heel behulpzaam, gemakkelijk en inzichtelijk!

door het regelmatig doen van de gemakkelijke oefeningen die heel goed uitgelegd worden is het goed vol te houden.

Verhelderend, praktisch en met compassie

Op een laagdrempelige manier inzichten verkrijgen over de werking van trauma en het zenuwstelsel. Ik vind het heel fijn hoe ik in de video's word meegenomen door de theorie en de oefeningen. Het voelt persoonlijk en met veel compassie. Op een veilige manier, thuis vanaf de bank.

Deze cursus brengt me dichter bij mezelf.

Ik wist al een hele tijd dat er trauma in mijn systeem zat door het werken aan mezelf oa. door het leren opsporen van patronen, en mezelf te leren observeren, mijn gevoelswereld ontdekken enz. Dat heeft me zelfkennis gebracht maar nog nooit was ik aanbeland bij het benoemen van de trauma's die specifiek een rol speelden in mijn volwassen leven. Ik beschouw deze cursus als een nieuwe reis die ik onderneem en op mijn ritme mag doen. Tools voor zelfheling vind ik zeer waardevol.

Zeer veelbelovend!

Ik ben eigenlijk nog maar net bezig met de cursus, maar ik heb het gevoel dat het me veel zal geven. Ik heb er alle vertrouwen in!

Cursus die hout snijdt

Een zinvolle en helende training, een aanrader voor ieder die wil ont-last-en en verrijken

De informatie die Jan geeft en de manier waarop hij dat doet in deze training over ontwikkelingstrauma is op zichzelf al helend. Te begrijpen waar patronen en kwetsingen vandaan komen en hoe ze in stand gehouden worden door jezelf geeft inzicht en daarmee bewust-zijn en maakt ook dat je veel meer compassie naar jezelf kunt ontwikkelen. Compassie vervangt slachtofferschap! De oefeningen maken het helemaal compleet.

supergoede training!

Met de heldere uitleg en simpele oefeningen van Jan heb ik al veel meer bereikt dan ik ooit had kunnen denken. De enige investering is tijd en dat is het meer dan waard!

goede cursus

het draagt bij aan het oplossen van trauma's

bijzonder in haar eenvoud

Ik ben nog niet zo lang op weg met de cursus jeugdtrauma. Het brengt mij heel veel inzichten: door de medische uitleg begrijp ik de oefeningen beter. Ik hoop te gaan ervaren dat de eenvoudige oefeningen bijzondere resultaten hebben. Dank voor jouw fijne uitleg, Jan!

Ongelooflijk wat een mens allemaal opslaat in zijn lichaam

Sommige lessen ervaar ik als heftig. Ik ga er dan nog dieper in door door sessies nei, cupping en reiki te volgen. Door de combinatie kan ik dieper in mijn gevoelens gaan om ze toe te laten en ze los te laten.

Verhelderend en meer zijn.

De lessen zijn heel duidelijk en niet te lang. Ik herken dingen van mijn psychotherapeut, taorelaxatie en andere dingen die ik al gedaan heb, maar dit is net weer anders. Het geeft een andere kijk en soms ook meer diepgang. Ik kan het op mijn eigen tempo doen en merk dat ik dichter bij mezelf kom. En hoe dichter je bij jezelf komt, hoe liever je jezelf ziet, hoe anders en liever je met andere mensen omgaat.

Ontroerend en dankbaar

Er is zoveel geheeld van binnen. Jan, dat je dit schenkt aan mij en aan de wereld.

Leerzaam

Leerzaam

Zorgt echt voor heling van het trauma

Het was precies wat ik zocht en sloot heel goed aan bij mijn ontwikkeltrauma. Ik heb er heel veel profijt van.

Inspirerende uitleg over de heilzame oefeningen

Ik (57 jaar) ben nu een maand of 3 met de cursus bezig. Met hele kleine stapjes vooruit, voel ik meer thuis in mijn lichaam, ik leer mijzelf te voelen, in plaats van pijn of last te ervaren! Er zijn voor mij nog heel wat lessen te leren maar ik heb goede hoop en ik zou dit heel graag eerder ( op school) geleerd hebben.

Fantastische training

Wat een diepgaande training. Zo goed onderbouwd met erg helpende oefeningen. Echt een aanrader!

Een keerpunt

Heel duidelijke en begrijpbare uitleg waarol je de oefeningen doet en het effect dat ze hebben. Ik ervaar innerlijke rust en tevredenheid, de verbinding met mezelf is steeds meer voelbaar en voel me veerkrachtiger. Een aanrader.

Transformerend en helend

Zelfliefde en voel capaciteit is zo vergroot waardoor alles beter flowt. Op weg naar huis voelt hartverwarmend… Ontzettend dankbaar voor deze cursus!

Onmiddellijke impact op mijn lichaam al vanaf de eerste les.

Al vanaf de eerste basisoefening kon ik de spierspanning in mijn lichaam voelen verminderen. De lessen zijn opgesplitst in korte stukken, zodat je er niet al te veel tijd ineens voor moet uitrekken. Soms gaan sommige lessen of oefeningen voor mij wat te snel, maar omdat je ze kan herbekijken zo vaak je wil, vormt dat geen probleem.

Enthousiast

Ik ben nu een paar weken met de cursus aan de slag en ben zeer enthousiast om ermee door te gaan. De uitleg is duidelijk, de oefeningen goed uitgelegd.

Prima cursus, prettig om te volgen

De cursus heb ik nog niet af maar tot op heden vind ik het een prettige cursus. Prettige stem en fijn dat je kunt kiezen of je de filmpjes met of zonder geluid wilt volgen.

Prima en laagdrempelig

Goed te volgen, herhaling is fijn, goed te foen

prima cursus. veel oefeningen die ik nog steeds doe

ik doe de oefeningen nog steeds regelmatig. meestal zo'n 15 min per avond. ik moet er altijd erg bij geeuwen. het voelt alsof ik nog steeds spanning ontlaad.

Ik voel mij weer heel, terwijl ik niet wist dat ik dat kwijt was!

Heel fijn dat Jan je tijdens het traject zo goed stimuleert om door te gaan. En dat met een online programma dat door hem heel persoonlijk gegeven wordt en mij als deelnemer in de veiligheid van anonieme sfeer laat ervaren wat het voor mij kan betekenen. Het heeft mij tot nu toe vaak tot ontroering gebracht en mij de mogelijkheid gegeven om te ervaren dat kennelijk meerdere mensen op deze wereld jeugdtrauma hebben meegemaakt en dat het te helen is. De oefening met tikken op je huid over mijn hele lichaam, steeds beperkt tot een onderdeel van mijn lichaam en daarna rustig voelen, heeft mij weer heel laten voelen. Deze oefening heb ik over mijn hele lichaam wel 5 keer gedaan en hier ruim een uur de tijd voor genomen, waardoor ik mij weer heel voel en mijn grenzen weer voel. Deze grenzen kan ik nu zo af en toe ook aangeven, maar hier zal ik mij nog in moeten oefenen. Voor de cursus neem ik mijn tijd, dit gun ik mijzelf en mijn directe omgeving.

Goed opgezet

Ik ben nog niet lang genoeg bezig om de cursus te kunnen beoordelen

Rozenburglaan 11

9727 DL Groningen

050 311 30 72

Over Jan Bommerez

Omdat honderden uren traumatherapie over de jaren toch niet voor genoeg verbetering zorgden in zijn eigen leven is hij het onderwerp zelf uitgebreid gaan bestuderen. Hij ontdekte zo de kapitale rol van ontwikkelingstrauma voor de toegenomen traumagevoeligheid later in het leven en ook hoe daar nauwelijks aandacht aan gegeven wordt. Nochtans hebben minstens 60% van alle mensen ermee te maken. Door jarenlange studie en door te experimenteren met diverse methodes heeft hij een aantal zelfhelingsmethoden verzameld die hij nu ook met anderen deelt. Jan is al sinds 2000 een bestseller auteur. Zijn bekendste boeken zijn ‘Flow en de Kunst van het Zakendoen’, ‘Kun je een Rups Leren Vliegen?’, ‘Minder Moeten Meer Flow’ en ‘Door de Bomen het Bos Zien’. Jan is te gast geweest in onder andere de volgende podcasts: OERsterk Podcast met Richard de Leth & Jan Bommerez: "Er zit trauma onder bijna alles wat chronisch is" (https://youtu.be/Zm5WO925pDA) Univibes VIBESTALK Podcast met Tim Douwsma & Jan Bommerez: "Het grootste geschenk aan de wereld is je eigen HELING" (https://youtu.be/6x27zTXIfYM) Eindbazen podcast met & Michel Vos en Jan Bommerez: "Verandering Begint Wanneer Je Stopt Met Vechten Tegen De Realiteit" (https://youtu.be/npwmYj_IF70) The Trueman Show Podcast met Jorn Luka & Jan Bommerez: "Jouw transformatie transformeert de wereld" (https://youtu.be/KblzTzIGHks) Ook een boek over ontwikkelingstrauma staat nog in de planning. Als je meer wilt weten over wat je er zelf kunt aan doen, ga naar https://jeugdtrauma.com/online-training-kopen/ voor de volledig nieuwe online training. Ik wens je toe dat je door eigen ervaring mag ontdekken hoe je leven kan gereorganiseerd worden voor meer welzijn en geluk. Jan Bommerez