Laden reviews...
334 beoordelingen in de laatste 12 maanden
Geverifieerde reviews
Top beoordeeld
Review overzicht
De verzamelde reviews bevestigen doorgaans goede houtkwaliteit en nette verpakking. Levering verschijnt wisselend op tijd; enkele opdrachten komen eerder dan verwacht en andere later aan. Consistentie in communicatie varieert, waardoor klantenfragmenten ontevredenheid ervaren ondanks de kwaliteitswaarborg.
Maar de afspraken worden niet na gekomen. Er zou voor €25 extra smorgens geleverd worden. Dit gebeurde niet. Braaf werd aangeven dat de €25 terug gestort zou worden. Maar dit gebeurt niet Erg Jammer.
11 September 2026
Adrie van t land
Nieuw-Lekkerland
Erg blij mee. Waar ik bij andere haardhoutleveranciers nog eens b-kwaliteit kreeg (grote knoesten of juist heel veel klein grut) is dit prachtig hout.
Gijs
Gooise Meren
Vlotte levering en gemakkelijk te bestellen
Arnoud
Sassenheim
Bij het bestellen kon ik een voorkeursdatum opgeven, maar deze zag ik nergens terug in de bevestigingsmail. Toen het daarna stil bleef en ik online wat slechte recensies las over de levertijden, maakte ik me toch wat zorgen. Gelukkig pakte de klantenservice dit na mijn bericht goed op: ik werd netjes teruggebeld met de exacte leverdatum. De bezorging is vervolgens vlekkeloos verlopen en de chauffeur heeft de pallet keurig op de gewenste plek neergezet. Het eikenhout ziet er top uit en is goed droog. Achteraf dus heel tevreden!
raymon
Zwanenburg
Keurig geleverd op de afgesproken datum en voor mijn huis. Het hout (haagbeuk) brandt lang en prachtig. De verpakking is ook verbeterd. Minder en makkelijker te verwijderen, eenvoudig tot aanmaakhout te verkleinen als je dit mechanisch kunt verzagen.
Am Lengers
Alkmaar
schoon en top communicatie direct reactie en de volgende 2 droge pallets eiken binnen
sanne
utrecht
Snelle levering en super hout!!
F.
Emmen
Het hout is mooi en perclfect droog . Ik Han besteld voor levering na 1 1/2 week. Dat liep niet helemaal goed. Maar vervoeder heeft dat uiteindelijk perfect opgelost.
Hans
Apeldoorn
Bestellen en leveren ging snel en goed. Concurrerende prijs. Maar timing kan beter. 5 minuten voor aankomst werd ik gebeld dat er een pallet afgeleverd werd. Ik heb regelmatig in de track en trace link gekeken maar daar stond nog geen leverdag en tijd in. Verder geen communicatie, op dat ene telefoontje van de chauffeur na dan. Exact op de dag dat het qua planning voor ons niet uit kwam stond er een pallet naast ons huis. Daardoor zijn er stukken hout weg genomen en deze zijn later gevonden verderop in en op de straat/weg (Kids?). Wat voor een gevaarlijke situaties zorgde. Paar dagen van te voren bellen of mailen had dit kunnen voorkomen. Dan hadden we een andere leverdag kunnen afspreken, of had ik vrij genomen. Dat was dan ook het enige wat minder was, vandaar 4 sterren ipv 5. Verder verliep het soepel en heeft de chauffeur de pallet op de juiste plek neer gezet.
6 September 2026
IvdB
ALMERE
Na bestelling las ik de reviews, ik was wat sceptisch over de bestelling en levering. Echter, ik kreeg keurige bevestiging, updates van de vervoerder en levering op het geplande moment. Openhaardhout xl is voor mij een betrouwbare leverancier gebleken.
6 September 2026
Hester
Maartensdijk
Keurig optijd geleverd. Nette chauffeur. Volle lading en keurig gestapeld. Op naar de volgende lading.
5 September 2026
Paul Dirks
Ysbrechtum
Heb besteld: 2 x pallet geheel met essenhout. Ontvangen: 1 x geheel essen en 1 x essen/berken mix. Sta nergens meer van te kijken als ik online duidelijk in geschrift iets besteld heb en iets anders thuis ontvang of helemaal niet. Ik weet van vroeger dat berkenhout wel mooi brand maar helaas korter brand. Mij werd essen aangeraden. Ik dacht, laat het proberen. Ik heb alleen ervaring met eikenhout de laatste paar jaren. Dus helaas nu geen goeie recensie. Zou liever wel we iets positiefs vermelden natuurlijk.
5 September 2026
Wiggert
Beverwijk
Website vermeld op voorraad, voor 16u besteld morgen in huis. Na bestellen meteen mail dat het er niet is en zo snel mogelijk wordt geleverd. Hierover gemaild en geen reactie. Weken later staat de bezorger ineens voor de deur. Bij het verplaatsen van het hout is veel hoet aangevreten door insecten en ook veel hout verrot. Telefonisch geen antwoord, via chat ook geen antwoord en mail idem dito. Wees verstandig en bestel ergens anders!
30 August 2026
Arjen
Lemmer
Werd een dag later bezorgd dan ik bij de bestelling had opgegeven. Kwam achteraf mij beter uit i.v.m. de onvoorspelbare regen buien. De bezorging werd door de chauffeur op de door mijn gewenste plaats, aan de achterzijde van mijn woning afgeleverd. Mooi schoon en stookdroog Essenhout van prima voormaat voor mijn houtkachel. Van de pallet met houten frame heb ik prima aanmaakhout kunnen maken. Ga zeker weer bij Openhaardhout.XL bestellen.
24 August 2026
Tristan
Lelystad
Goed droog hout, maar wel erg veel heel grote brokken. Beuken van vorig jaar mooier.
24 August 2026
Willem
De Rijp
De pallet was zo krakkemikkig dat onze zoon, gelukkig groot en sterk, moest helpen om de pallet fatsoenlijk zelfs uit de vrachtwagen te krijgen. Daarna een heel spektakel om de pallet op de pompwagen ‘heel houdend’ naar ons huis te duwen. Had niet gedacht dat ook de pallet ‘brandhout’ zou zijn. Medelijden met de chauffeur die hier niets aan kon doen.?
22 August 2026
Han
Houten
kan niemand bellen, en alleen via mail.
9 August 2026
Egge
Zaandijk
eerste keer dat ik hier hout hebt besteld. Prima website, snelle levering, prima kwaliteit en prijsverhouding. nette bezorging
1 August 2026
silvia bolijn-bax
Burgh-Haamstede
Voorgaande jaren naar volle tevredenheid hier briketten besteld. Afgelopen week werden de briketten geleverd in plastic zakken in plaats van in krimpfolie. De zakken vielen uit elkaar. Ook waren de briketten minder goed geperst als voorgaande jaren. Op een mailtje dat ik hierover stuurde kreeg ik geen antwoord.
18 July 2026
Erik
Enkhuizen
Snel geleverd. Kortingsbon van € 10,00 werkte totaal niet. Code ingevuld. Kreeg gelijk melding dat de bon verlopen is??? Kortom, hout was al beduidend duurder dan begin van het jaar, maar de korting ging er ook niet vanaf.
13 July 2026
Herman Vastenburg
BAAK
Tweede keer dat ik bestel na goede ervaring vorige keer. Op de site staat levering volgende werkdag. Helaas. Het werden uiteindelijk twee deelleveringen veel later waardoor ik twee keer een dag heb moeten reserveren. Bovendien was de laatste deellevering niet geleverd in het aangekondige tijdvak waardoor ik niet thuis was en de chauffeur besloot de pallet naar eigen inzicht ergens te plaatsen onder de carport. Ondanks een briefje bij de voordeur om mij te bellen indien ik niet thuis zou zijn. Op zich niet slecht bedacht die plek maar nu geen plaats meer voor de auto. Dus de gestapelde hout pallet leeg gehaald, pallet wel op de goede plek gezet en het hout weer erin. Mooie workout dat dan weer wel maar dan kun je net zo goed een bigbag laten komen. Kortom hout van goede kwaliteit maar twee sterren aftrek ivm logistiek.
11 June 2026
Frank
Nijmegen
Bijzonder dat ik word gevraagd voor een review, want mijn bestelling is nog helemaal niet geleverd. Dus dit wordt geen goede review. Afgelopen donderdag 21 juni netjes voor 16:00 uur een bestelling van 1000kg hout gedaan. Zou de volgende dag geleverd worden. Super handig, want dan was ik ook thuis. Wel een track and trace ontvangen, maar verder niets. Er stond dat er maandag geleverd zou worden. Ik was zelf niet thuis maandag, dus geregeld dat iemand het zou kunnen ontvangen (ja ik weet zelf ook dat het 2e pinksterdag was, maar de track and trace gaf 25 juni aan). Nu is het donderdag 28 juni (een week later) en heb ik nog niets ontvangen. Had ook al de klantenservice een mail gestuurd, maar ook daar geen reactie op ontvangen. Ik begin me echt zorgen te maken of ik überhaupt nog wel deze bestelling geleverd krijgt. Tip voor mensen die hier wat willen gaan bestellen, check ook even de review site trust pilot. Hopelijk wordt mijn bestelling alsnog geleverd of krijg ik snel mijn geld terug.
28 May 2026
Wouter van den Heuvel
Pijnacker
Het hout wat ik heb besteld is goed droog en een mooie lengte.,De score was hoger geweest als het hout op de aangegeven datum was afgeleverd
27 May 2026
johanna
VEGHEL
Besteld op de 12e, zou geleverd worden op de 18e. Niet dus, 19e ook niets, 20e... Ja, volgens track&trace zou het worden afgeleverd tussen 21 uur en 23:20 uur. Je verwacht het niet, dus niets geleverd. Op de 21e maar even mailtje gedaan met openhaardhoutxl.nl wanneer we het konden verwachten. Helaas geen antwoord. Eindelijk op de 22e geleverd door een aardige chauffeur. Nu is het op dit moment zomers weer, dus zit ik niet per sé te springen om brandhout. Maar als je als webwinkelier je mail niet beanwoordt, krijg je van mij geen voldoende. Prijs was overigens wel oke.
22 May 2026
gw
Sneek
Tot en met de bestelling gaat het prima. Maar daarna is het heel stil op een onduidelijk bericht over de verzending na. In dit bericht staat onduidelijk aangegeven: verwachte levering 18 mei. Daarna niets meer gehoord en ook nog niet geleverd. Hoe kun je dan een goede review schrijven. Heb vorig jaar ook bij deze firma besteld maar moest toen er ook al achteraan. Uiteindelijk geleverd en kwaliteit was toen goed.
19 May 2026
Wil van Opzeeland