de inhoud van de cursus is zeer interessant, goed toepasbaar. Geluidskwaliteit is helaas niet best

het geeft een hoop informatie en oefeningen, beide hebben tijd nodig om eigen te maken. Herhalen, herhalen en herhalen.

Leuke en nuttige info

Wat ik persoonlijk erg prettig vind korte filmpjes, die je soms even tussendoor kan bekijken of herhalen.

Een eye opener in theorie, een ware uitdaging om de kunst onder de knie te krijgen

Een geweldige training die mij leert wat vasthouden van oude pijn kan veroorzaken. En tegelijkertijd een enorme kunst en uitdaging om het te leren. Heel fijn om de lessen te kunnen herhalen, zodat je een nog beter lichaamsbewustzijn creeert. Vanuit de yoga ben ik bekend met de kracht van een goede ademhaling, deze cursus is een zeer waardevolle aanvulling.

Indrukwekkend.

Mooie training. De theoretische basis die uitgelegd wordt, vind ik erg prettig en zinvol. In veel trainingen is dit ballast om de hoeveelheid materiaal te vergroten om de een bepaalde prijs te rechtvaardigen? Knap hoe Jan Bommerez, stof uit veel verschillende takken van sport gecombineerd heeft tot een zeer waardevol geheel. Ik heb in verleden het mooie boek Flow ook reeds verslonden. Mijn dank.

Heel helder, to the point met veel opties voor verschillende oefeningen.

Jan legt de zaken heel helder uit, prettige stem. De korte en ervaringsgerichte lessen zijn fijn. Ik kijk uit naar de rest van de training.

Heel breed en divers. Helpend!

Ik vind de combinatie tussen theorie en de praktische oefeningen heel erg prettig. Ik merk dat ik toch wel graag wil begrijpen waardoor oefeningen effectief kunnen zijn. Ook de afbeeldingen spreken me aan en zijn helpend. Er zijn verschillende soorten oefeningen en ik merk dat ik soms de oefeningen met de vingers pak omdat die kortdurend zijn. Op andere momenten ervaar ik wat meer rust om dieper te gaan en zoek dan weer andere oefeningen uit. Ik slaap beter en heb meer energie. Daar zullen de oefeningen ook aan meegeholpen hebben, naast de andere zaken die ik heb opgepakt. Ik vind het een prachtige tool en ben dankbaar voor de mogelijkheid op deze manier aan mezelf te werken. Veel dank!

Zeer toegepaste oefeningen en meditaties

De oefeningen in de cursus van Jan Bommerez voelen zeer natuurlijk aan. Ze dagen uit, geven inzicht en inspireren om er dieper op in te gaan. Met veel achtergrond en verwijzingen naar auteurs kan je zelf aan de slag om verder te onderzoeken. Een aanrader voor iedereen die de energie wil leren voelen (stromen) in het lichaam!

Heel praktisch en effectief

Ik ben nog bewuster dan loslaten echt via het lichaam gaat. En dat Jan hier ene prachtige manier voor aanreikt eenvoudig praktisch maar heel diepgaand. Ik ervaar meer Flow en kan me zelf sneller helen als ik weer eens uit de bocht vlieg.

Het heeft mij geleerd hoe mijn lichaam spanning en stress kan loslaten

Het was het eerste stapje in de ervaring hoe mijn lichaam spanning en stress los kan laten, daarna kon ik het aanvoelen en kon ik het zonder de oefeningen

Verrassend....

Ik merk dat het me heel veel doet. Steeds opnieuw.

De lessen zijn zeer inzichtelijk.

Deze lessen voldoen volledig aan mijn behoefte om meer structuur op te bouwen. Ik heb door de jaren heen al veel kennis vergaard maar weet niet altijd hoe het over te brengen aan mijn clienten yoga-hartcoherentie-mindfulness- psychotherapie en zo meer. Minder moeten meer flow is aanstootgevend geweest om alles nog even op een rijtje te zetten, te verdiepen en ik voel er mij goed bij. Daarbij komt dat ik amblyope ben (linker lui oog) wat eigenlijk ook gevolgen heeft gehad op mijn geheugen. Zo heb ik bv. Een buitengewoon goed narratief geheugen, maar alle moeite van de wereld om nieuwe ingewikkelde technische woorden te onthouden. Ook visualisatie is heel moeilijk en blijft na zoveel oefenen (Shakti Gawain) nog zeer beperkt� Heb sinds het lezen van uw boek sprongen vooruit gemaakt �

Duidelijk met mooie voorbeelden

Het kost veel tijd om deze informatie tot je te nemen, maar het is de moeite waard om ermee aan de slag te gaan. Het levert je heel veel op. Ik heb hem al 2 keer verlengd mede omdat er in mijn prive situatie steeds veel tussen kwam, waardoor ik er te weinig mee aan de slag kon gaan. Maar het bleef toch trekken vandaar dat ik hem voor de 3e keer heb genomen en nu wil ik alles op alles stellen om met regelmaat aan de slag te gaan.

Ik begrijp steeds beter wat loslaten echt betekent�

De kunst van het loslaten�. Een mooie opbouw van de cursus waarbij je leert wat loslaten echt betekent. Ik hoop over een tijdje steeds meer in de Flow te zijn en steeds minder te moeten!

Hele effectieve technieken

In het programma leer je meerdere technieken om vastgezette gevoelens los te laten.

Ontzettend waardevol

Het is een heel proces om ( traumas) los te laten. De inzichten en behulpzame lessen waren kleine stapjes, maar bovenal de persoonlijke support van Jan en lotgenoten hebben me geholpen daar te komen waar ik wil zijn. Ik blijf iedere dag nog leren. Maar het heeft me ontzettend veel gebracht al is het een pijnlijk proces. Voor mij echt superwaardevol geweest en nog. Maar ik ben zoveel gelukkiger al 2 jaar later. Mensen om me heen staan versteld van de stappen die ik heb gemaakt mede dankzij deze cursus en alles eromheen ❤️

Bijzonder interessant, nieuwe inzichten opgedaan en lekker geoefend

De grote uitdaging is het blijven toepassen in mn leven. Ik ben blij dat Richard de Leth deze cursus heeft aanbevolen in zn podcast met Jan Bommerez.

houvast in bange dagen

Deze lessen hebben mij geholpen paniek te voorkomen, en geleerd om te gaan met zeer moeilijke periodes in mijn leven. Ook tijdens ziekte en overlijden van mijn partner, heb ik hier weer kracht uit geput.

enthousiast geworden door de herkenning in wat ik las/wat je schreef

Echter, een van mijn obstakels is een geheugen wat niet (goed) werkt. Helaas heb ik (na wel (uiteindelijk) lid geworden te zijn), na wel mail van je ontvangen te hebben, vergeten dat ik dat gedaan had. En vergeten de mail te lezen en de inhoud de absorberen. En ben ik nog even ver (helaas). Reden van mijn herkenning heeft waarschijnlijk te maken met veel (oude) traumas, waaraan ik ook nog niet eens herinneringen heb. Ofwel, ik leef soortement in een soort mist, maar ben ook (naast chronisch uitgeput) ook een enthousiast leer/nieuwsgierig persoon:). En het zo heel veel vergeten de hele dag door is een belemmerende factor. Dus wil ik graag loslaten wat mij belemmert:). Met vriendelijke groet, Renee

Leerzaam

Ik leer toch weer nieuwe dingen, bepaalde zaken worden duidelijker en daar heb ik veel aan. Ik ben nu halverwege de cursus, maar ik denk dat deze mij helpt om lichter (en gelukkiger!) in het leven te staan. Ik heb geen spijt van mijn deelname!

Zeer helder en duidelijk uitgelegd dat je traumas in je lichaam opslaat

Geef het gekwetste kind in jou liefde en aandacht, blijf bij de pijn, dan lost het op.

Interessant !

Momenteel zit ik aan les 6. Ik ben er niet dagelijks mee bezig, bijgevolg vergeet ik dikwijls tot welke les ik nu gezien heb. Nu schrijf ik het op. Zowel theorie als oefeningen interessant. ik vraag me af eens je aan de laatste lessen zit, je dan de vorige oefeningen nog kan gebruiken.

Onderwerpen worden goed uitgediept�..

Voel dankbaarheid voor deze cursus van bewustwording van blokkades. Ik leer de kunst van het loslaten. Heb eerder veel gedaan op dit gebied van problemen met het verleden, maar deze cursus is wat echt werkt, waar ik blij van word!

Geweldige uitleg en praktische oefeningen

Jan Bommerez heeft het vermogen om op begrijpelijke wijze uit te leggen wat er in ons zenuwstelsel gebeurt bij het ervaren van bepaalde emoties. Dat loslaten begint met toelaten en het niet even een trucje is dat je zo doet. Het vergt oefening en is de weg van de lange adem. Erg blij ben ik met de praktische oefeningen die eenvoudig zijn toe te passen in mijn dagelijks leven. Ik merk een wezenlijk verschil in mijn staat van zijn en ervaar veel meer flow in mijn leven als voorheen. Een aanrader. Hartelijk dank!

cursus loslaten

Ik heb de cursus loslaten gevolgd. Er waren onderwerpen bij die bekend bij me waren maar ook compleet nieuwe technieken. Hele fijne ondersteuning en Jan Bommerez kan het duidelijk uitleggen. Fijn om je wereld te vergroten op deze manier.

Ik leer vanuit mijn lijf te leven en ervaringen te verwerken.

Deze training leert je je gevoelens in je lijf waar toenemen en deze op een bijzondere manier te verwerken. Met ademhaling techieken kom je tot een volledige relaxte staat. Jan Bommerez is zeer inspirerend persoon en kan deze training iedereen aanbevelen die dingen heeft te verwerken.

Rozenburglaan 11

9727 DL Groningen

050 311 30 72

Over Jan Bommerez

Omdat honderden uren traumatherapie over de jaren toch niet voor genoeg verbetering zorgden in zijn eigen leven is hij het onderwerp zelf uitgebreid gaan bestuderen. Hij ontdekte zo de kapitale rol van ontwikkelingstrauma voor de toegenomen traumagevoeligheid later in het leven en ook hoe daar nauwelijks aandacht aan gegeven wordt. Nochtans hebben minstens 60% van alle mensen ermee te maken. Door jarenlange studie en door te experimenteren met diverse methodes heeft hij een aantal zelfhelingsmethoden verzameld die hij nu ook met anderen deelt. Jan is al sinds 2000 een bestseller auteur. Zijn bekendste boeken zijn ‘Flow en de Kunst van het Zakendoen’, ‘Kun je een Rups Leren Vliegen?’, ‘Minder Moeten Meer Flow’ en ‘Door de Bomen het Bos Zien’. Jan is te gast geweest in onder andere de volgende podcasts: Hoe jeugdtrauma’s onrust geven en hoe je ze heelt | met Jan Bommerez & Michael Pilarczyk (https://www.youtube.com/watch?v=Phs6WBRDWw0) Leven in de ventrale staat - Thijs Lindhout & Jan Bommerez (https://www.youtube.com/watch?v=P2lEk-X_VAE) Jan Bommerez over trauma, transitie, flow en heling | KUKURU (https://www.youtube.com/watch?v=q3vAaCnozD0) OERsterk Podcast met Richard de Leth & Jan Bommerez: "Er zit trauma onder bijna alles wat chronisch is" (https://youtu.be/Zm5WO925pDA) The Trueman Show Podcast met Jorn Luka & Jan Bommerez: "Jouw transformatie transformeert de wereld" (https://youtu.be/KblzTzIGHks) Ook een boek over ontwikkelingstrauma staat nog in de planning. Als je meer wilt weten over wat je er zelf kunt aan doen, ga naar https://janbommerez.com/ voor de volledig nieuwe online training. Ik wens je toe dat je door eigen ervaring mag ontdekken hoe je leven kan gereorganiseerd worden voor meer welzijn en geluk. Jan Bommerez