefeningen. Het voelt ook heel persoonlijk alsof Jan Bommerez naast mij zit in de huiskamer. Dat iemand de moeite heeft genomen om dit te maken is fantastisch. Ik voel mij gezien en gehoord als mens. Jan, jij maakt deze wereld een stuk mooier. Keep up the good work.

Rozenburglaan 11

9727 DL Groningen

050 311 30 72

Over Jan Bommerez

Omdat honderden uren traumatherapie over de jaren toch niet voor genoeg verbetering zorgden in zijn eigen leven is hij het onderwerp zelf uitgebreid gaan bestuderen. Hij ontdekte zo de kapitale rol van ontwikkelingstrauma voor de toegenomen traumagevoeligheid later in het leven en ook hoe daar nauwelijks aandacht aan gegeven wordt. Nochtans hebben minstens 60% van alle mensen ermee te maken. Door jarenlange studie en door te experimenteren met diverse methodes heeft hij een aantal zelfhelingsmethoden verzameld die hij nu ook met anderen deelt. Jan is al sinds 2000 een bestseller auteur. Zijn bekendste boeken zijn ‘Flow en de Kunst van het Zakendoen’, ‘Kun je een Rups Leren Vliegen?’, ‘Minder Moeten Meer Flow’ en ‘Door de Bomen het Bos Zien’. Jan is te gast geweest in onder andere de volgende podcasts: Hoe jeugdtrauma’s onrust geven en hoe je ze heelt | met Jan Bommerez & Michael Pilarczyk (https://www.youtube.com/watch?v=Phs6WBRDWw0) Leven in de ventrale staat - Thijs Lindhout & Jan Bommerez (https://www.youtube.com/watch?v=P2lEk-X_VAE) Jan Bommerez over trauma, transitie, flow en heling | KUKURU (https://www.youtube.com/watch?v=q3vAaCnozD0) OERsterk Podcast met Richard de Leth & Jan Bommerez: "Er zit trauma onder bijna alles wat chronisch is" (https://youtu.be/Zm5WO925pDA) The Trueman Show Podcast met Jorn Luka & Jan Bommerez: "Jouw transformatie transformeert de wereld" (https://youtu.be/KblzTzIGHks) Ook een boek over ontwikkelingstrauma staat nog in de planning. Als je meer wilt weten over wat je er zelf kunt aan doen, ga naar https://janbommerez.com/ voor de volledig nieuwe online training. Ik wens je toe dat je door eigen ervaring mag ontdekken hoe je leven kan gereorganiseerd worden voor meer welzijn en geluk. Jan Bommerez