Trauma kan niet helen op het niveau van het denken

De cursus helpt me beter in contact met mijzelf te komen. Weer te gaan voelen, zowel lichamelijk als emotioneel. Dat gaat met de cursus stapsgewijs en heel natuurlijk. Niet zweverig en in (tijd) te behappen stapjes.

Zeer verhelderend

Ik vind deze onlinecursus zeer verhelderend. De oefeningen brengen het nodige naar boven en daar moet je mee om kunnen gaan. Jan geeft goede toelichting hierbij en reageert ook erg snel op vragen nav de cursus. Dit is erg helpend.

Waardevolle informatie en oefeningen in 1 om te transformeren

Wat een bijzondere mix aan eigen ervaring van Jan, enorm veel theoretische kennis en praktische oefeningen op het gebied van jeugdtrauma. Een aanrader voor een ieder die met jeugdtrauma kampt en wat mij betreft basiskennis voor verantwoord ouderschap.

Top uitleg en oefeningen

Duidelijk ondersteunend en helend

Ik ben gestart en na les twee gestopt.

Teveel al bekende informatie in begin, waardoor ik vroegtijdig ben gestopt

Verheug me op iedere les

Jan heeft een hele prettige, rustige stem waardoor ik me goed kan ontspannen. Fijn om het in mijn eigen tempo te kunnen doen. Na de vele therapieën die ik in mijn leven heb gedaan ervaar ik deze lessen als heel zinvol en helend.

heel verhelderend en ervaringsgericht

oprecht dankbaar voor deze cursus, het brengt eindelijk inzicht in de wortel van bepaalde fysieke problemen. De cursus ervaar ik als krachtig en ervaringsgericht opgebouwd, het zijn ook korte video's en de herhalingen ervaar ik als nuttig

Heel interessant en praktisch toepasbaar

De materie is complex, maar Jan kan het eenvoudig uitleggen. Erg interessant om de onderliggende structuren beter te begrijpen. Daarnaast geeft hij diverse praktische oefeningen die goed toepasbaar zijn en ik voel echt dat ze helpen. Een online training vergt wel discipline, ik vind het niet makkelijk om daar structureel mee bezig te zijn, maar aan de andere kant benadrukt Jan dat het belangrijk is om niet te snel te gaan. Dat komt me bij deze training dus eigenlijk heel goed uit :-)

Heel verhelderend en eenvoudige oefeningen

Ik ben nog niet zover met de cursus, maar ik ben erg enthousiast en blij dat ik Jan Bommerez zijn werk gevonden heb

mooie, persoonlijke reis

Een heldere en duidelijke uitleg van de methoden. Veel theorie maar nog meer oefeningen. Allemaal goed te begrijpen. Een ieder dient de lessen op zijn/haar eigen tempo te volgen. Ik heb erg veel geleerd.

Een volkomen aanrader!

Jeugdtrama verdient ruimschoots vijf sterren! Absoluut inhoudelijk maar ook wat betreft de vorm, samen met de aanmoedigende en compassievolle wijze waarop de online training door Jan Bommerez gebracht wordt, is Jeugdtrauma minstens het maximum aantal sterren waard. Ik voel me enorm dankbaar dat deze online training op mijn (traumata) pad gekomen is.

Het voelt als Thuiskomen en Landen in mijn lichaam en haar taal leren verstaan.

Een bijzondere effectieve en affectieve aanpak. Een gouden mix van kennis en oefening. Stap voor stap. Ik ben niet onbekend met trauma en kennis en kunde rondom trauma, maar deze methode is zo zacht en efffectief! Didactisch erg sterk, want als gebruiker wordt je als vanzelf in actie gezet. Het gaat niet om de cognitieve kennis alleen…het is de taal van het lichaam die geleerd wordt. En die mix is in vrijwel iedere afzonderlijke les aanwezig, waardoor je ‘aan den lijve ‘ ervaart! Het zet alles in beweging.. ik voel meer energie stromen en kan tegelijkertijd meer daadwerkelijke rust vinden. Er is meer vertrouwen, in mezelf en in het leven. Een fysieke, emotionele, mentale en spirituele sprong! Jan, duizendmaal dank dat je deze materie zo toegankelijk maakt voor iedereen. Wat een beweging veroorzaak jij hiermee in deze wereld!

Prachtig

Een nieuwe ontdekking, er komen wel veel beelden van vroeger naar boven. Dit zal er wel bij horen.

Verademing

De cursus geeft je inzichten in dingen waar je niet bij stil staat.Is zeer duidelijk uitgelegd en de achtergrondmuziek is zeer ontspannend! Heb eindelijk het gevoel na 20 jaar dat er licht is aan het einde van de tunnel!

Whaow, eindelijk vallen verschillende puzzelstukjes in elkaar

Al heel lang loop ik tegen dingen aan, zeg ik dat ik niet kan voelen, volg ik lichaamsgerichte opleidingen en merk ik de impact ervan bij anderen maar veel minder bij mezelf. Ik begrijp nu eindelijk hoe dat komt. I zeg al jaren dat ik in overlevingsmodus leef zonder te begrijpen waarom. Dankzij de cursus ben ik mijn lichaamsbewustzijn aan het opbouwen en ben ik langzaam mijn container aan het vergroten zodat ik hier beter mee om kan gaan.

Duidelijk te volgen en te begrijpen.

Je krijgt de tijd om oefeningen te integreren en uitleg is zeer duidelijk. Ook heel fijn dat je aan het eind een overzicht ziet om te onthouden waar ook de volgende les mee begint. Terugkijken van de lessen is super.

Ik doe dagelijks de oefeningen.

Doordat ik twee keer een week op vakantie ben geweest, ben ik nog maar pas bij les 9. Ik herhaal veel. Vind de informatie heel interessant. Heb ook het boek van Dessel van de Kolk aangeschaft als naslagwerk. Ik merk nog niet zo veel. Blijf nog wel dezelfde "beperkingen " in mijn ondernemingen houden. Maar ik houd goede moed. Ik ga nu weer verder met de lessen.

Duidelijk en inspirerend dat de oplossing in lichaamswerk zit niet in de mind!

Ik zit in les 10 en Slaap sinds enkele weken beter. Doe elke dag de lichaamsgerichte technieken die je me aanleerd en merk resultaat. Ik ben rustiger geworden.

Zo belangrijk deze kennis.

Ik ben me nog meer bewust geworden van de impact van jeugdtrauma op een ieders leven. Heldere en begrijpelijke uitleg met praktische oefeningen met grote impact. Dank!

Informatief

Ik houd ervan om te leren hoe iets werkt. Jaren aan yoga gedaan. Ook lesgegeven maar nu pas snap ik waarom een aantal van die oefeningen zo goed zijn. Dankjewel Jan

Een ware eye-opener!

Omdat zovelen van ons te maken hebben met welke vorm van trauma ook zouden dit soort technieken veel meer toegepast moeten worden in de reguliere therapie!

Fijne manier om te leren omgaan met zware levens thema’s.

Deze cursus sluit erg aan op een behoefte van mij om mijn leven ten volle te kunnen leven. Ik ga erg langzaam, herhaal vaak, doe dagelijks een oefening. Voel mij sterker en heb gemerkt dat ik liefdevol kan begrenzen.. Ik ben heel dankbaar en waardeer erg de wijze waarop Jan deze cursus aanbiedt.

Prettige begeleiding

Fijne korte filmpjes. Ik volg ze zonder de muziek. Mooie opbouw met regelmatig herhaling. Op deze manier goed te onthouden. Fijne afwisseling tussen de theorie en praktijk. Ben inmiddels bij les 19. Kijk ook regelmatig terug.

Ga zoals aanbevolen langzaam door de cursus

Doe de cursus langzaam en vind het fijn om te volgen en vorderingen te maken. Het is een aanrader!

De cursus traumaheling wordt duidelijk uitgelegd door Jan Bommerez, zodat je begrijpt wat de oefeningen met je doen. Ik heb er baat bij. Een aanrader om deze cursus te volgen.

Rozenburglaan 11

9727 DL Groningen

050 311 30 72

Over Jan Bommerez

Omdat honderden uren traumatherapie over de jaren toch niet voor genoeg verbetering zorgden in zijn eigen leven is hij het onderwerp zelf uitgebreid gaan bestuderen. Hij ontdekte zo de kapitale rol van ontwikkelingstrauma voor de toegenomen traumagevoeligheid later in het leven en ook hoe daar nauwelijks aandacht aan gegeven wordt. Nochtans hebben minstens 60% van alle mensen ermee te maken. Door jarenlange studie en door te experimenteren met diverse methodes heeft hij een aantal zelfhelingsmethoden verzameld die hij nu ook met anderen deelt. Jan is al sinds 2000 een bestseller auteur. Zijn bekendste boeken zijn ‘Flow en de Kunst van het Zakendoen’, ‘Kun je een Rups Leren Vliegen?’, ‘Minder Moeten Meer Flow’ en ‘Door de Bomen het Bos Zien’. Jan is te gast geweest in onder andere de volgende podcasts: Hoe jeugdtrauma’s onrust geven en hoe je ze heelt | met Jan Bommerez & Michael Pilarczyk (https://www.youtube.com/watch?v=Phs6WBRDWw0) Leven in de ventrale staat - Thijs Lindhout & Jan Bommerez (https://www.youtube.com/watch?v=P2lEk-X_VAE) Jan Bommerez over trauma, transitie, flow en heling | KUKURU (https://www.youtube.com/watch?v=q3vAaCnozD0) OERsterk Podcast met Richard de Leth & Jan Bommerez: "Er zit trauma onder bijna alles wat chronisch is" (https://youtu.be/Zm5WO925pDA) The Trueman Show Podcast met Jorn Luka & Jan Bommerez: "Jouw transformatie transformeert de wereld" (https://youtu.be/KblzTzIGHks) Ook een boek over ontwikkelingstrauma staat nog in de planning. Als je meer wilt weten over wat je er zelf kunt aan doen, ga naar https://janbommerez.com/ voor de volledig nieuwe online training. Ik wens je toe dat je door eigen ervaring mag ontdekken hoe je leven kan gereorganiseerd worden voor meer welzijn en geluk. Jan Bommerez